benim yeni aracım opet'İn benzininde çok yakıyor, PO bu aralar daha bereketli...
çok oynuyorlar bu katkılarla..
Printable View
benim yeni aracım opet'İn benzininde çok yakıyor, PO bu aralar daha bereketli...
çok oynuyorlar bu katkılarla..
Opet veya BP tercihim olurdu.
ilk tercih Shell sonra Opet olurdu benim için. Ama bu işlerde fazla mafyacılık oynanıyor, o yüzden biraz sıkıntılı durum.
Opet veya Shell'den tana olurdu tercihim...
full un benzını hep ucuz oluyor bp ile aynı yerden benzın alıyorlarmış. Uygundan vermek için full ün taktiği ile bp olabilir.
Mazotu totalden aliyorum. Bilecikte kadoilden vadeli alıyorum 3.75ten buranin en iyi mazotudur.
Wc'ye opette giriyorum.
Benzini shellden alıyorum
İstasyonu nerde kuracaginiza bağlı birazda marka seçimi.
eğer yer çok iyi ise çok buyuk markaya yatırım yapmaya gerek yok moil gibi markalar bence giriş için yeterli
ama marka olsun derseniz bence kesinlikle opet
uzun yola çıktığımda tek uğradığım benzinlik diyebilirim
Konu hangı akaryakıt sırketını tercıh edersıne donmus...
Once arazının yerı onemlı. O sırketın o bolgede ıstasyonu olmamalı.
O bolgenın satıs hacmı ıyı olmalı.
Ayrıca arazının resmı evrakları tam olmalı.
Bu konular tam ıse 1. ligdekı akaryakıt sırketlerıyle gorusebılırsınız ve yerıne gore 500.000 dolardan 10.000.000 dolara kadar hıbe alabılırsınız.
Dıyelım 1. lıg den yatırımcı bulamadınız,yanı yerınız onlara cazıp gelmedı,2. lig dekılerle goruusrsunuz. Alpet-Aytemız gıbı sırketler,onlardan alıcagınız hıbe dusuktur ama kar marjı yuksektır. Musterı tercıhı az olur ancak Toptan satıs yapabılme yetınız vasa,en cazıbı olur.
Eger bunlarında kabul etmıyecegı sınıfda arazınız var ıse,sadece toptana ve ucuz akaryakıta calısan bır ıstasyon olursunuz,arada faturasız mal dahı alırsınız...
Bır arkadas PO nun gazını begenmıs,sevındım,Turkıyede %58 LPG ıhtıyacını bız satıyoruz....
herkez opet ve shell den yana bende opetciyim .
ama iş stratejiye dönerse kesinlikle "full" diyorum.bulundugum şehirde bu son 4-5 aydır .
nereye bakarsam full görüyorum + olarak hepside kıyamet gibi iş yapıyor..
zaten % 70i asgari ücretle çalısan bir ülkede yaşıyoruz full de piyasadan % 4-5 gibi aşagı bi rakkama veriyor insanlar özellikle fiyat farkı için full ü tercih ediyor .
bu arada full ünde hizmeti gayet iyi wc si olsun marketi olsun oto yıkaması olsun gayet başarılı.
benzinlik işi kar marjı yüksek bir iş değil.. yatırdığınız paranın amortismanını kaç senede yapıcaksınız bunun hesabını kitabını iyi yapın.. ayrıca benzinlik işleten sahibi olan yada çalışan birileri yazar işin pis kısmı çokdur pompacısı ile ayrı uğraşırsın gece akaryakıt gelir tankercisiylea yrı uğraşırsın başında durman gerekir insanıyla ayrı uğraşırsın adam 20 tl 50 tl benzin alır ibrem kıpırdamadı pompanda hava var der seninle kavga eder tartışır.. gece alkoliği pisliği dadanır ayrı uğraşırsın.. şikayet ederler sık sık denetlenmeye gelirsin en ufak bir açığında ceza ödersin onlarla ayrı uğraşırsın belli aralıklarla ruhsatlarını yenilemen gerekir yenilenmesseki yenilenmeye bilir onlarla ayrı uğraşırsın.. istanbuldaki benzinliklerin çoğu satılıkda en iş yapan denilen merkezdeki benzinlikler bile satılıkda benim bildiğim sadece e5 fulya kocamustafapaşa balmumcuda satılık benzinlikler var o kadar karlı tatlı iş olsa onca insan niye satsın..
ben olsam opeti tercih ederdim.Eğer yol üstünde bir yer ise (şehir merkezi değilse) opet olması + puan getiriyor. tuvaletleri temiz oluyor çoğu opetin.8-10 opet harici hepsi temiz.Ki bu bile başlı başına benim için opet tercih etme sebebimdir.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=opet+tuvaletleri
Istasyon ısletmek cok zor,ozellıkle satıs hacmı orta sevılerdeyse....
Is forumda tartısılıkcak gıbı degıl,cok uzun....
68 yılından berı bu ısle ugrasıyoruz....
Sabahdan akşama kadar OPET diyorum tuvalete girdiğim zamanki o temizlik kokusu yeter bence 4 yıldır dizel araç kullanırım yolda kalmadığım sürece hiç bir zaman OPET dışında x,y,z firmaların hiç birinden mazot almadım ve bu böyle devam eder. ( Maslak Mehmetçik vakfı OPET favorim istanbul'da bulunduğum sürece tek mazot aldığım istasyon)
aynen bazılarında hepsi diyemem ama bazılarında benzinlik tamamen görüntü çamaşır makinesi bildiğin.. benzinlik işi eskiden iyi işdi bu kadar çok kurallar sıkı denetlemeler rekabet yokdu iran ırakdan kaçağı kuçağı boldu yakıtın eurosu falan yokdu bazıları yakıta karıştırıyordu bulduğunu arabalarda yakıtı seçmiyordu yakıt konusunda hassas değildi şimdiki gibi.. şimdi kalmadı hiç biri..
Full bayilik vermiyor sanırsam verse tercih edilebilir diyebilirdim
Öte yandan büyük bi firma alım aşamasında markayı..
İyice büyük oynayacaktır..
full bayilik vermiyor zaten ordan kazanıyor..aydın doğanla anlaşma arifesindeydiler öyle duymuşdum.
Gesan A.Ş.
Yasımla dogru orantı kurulacaksa,babada vıtamınken basladım demem gerek heralde???
Bayı olarak basladık,79 da dagıtım sırketı kurduk.
Bırde temız kagıdı ve mal beyanı,tamamdır bu ıs...
Hanı kurDUK,ugrasıyoRUZ,baslaDIK....
Tekrar edıyorum,konu hangı ıstasyonu tercıh ederıze donmu konu,burada ıstasyon acılıcak,durup benzın/mazot almıyacagız,yada alısverıs yapılmayacak ;)
Edıt:Full Dogana ımtıyaz haklarını sattıgı gıbı,aldıgını paranında buyuk bolumunu fırmada bıraktı. Yakında yenı satın almaları ve projelerı duyarsınız...
benzın olarak alacağım 3 marka var
shell bp bası cekmek uzere bulamazsam opet.
ıstasyon ıcın acılacak yer onemlı ben kuracak olsam o ankı pıyasa sartlarına bakardım heralde opet kurardım.Türk insanı opeti seviyor
belki çok saçma gelicek ama türkiyede aklı kelden benzini shelden alıcaksın die bi zihniyet var gibi bişey yanı en azından ordan alanların çoğu öyle diyor ben olsam shel die düşünürdüm veya po iikisinden biri
Arkadaşım bari bir anket koysaydın sanada bize de daha kolay olurdu.
Tercihim opet, lpg kullandığım için (pederin arabada) meretin aygaz euro lpg'si gerçekten çok iyi. Gerçi başka markalardan da alıyorum ama opetteki farkettiriyor. Psikolojij olarak mı bilmiyorum ama opet lpg daha iyi götürüyor arabayı. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Bıtelı cok oldu....
yalnız edirnede en az 2 adet shell var
tabi ki siz de haklısınız. ama elinde bir miktar parası var ve '' el emeği '' harcamadan yapılacak bir iş. kısacası para olduktan sonra herkes yapar. misal, herkes terzi, dönerci, usta olamaz. bu beceri işidir ama benzinlik değil. ondan dolayı, benzinlik açma fikri doğdu. oturup ince eleyip sık dokunmadı daha zaten. az-çok yeri belli ama daha alınacak çok yol var diyebilirim. ayrıca an itibariyle geri dönüşü olmayan bir yolda değiliz. oturup bu işi bilen 1-2 kişiyle işin askını astarını konuşacağız mesela. gelir ne olur, gider ne olur v.s.. kazandırmadıktan sonra mantıklı değil zaten.
opet derim valla ben
Shell olmasinda neolursa olsun..Ben basta olmak uzere cevremdeki cogu insan yasadigi sorunlar nedeniyle shellden uzak duruyor.opet tercihim olurdu
benzin istasyonunda emek çoktur
İlk olarak işletmen 7 x 24 çalışır, başında durmadan idare edecek yetenek / insan kaynağı varsa ne ala ama ben hiç başında durmadan başarılı olan akaryakıt istasyonu görmedim duymadım.
İkinci olarak kar marjları düşük ve ciddi işletme sermayesi gerektirir.
Msjların bir çoğunu okuyamadım pek vaktim olmadığı için ama şunu söyleyebilirim.. Yakın akrabam yıllarca bu işi yaptı. Euroil isimli bir benzinlikti.
Bir süre sonra iş, veresiyeye kadar gitmişti. Kar marjı bahsedildiği kadar düşükte değil, sonuçta ortada canlı para var.. Dürüst Güvenilir elemanlarla çok güzel iş döndürülebilir. Bayburt'ta bu benzinliği 1 trilyona sattı. Şimdi alan kişi tekrardan yeni bir benzinlik tesis olarak kuruyor.
Benim tavsiyem ise, sheel olsun isim açısından. eğer bu çok önemli değil derseniz, bir çok ufak çaplı marka var güvenilirde olan onlara bi bakının derim.
iş meşakatli öyle göründüğü gibi yatır parayı kur tesisi olayı değil.. başka şehirleri bilemem tabi irandan gemilerden varil varil kaçak dizel benzin alanlar oluyor anadoluda belki gidiyordur o yakıtlar ama büyük şehirlerde bilhassa istanbul gibi bir yerde adamın 100 bi neuroluk arabasına o yakıttan koyarsan 10 km sonra geri döner motoru eline almış bir şekilde aracıma ne koydunuz der uğraşır durursun üç kuruş tatlı kar yapıcam diye çok şeyinden olursun..
İlgiyle takip ettiğim bir konu..
Net bilgileri olan arkadaşlar paylaşımlarına devam ederlerse çok daha faydalı olacaktır.
Örneğin ruhsat almak, gerekli evrakların tedariği vs. gibi hazırlık aşamalarında ne gibi harcamalar yapılıyor. Bu harcamalar ne boyutlara ulaşıyor gibi ...
şimdi çok uzun yazmak istemiyorum benzinlikde çalışan müdür arkadaş varsa forumda yada benzinlik sahibi yada ticari avukat o anlatır bütün prosedürü..
hangi shell ?mesela ben ankarada eskişehir yolundan alıyorum sıkıntı yasamadım hiç.oradaki opette aynı sekilde ama po daki yaramadı.
ayrıca benzin istasyonu ısletmek bu kadar zormuymus ya inşaat işleri bundan cok daha zor.koy basına müdürü takip etsin gece tankermı geldi gitsin basında beklesin.kontrollu olmak ıyı de abartıldıgı kadar zor degıl duzen kendılıgınden ıslıyor zaten,ekstra müşteri çekmek istiyorsanız veya müdürde bi yere kadar diyorsanız tabikide baslarında durmak daha ıyıdır.