arkadaşlar bugün aracı test ettim. büyü yola çıkana kadardı, yola çıktık faciaya dönüştü. böyle bir kalitesizlik vw de görmedim , rezalet diyoruminanmıyordum da dedikleri kadar varmış. showroom da parlak ışıkların altındaki o görüntü ve kalite hissinden yola çıkınca eser kalmadı.
ARTILARI
1- geniş iç mekan
2- geniş bagaj
3- 1.2 tsi motor gitmicem demiyor ama çok da iyi değil. bu 1.2 motordan ne beklediğinize bakar.normal sürücülere kesinlikle yetecektir.chiple gayet eğlenceli olabilir ama 1.2 tsi+chipli yinede 1.4 140 lık kadar gitmeyecektir(şahsi görüştür)
4- 1-2-3-4 vites gayet yeterli ataklıkta . test aracı 1303 kg yazıyor.
5- 5.vites 30 km hızlardan basınca(ölü devir) sınıfta kalıyor 40 km gibi kendini toparladı.6.vitesi deneyemedim yol müsait değildi.
6- Araçta 3 kişiydik yaklaşık 250 kg . ama turbo devreye girince gayet hızlanması iyi fakat 150 km den sonra hızlanma değerleri ne olur bilinmez. (1.6 orta sınıf araçlarla bir tutabilrisiniz) daha da full ağzına kadar doldurulsa sıkıntı çıkarmı ? yada yokuşta ne olur bılınmez ama yokuşta yüklü kalkmaya çalışırsanız endişe duyun bence derim(şahsi görüş öle tahmin ediyorum)
7- 1450 kg lik 1.8 n/a lpg li passat her türlü daha iyi uzuyor. 150 den sonra şans dahi vermiyorum. ama düşük devir ve hızlarda gayet iyiydi(1.2 turbo motora göre)
yani 1.2 tsi'ya eleştiri gibi görünebilir fakat totalde motor kabul edilebilr düzeyde.
eksiler:
1- Plastik kalitesi baktığında eh diyorsun yani kabul edilebilir ama yolda ses yapmaya çok müsait.3-5 yıl sonra içerden gelecek seslerden senfoni orkestrası kurulabilir aman alacaklar iyi düşünsun. direksiyon deri diyor. comfort ve high daki ile alakası yok çok çok kalitesiz.
2- Süspansiyonlar leş !!! en gıcık olduğum yeri. sanki arka süspansiyonlar boşta çalışıyor her kasiste güp güp vuruyor.emilim berbat !
3- İzalasyonu begenmedim. Araç 1.2 tsi trenddi belkide bundan bilemiyorum ama higline dada böyleyse rezalet diyorum ben beğenmedim. Selefi jettayı geçtim bora bile daha iyi diyorum çünkü sürdüm borayı biliyorum.süspansiyonda yıne bora daha başarılı.
4- vites geçişleri çok sert. yani kalitesizliği heryerden belli ediyor. golf 4 passat bora araçlarına binen vitese neden böyle dediğimi anlaycak odun resmen odun!
5- sonuç : 1.2 tsi trend 41.500 tl fiyat çeken doğuşa burdan ivediğin gafam girsin hareketini yapıyorumaraba boşline hiç birşey yok- tmm diyosun eyvallah kalite ? oda yok . montaj kalitesi sıfır meksikalılar marihuana işinde daha iyiler bence araba montajina mümkünse bulaşmasınlar
![]()
ardından 1.4 tsi fr modelini test ettim
araçta yok yok.
17' jantlar
FR tamponlar
FR süspansiyon
FR direksiyon
FR koltuklar
Bi-xenon far
Çift çıkış egzoz
arka camlar renkli
elektirikli katlanır aynalar
güvenlik ve yol tutuşla ilgili elektronik yardımcıları saymıyorum alayı var![]()
bluetooth var, aux girişi usb girişi var
çift iklimlendirmeli klima(çok ıyı soğutuyor)
ses sitemi gayet başarılı hatta çok güzel,kaliteli geldi bana
içi şaşırıtıcı derece geniş çok şasırtı
1.80 boyum var ve 75 kg'yum ön koltuğu en öne çekiyorum ama dizlerim deymiyorArkada kalan diz mesafesi nerdeyse b5 passata yakın.
Sürücü koltuğunuda en en öne çektiğinde yine dizim değmediama ben genelde en arkada kullanırım. bu şekilde sıkışabılır arkadaki fakat ortada kullandığınızda kesinlikle sığılıyor önlü arkalı ve çok rahat yolculuk ediliyor.sadece bagaj küçük oda passat kullanıyoruz 500 lt bagaj olunca küçük geldi
FR koltuklar çok güzel sarıyor. o koltuklar için bile fr alınır . yanal destekleri gerçekten hoş.
dipnot: kapıları kapattığınzda jettadan daha kaliteli izlnemi veriyor ses daha tok.tabıkı yınede mukemmel değil.
süspansiyonlar jettadan çok daha ıyı.iyi emiyor ve onun gibi asla ses çıkarmıyor. tabıkı mukemmel değil ama jettadan daha ıyı.
aynı viraja 2 araçla giridm ve leon çok daha güven verdi. jettayla girdiğim virajda hafif arka salma yaparken leonda bırazdaha hızlı gırmeme rağmen daha guvenlıydı
jettanın sankım frenler daha ıyıydı bılmıyorum banada ole gelmıs olabılır . çok fren yapamadım sonuçta... yanıltmayım.
fiyata geliyorum bomba !!! leon fr 1.4 tsi manuel 43.900 . indirimli 43.500. yılbaşı sonuna doğru 42.500 bekliyorum. araçta sadece sunroof ve navigasyon yok onun harici aklınıza ne donanım geliyosa herşeyi ekleyin. jetta rafa kalktı. Pusuya yattık leon fr bekliyoruz
VW,Seat,Skoda olarak düşünürsek açıkcası fiyat performans ve donanım olarak seat,ve skoda hep vw den yukarda kaldı bence.Skoda nın sanırım yeni bir aracı geliyor Skoda Rapid diye düşünürseniz buda olabilir Yce Auto, `koda, Superb, Octavia, Fabia, Fabia Combi, Roomster, Citigo, Rapid, Orjinal Yedek Para, Periyodik Bakm, , Yaz-K Bakmlar, Orjinal Aksesuar, Yce Auto, `koda Auto, Kapamyalar
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
Birde leon un yenisi gelicek diye biliyorum bu sene sonuna kalmadan ellerindeki araçları çıkartıyorlar sanırım.
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
hocam yenisi çok iğrenç ya. o çıksada yine bunu alırım bunun tasarımı daha güzel. ve bunun fiyatı düşer diye düşünüyorum yenisi çıkınca. ellerindeki stocku eritmek isteyeceklerdir
edit: rapid çok iyimiş nezaman gelicek ve fiyat ne olucak önemli olan bu
Allahın bildiğimiz kolçağını bile donanım diye yazmışlarya listeye bence artık kimsenin başka markalarla dalga geçmeye hakkı yok..
bir ara burda duster konusu açılmışdı bir arkadaş düşünüyordu donanım listesinde kolçağı bile donanım olarak gösterdikleri için millet dalga geçmişdi..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
2011'de babama sıfır aldık 1.2 trendline. Çok memnun yakıt ve performans tatminkar donanımda fena değil. Sunroof derseniz epey bekletirler sanırsam. 41500 e almıştık biz. paspas hediye sadece.
:ramo
Siz memnunsanız tabiki problem yok, fakat 12 yaş büyütüp yine vw seçerken aradaki farkı görünce ağzımız açık kaldı. böyle üretmeye devam ederlerse 2020 dahi olsa bir zamanlardaki efsane mk4 golf- b5/b5.5 passat kasayı asla yakalayamayacaklar.
bir vw'ci fanatik olarak ; diğer markaları bilmiyorum şuan test etmedim fakat jetta bi rezalet olmuş .
sıfır olunca araçlar beklentiler tabiki yüksek olsada artık firmalar kaliteli araba değil ucuz araba üretme yarışındalar hal böyle olunca içlerinde en uygununu bulup almak mantıklı. mesela fr +bi-xenon+sunroof 45 olsa varya anında alırdıko fiyata o donanım o araç çok güzel olurdu ama 46 kusürlara geliyor ve seat vw gibi olmadığı için(kar marjı düşük) çok kesin konuşup fiyat indirimi yapmıyolar .
Kesinlikle haklısın. Hayırlısı bakalım genede almandan şaşmamak lazımcorsa dizele devam audi alana kadar hehe
:ramo
Jetta'nın her donanım seviyesi arasında bence ciddi fark var hepsine sahip olmuş biri olarak söylüyorum alınacaksa en full'ü alınmalı yoksa bir süre sonra çok sıkılabilirsiniz. Ayrıca son kasa MK6 Jetta yerinede Yeni Skoda Octavia'yı tercih ederim çok daha kaliteli çünkü hatta forumda Orhan bey var Skoda Yetkili Bayiinde çalışıyordu bildigim kadarıyla yardımcı olacaktır.
http://www.techturkey.com/forum/memb...han_guney.html
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
ocatvıa yıda ınceledım kesınlıkle daha kalıte fakat içi çok sade ve artık o kasa çok sıktı. zaten 2013 de değişcek. rapıd diye bı model var aynı mı olur bılemıyorum da 2013 te mesela yenı seat toledo da gelıcek baya karışıcak ortalık
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)