User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
28 sonuçtan 20 ile 28 arası

Konu: Eski tarihli trafik ceza?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bütün mesajları okumadım yazmış olan arkadaş varsa kusura bakmasın

malesef vergi daireleri merkezi sisteme 2010'da geçti ve öncesi borç/ceza v.s.ler mesela araca yazılan bir cazanın aslını bulmak için plakanın kayıtlı olduğu vergi dairesine gidilmesi gerekiyordu falan filan
    2009 satın alıp 2010 ruhsat devrini yaptığım araç için; 2009'da araç tertemizdi hiçbir cezası yoktu 2010 devir yapıcaz 5 tane trafik cezası çıktı tarihler 2006 - 2007 allahtan arabanın eski sahibinde o cezaları ödediğine dair makbuzları duruyormuş plaka başka bir ilçeye ait plakaydı ama abimiz cezaları bulunduğumuz ildeki vergi dairesine ödediği için halen plakanın kayıtlı olduğu dairede borçlu görünüyordu bir hafta beraber ödenmiş cezaların ödendiğini ispatlayıp sildirmek için uğraştık mekleketin hali işte

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı salimcinisli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    serkan tamam anladik bu ceza ödenecek..
    birşey daha sorayim bnm eski aracimda ispark cezalari vardi.. zamaninda esnaflara kesmişlerdi dükkanin önüne biraktigimiz araçlarimiz için.
    saha sonra belediye başkanina fln çikmiştik hatta iptali için..
    sora takip etmedim , arabayi da sattim gitti..
    eski ispark borçlari nasil sorgulaniyor acaba?
    araba artik bna ait degil..
    borçsuz bir şekilde satildi gitti..
    ispark ceza sorgulama var ona girip bakabiliyordun googlden bi aratırsın

bide dragger yavuz abi bu konda sıkıntılıydı belki araştırmıstır onada bi sormanı öneririm evinin önüne ispark yapms ve arabasına cok yüksek park ücretleri yazılmıstı.

bu arada 3 tlyi biliyorm haricinden 16 tl daha park parası yazılmıs acayip ayar oldum bu isparka.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

mertrs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ispark ceza sorgulama var ona girip bakabiliyordun googlden bi aratırsın

bide dragger yavuz abi bu konda sıkıntılıydı belki araştırmıstır onada bi sormanı öneririm evinin önüne ispark yapms ve arabasına cok yüksek park ücretleri yazılmıstı.

bu arada 3 tlyi biliyorm haricinden 16 tl daha park parası yazılmıs acayip ayar oldum bu isparka.
    bu linkten ıspark borcu sorgulanabilir

İSPARK Otopark online plaka borç sorgulama, online plaka borç ödeme

abi banada 6 tl elden vermiştim, 2 saat geçmiş zaman aşımı diye sistemede 10 tl daha işlemişler sahilin kenarına koyduk diye 16 tl

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bendede buna benzer bir durum var

aracı 2012 2. ayda aldım alırken bir problem yoktu ama gecende internet vergi dairesinden

sorgulattığımda 2010 ve 2011 yıllarına ait 2 adet ceza gözüküyor..şimdi bu cezalar ödenmeden

aracın satışını yapamayacakmıyım acaba..

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    dava açabilmek için ödemek gerekiyor olayı yok artık.

aracının plakasında görünen satışa engel ceza varsa satabilmek için ipe ipe ödersin. ama satışa engel olmayan sonradan karşınıza çıkan cezaları ödemeden şikayetçi olabilirsiniz. iptal edilirse ödemezsiniz.

ama yok hakim ödiceksiniz derse ki o zaman faizde girer bilmemne masrafları diyip başka bir takım ücretlerde girebilir. ki zamanında bize girmiştir

normalde kanuna göre tebliği geç yapılan cezalara itiraz hakkı var iptal edilmesi gerekir. ancak ben daha trafik cezası dosyalarını okuyup iptal eden hakime pek rastlamadım. %90ı okumadan red edip sana sokar cezayı. anca avukat filan olucan yada şanslı olucan ki iptal edilsin. trafik cezasıyla uğraşmayı seven mahkeme yok. o yüzden bi an önce ödemeye bakın.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı e'to Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bendede buna benzer bir durum var

aracı 2012 2. ayda aldım alırken bir problem yoktu ama gecende internet vergi dairesinden

sorgulattığımda 2010 ve 2011 yıllarına ait 2 adet ceza gözüküyor..şimdi bu cezalar ödenmeden

aracın satışını yapamayacakmıyım acaba..
    sen aldığın satış kağıdıyla vergi dairesine git. 2012 de aldığın araca 2010 2011 de ceza çıkamaz. sorunu düzeltirler.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benimde soyle bi durumum var.haziran 2012 de aracimi ikinci el olarak aldim.ilk sahibi ceza yemis.satisi vermek icin odedi ve satisi noterden yaptik.ancak garantinin internet subesinden plakami yazdigimda ceza cikiyor.tc bilgisi var cezada bize ait degil.ancak internet vergi dairesinde cikmiyor.araci satarken sorun olurmu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    internet vergi dairesinde çıkmayan hiçbi ceza satışa engel değil. internet vergi dairesinde çıkanlar satışa engel. noterlerin sistemide orayı görüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen aldığın satış kağıdıyla vergi dairesine git. 2012 de aldığın araca 2010 2011 de ceza çıkamaz. sorunu düzeltirler.
    yani mantık olarak bana kitlenmemesi lagzım ama

bazen mantık tatile çıkıyor pazartesi önce bir notere gidip bakıcam satış

yapabılıyormuyum diye...problem varsa bakıcaz artık bı çaresine..

yoksa vergi dairesini yolu gözükküyor dediğin gibi...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)