User Tag List

Sayfa 6/12 İlkİlk ... 45678 ... SonSon
215 sonuçtan 96 ile 114 arası

Konu: Komando Olmak ?

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ausch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    iç güvenlik timi olursan vay haline diyorum. ama benim gibi severek yaparsan bişicik olmaz.

ama %90 yeter artık diyor ağlayıp sızlanıyor. çok zor çok yazıyla kelimeyle onla bunla anlatılmaz.

24 saat içinde tam teçhizat 80 km yürüdüğümü bilirim. (mg3 nişancısıyım birde aman Allahım öyle lanet bir silah olamaz)

ben o gün ölmediysem normal hayatta ..ksen ölmem dediğimi bilirim. tercih senin vücudum ve psikolojim dayanır diyorsan neden olmasın.
    Biz iç güvenlik taburuyduk 18 saat sadece 10 dk lık 4 molayla durmadan yürüdüğümüzü hatırlıyorum mal gibi oluyo insan

He bide hava şartları çok çetindi yani çok iyi hatırlıyorum taşıdığımız suyu içmek için ateş yakıp donmuş suyu eritiyoduk soğuğu sen düşün

Ama cidden inanılmaz zevkliydi yani
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hepimiz hassasiz su gunlerde ama gereksiz vatanseverligin geregi yok . Calisarak, vergini odeyip durust vatandas olarak ta bu vatana borcunu odeyebilirsin yada ben oyle dusunuyorum . Gidipte bir hic ugruna olmek geride acili aile es dost birakmak, sakat kalip ileride kimsenin yuzune bile bakmayacagi bir birey olmak yada yasayacagin psikolojik sorunlarin ortalama 70 yil surecek bir hayati etkilemesi...Geregi yok, iyi dusun . 2003 de Ankara;da yaptim askerligimi. Hayatimda hatirlamak bile istemedigim bir ani olarak kaldi sadece .

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkes hiç uğruna ölmek demişte sanki pkk 2-3 yıldır var , 80 den beridir malesef ki sürüyor , yeri geldiğinde komando olarakda ölebilirsin , şöförsündür en dandiği diyelim öle de ölebilirsin , kimse keyfi gitmiyor oraya vatan borcu diye boşuna demiyorlar arkadaşlar , görevin neyse laikiyle yapıcan kısmet bu işler ...
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

JapanVsGermany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hepimiz hassasiz su gunlerde ama gereksiz vatanseverligin geregi yok . Calisarak, vergini odeyip durust vatandas olarak ta bu vatana borcunu odeyebilirsin yada ben oyle dusunuyorum . Gidipte bir hic ugruna olmek geride acili aile es dost birakmak, sakat kalip ileride kimsenin yuzune bile bakmayacagi bir birey olmak yada yasayacagin psikolojik sorunlarin ortalama 70 yil surecek bir hayati etkilemesi...Geregi yok, iyi dusun . 2003 de Ankara;da yaptim askerligimi. Hayatimda hatirlamak bile istemedigim bir ani olarak kaldi sadece .
    Şehit aileleri okusa şu yazdığını....

"GEREKSİZ VATANSEVERLİĞİN GEREĞİ YOK"...

GEREKSİZ VATANSEVER ASKERLER Sınırda O şerefsizlere karşı her gece nöbet tutarken biz rahat uyuyabiliyoruz.

Neyse uzatmayayım...
    M.Resat Simsek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanVsGermany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şehit aileleri okusa şu yazdığını....

"GEREKSİZ VATANSEVERLİĞİN GEREĞİ YOK"...

GEREKSİZ VATANSEVER ASKERLER Sınırda O şerefsizlere karşı her gece nöbet tutarken biz rahat uyuyabiliyoruz.

Neyse uzatmayayım...
    Evet bencede uzatmayalim. Herkes dusuncelerini yaziyor.

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merak ettigim bisey var olum dedigimiz nedir ? Ecel degil mi ? Geldiyse kacabilir miyiz ? Trafik kazasinda gencecik yasta kaybettiklerimiz yok mu?.bu konularda cok hassasim.hakkinda hayirlisi.

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

doncarlo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hakkında hayırlısı neyse o olsun.

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanVsGermany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O şerefsizlere karşı her gece nöbet tutarken biz rahat uyuyabiliyoruz.

Neyse uzatmayayım...

Ben rahat uyuyamıyorum o cocuklar tehlikede oldukları için , her sabah gençlerin öldüğünü duyucam korkusu ile .... sen uyuyabiliyormusun ? İnsanlar bir hiç ugruna ölüyor derken 3-5 kişinin politik sebeplerine ölmek demek istiyor.Profosyonel ordu demek istiyor.İşini kusursuz yapan.Ölürse bile isteyerek bu işi yaparak göze alarak... 20 yasında ardında anacıgını babacıgını gözü yaslı bırakıcak sekilde değil
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben rahat uyuyamıyorum o cocuklar tehlikede oldukları için , her sabah gençlerin öldüğünü duyucam korkusu ile .... sen uyuyabiliyormusun ? İnsanlar bir hiç ugruna ölüyor derken 3-5 kişinin politik sebeplerine ölmek demek istiyor.Profosyonel ordu demek istiyor.İşini kusursuz yapan.Ölürse bile isteyerek bu işi yaparak göze alarak... 20 yasında ardında anacıgını babacıgını gözü yaslı bırakıcak sekilde değil
    Uzun uzun yazmak istemiyorum . Icimden gecenler bunlardir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Görkem.Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merak ettigim bisey var olum dedigimiz nedir ? Ecel degil mi ? Geldiyse kacabilir miyiz ? Trafik kazasinda gencecik yasta kaybettiklerimiz yok mu?.bu konularda cok hassasim.hakkinda hayirlisi.
    Ne yazikki evet... Fakir şehirlere fakir bölgelere fakir ülkerin ölüm ortalamasına bak çok gençtir ne yazikki... Zengin ve güzel yaşam olan ülkelerde ise ölüm oranı çok azdır ve yaş olarak yüksektir... Aynı şekilde bu askerde de geçerli derler ya villadan çıkan şehit haberi duydunuzmu diye...

Sana harita.. fakir ülkelerde ölüm oranları nasıl yüksek... özellikle genç yaşta ölüm oranı çok yüksektir.. Bu da demekki bu işin kaderler yazgıyla ilgisi yok... herkes kendi kaderini yazar çalışırsın kazanırsın güzel yaşarsın ilacını alırsın iyi bakımını yaparsın , araba carpmaz , kafana direk düşmez , sel olmaz , deprem olsa binalar saglam kalır vs uzun süre yaşarsın... Yok deme boşuna zengin yaşam şartları iyi olan ülkelerin yaş olarak yüksek yaşta yani geç olumlerin az olmasının sebebi budur.

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben 1. Komando tugayı havadan ikmal birliğinde paraşütçü komando olarak yaptimda ne oldu sadece ismi havalı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zengin ölmüyor doğru hep fakirler ölür ecelle kadarle ilgisi yoktur tabi tabi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    zengin ölmüyor doğru hep fakirler ölür ecelle kadarle ilgisi yoktur tabi tabi
    zenginler ölmüyor demedim... daha uzun yasıyorlar dedim ortalama olarak.Bunun kanıtı olarak dünya ülkeler ömür veya ölüm ortalamalarına bakabilirsin...

TechTurkey B.Aktepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı desibel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Biz iç güvenlik taburuyduk 18 saat sadece 10 dk lık 4 molayla durmadan yürüdüğümüzü hatırlıyorum mal gibi oluyo insan

He bide hava şartları çok çetindi yani çok iyi hatırlıyorum taşıdığımız suyu içmek için ateş yakıp donmuş suyu eritiyoduk soğuğu sen düşün

Ama cidden inanılmaz zevkliydi yani
    görevlere hangi düzeyde çıkıyordunuz? intikallere yani. kaç kişi çıkıyordunuz ortalama? kara kuvvetleri piyadeleri merak etmişimdir hep.
    Failure is not an option.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    zenginler ölmüyor demedim... daha uzun yasıyorlar dedim ortalama olarak.Bunun kanıtı olarak dünya ülkeler ömür veya ölüm ortalamalarına bakabilirsin...
    benim hayat felsefeme yanlış , isveçli bilim adamları misali istatistikleri pek sallamam ...

pirasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne yazikki evet... Fakir şehirlere fakir bölgelere fakir ülkerin ölüm ortalamasına bak çok gençtir ne yazikki... Zengin ve güzel yaşam olan ülkelerde ise ölüm oranı çok azdır ve yaş olarak yüksektir... Aynı şekilde bu askerde de geçerli derler ya villadan çıkan şehit haberi duydunuzmu diye...

Sana harita.. fakir ülkelerde ölüm oranları nasıl yüksek... özellikle genç yaşta ölüm oranı çok yüksektir.. Bu da demekki bu işin kaderler yazgıyla ilgisi yok... herkes kendi kaderini yazar çalışırsın kazanırsın güzel yaşarsın ilacını alırsın iyi bakımını yaparsın , araba carpmaz , kafana direk düşmez , sel olmaz , deprem olsa binalar saglam kalır vs uzun süre yaşarsın... Yok deme boşuna zengin yaşam şartları iyi olan ülkelerin yaş olarak yüksek yaşta yani geç olumlerin az olmasının sebebi budur.

kusura bakma ama verdiğin harita çok gereksiz bir harita, kendim harita mühendisiyim ve tematik yapılan haritalarda bölge şartları değil yoğunluk önemlidir. avrupada nufus ne durumda ? çok sığ değilmi, devlet vatandaşını türkiyeye tatile gönderiyoki artık mercimeği fırına versinlerde nufus oluşsun yoksa ırk silinmek üzere. birde hastalık durumu var afrikada aids var. şimdi sıtmadan ölen avrupalı insanları o zaman harita yapsak heralde tüm avrupa simsiyah olurdu. ecel ne 1 saniye ileri ne 1 saniye geri gider. vakit bellidir.
    turbocuk istiyoruz

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Kenan evren kislasinda gorev yapiyorum bahsettigin zengin batida fakir doguda tezini curutecek gercekler onumde gel cayimi icte bu onyargin kalsin ortadan ;-)

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

desibel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    görevlere hangi düzeyde çıkıyordunuz? intikallere yani. kaç kişi çıkıyordunuz ortalama? kara kuvvetleri piyadeleri merak etmişimdir hep.
    Şöle diyim göreve giderken bizim taburdan yaklaşık max 150-200 asker çıkardı ortalama 20 kişilik takımlar halinde zaten tabur 400 kişi falandı

Tabur operasyonlarında yine max 150-200 kişi çıkardık ve birbirimize yakın kollar oluştururduk ama bu tip operasyonlar nedense genelde uzak ve gidilmedik yerlere giderdik hatta şırnakta askerlik yapanlar bilir dijivar tepesine çok gittik ve büğük ihtimalle istihbarata göre çıkıyoduk çünkü nerdeyse sıcak temas yaşamadan gelmezdik

Ama bizi zıpkın takımı die bi takıma soktular toplamda 21 kişi üsteymen assubay bide uzaman çavuş geri kalan er olarak biz bu şekilde hep dolaştık başka takımda yoktu yanımızda
    Biz hayatı mayaların takvimine göre değil ALLAH ın taktirine göre yaşarız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Görkem.Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kenan evren kislasinda gorev yapiyorum bahsettigin zengin batida fakir doguda tezini curutecek gercekler onumde gel cayimi icte bu onyargin kalsin ortadan ;-)
    öyle birşey demedim.Zengin batıda fakir doguda demedim dogru okuyun lütfen.Bende doguda yaptım aynı kogusta yanımda amerikada universitede okumuş 2 eleman , bogaz içinden elemanlar , hatta caddeden m3 ü olan bir arkadaşım bile vardı.Cadde de fenere takılanlar belki tanır ismi berk... . onla aynı şehirde aynı tugayda aynı taburda hatta aynı koğuşta idik.. hatta şimdi aklıma geldi universiteden en yakın arkadaşlarımdan birinin kuzenide yine aynı kogustaydı benimle İnan yalan değil facebook dan gösteririm istersen tek tek.Aslında bunları üzülerek söylüyorum , Ve bize davranılanın 10 da 1 ni uzun dönemlere davranmıyorlardı.Uzun dönemler ise ne yazikki %80 gariban okuyamamış kesimdi.Zaten komutanlar söylüyordu siz burda uzun dönemleri egiticeksiniz onlar ise sıcak bölgelere gidicekler o yüzden dikkat li olun derlerdi.. Ha şehit olanlar arasında tabi zengin elit vs kesimde vardır ama 100 de 1 dir..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)