User Tag List

16 sonuçtan 1 ile 16 arası

Konu: su sogutma

Burak E. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question su sogutma

arkadaşlar 1.7 flas s im var harareti biraz yukselmekte trafikte felan her parcasına baktırdık sıkıntı yok fakat fan sistemi yavaş geliyor sanırım tam sogutma olmuyor
    bende custom bişiler yapmak istiyorum daha buyuk radyatör ve fan sistemi olarak

benim radyatör sol üstte hortum girisi ve alt sagda bir giriş yeri var hangi aracın radyatörü uyar ve fan sistemi şimdiden teşekkürler
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatmin olan arkadaslar olarak elele tutuşup titreyerek boşalalım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20 yıl önce R9'um varken 140-150'ye çıkınca hararet artıyordu. Baktık, herşey normal. Radyatör şişlenmez, alüminyum falan dediler.
    Bende radyatör araba üstünde iken yıkamacıda ön tarafına su tutturdum, leş gibi pis su aktı. Ogünden sonra da hararet yapmadı.
    Sen bunu deneyebilirsin.
    Daha erken açan termostat takabilirsin.
    Veya benim daha sonradan yaptığım gibi, fana direkt enerji vermek için içeri bir düğme yaparsın, fan istediğin zaman çalışır.
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    20 yıl önce R9'um varken 140-150'ye çıkınca hararet artıyordu. Baktık, herşey normal. Radyatör şişlenmez, alüminyum falan dediler.
    Bende radyatör araba üstünde iken yıkamacıda ön tarafına su tutturdum, leş gibi pis su aktı. Ogünden sonra da hararet yapmadı.
    Sen bunu deneyebilirsin.
    Daha erken açan termostat takabilirsin.
    Veya benim daha sonradan yaptığım gibi, fana direkt enerji vermek için içeri bir düğme yaparsın, fan istediğin zaman çalışır.
    termostat komple cıkardım takmadım yerine hatta radyatöro komple yıkadım pis su cıktı ama gene aynı oldu bayabi hararet yukseltıyor trafikte buda hoşuma gitmiyor ondan böyle bi customa giriyim dedim ve ayrıca fan için direksiyonun altında fan acma dügmeside var sanırım fan yetersiz
    Bas bas platin meme yapmış olabilir, bizim mahmut abinin başına gelmişti bi yarım saat 1-2-3 kesicide gittik düzeldi.

DENON - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiiiç uuraşma bende flaş varken ben doğan fanı takmıştım hararet falan kalmadı , direk takabılıyosun doğan slx fanını

CNC MACHINE WORKS
    CUSTOM TUNE PARTS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    termostat komple cıkardım takmadım yerine hatta radyatöro komple yıkadım pis su cıktı ama gene aynı oldu bayabi hararet yukseltıyor trafikte buda hoşuma gitmiyor ondan böyle bi customa giriyim dedim ve ayrıca fan için direksiyonun altında fan acma dügmeside var sanırım fan yetersiz
    Ben radyatörün dışının yıkanmasını kastetmiştim, hava kanallarının açılması mahiyetinde.
    Belki stock fan yanına klima fanı da koyup, 2 fan beraber çalıştırılabilir.....
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiiiç uuraşma bende flaş varken ben doğan fanı takmıştım hararet falan kalmadı , direk takabılıyosun doğan slx fanını
    abi resmen bunaldım ya trafik zırtpırt hararetti kırmızıya yakın görmekten bu fan sistemi zayıf kalıyor sanırım hemen araştırıyım şu fan sistemini

Teşekkür ederim bilgi için abi yazmayı unutmuşum düzelttim hemen

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DOHC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben radyatörün dışının yıkanmasını kastetmiştim, hava kanallarının açılması mahiyetinde.
    Belki stock fan yanına klima fanı da koyup, 2 fan beraber çalıştırılabilir.....
    radyatörü söküp iş dış komple yıkattım ben skıntı kalmasın diye ama devam etti

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    motor saglıklı olduguna eminmisin ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AEAlmas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    motor saglıklı olduguna eminmisin ?
    motora baktırdık conta herşey yeni ve saglıklı dendi flas s lerde kronikmiş bu sorun fan sistemi yetersiz kalıyormuş sogutmaya hareket halınde olsun hararet imkansız yukselmez hep aynı seviyede kalır ama trafik oldumu yukseliyor hemen

burkaykalyon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    panpa hiç uğraşma gel sat bana şu caaanım arabayı eziyet çektirme arabaya narin davran şuna tapagaz gezip duruyon!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burkaykalyon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    panpa hiç uğraşma gel sat bana şu caaanım arabayı eziyet çektirme arabaya narin davran şuna tapagaz gezip duruyon!
    panpa cok nazik davrnaıyorum hafif gaz veriyorum üzüyor beni tapa gaz gezsem haklı diyimce motor hararet yapmakta ama yok yapmıyorum sevecen ve narin davranıyorum salı günü okuldan alıcam süründürcem sürtsün burnu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntı neden kaynaklanıyor abi sence yetersiz mi kalıyor fan sistemi orginali

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende r19(1,6rt) varken bende sıkıntı çekiyordum aracın eski sahibi aynı sıkıntıdan direkt fan açma düğmesi falan yaptırmış

termostatı sökmek aslında doğru bir işlem değil çünkü termostat motor bloğundaki suyu ısınana kadar (termostat değerine kadar örnek 90derece) motorun içerisinde tutar su ısındığında açılarak radyotördeki soğuk suyu motora motordaki sıcak suyuda suğuması için radyotöre gitmesini sağlar ve bu döngüyü engellerseniz sisteminizdeki tüm su ısınır ve harartiniz artar ve fanınız sürekli çalışmak zorunda kalır ama su sürekli döndüğü için radyotör ve fan suyu soğutamaz ve hararet surununuz dahada artar

bence fan müşürü ve termostatınızı (yanlış hatırlamıyorsam en düşük 60derece olması gerekiyor) 60derecelik yenileriyle değiştirmeniz sizin sorununuzu çözecektir bunlarıda sorununzu çözmezse tofaş fanını denemenizi tavsiye ederim

değiştirmenizi tavsiye etmemin nedeni yeni olduğunu düşündüğünüz bu iki parça zamanla yüksek sıcaklığa maruz kaldıkca ısıya olan duyarlılıklarınnı yitiriyor olmasıdır hatta biryerlerden aracınızla ilgili bakım kitabcığını bulabilirseniz bu parçalarında yağ kadar sık olmasada periyodik olarak değişmasi gerekdiğini göerecksiniz

0M42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Termostad açtıktan sonra var yada yok aynı hesaba çıkar termostadın görevi motorun daha çabuk çalışma sıcaklığına ulaşması ve bu değeri korumasıdı.

Radyatörüm temiz durumda diyorsanız sizin probleminiz yüksek ihtimalle fandan kaynaklanıyor tofaş fanları çok güçlü fanlardır işinizi fazlasıyla görür bence.
    Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..

enginetune - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak E. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar 1.7 flas s im var harareti biraz yukselmekte trafikte felan her parcasına baktırdık sıkıntı yok fakat fan sistemi yavaş geliyor sanırım tam sogutma olmuyor
    bende custom bişiler yapmak istiyorum daha buyuk radyatör ve fan sistemi olarak

benim radyatör sol üstte hortum girisi ve alt sagda bir giriş yeri var hangi aracın radyatörü uyar ve fan sistemi şimdiden teşekkürler
    kardeşim mevsime göre müşür kullanıma dikkat ediyormusun eğer üstünde kışlık müşür vasa arabanın ısınması için geç açıcaktır dolaşımı oda sıcakta hararet yaptırır. Eğer ki müşürden değilse seni tek kurtaracak doğan slx in radyatörü
    Etrafında olmasını istediğin kişiler, aslında senin kim olduğunu gösterir.”

Drift King: Do you know who I **, boy?
    Shawn Boswell: You're like the Justin Timberlake of Japan.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    onlara dikkat ederim müşür ve termostata fan sistemi cok kücük bu modellerde dogan slx fanını alıp takıcam bakalım olmadı dogan slx radyatörü takıcam yeterki hararetsiz trafikte kalsın arac

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)