User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
50 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Açık Hava filtresinin zararı varmı dır?

Anti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadasim Megane'da Simota Carbon Charger kitini kullanmisti, ben o gune kadar 1.6 benzinli aractan egzoz olmadan bu kadar ses cikabilecegine ihtimal bile vermiyordum. Ses hem yirtici hem de kalin vtec-vari bir seydi, polis bile durdurdu bir kac kere eger derdin ses ise
    Alıntı JenGoO Nickli Üyeden Alıntı
    Olm dayanamıyorum ya k20 olmadan hayatın tadı yok

SGTI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu benim anlamadığım şu.Filtre zaten arabada yokmu yoksa buna ek olarak mı başka bir filtre ile motora fazladan havamı veriyor? Benim bildiğim 1.si .Yani mantıken fazla hava alması için deliklerinin daha geniş olması gerekir.Veya süzgec özelliğinin azalması.Buda tozun pisliğin daha etkin bir biçimde girmesine neden olmazmı? Veya hiçbir zararı yoksa neden otomobil üreticileri bu filtreleri kullanmıyor.200 hp yerine 205-210 hp yapıp daha yüksek satış elde edicek?

akif252
    Misafir
    performans için iidir ama zararı faydasından daha çoktur ses vermesinin ve rahat hava almasının sebebi süngerinin ince olmasıdır bi düşün bakalım orjinal filtreyi ygdan yaga değişiyorsun nasıl bir toz sarıyor işde bu tozun 100de 50 si açık hava filtresiyle içeri daha rahat iriyor mtorun yag buhar çıkıda emme manifoltuna verildiğine göre içerisi hafif yag nemi birde toz kütlesiyle dolunca
    sonu rolanti motoru çöp gaz kelebeği kirleniyor manifolt içi kurum yapıyor sibop yuvaları kurum yapıyor heleki uzun kullanımlarda mesela km aracı aldın fitreyi taktın 100bin km yaptı işde o arabanın sahibine allah koaylık versin..

ama sen ne yapabilsin: açık hava filtresi takasın var tak ama erinme üşenme her haftasonu sök wd40 yada balata spreyiyle yıka güzelce hava vuriç kısımdn temizle tak bu biraz daha ömrünü uzatır aracının sistemlerinin..

Murat Özcan
    Misafir
    zararı yok diyorsunuzda temizlenmediği zaman toz çekme gibi bir sorunu var oda motora zararlı değilmi ?

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bilalMW Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yeni nesil dizele takmada müdür.
    Yeni nesil dizele neden takmamalı açarmısın biraz? Ses alınmayacağından mı yoksa zararı olacağından mı? Bende düşünüyorum araç rahat nefes alsın diye bir zararı varsa vazgeçiyim.

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yeni nesil dizel açık hava filtresi takma demiş

kutu içi almanızda hiç bir zararı yok

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabandan intake sesi guzel cikar.
    Yeterki filtre soguk hava alsin,filtre yolu kisa olsun,yagmurda su gelmesin,temizligine dikkat et...

phoenixs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Simoa alacam kısmetse video koyarım sesin nasıl
    Ciktigini

hakan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı phamza89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu benim anlamadığım şu.Filtre zaten arabada yokmu yoksa buna ek olarak mı başka bir filtre ile motora fazladan havamı veriyor? Benim bildiğim 1.si .Yani mantıken fazla hava alması için deliklerinin daha geniş olması gerekir.Veya süzgec özelliğinin azalması.Buda tozun pisliğin daha etkin bir biçimde girmesine neden olmazmı? Veya hiçbir zararı yoksa neden otomobil üreticileri bu filtreleri kullanmıyor.200 hp yerine 205-210 hp yapıp daha yüksek satış elde edicek?
    arabanız neden GTİ ise bu sebepten dolayı diyebilirim performans almak için

kemal_koker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maliyet için olabilir mi acaba 15k da bir değişmesi malzeme + işçilik karını düşünerek olabilir mi acaba

d16y4
    Misafir
    o zaman tüm araçlar önden çeker olsun hiç kayıp güç olmasın ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankara'da isen green alabilirsin. Hoş ben matah birşey olduğunu düşünmüyorum açık hava filtrelerinin hatta sıcak havayı alır ve kalitesiz bir yanma ile gücün düşer aslında ama illa alacaksan k&n olabilir. Bana kalırsa emme manifoldunu değiş filtre ile uğraşma. Mantzell veya çakma mantzell emme manifoldu takmak çok daha mantıklı.

AtmoSpheriC
    Misafir
    konumu iyi olursa yararı var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı A/R60 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konumu iyi olursa yararı var.
    astra icin gecerli degil ıste bu. konumu ıyı olamıyor cunku

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu soruyu 1997 den beri duymaktan yoruldum lakin soran sormaktan bi türlü yorulmadı
    Bu forumun amacı bilgi almaktır. Sen 97'den beri bu işin içinde olabilirsin, bir başkası aynı işe 2012'de girer.. Bunda yorulacak, dinlenecek birşey yok..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1.4 aracima taktim. Inan sesi duyan donup tekrar tekrar bakiyor, ne gidiyor diye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    orjinal sistemi ilede cok ilgili oluyor bazi oemler cok basarisiz, sicak alsa bile filtre guc verior her turlu,,
    bazi oemlerde cai gibi mubarek

dier sorunun cvbi maliet.
    e39 528İ Arctic Silver & e90 325i Sparkling graphit metallic

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu açan arkadaş astra için sormuş. cevabı biraz daha açayım o zaman. çok güzel ses alırsın. hem de çok güzel. ama işte hem yanma odasına giren havanın oksijence yetersiz olması hem de sesi iyi almandan dolayı vites atma devirlerin illa ki yükselecek. bu da fazla yakıt yakmana neden olacak. lpg de kullanıyorsan kuru bir yakıt olmasının yanında supaplarda ve supap lastiklerindeki kuruma aşınmanın daha hızlı olmasına neden olacak. böylece motorun ömrünü ister istemez kısaltmış olacaksın. umarım detaylı cevap verebilmişimdir. 1.6 atmosferik motordan performans beklememek lazım. bana kalırsa ekonomik ve konforlu bir sürüşe odaklan. o zaman beklediklerinin karşılığını daha çok alırsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı akif252 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ama sen ne yapabilsin: açık hava filtresi takasın var tak ama erinme üşenme her haftasonu sök wd40 yada balata spreyiyle yıka güzelce hava vuriç kısımdn temizle tak bu biraz daha ömrünü uzatır aracının sistemlerinin..
    Ben takali1000 km oldu. Temizlik hic yapmadim. Temizlik olayini biraz açabilirmisiniz.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)