User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
83 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Formula1 Pistimiz Kiralık!

BlackEmperor
    Misafir
    trafiğe açsınlar n.ring gibi yarım saati 100 TL olsun. bak nasıl 1 seneye parasını çıkartıyor

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    o pist tam bir zarar ziyan oldu ..

CNBC-E Business burda maliyet tablosu var..

Anahtar teslimi 50 milyon dolar denilirken maliyet 230 milyon doları buldu. Senede 15 milyon dolara müşteri bulacağı düşünülüyordu ancak 3 milyon dolara kiralanabildi. Üstelik Hazine, sadece organizasyonun İstanbul'da devam etmesi için Formula 1'in patronu Ecclestone'a her sene 13.5 milyon dolar ödemeye devam ediyor. (7 yıl tahhaddüt etmiş devlet.. 7 bittimi bilmiyorum)
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

hakan_41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    birileri bu yazdıklarımızı okuyordur umarım

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o pist tam bir zarar ziyan oldu ..

CNBC-E Business burda maliyet tablosu var..

Anahtar teslimi 50 milyon dolar denilirken maliyet 230 milyon doları buldu. Senede 15 milyon dolara müşteri bulacağı düşünülüyordu ancak 3 milyon dolara kiralanabildi. Üstelik Hazine, sadece organizasyonun İstanbul'da devam etmesi için Formula 1'in patronu Ecclestone'a her sene 13.5 milyon dolar ödemeye devam ediyor. (7 yıl tahhaddüt etmiş devlet.. 7 bittimi bilmiyorum)

yazı gerçekten çok güzel, son paragraf ise ibretlik:

'Ancak 50 milyon dolar yatırım öngörüsüyle yola çıkılıp bunun 230 milyon dolara ulaşması, iş yönetimi açısından günahların en büyüğü olarak gösteriliyor. Peki maliyet nasıl olmuştu da beklenenin kat be kat üstünde çıkmıştı? Proje başlamadan önce yapılan fizibilitenin hatalı olduğu bir gerçek. Ama dünyadaki Formula 1 pistlerinde pek de rastlanmayacak türden pahalı malzemelerin kullanılmasının ve bu malzemelerde hiç gereği yokken lükse kaçılmasının maliyetleri çok yukarılara taşıdığı da iddia ediliyor. Başından beri yılda tek bir yarışla pistin kar etmesi zaten beklenmiyordu. Bu nedenle alternatif motor yarışları düzenlenecek, pist kara geçirilecekti. Bu plan işlemedi.'

sayın Tahincioğlu bu işi çok güzel pazarladı, yeri kendisi dikte ettirdi, projeyi kendisi çizdirdi, işin başında kimse korkmasın diye maliyetleri çok düşük tutturdu, lafı uzatmayım kandırdı... bir de bu işleri sorgulayan soran her hangi bir kurum kuruluş makam bulunmadığı için haliyle istediği gibi at oynatıp sonra da 'devletle Bernie anlaşamadı, F1 iptal oldu' dedi...

230 milyon USD ye toplam 30 yarış bile yapılamadı MotoGP WTCC F1 dahil, bunun hesabını soracak kimse yok mu? düşündükçe deli oluyorum!!!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

TechTurkey Evrenoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    120 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı despe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e işletenler taş mı yicek evren o meblağ en az 2 katı olur, hatta ve hatta hergünün dolu olmayacağını düşünürsek en az 2000 tl falan olur
    10 senelik 26, senelik 2.6'nın altına düşermiş diye okudum. 3 milyon'dan yaptım hesabı. 2 milyona düşse 1 milyon kar yeter aga adamlara, çok bile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    birde istanbul park diyorlarda oranın neyi istanbul biraz daha gitsen kocaeli izmite varıyorsun avrupa yakasında oturuyorsan git git yol bitmiyor.. heleki vasıtan yoksa tam bir esaret.. ben hep izleyicinin perspektifinden bakıyorum olaya çünkü bana göre o stadyum parayı kazanırsa izleyiciden kazanır..
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    birde istanbul park diyorlarda oranın neyi istanbul biraz daha gitsen kocaeli izmite varıyorsun avrupa yakasında oturuyorsan git git yol bitmiyor.. heleki vasıtan yoksa tam bir esaret.. ben hep izleyicinin perspektifinden bakıyorum olaya çünkü bana göre o stadyum parayı kazanırsa izleyiciden kazanır..
    baştan beri en büyük eleştiri bu zaten, 2. seneden itibaren F1 pilotları helikopterle gelmeye başladılar piste... helikopter kamerasından bile İstanbul manzarası seyredemediğin bir İstanbul Park! sırf birilerinin egoları ve hırsları için 230 milyon usd ve de senede 13,5 milyon usd heba oldu gitti!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    baştan beri en büyük eleştiri bu zaten, 2. seneden itibaren F1 pilotları helikopterle gelmeye başladılar piste... helikopter kamerasından bile İstanbul manzarası seyredemediğin bir İstanbul Park! sırf birilerinin egoları ve hırsları için 230 milyon usd ve de senede 13,5 milyon usd heba oldu gitti!
    Aynen doğru lafa nedenir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlış. Ferrari takım pilotlarını ben taşıyorum yarış zamanı. Sadece istanbula ilk indikleri gün antremana yetişmek için helikopter kullanıyorlar onun dışında bütün takımlar araba kullanıyor. Geçen sene vettel radar cezası bile yedi yarış günü. Çoğu takım divan da kalıyor. Ondan önce titanicte kalıyorlardı ondan önce de Hyatt Regencyde.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferrari sadece bir kere gece parti organizasyonu için helikopter kullandı. Onda da pistten Maslak orman müdürlüğüne geldiler. Orada karşıladık mody ile. Sait Halim Paşa yalısından küçükyalı sahile tekne ile gittiler. Yalıya bırakıp küçükyalıya gazladık karşılamak için 2 tane quatroporte. Trafik yüzünden yetişememiştik.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbul parkta drag olsun ,nasıl bi katılım olur biz bile hayal edemeyiz.
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ehehehe o pisti dragda mahvederler mi sence. Ondan sonra ilk organizasyonda start finishe çıkan başlar dönmeye.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ehehehe o pisti dragda mahvederler mi sence. Ondan sonra ilk organizasyonda start finishe çıkan başlar dönmeye.
    drag yaparakmı zarar görücek

döneni birdaha almıcaksın abi hiçbişe olmaz , bence ciddi bi org olsn dönende olacağını sanmıyorum.

otopark var padok var gölgede kapalı garajlarda arabalar falan hayalimizdeki imkanlar resmen
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yanlış. Ferrari takım pilotlarını ben taşıyorum yarış zamanı. Sadece istanbula ilk indikleri gün antremana yetişmek için helikopter kullanıyorlar onun dışında bütün takımlar araba kullanıyor. Geçen sene vettel radar cezası bile yedi yarış günü. Çoğu takım divan da kalıyor. Ondan önce titanicte kalıyorlardı ondan önce de Hyatt Regencyde.
    Hürriyet Arama Mobil

daha 2. senesinde 17 tane helikopter kiralandı, siz pilotları taşıyorsunuz OK ama ben de gayet iyi takip edip biliyorum, ayrıca tamamı helikopterle geliyor demedim, siz de hangi pilotların helikopterle geldiğini o trafiğe girmek istemediklerini biliyorsunuzdur? bu 17 helikopter seyirciler için kiralanmadı siz de takdir edersiniz ki...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi o lastik parçaları bilye gibi oluyor belli bir zamandan sonra. O yüzden tutunamayıp dönerler pist temizlenmezse. Bi de hadi adam yarışı bitirdi nereden geri döndürücen. Pistin kestirmeden en kısa hali 3 km yaw.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben Perşembe Cuma Ctesi Pazar pistte oluyorum. Paddock dahil. Sabahın köründe gidiyorum gece çıkıyorum. Bütün pilotlar arabalarla transfer ediliyor. Arka çıkış kapısında beklediğimiz için görüyoruz. Bu işte en yüksek parayı harcayan takımlar Ferrari Redbull Mercedes ve McLaren. Bunlar helikopter kiralamazken pilotları için diğer takımlar neden kiralasın. Ecclestone ve ekibi bi de takım patronları için kiralanıyor olabilir. Ama pilotlar araba ile taşınıyor ben helikopter kullanmıyorsam.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi o lastik parçaları bilye gibi oluyor belli bir zamandan sonra. O yüzden tutunamayıp dönerler pist temizlenmezse. Bi de hadi adam yarışı bitirdi nereden geri döndürücen. Pistin kestirmeden en kısa hali 3 km yaw.
    ne güzel işte yol yaptıkça araba soğur mis gibi bütün şartlar tamam ya bize uyar tutuyoruz
    Dr.ECU

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hehehe allah cezanı vermesin yaw.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tamam hepsini görmüşsünüz o zaman...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)