User Tag List

Sayfa 7/12 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
215 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Komando Olmak ?

JapanVsGermany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben rahat uyuyamıyorum o cocuklar tehlikede oldukları için , her sabah gençlerin öldüğünü duyucam korkusu ile .... sen uyuyabiliyormusun ? İnsanlar bir hiç ugruna ölüyor derken 3-5 kişinin politik sebeplerine ölmek demek istiyor.Profosyonel ordu demek istiyor.İşini kusursuz yapan.Ölürse bile isteyerek bu işi yaparak göze alarak... 20 yasında ardında anacıgını babacıgını gözü yaslı bırakıcak sekilde değil
    Oz abim ust devremi, benden 3 ay once basladı askerlige, ben manisa kırkagaca acemilige giderken o usta birligine gitti Siirte, 3 ay sonra da benim dağıtımım Siirte düstü, ayni aileden ayni anda 2 kardes doguya gonderilmiyor normalde, dilekce hakkin var tekrar batıya dağıtım yapılır dediler....

15ay bir kez bile çarşı iznim olmayacagini bile bile gönüllü olarak ziyaret komando bölüğunde askerligimi yaptim geldim...

Anlatmak istedigim olmasi gereken zaten profesyonel askerliktir tamam ama o gerceklesmeden, doguya giden hele komando olan ölür sakat kalır, gitmemek lazim diyenler...

VATAN BORCU NAMUS BORCUdur, orada sehit dusenler dizler gibi dusunseydi o daglarda bir aSker kalmazdi, meydan o.ç. Pkk lilara kalirdi...
    M.Resat Simsek

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işaretlemedim, ama çıkarsada yaparım.. bu hükümet için taş atıp kolumu yormam. ama ülkem için canım feda.
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

JapanVsGermany - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bi de ayrı bi olay var, nice arkadaslar var ki aöf den vu sene de kalirsam askere alacaklar yandim bittim diyip her sehit konusunun ardindan esip gurluyorlar...

Sözün özü, profesyonel askerlik cikana kadar, ben gitmem sen gitme
    O gitmesin... Eee??? Vatan toprağı için can veren Şehitlerimize, şehitlerimizin annelerine biraz ayıp olmuyor mu???
    Profeyonel askerlik cikana karar bos kalsin oradaki topraklarimiz demekten ne farki var bunun?
    M.Resat Simsek

Yiğit G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanVsGermany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Oz abim ust devremi, benden 3 ay once basladı askerlige, ben manisa kırkagaca acemilige giderken o usta birligine gitti Siirte, 3 ay sonra da benim dağıtımım Siirte düstü, ayni aileden ayni anda 2 kardes doguya gonderilmiyor normalde, dilekce hakkin var tekrar batıya dağıtım yapılır dediler....

15ay bir kez bile çarşı iznim olmayacagini bile bile gönüllü olarak ziyaret komando bölüğunde askerligimi yaptim geldim...

Anlatmak istedigim olmasi gereken zaten profesyonel askerliktir tamam ama o gerceklesmeden, doguya giden hele komando olan ölür sakat kalır, gitmemek lazim diyenler...

VATAN BORCU NAMUS BORCUdur, orada sehit dusenler dizler gibi dusunseydi o daglarda bir aSker kalmazdi, meydan o.ç. Pkk lilara kalirdi...

" orada sehit dusenler sizler gibi dusunseydi" bizde diyoruz ki "şehit düşmesin" işte... Anlamak bu kadar zormu ? Ölmesin gençlerimiz diyoruz.. Sen gidip askere ölme yani anan baban ve biz üzülmeyelim anladınmı ? senin yerine bunun özel egitimini alan insanlar gitsin diyoruz. Ha dünya kurtulucaksa tüm dünyaya barış gelecekse şimdi gel al canımı ? O cocuklar öldü ne oldu pkk bittimi ? Turkiyeye ve tüm dünyaya barış mı geldi ? Sen bu şekilde biteceginimi sanıyorsun 30 senedir bitmemiş ? 30 sene ya 3 ay demiyorum bak 3 senede demiyorum 30 senedir bitmemiş... Bu nasıl biter biliyormusun 10 adam bir masaya oturur konuşur ve bu sorun biter.Bu politikadır.Bu teroristler başka ülkelerin himayesi altındalardır....
    Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..

Redbull - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef artık Komando olmazsınız çünkü tüm Komando birlikleri profesyonel birliklerden oluşuyor.
    402mt İstanbul Park ısınma kalkışı 13.6xx sec
    402mt İstanbul Park n/a s2k Best time 13:407 sec

Görkem.Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redbull Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maalesef artık Komando olmazsınız çünkü tüm Komando birlikleri profesyonel birliklerden oluşuyor.
    Aynen oyle ic guvenlik bolgesindeki kol kuruluslari suan tamamen degismekte.

-34 BF 5098 06 S2000 (New)
    -07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öyle her isteyen komando olamaz belli bir kriterleri var gideceğin acemi birliğe bağlı ben izmir yeni foçaya gittim 90/1 tertip normalde 85'liydim refize olurdum diyordum ama bir baktım ki 20 gün sonra kendimi tim çavuşu olarak buldum. eleme olur komando olamayanlar refize olur jandarmaya ayrılır.komando seçmeleri ayrı bir saçmalık boy kilo önemli değil nasıl dersen amatör ligde futbolcu bir çocuk vardı zımba gibiydi bar'çıktımı 15 nizami barfiks çekerdi ısınmadan ama elemelerde 5 kg fazlası var diye elendi kaldıkı zaten o 5kg geriye kalan komando eğitimde fazlası ile verebilirdi nitekim jandarma oldu.ben ise 3 tane barfiks çekemiyordum spor sıfırdı taki elemelere kadar ama yinede seçtiler boyum 1,78 kg ise 70 idi acemi birliğimin sonunda 55 kg düştüm hayalet gibiydim.Gelelim eğitimlere seçmelerden sonra tim oluşturşur 15 kişilik timde yaşı ve tahsil bakımından büyük olanlar tim çavuşu olur tim komutanından sonra emir komuta onda dır yani bendeydi ama hepsi kardeşim gibiydiler.time giremeyenler münferit kmando olur yani tek başına tim olmayanlar onlarda usta birliklerinde ya komutan postası yada koruma olurlar.eğitimler ağırdır hergün 2,700 koşu kross şelkinde barfikse çok önem verirler haftalar ilerledikçe silah eğitimi başlar her kese branşına göre silah verirler 2 bixi'ci 2'bomba atarcı 1'kanasçı çoguda kanas olmak ister ama o kanas hiç bir işe yaramaz onu söyleyeyim normal.90 gün sürer acemi birliği ama şunu söyleyeyim foça ise iyi düşün havası suyu hele o pnömoni (akciğer iltihabı zatürenin daha ağırı)yakalandınmı dünyan kararır ölene kadar atamassın o hastalığı ve rüzgarı neden oluyor terliyorsun soğu yiyorsun sonra pnömoni.genellikle timlerin çogu güney doğu ve doğuya düşer.ama bir iki timi batıya şerpiştiriler.bizim tim beytüşşebap ilçe jandarma bölüğüne özel herakt c timi olarak düşmüştük.acemilik bitince soranlara şırnak beytüşşebap diyince çoğu direk şehit gözü ile bakıyordu çok şükür bütün tim sağ salim geldik.şehitlerimiz de oldu benim kendi Adanalı toğrağım roket yiyerek şehit düştü ve yanında 1.üstğmen ve arkadaşı ile.ve geçen gün yine 12 şehidimiz oldu o bölgede.sana şunu söyleyeyim öyle maceracı ruhuna bakarak ben komado olmak istiyorum deme iyi düşün ben çok görevlerde intikal ederken gecenin zifiri karanlığında bir sonraki attığım adımda hayatta kalabilecekmiyim yada bir uzvumu kaybedecekmiyim diye çok düşündüm.12 ayımıd dağda çogu zamanda üs bölgelerinde geçti rezillkti ama önemli olan o rezillkten zevk alamaktı yok öyle kurba bacağı yok kerten kele.tsk en iyi iyi şekilde bakar kumanyanı eksik etmez.şafakğında çift çift atar çünkü komado hep gündüz uyur gece hep ayakta tetikte nöbette yada initikalde olur yani biz öyleydik.rezillik anlarımızı merak ediyorsan faceden ekle orda bol bol fotolarımız var bir zamanlar özel harekat albümünde (gokturk01_4@hotmail.com)ama normal er olan komadolar göreve pek çıkmıyor bizden sonra değişti daha çok rütbeli uzman erbaşlar gidiyor diye biliyorum yavaştan bir profesyoneleşme var orduda.haa bir de çaycı yada kantinci olup helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiren bizden bere alıp foto çekinen tertiplerime selam olsun

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokturk01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öyle her isteyen komando olamaz belli bir kriterleri var gideceğin acemi birliğe bağlı ben izmir yeni foçaya gittim 90/1 tertip normalde 85'liydim refize olurdum diyordum ama bir baktım ki 20 gün sonra kendimi tim çavuşu olarak buldum. eleme olur komando olamayanlar refize olur jandarmaya ayrılır.komando seçmeleri ayrı bir saçmalık boy kilo önemli değil nasıl dersen amatör ligde futbolcu bir çocuk vardı zımba gibiydi bar'çıktımı 15 nizami barfiks çekerdi ısınmadan ama elemelerde 5 kg fazlası var diye elendi kaldıkı zaten o 5kg geriye kalan komando eğitimde fazlası ile verebilirdi nitekim jandarma oldu.ben ise 3 tane barfiks çekemiyordum spor sıfırdı taki elemelere kadar ama yinede seçtiler boyum 1,78 kg ise 70 idi acemi birliğimin sonunda 55 kg düştüm hayalet gibiydim.Gelelim eğitimlere seçmelerden sonra tim oluşturşur 15 kişilik timde yaşı ve tahsil bakımından büyük olanlar tim çavuşu olur tim komutanından sonra emir komuta onda dır yani bendeydi ama hepsi kardeşim gibiydiler.time giremeyenler münferit kmando olur yani tek başına tim olmayanlar onlarda usta birliklerinde ya komutan postası yada koruma olurlar.eğitimler ağırdır hergün 2,700 koşu kross şelkinde barfikse çok önem verirler haftalar ilerledikçe silah eğitimi başlar her kese branşına göre silah verirler 2 bixi'ci 2'bomba atarcı 1'kanasçı çoguda kanas olmak ister ama o kanas hiç bir işe yaramaz onu söyleyeyim normal.90 gün sürer acemi birliği ama şunu söyleyeyim foça ise iyi düşün havası suyu hele o pnömoni (akciğer iltihabı zatürenin daha ağırı)yakalandınmı dünyan kararır ölene kadar atamassın o hastalığı ve rüzgarı neden oluyor terliyorsun soğu yiyorsun sonra pnömoni.genellikle timlerin çogu güney doğu ve doğuya düşer.ama bir iki timi batıya şerpiştiriler.bizim tim beytüşşebap ilçe jandarma bölüğüne özel herakt c timi olarak düşmüştük.acemilik bitince soranlara şırnak beytüşşebap diyince çoğu direk şehit gözü ile bakıyordu çok şükür bütün tim sağ salim geldik.şehitlerimiz de oldu benim kendi Adanalı toğrağım roket yiyerek şehit düştü ve yanında 1.üstğmen ve arkadaşı ile.ve geçen gün yine 12 şehidimiz oldu o bölgede.sana şunu söyleyeyim öyle maceracı ruhuna bakarak ben komado olmak istiyorum deme iyi düşün ben çok görevlerde intikal ederken gecenin zifiri karanlığında bir sonraki attığım adımda hayatta kalabilecekmiyim yada bir uzvumu kaybedecekmiyim diye çok düşündüm.12 ayımıd dağda çogu zamanda üs bölgelerinde geçti rezillkti ama önemli olan o rezillkten zevk alamaktı yok öyle kurba bacağı yok kerten kele.tsk en iyi iyi şekilde bakar kumanyanı eksik etmez.şafakğında çift çift atar çünkü komado hep gündüz uyur gece hep ayakta tetikte nöbette yada initikalde olur yani biz öyleydik.rezillik anlarımızı merak ediyorsan faceden ekle orda bol bol fotolarımız var bir zamanlar özel harekat albümünde (gokturk01_4@hotmail.com)ama normal er olan komadolar göreve pek çıkmıyor bizden sonra değişti daha çok rütbeli uzman erbaşlar gidiyor diye biliyorum yavaştan bir profesyoneleşme var orduda.haa bir de çaycı yada kantinci olup helikopterden helikoptere atlarken şarjör değiştiren bizden bere alıp foto çekinen tertiplerime selam olsun
    Aynen oyle rutbeli personelde egirdirde egitim alip gidiyor.her gidende bere alamiyor.Komando tikama yapar TSK nin ve dunyannin en prof askerleri Ozel Kuvvetler ise sicak catismaya girer.
    Hangi karakoldaydin ve kac yilinda o bolgedeydin ?

-07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Görkem.Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynen oyle rutbeli personelde egirdirde egitim alip gidiyor.her gidende bere alamiyor.Komando tikama yapar TSK nin ve dunyannin en prof askerleri Ozel Kuvvetler ise sicak catismaya girer.
    Hangi karakoldaydin ve kac yilinda o bolgedeydin ?
    eski foçada rütbeliler eğitiliyordu evet herkes takamıyordu o mavi bereyi.2010 2011 yılında şırnaktaydık biz genellikle jandarma karakollarına destek olarak gidiyorduk boğaz ören ayvalık uzun geçit mezra bir çok yer gezdik bir nevi gezici ve uçar birlikdiktik sıcak çatışamya çok atılmışlığımız var.sağ salim hepsinden de çıktık pusuya düşmüşlüğümüz yok ama çok düşürdüğümüz var hep o ibnelermi mayın yada eyp yapacak bizim başımızda ki subaylar hepsi mak.(muhabere arama kurtarma yani efsane bordo bereliler.)'tan gelme idi hepsi işinde profesyonel adamlardı .normal zamanlarda ilçe jandarmada hazır kıta beklerdik duyum yada görüntü alındımı çıkardık.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gokturk01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eski foçada rütbeliler eğitiliyordu evet herkes takamıyordu o mavi bereyi.2010 2011 yılında şırnaktaydık biz genellikle jandarma karakollarına destek olarak gidiyorduk boğaz ören ayvalık uzun geçit mezra bir çok yer gezdik bir nevi gezici ve uçar birlikdiktik sıcak çatışamya çok atılmışlığımız var.sağ salim hepsinden de çıktık pusuya düşmüşlüğümüz yok ama çok düşürdüğümüz var hep o ibnelermi mayın yada eyp yapacak bizim başımızda ki subaylar hepsi mak.(muhabere arama kurtarma yani efsane bordo bereliler.)'tan gelme idi hepsi işinde profesyonel adamlardı .normal zamanlarda ilçe jandarmada hazır kıta beklerdik duyum yada görüntü alındımı çıkardık.
    Mak egtimide 2 3 sene civari.hayirlisiyla gelmissin ne mutlu.eyp tehlikeli en onemlisi cop disiplini o olayda

-07 DDL 55 08 CZT(Old)
    -35 CZT 03 06 CZT(Old)
    EKN GARAGE
    Görkem YERLİ

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    24 yaşında kısa dönem olarak askere gittim.Askerlik boyunca 19 yaşında yeni mezun astsubayın terini sildim egosunu tatmin ettim. O havluyla sırtının terini silerken boğazına dolayıp nefesi biteneya da boynu kırılana kadar sıkmayı çok hayal ettim, ama yapmadım şimdi özgürüm. Vatan için canımı veririm ama yaptığım askerliğin gözü çıksın arkadaş

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emretorlak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    24 yaşında kısa dönem olarak askere gittim.Askerlik boyunca 19 yaşında yeni mezun astsubayın terini sildim egosunu tatmin ettim. O havluyla sırtının terini silerken boğazına dolayıp nefesi biteneya da boynu kırılana kadar sıkmayı çok hayal ettim, ama yapmadım şimdi özgürüm. Vatan için canımı veririm ama yaptığım askerliğin gözü çıksın arkadaş
    o düzene bende ayar oluyorum , hertürlü şeyi yaparım ama milletin egosunu tatmin etmek ne vazifesidir arkadaş , öle kafadakiler yüzünden gelen sövüp duruyor ...
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlla birileri yollanacaksa, keşke doğuya sadece oraya gitmek için gönüllü olan askerleri yollasalar.
    Görünen o ki dogu askerle dolup taşar o zaman

BüLenT GöReN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benimde okul bitti stajıda verdikten sonra okulla tamamen ilişkim kesiliyo benim sormak istediğim bişey var şimdi bu aralarda tecilini bozduran herkes 20 kasım 25 kasım gibi teslim olucakları belli peki atıyorum ben kasım 17-18 gibi gittim tecilimi bozdurdum beni 25inde hazır asker yaparlarmı bu konu hakkında bilgisi olan varmı aramızda birde duyduğuma göre askeri şubeye şimdi gidip ben hemen asker olmak istiyorum kasımı felan beklemek istemiyorum dediğinde hemen 2 3 hafta içinde gönderiyorlar die duydum bunun doğruluk payı nedir bi bilgi verirmisiniz...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütün konuyu okumadım fakat komanda olduktan sonra ömür boyu çekebileceğin sağlık sorunları (psikolojik, bedensel) olabilceğini unutma.
    bence akışına bırak kaderinde ve varsa o olsun

emretorlak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Bad-Fast Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o düzene bende ayar oluyorum , hertürlü şeyi yaparım ama milletin egosunu tatmin etmek ne vazifesidir arkadaş , öle kafadakiler yüzünden gelen sövüp duruyor ...
    Mezuniyet öncesi bunun gibi .ötleri psikolojik teste tabi tutup diploma vermezsen sorunlar azalır.Hastalıklı çok insan var askeriyede.Kuruma lafım yok beyler yanlış yorumlamayın ben ülkesine canını verecek bi adamım.Devletin arkasına sığınıp işini gördürecek adamı da s..... (sevmeyecek) bi adamım.

Bad-Fast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    herkezin başına gelmiştir askerde , seni çok iyi anlamışlardır bence ...
    Bir Okumuş Cahile Birde Yaşayan Ölü'ye Ne Dersen De Anlatamazsın...

frkblt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coderz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu ülkede askerlikmi? hemde bide komando? bir daha düşün

allah nasip ederse 30 una kadar kaçıp 30undada bedelliyi basıp kurtulmayı istiyorum

bu ülkede askerler kımın için ve ne için ölüyor bilen varmı?
    Askerligini Komando olarak yapmis birisi olarak cok acik yaziyorum senin bu topraklarda yasama hakkin yok.

Konuyu acan arkadasim Allah yolunu acik etsin sen en zorlularindan birini istiyosun we insallah Rabbim gonlune gore werir we hayirlisi ile yapar askerligini gelir gogsunu gere gere anlatirsin.

Bu vatan icin en alt sinifindan tutun en ust sinifina kadar hangi kosulda olursa olsun askerligini hakkiyla yapip gelmek en buyuk sereftir.

Bu vatan icin hangi donem,kosul ve sartlarda olursa olsun SEHİT olmanin olcusunu hepimiz zaten biliyoruz.

Arzu ve isteginiz icin tekrardan kutlarim sizi. Gurur duydum.
    Herkesin aracini sadece hafta sonlari keyif amacli kullandigini soyledigi bir sistemde,

Trafik neden hafta sonu degilde hafta ici yogun oluyor?

ibratice
    Misafir
    ben hersabah inşallah birşey olmamıştır diye dua ederek haberlere bakıyorum oraları bilmeyen yaşamayan bizleri asla anlayamaz bu kalleşlikler ve çaresizlik bana çok dokunuyo ama ençok milletimizin acizliği vurdum duymamazlığı koyun gibi herşeyi unutması kahrediyo .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)