User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
45 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Hyundai Getz fasılalı silecek kolu sorunsalı

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Hyundai Getz fasılalı silecek kolu sorunsalı

Hyundai Getz aracımızın geçen gün tesadüf bir biçimde ön cam sileceklerin de fasıla modu olmadığını fark ettim, ya yavaş sürekli ya da hızlı sürekli çalışıyor iki konum var.Biraz araştırdıktan sonra şöyle bir linke Getz 06-> Silecek Kolu (Fasılalı), Orijinal bu silecek kolunu gördüm aracım 2009 model ,Şimdi soru şu ben bu kolu alıp araca monte ettiğimde fasılalı olarak sileceklerimi çalıştırabilirmiyim ? Yoksa daha başka elektriksel düzenlemelere ihtiyacım olacak mı ? Daha önce bu olay başından geçmiş arkadaşların yorumlarını bekliyorum teşekkürler..

powERS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece kol montajiyla olcagini sanmiyorum

Oyle olcak olsa su demek oluyor fasilali olmasini saglayacak modul/beyin elektriksel duzenek artik neyse o kolun icinde olacak!

Aklin kesiyosa al dene
    Bence ole bi ihtimal yok.

*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı olay benım aracımda da var 2011 model ama fasıla yok
    servıs cok para ıstedı oyle kaldı
    sen al dene bunu olursa ben de alayım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araştırmalara göre olacak gibi duruyor , o kolun için devre/röle varmış yapan arkadaşlarda olduğunu duydum.Servis gerçekten çok para istiyor bu işe 170 tl falan civarında.Ben uygun zamanda alıp kendim takmayı düşünüyorum , bakalım yapan arkadaşlar varsa ne yorum gelecek ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Araştırmalara göre olacak gibi duruyor , o kolun için devre/röle varmış yapan arkadaşlarda olduğunu duydum.Servis gerçekten çok para istiyor bu işe 170 tl falan civarında.Ben uygun zamanda alıp kendim takmayı düşünüyorum , bakalım yapan arkadaşlar varsa ne yorum gelecek ?
    yanlıs yada eksık bılgı o bence.

sımdı soyle bısey var getzlerde.

evet röle var ama o fasıla hızını ayarlıyor. yanı fasılalı olan modellerde var o olay.

sılecek kolunu bır tık aşagı alıyorsun fasılalı bır tık asagı alıyorsun orta hızda devamlı en asagı alıyorsun devamlı hızlı.

o ayarda şu şekilde. fasılalıya getirdin. kolda cevırmelı bır ayar var uzundan kısaya bır şerit gosteriyor zaten. fasılanın zamanı nı hızlandırıp yavaslatıyorsun.

kız arkadasımda getz var onlarınkınde bu olay mevcut ordan bılıyorum.

eger sende diyorsanki yapan var gördüm. o zaman tahmınımce şu şekildedir.

gene fasıla degılde o orta hızdaki devamlı olan kademeyi zamanlıyodur en fazla.

ama gene de olacagını sanmıyorum.

o mekanızma nasıl ıslıyorkı ? silecek her calıscagında kolun konumunumu kontrol ediyor ? yoksa bir anahtar var o anahtara goremı calısıyor ?

anahtar var sa kı bence oyle. o koldakı rölenin işe yarayacağını dusunmuyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi parçanın fotoğrafını ekliyorum aşağıya , kolun soket girişine bakarsak baya bi kalabalık kablo grubu giriş çıkış yapıyor öyle aç kapa veya iki hız için çok fazla pin var bence iş görecek gibi duruyor ?

vede hyundai forumundan bir arkadaşın yazısını ekliyorum altta da ;

Evet arkadaşlar akparçadan siparişim dün geldi ve ben bugün kendim aracımdaki fasılasız olanı söküp yeni silecek kolunu taktım. Vallahi bu kadar basit bir şey için bunca zaman boşa beklemişim. Bu arada akparça'nın ilgili ekibine buradan teşekkür ederim. Yanlış sipariş vediğimi düşünüyordum aradılar, mail attılar ve doğru olanı yolladılar. Alacak olan arakadaşlara, kolu takmak az buçuk elinizden iş geliyorsa çok basit bilginize, boşu boşuna işçilik vermeyin sanayide filan. Direksiyona bağlı silecek ve far kolunun içinde olduğu plastik kutuyu sağ sol ve alttaki vidalardan söküyorsunuz. Sonra eski silecek koluna bağlı olan beyaz elektrik soketini sökün, ardından tırnaklarından basarak(zaten tek tırnak var) silecek kolunu çekin çıkartın. Aynı işlemin tersini yeni kolu takarken yapın ve kapatın. İş bitti.[img]smileys/smiley4.gif[/img]

Bu arada buradan Hyundai Türkiye'ye bir kez daha teessüflerimi iletiyorum. satış fiyatı bile 5o tl olduğuna göre maliyeti muhtemelen 15 - 20 tl olan bir fasılalı silecek kolunu bile aracımız start model diye takmamak bence Hyundai adına büyük ayıp. Artık tedavülden kalkmak üzere olan araçlarda bile fasılalı silecek varken 2010 model Getz'de nasıl olmaz sadece start modeli diye inanılır gibi değil, bu sanki araca korna takmamak gibi bir şey neredeyse. Gerçekten ayıp.

Almayı düşünen arkadaşlar akparça sitesinde 2005'e kadar ve 2006 sonrası olmak üzere iki farklı model için silecek kolu mevcut ve her ikisi de fasılalı ve orjinal ürünler. Anladığım kadarıyla akparça direkt Koreden ithal ediyor zira üstlerinde Hyundai - Kia damgası var ve pakette de Hyundai - Kia Motors yazıyor.

Bilgi, gerçekten de paylaşıldıkça işe yarayan bir şeydir. Bilip de söylemiyor paylaşmıyorsanız unutmayın ki bildikleriniz sizinle mezara girip yokolacaklardır.(Bu konu bile kendi başına bir başlığı hakediyor) Bu sebeple bu kadar uzun ve detaylı anlattım, zira kendim de bir şey ararken bakıyorum genelde cevaplar hep kısa ve fazla açıklayıcı olmuyor, arada birisi çıkıp güzelce anlattığında insan "işte bu, aradığım cevap" diyor.Ben eski bir motorcuyum, mesela motosiklete insanlar daha tutkuyla yaklaştıkları için böyle sorulara çok daha ayrıntılı ve açıklayıcı cevaplar veriyorlar hemen. sanırım otomobil daha gündelik ve eşya sınıfından bir taşıt olduğundan bunca detaylı anlatmak sıkıcı geliyor ya da bana öyle geliyor da olabilir.[img]smileys/smiley1.gif[/img]

Sonsöz: İnternet gerçekten muhteşem bir icat ve doğru mecralara giriyorsanız inanılmaz bir bilgi deryası, iletişim harikası. İnternete her çağdaş insanın sahip çıkması lazım, geleceğin kurulmasında en önemli faktörlerden biri olacağı aşikar olan bir olayı herkesin savunup sansürüne karşı çıkması lazımdır.

Herkese selam ve sevgilerimle.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hımm ben boyle komplıke bısey beklemıyordum. hanı sadece kol dıye dusundum

bu komple bir devre. bilemedim.

ama 50 tl mıs sanırım. yardır git dene bakalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı powERS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hımm ben boyle komplıke bısey beklemıyordum. hanı sadece kol dıye dusundum

bu komple bir devre. bilemedim.

ama 50 tl mıs sanırım. yardır git dene bakalım

Getz 06-> Silecek Kolu (Fasılalı), Orijinal

ilk mesaja koyduğdum linki ama arada kaynamış 70 lira kargosuda olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fasıla nedir ? ilk defa duydum anlayamadım ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı berkay_aydin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fasıla nedir ? ilk defa duydum anlayamadım ?
    sileceği bi konuma alırsın 3 defa siler 10sn bekler yine çalışır ve bunu sürekli bu şekilde tekrarlar , bu bekleme süresini uzatabilirsin 10sn 20sn 30sn 60sn artık kaç kademe varsa.Yağmurun şiddetine göre çalıştırırsınız bu işe yarıyor tam olarak.

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar hanımın aracıda getz'in start modeli ve fasılalı silecek yok. BU kolu aldım ve 5 dk.'da taktım. sadece sokete takıyorsunuz o kadar başka birşey yapmanıza gerek yok. Yani araçta tüm tesisat hazır ancak maliyeti düşürmek adına fabrik çıkışı takılmamış. Hatta cama koldan su atıldığında otomatik kendi 1 kere siliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı leader_T Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar hanımın aracıda getz'in start modeli ve fasılalı silecek yok. BU kolu aldım ve 5 dk.'da taktım. sadece sokete takıyorsunuz o kadar başka birşey yapmanıza gerek yok. Yani araçta tüm tesisat hazır ancak maliyeti düşürmek adına fabrik çıkışı takılmamış. Hatta cama koldan su atıldığında otomatik kendi 1 kere siliyor.
    Evet aradığım cevap sanırım buydu teşekkürler Acaba kolu nereden ve kaça temin ettiniz sorabilirmiyim ?

leader_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ümraniye oto sanayide bir parçacıdan almıştım. ancak şimdi ismini unuttum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramiz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sileceği bi konuma alırsın 3 defa siler 10sn bekler yine çalışır ve bunu sürekli bu şekilde tekrarlar , bu bekleme süresini uzatabilirsin 10sn 20sn 30sn 60sn artık kaç kademe varsa.Yağmurun şiddetine göre çalıştırırsınız bu işe yarıyor tam olarak.
    Şimdi anladım bizde sadece hız ayarı var

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence önce kendi silecek kolunuzu sökün..fasilasiz diye daha az pinli farklı bı soket tipi ile araca bağlanıyorsa bı sürprizle karşılaşmayın.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    getzlerin 2007 den sonra gelen boş ucuz paketlerinde şu fasıla olayını kaldırdılar

maliyeti çok dışuk denilen gibi çuk diye oluyor diye biliyorum birçok forumda

ozellikle donanım haberde takan var

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynı durum bendede vardı kartal köprüsünün aşağısındaki simenesin hemen alt tarafında hyundai yedek parçası tedarik eden bi depo var akpar galiba oraya gidip elden almıştım 70 liraya hemen orda kendim taktım uycak mı die canavar gibi olmuştu. zamanında bende çok araştırımıştım sonuç güzel oldu.

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay anasını bunu bile maliyeti kısmak için takmıyorlar hayret birşey.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanlış hatırlamıyorsam geçen senelerde bu start modelini sıfır 20bin tl ye vermişlerdi

herşeyden kısarak bayağı uygun fiyata sattılar

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)