kaç nete say/söz ayırıp okul puanı hariç kaç puan aldınız?
seneye bende giricem
Printable View
kaç nete say/söz ayırıp okul puanı hariç kaç puan aldınız?
seneye bende giricem
Tam hatırlamıyorum da toplamda 120 soruda 70 netim yoktu. komple 284 küsür aldım. Matematiğim iyiydi Türkçe netim azdı. Kontenjanlar baya artmış puanlar düşmüş. Geçen sene İYTE İnşaat 288 ile kapamış. Bu arada okul puanımda 56-57 filan yani yüksek değil.Ancak sınavın zor olduğunu söylemeliyim. O yüzden sapmalar baya yüksek. Özellikle de matematikten. Bölüm sayısal. Sıralama 3901 bölüm sıralamasına bakmadım ama ilk 300-400 e girmişimdir diye tahmin ediyorum.
Dgs hakkındaki son güncel konu bu sanırım, ufak bir güncel yapayım.
Akdeniz üniversitesi/Turizm fakültesini kazandım 8-12 Eylül tarihleri arasında kayıt yaptırmak için orada olacağım yarın yola çıkıyorum. Akdeniz üniversitesinde okuyan ve genel bilgi verecek arkadaşlardan bilgi rica ediyorum :)
Yurt, ortam, kayıtta gerekenler(sitesinde pek birşey yok) ve ders zamanları genel konular :)
aöf işletme ile uluslarası ilişkiler bölümlerinde aşırı zorluk uçurumu var mıdır ? işletme yerine tercih edilse zorlanır mıyız ?
dgs geçişi yaptım uluslararasına 3. sınıftan başladım 2012 yılında. çalışırsan yaparsın uluslararası komple siyaset ve yakın tarih bilgisine dayanıyo. sayısal hiçbi dersi yok. ama ben çalışmadan sınavdan bi gün önce bakayım öyle girerim sınava dersen geçemessin hiçbir dersten :D
uluslararası ilişkiler okuyorum açıktan derslerin hepsi sözel ben sınavdan 1 gün önce çalışıyorum bu sene son sınıftayım eğer tarihe birazcık ilgin varsa kolay ama uluslararası ilişkiler bitirip bu sektörde çalışmak istiyosan sağlam ingilizcede bilmen gerekli.
Önereceğiniz dershane var mı Ankaradan. Araştırdım biraz birinin övdüğü dershaneyi başkası kötülüyo kötü denileni başkası övüyo kararsız kaldım :)
3 gün önce gittiğimde DGs ile gelen bir öğrenci daha vardı 42 net ile İYTE Makineyi kazanmış. 307 puan almış. Nasıl bir sapma olduysa artık. :) 42 netle bile girilebiliyor yani. :) ALES'den halliceydi bu DGS zaten. :D
Yerlestirmede sectiginiz yeri tercih edenlerinde buyuk etkisi var suprizlerolabiliyor
Sadece Mat yaptığını ve bölüm birincisi olduğunu söyledi. Kendimden çok ona şaşırdım. :) Benim de çok beklentim yoktu sürpriz oldu bana. Okuyacağınız okulun eğitimi İngilizce ise ders saydıramıyorsunuz. Baştan okuyor gibi bir şey oluyor. Ona da dikkat edin. Ben şimdi cebelleşiyorum. 5 sene okuyacağım herhalde. :( Ancak okulun yurt dışı üniversiteler ile olan diploma denkliğine güveniyorum. :D
Benimde sıkıntım o işte baştan 4-5 sene okumak istemediğim için okuluda ona göre seçmek zorundayım.Tercih etmeyi düşündüğüm okullar ile gidip görüşmeyi düşünüyorum zaten hangi dersleri sayıyorlar vs gibi.Sonuç alabilir miyim bilmiyorum ama deniyeceğim.
Bölüm birincisi olsa bile toplamda öyle ahım şahım puan gelmiyor bildiğim kadarıyla.42 mat netiyle demekki 240 civarı bir puan gelmiş kendisine.Maşallah şanslı olmuş bu sene sanırım.
Okuldan 80 gelse 227 ham puan yapar 210 üst zaten harika bir puan ham olarak demek ki sınavın mat ortalaması 3-4 net filan. :D Araştırma yapmana çok fazla gerek yok. Okula göre değişeceğini sanmıyorum. Eğer eğitim dili İngilizce ise baştan okuturlar. :) Ben 31 yaşında mezun olmuş olurum tertemiz geçersem sınıfları. Beni büyük sıkıntıya sokuyor bu ancak sonunda da mühendis olacaksın + okulun eğitimi çok iyi yurt dışı olanakları var. Önceki üniversitemi kazansaydım gitmeye bilirdim. Çok şükür İnşaat sektöründe çevremizde var. Hepside desteklerini sundu ve böyle bir karar verdim. İnşallah hayırlısı olur herkes için. Ancak ne olursa olsun 23-24 sonrası sıkıntı yaratıyor insanda. DGS ile girecekseniz elinizi çabuk tutun bir sene sıkın dişinizi girin sonrası gelecektir zaten. :)
Bende bu sene gireceğim inşallah işte.2 sene okuyup sonradan 4-5 sene okuma taraftarı değilim açıkcası.Belki öylesi çok daha iyi ancak yaş ilerliyor ne bilim :D Ders içeriklerine göre sayılan dersler okula göre değişiklik gösterebiliyor abi.İng ise 4-5 değilde 3-4 oluyor sanırım işte yine okuldan okula farklılık mevcut dediğim gibi.Şuan hangi ünidesin abi? Bende egeyi istiyorum nasipse ama bakalım bu sene inşallah ilkinde kazanırda patlamayız :D
Ben İYTE kazandım. İYTE puanları çok yüksek değil, çok tanınan da bir okul değil ancak eğitimi çok kalitelidir mühendislikte. Ege inşaat okuyan arkadaşım eğitimden hiç memnun kalmadı. Ege ve 9 Eylülün ortamı çok iyidir İYTE de bunu bulamazsın. İYTE yurt dışında da tanınan bir okuldur. Okuyacağın bölüme göre üniversitelerin eğitim kalitesi değişiyor. Okumak için İzmir iyidir açıkçası. :) Kontenjanlar baya arttı ancak sınav süresi ve soru sayısı azaldı, zorluk arttı. Dediğim gibi ALES kıvamındaydı sınav. Zaten netlerden ve gelen puanlardan belli her. şey. :) Sıkı ve çok çalışmaktan ziyade düzenli çalışmalısın. Ben KPSS'ye hazırlanıyordum arkadaşım ve ailem dedi gir DGS sınavına da öyle girdim sınava. Yapamayacağın sorulardan ziyade sınav stresi ve zamanla yarışmak temeli sınavın. Yoksa dershane sınavları son 1-2 ay çok daha zor oluyor DGS sınavından. Şimdiden kolay gelsin umarım başarırsın. :)
Valla sorular bu sene zor gelmiş herkes aynı şeyi söylüyor.Ben düzenli olarak çalışmayı planlıyorum zaten.Bilgisayar müh istiyorum bölüm olarak.İYTE biliyorum ancak Ege istiyorum ben.İnşallah istediğim gibi olurda bu sene kazanırım :) Teşekkür ettim abi senin hakkındada hayırlısı olsun artık :)
bende bu sene gireceğim kadıköy intibak akademiye yazıldım hayırlısı olsun :)