Sagolun arkadaşlar inşallah güzel geçer, her işlemi kendim yaptım herhangi bi büro ile çalışmadım. Ögrendim bi cok şeyi sonuçta gitmeden orya dair. Yardım etmek isterim onur tabiki bişi danışabilirsin gittikten sonra.![]()
Amerika ilgili hersey kagit kurek isi . Vakit varsa ve ugrasirim denilirse her isi kendiniz halledebilirsiniz
Nereye geliyorsun CA da ?
6 Ay california'da yaşadım. Irvine şehrinde. Irvine şehri meşhur Orange County'e bağlı. Şehir olarak dünyanın en güvenli şehirleri sıralamasında en üst sıralarda. fazlasıyla sakin ve düzenli bi yer. plajları ve eğlence hayatı da bi o kadar başarılı ve keyifli. Toplu taşıma diye bişey kesinlikle yok sadece 1 otobüs sistemi kurmuşlar ona da saatleri uydurabilirsen bi şekilde biniyosunben araba almıştım son derece rahat ettim. zaten herkesin araba kullanması şart özellikle orange county'de. ama san diego veya los angeles tercih edersen oralarda toplu taşıma konusunda sıkıntı çekmezsin.
Iyi bir kursa gitmenin yaninda ingilizceni gelistirmen icin bir part time is bulursan daha iyi olur. Dil kurslari direk toefl a hazirlamiyor ne yazik ki, kendin okuyarak ve konusarak gelistirmen lazim dilini. Yabancilarla takilirsan cok rahat olur. Stanford demissin, en az 105, mukemmel bir academic record ve iyi bir resume ister o okullar. Okul isminde takilma bence, kendi bolumunde hangi okullar iyi, mezun olduktan sonra ne yapmak istiyirsun fln bunlari degerlendir...
Boston eglenceli ama bi o kdr soguk..simdiden hayirli olsun
06-09 01' Megane 1.6 turbo 09-10 05' Clio Rs 182 10-11 01' Mustang GT 4.6 11-12 03' Allroad 2.7tt 12-14 06' Eclipse GT 3.8 V6 14-15 07' Infinity G35 3.5 V6 15+ 16' Mustang GT & 2011 Z4 35i-sdrive
San Diego'da orta halli bir eve aylık 1600 dolar kira veriyorduk. Bütçe hesabını iyi yap.Hayırlı olsun şimdiden.
Aynen öyle abi kagıtta herşey vırt mail zırt maillaştık resmen kadınlaNeyse herşeyim bitti çok şükür perşembe vizeye gidiyorum sabahtan. Kısmetse sonrada 8 ocakta yolculuk. CA'da degilim ben Boston da kayıt oldum tanıdık bi aile yanına gidiyorum.
Teşekkürler bilgi için ama Boston'u tercih ettim okul olarak 21Haziranda biticek kısmetse okulum daha sonrasında CA tarafına geçiçem arkadaşlarımın yanına. Araba konusuna gelincede Bostonda baktım 1 2tane aklımda araba var oraya gidincede galerileri gezicem.
Cok dogru söylüyosun bende iş bakımcam öncelikle ama zaten sosyal birisiyimdir konuşkan girişken okuldaki arkadaşlarımla epey vakit geçiririm ki gittigim ailedede bi çok kişi ile tanıştırıcagını söyledi yaşıtım ve akranım sıkıntı çekmem umarım toefl konusunda.
Stanford üni zaten bütçe olarak aşıcak beni sanırsam ama gittigim ailenin kardeşi o okulda Mühendislik Bölüm başkanı ref. olarak saglam ve okul derecem 2.97ile mezun olup projem ödül aldı. O konudalarda sıkıntı çekmiycegimi düşünüyorum ama master için ayırdıgım bütçeden fazla orası bakalım başka okullarda olur orda araştırıcam.
Kısa bi dönem kalıcagım için CA'da (1 veya 2ay) sıkıntı çekmem galiba kalıcak yer kısmında sagol ama yinede![]()
Orda bizim ehliyetler ile araba kullanabiliyor muyuz?
eğer araç kiralarsan bi süre için kullanabiliyorsun evet
ama araç satın alırsan kesinlikle california ehliyeti alman gerekiyor
Tamam teşekür ederim.aylık kiralama yapıcam araç almıycam.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)