zamanında diş doktoru bir kız arkadaşım vardı ayrıldığım için pişmanım :D :D
Printable View
zamanında diş doktoru bir kız arkadaşım vardı ayrıldığım için pişmanım :D :D
Bu konudan sonra bende dış hekimliği fakultesi kantinlerinde pusuya yatmayı planlıyorum :D :D
Valla agri kesici , dis macunu,litrelik listernie bitirene kadar gargarada dahil turlu sey denedim kesilmedi agri sabaha kadar yuzumun sol tarafi uyusuktu ...
sabah bol tuzlu su yapip agzimi calkaladim bir anda kesti tum agriyi ...
Sonrada doktora gittim zaten .
Allahasukur bendeki sorun yengedeki gibi cerrahi degil bende 20 lik dis seneler once cikmis normal bir dis gibi orda duruyor ve ne olduysa iltahaplanmis ...
Suan agumentin 1000 mg ile kafayi bulup agri kesici ile mermiye kafa atar durumdayin catafalam agri kesici olarak baya basarili bu arada :D
o kadar parayı werceme o ağrıyı cekerım werdıkten sonra içim acırr benimmmm. :D:D:D
Ohaa deyesim var.
Geçmiş olsun, 1 düzine diş taktırız bea :)
dediğim yerin adı medipol , film dahil 250 tl falan demişlerdi bir kaç ay önce ..
konuyu hortlatiyim :) geçen ay kıl dönmesi ameliyatı oldum şimdide 20 lik diş belası çıktı başıma 2 gündür uyku uyutmuyo dün doktora gittim birazı açıkta ama yarısı kapalı kesilip alınması gerekiyomuş yakın zamanda olan varmıdır acaba nasıl bi operasyon ağrısı sızısı iyileşme süreci hakkında yorum yapan olursa çok sevinirim bide film çekilcek durumuna göre 300 400 tl dediler fiyat bilgisi verebilen olursada iyi olur :)
cumartesi çektirdim ameliyatlı olarak 450 tl ödedim
yarısı dışarıdaydı yarılıp alındı iltihaplı kısmı da temizledi bayağı güzel oldu dedi. hatta ufak bir kısım eti de kesmiş dikiş atıldı. şişecek demişti. cumartesi akşamı ve pazar bayağı şişti. antibiyotik ve ağrı kesici verdi. bu cumartesi dikişler alınacak. şimdi şişlik bayağı azaldı hafif birşey kaldı. oda herhalde hafta sonuna kadar geçer. çok ağrı sızı olmadı. fakat sol tarafıma hiç yatmadım. ne olur ne olmaz diye. çorba ve balık eti kıvamında sertlikteki şeyleri yememi tavsiye etti. zaten o tarafla o gün bu gündür daha hiç yemedim
Bilgiler için teşekkür ederim eninde sonunda olcazda insan çekiniyor işte. benim şuan bile yüzüm şiş öyle darlatıor antibiotik kullanıorm ama pek bi işe yaramadı henüz dün şiş yoktu mesela sabah bi uyandım şişmiş sanıyorum diş çıkmaya çalıştığı için zorlayınca ağrı ve şişme yapıyor.
Geçmiş olsun sizede
6-7 sene önce alt çenemden 2 adet çektirdim. Operasyon ile aldılar. Her diş için 8 er dikiş yedim.
1 hafta 10 gün kadar tatlı kaşığı ile yemek yedim büyük kaşık için ağzımı açamıyordum. Acayip derecede şişlik yapmıştı.
20'lik dişler damak içinde olduğu için damağı açıp alıyorlar. Birde aynı anda iki dişi çekmezler. Sırayla yapıyorlar.
seninki biraz ağırmış heralde 8 dikiş olduğuna göre çok geçmiş olsun. benimde alt çenede ama bi taraf diğeri sağolsun hiç darlatmadı yıllardır bayada çıktı zaten ama ilerde onuda çektiririm napıcağı belli olma.z
ameliyat oldum götümden yumruk kadar parça aldılar şimdi çektiğim acının 10 da 1 ini çekmedim çok lanet bişey ihmal eden varsa aramızda bence bi an önce ilgilensin sessiz durduğuna bakmayın geldimi çok kötü geliyor :)
Ben 3 sene önce normal şekilde çektirdim, bir tanesi kök olarak biraz yamuktu ama normal çıktı uğraşlarla, yaraları uzun sürede kapanıyor tek diyebileceğim bu..
diş polikliniği sahibiyiz.
20 lik diş agız içinde ki konumu itibariyle farklılık gösterir
çekilen film sonucu belli olur nasıl çekim yapılacagı
kimisi dişçi kerpeteni ve bölgesel anestezi yardımıyla alınır kimisi de yine anestezi yardımıyla ameliyatvari biçimde çekilir
2. durum ilk durumdan daha uğraştırıcı ve zordur dolayısıyla rakam bundan dolayı değişmektedir
fakat en ciddi 20 lik diş operasyonundan bile hiçbir zaman 450 TL almadık :)
bu işlerin fiyat olarak başlıca kırılma noktası muhittir , muhit vasıtasıyla yüksek fiyatlar çekebiliyorlar fakat yinede dikişli operasyonlarda 450 TL yüksek rakam değildir.
Tam da yarın 20lik için dişçiye gidiyordum, bu konu hiç iyi olmadı :) benim de sağ alt 20lik yarısı görünüyor yarısı gömülü. Şu da var diş çürükmüş. Nazilli'de çekecek doktor bulamadık, yarın Denizli'ye çene cerrahına gidiyorum. Fiyat sormadım ama 450 500 falan derse dişin acısından daha çok o parayı verdiğime canım acır :D dişim çürük ama ilginç bir şekilde hiç acısı yok. Umarım kerpetenle tutulup çekilecek şekildedir.
beterin beteri varmış 2cm dişin başımıza açtığına bak :) 2 tane arleves bitane majezik bide uyku ilacı içtim ne ağrı geçti ne uykum geldi öyle bi ağrı ki narkoz verseler anca uyurum heralde
keşke normal yolla çıkıcak gibi olsa kanka yarısı açık yarısı kapalı o aradan sürekli iltihap akıyor bağıra bağıra ağlıyasım var şaun
teşekkürler verdiğiniz bilgiler için. Daha zor durumlarda dikiş atılıcak kadar kesiliyor sanırım.
Anlamadığım dişin kapalı olan kısmı et parçasıyla kapalı değil fotodaki gibi baya geride üstü komple kapalı nereyi kesip nasıl alıcaklar çok merak ediyorum bilgi verebilirmisiniz. Fotoda dişin bitim kısmını siyah çarpıyla işaretledim :)
http://i.hizliresim.com/018EQY.jpg
sağol kardeşim sana da geçmiş olsun. ben de dönem dönem ağrı oluyor. yılda 2-3 defa ağrı yapar 3-5 güne geçer, dayanılmaz ağrılar değil sızlama şeklinde ama dişin kenarı yanağı yırttı yırtılan kısım dişin arasında kalmaya başladı, o kısmı dilimle itip ağzımı tam o şekilde sıkabiliyorum. Nazilli diş hastanesinde çene cerrahı olmadığı için ya üniversite ya özel çene cerrahı dedi. yarın denizlide randevu var bakalım ne olacak ne fiyat çekecekler.
Çok şanslıyım :D
Tel taktırırken röntgen çekmişlerdi benim 20 liklerin kökleri oluşmamış bile hiç çıkmayacak. Daha doğrusu sadece 1 tanesinin var o da fırtlamış ve daha fazla çıkmazmış. Diğer 3ü akü gibi komple dişin kökü bile yok :D
sene başına net 10 lira koymuş!! Gideyim 350lik olmadan çektireyim :/
Başka bir matematik ile o fiyatı çıkartamaz ortaya!
Nen bu gün normal dişimi çrkdirdim artık dişimin biri eksik çok kötü ya kanal tedavisi olmaz nu dişe dedi çekti :(
Mekanik ustası 3 saate baskı balata değiştirdi diye okadar para istediği yerde en az 5 sene dirsek çürütmüş adam için o para az bile :)
Ankara'da narkozla diş çeken yer var mıdır
abi bende dremel var istersen musait bi zamanda getireyim :hihih:
İstanbulda kendi discimi önerebilirim, milletin cerrahi operasyon dediği dişimi 30 saniye de halletti
8-9 ay önce çektirdim çekilmesede olurdu ama ilerde diğer dişleri ittirdiği için vakit kaybetmeden ameliyatla alındı
Hala dişin orada hafif boşluk var kapanır mı acaba önceden tecrübesi olan varmı ?
https://scontent-otp1-1.xx.fbcdn.net...ba&oe=5932BD6D
İlk 20 lik dişimi kıra kıra söktüler ve kalan boşluğa dikiş atıldı,o boşluk zamanla kapandı. Tek sıkıntı çok şişti ve 2 gün konuşamadım.İkinci 20 lik dişimi daha tecrübeli biri tek hamlede söktü kalan boşluğa dikiş atmadı ve tampon koyup gönderdi şuan bir sıkıntısını görmedim ama biraz çukur o kısım.Öncesinde 1 hafta antibiyotik kullandım.İlkini hatırlamıyorım ama ikincisine 130 Lira gibi birşey ödedim.
20 lik diş ağrısını Allah düşmanıma vermesin. Hele o dişlerin sıkışma hissi yokmu adamı mahvediyor. Ben 3 yıl önce çektirdim 2 kere uyuşturucu iğne vurdular neredeyse bedenim uyuştuğu halde yine de o diş sökülürken ciğerim sökülüyor gibi hissetmiştim :(