opet veya shell kesinlikle insanın içi rahat ediyor özellikle opette
Printable View
opet veya shell kesinlikle insanın içi rahat ediyor özellikle opette
ben son iki arabamda opet dısında yakıt almadım hep aynı istasyon aynı marka baska yerde de olsam opet tercih ediyorum temizliğinden ve market ceşitliliğinden dolayı
benim yeni aracım opet'İn benzininde çok yakıyor, PO bu aralar daha bereketli...
çok oynuyorlar bu katkılarla..
Opet veya BP tercihim olurdu.
ilk tercih Shell sonra Opet olurdu benim için. Ama bu işlerde fazla mafyacılık oynanıyor, o yüzden biraz sıkıntılı durum.
Opet veya Shell'den tana olurdu tercihim...
full un benzını hep ucuz oluyor bp ile aynı yerden benzın alıyorlarmış. Uygundan vermek için full ün taktiği ile bp olabilir.
Mazotu totalden aliyorum. Bilecikte kadoilden vadeli alıyorum 3.75ten buranin en iyi mazotudur.
Wc'ye opette giriyorum.
Benzini shellden alıyorum
İstasyonu nerde kuracaginiza bağlı birazda marka seçimi.
eğer yer çok iyi ise çok buyuk markaya yatırım yapmaya gerek yok moil gibi markalar bence giriş için yeterli
ama marka olsun derseniz bence kesinlikle opet
uzun yola çıktığımda tek uğradığım benzinlik diyebilirim
Konu hangı akaryakıt sırketını tercıh edersıne donmus...
Once arazının yerı onemlı. O sırketın o bolgede ıstasyonu olmamalı.
O bolgenın satıs hacmı ıyı olmalı.
Ayrıca arazının resmı evrakları tam olmalı.
Bu konular tam ıse 1. ligdekı akaryakıt sırketlerıyle gorusebılırsınız ve yerıne gore 500.000 dolardan 10.000.000 dolara kadar hıbe alabılırsınız.
Dıyelım 1. lıg den yatırımcı bulamadınız,yanı yerınız onlara cazıp gelmedı,2. lig dekılerle goruusrsunuz. Alpet-Aytemız gıbı sırketler,onlardan alıcagınız hıbe dusuktur ama kar marjı yuksektır. Musterı tercıhı az olur ancak Toptan satıs yapabılme yetınız vasa,en cazıbı olur.
Eger bunlarında kabul etmıyecegı sınıfda arazınız var ıse,sadece toptana ve ucuz akaryakıta calısan bır ıstasyon olursunuz,arada faturasız mal dahı alırsınız...
Bır arkadas PO nun gazını begenmıs,sevındım,Turkıyede %58 LPG ıhtıyacını bız satıyoruz....
herkez opet ve shell den yana bende opetciyim .
ama iş stratejiye dönerse kesinlikle "full" diyorum.bulundugum şehirde bu son 4-5 aydır .
nereye bakarsam full görüyorum + olarak hepside kıyamet gibi iş yapıyor..
zaten % 70i asgari ücretle çalısan bir ülkede yaşıyoruz full de piyasadan % 4-5 gibi aşagı bi rakkama veriyor insanlar özellikle fiyat farkı için full ü tercih ediyor .
bu arada full ünde hizmeti gayet iyi wc si olsun marketi olsun oto yıkaması olsun gayet başarılı.
benzinlik işi kar marjı yüksek bir iş değil.. yatırdığınız paranın amortismanını kaç senede yapıcaksınız bunun hesabını kitabını iyi yapın.. ayrıca benzinlik işleten sahibi olan yada çalışan birileri yazar işin pis kısmı çokdur pompacısı ile ayrı uğraşırsın gece akaryakıt gelir tankercisiylea yrı uğraşırsın başında durman gerekir insanıyla ayrı uğraşırsın adam 20 tl 50 tl benzin alır ibrem kıpırdamadı pompanda hava var der seninle kavga eder tartışır.. gece alkoliği pisliği dadanır ayrı uğraşırsın.. şikayet ederler sık sık denetlenmeye gelirsin en ufak bir açığında ceza ödersin onlarla ayrı uğraşırsın belli aralıklarla ruhsatlarını yenilemen gerekir yenilenmesseki yenilenmeye bilir onlarla ayrı uğraşırsın.. istanbuldaki benzinliklerin çoğu satılıkda en iş yapan denilen merkezdeki benzinlikler bile satılıkda benim bildiğim sadece e5 fulya kocamustafapaşa balmumcuda satılık benzinlikler var o kadar karlı tatlı iş olsa onca insan niye satsın..
ben olsam opeti tercih ederdim.Eğer yol üstünde bir yer ise (şehir merkezi değilse) opet olması + puan getiriyor. tuvaletleri temiz oluyor çoğu opetin.8-10 opet harici hepsi temiz.Ki bu bile başlı başına benim için opet tercih etme sebebimdir.
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=opet+tuvaletleri
Istasyon ısletmek cok zor,ozellıkle satıs hacmı orta sevılerdeyse....
Is forumda tartısılıkcak gıbı degıl,cok uzun....
68 yılından berı bu ısle ugrasıyoruz....
Sabahdan akşama kadar OPET diyorum tuvalete girdiğim zamanki o temizlik kokusu yeter bence 4 yıldır dizel araç kullanırım yolda kalmadığım sürece hiç bir zaman OPET dışında x,y,z firmaların hiç birinden mazot almadım ve bu böyle devam eder. ( Maslak Mehmetçik vakfı OPET favorim istanbul'da bulunduğum sürece tek mazot aldığım istasyon)