geçen haftaki umuda pedal etkinliğinden sonra anadolu yolcularından bir arkadaşta 500 km lik bi hedef koymuş kendine,
bu geceden sabaha kadar sürcek muhtemelen, hem destek hem antreman amaçlı bende katılcam bakalım kaç kmde bırakcaz yada tamamlayabilcek miyim![]()
Dağ bisikleti
Katlanır bisiklet![]()
Bu aralar pasif kalmış buralar
Kendime bi bisiklet almayı düşünüyorum. Bisikletle çocukluğumda tanıştım ve orada kaldı. Prof be yetişkin şekilde hiç binmedim. Almak istediğim bisiklet hidrolik disk frenli olsun istiyorum. Kafamda bir kaç model var
Btwin RR540
Salcano NG650
Salcano NG750
Bunlar birde fiyat olarak uygunlar. Biraz profa kaçarsam, işte kaliteli ve hafif malzemeye maliyet baya artıyorBu marka modelleri kullananlar varsa bilgilerini paylaşabilirse sevinirim. Ya da bu modellerle eşdeğer bisiklet kullananlarda tavsiyede bulunabilirler
![]()
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
Ey Türkoğlu bu ihanetlerin tarihini sakın unutma!
16.11.2013
08.06.2014
Kesinlikle... Uzun süre sonra ilk düzgün bisikletim Trek 3500 müydü ne, bir MTB idi. Amortisörlü falan.
Kadro boyu da aslında tam sınırda kalmış, bi üstünü alabilirmişim, mal bisikletçinin itelemesine düşmüştüm...
Daha sonra yol bisikleti kullanan bir arkadaş, madem paso sahilde şurada burada biniyorum, gereksiz ağırlığa ihtiyaç olmadığını, yol bisikletini denememi tavsiye etmişti. Yol denilince hep şu "yarış" bisikleti modelleri aklıma geliyor ve öyle kesinlikle istemiyordum. Arkadaş sağolsun Merida Speeder T2 bulmuştu bana.
Kırmızı-Siyah rengine vuruldum direkt, o sırada arkadaşım anlatıyodu "yol donanımlı ama gidon MTB gibi" diye... Tamam tamam alıyoruz dedim ve aldım, 2012 falandı sanıyorum, şu son 2 sene neredeyse hiç binmedim. Geçen gün bi güzel yıkadım. Ancak sağı solu yağlamak lazım, ufak tefek sorunlar var, bi bakım istiyor, bu aralar götüreceğim sanırım... Özledim resmen bisiklete binmeyi.
Temsili videosu;
Haa yukarıda yazmayı unuttum;
MTB kullanıp buna binince 1.4 75hp'den 1.4 Turbo 170hp'ye fırlamış gibi oldum![]()
MTB ile o lastikler kamyon gibi ses çıkarıyordu. Hani böyle şehirlerarası yolda giderken kamyonların hınnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn diye bi diferansiyel sesi gelir yüksek süratlerde, aynı ona benzetiyordumBir de pedal çevirip bıraktığınız zaman resmen "akmıyor"du bisiklet, sürtünme fazla çünkü
Buna geçip basınca yuh demiştim... Resmen kendimi buldum
![]()
Bu arada üzerinde gelen Maxxis Detonator lastikleri bi daha bulamadım, genelde dişli başka lastikler oluyor, Schwalbe Racer mı ne öyle bişey almıştım, ancak bu lastikleri hala arıyorum... Ya ölçüsü yok, ya komple yok![]()
seninki şehir bisikleti hocam hele bi de disk frenli model ise tadından yenmez.. mtb gerçekten amelelik düz yolda.. genelde bisikletçilerin yanlış yönlendirmesi ve halkımızın şekline aldanması sonucu çok satılıyor.. yurtdışı vidoları izleyin asfaltta kolay kolay mtb göremezsiniz..
Maxxis Detonator - Google Alışveriş
hocam aratınca çok çıkıyor ama ölçü mü bulamıyorsunuz?
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
16.11.2013
08.06.2014
Konu up'lanmışken bende sorayım. Akşamları bisiklet sürmek istiyorum sahil hattında. Başlangıç seviye bi bisiklet bana yeticektir. Ne tavsiye edersiniz ? Aşırı kaçmadanMesela 600 tl yede şehir bisikleti var 1400'e de var kron gibi. Farkları nedir yani ? Bir ayağımdaki kaslar doğuştan daha kuvvetsiz. Bu bisikletlerde pedal çevirme farkı vs bişey var mı ? Yani kuvvet açısından
Şimdiden teşekkürler
34 GNN 111 #308 21'
34FDC785#308 16’ - RIP - 34BAG097 #308 18'
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
16.11.2013
08.06.2014
Maxxis Detonator ıslakta pek iyi değiller haberiniz olsun
bu işin kralı budur ; You have been blocked
2 bisikletimdede kullandım süperler.
mtbyi amelelik hala getiren 2 unsur var biri ; amortisörlü maşa , lastik
bu 2 durumu modlarsanız mtb kadrosundan çok iyi şehir bisikleti elde edersiniz.
sabit maşa alınabilir , lastiklar yukardaki linkini attığım lastiğin 26 janta uyanı ile değiştirebilir .
bunlar yetmez ise vites grubuna el atabilirsiniz ama astar yüzünden pahalıya gelir.
şehir içinde kullanıcak kişier kesinlikle sabit maşalı hibrit bisiklet baksın.
katlanır bisiklette günde 10 km fazlası bel ağrıtır.
bende birdahi sezona carraro bandit dirt jump almayı düşünüyorum bakalım ne olacak![]()
médiocrité partout
premium marka bir kadro almadığınız sürece o tip fiyat farkları daha iyi bir grup set ve hafiflik olarak gelecektir karşına.. bu döviz kurunda 600 liralık bisiklet yüz güldürmez adamı bisikletten soğutur açıkçası hocam..
pedal çevirme farkından ziyade aynı arabadaki gibi tork - güç mantığı var.. hızlanmak için ayrı az güç ile hareket etmek için farklı aynı kol uzunluğu, dişli oranları oluyor.. bütçenizi belirleyip benzer markalardaki şehir bisikletlerine bakın 3 aşağı 5 yukarı aynı komponentler olur ve teknik detaylar sitesinde yazılıdır çok fark olmaz ama en ufak aynakol dişlisine sahip olanı alın..
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
16.11.2013
08.06.2014
bisiklet konusu aktifken şunu sorayim sizlere..
bi mtb arifesindeyim, yakın bir arkadaşimda şu var:
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...18909312/detay
niçin mtb diyenlere orman dibinde oturuyorum=)
(taşdelen)
şu anki dolar kurlari falan ile bu donanımda bir bisiklet zor gibi.. ne diyorsunuz?
sirf sram gx grup set 2500 plus
havalı rockshox keza 2000 plus
Instagram : https://www.instagram.com/koroglu_ka...d1ZXBtM2czb2Ns
Blog : https://kaankoroglu.blogspot.com/
Youtube : https://www.youtube.com/@tamir_hane
Jantları da oldukça iyi bir marka.. Biraz daha pazarlıkla alınabilir.. Güzel bisiklet f/p oranı gayet iyi şu piyasada..
Kron, sedona, carraro, mosso.. Bütçeniz dahilinde bu markaların bisikletlerini inceleyebilirsiniz.. Bisan yeni bisikletler üretmeye başladı İzmir'de çok fazla kullanıcı yorumu yok ama fiyatları gayet iyi ona da göz atabilirsiniz..
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
16.11.2013
08.06.2014
Kuzene bisiklet baktık 4 5 gün önce. Bu arada 2010da bisiklet motosiklet bayimiz vardı fiyatlar uçmuş gitmiş. Şuan altus setli bisikletler bile 2 2.5k bakarken 2 2.5kya deore yada alivio setli bisiklet alırız diye bakıyordum ama nerdeee
Biz mosso raceline'da karar kıldık bir tek ön maşa düşündürdü, onuda 3 5 aya upgrade yaparız muhtemelen. Tourney altus zaten aynı kalite sayılır ikiside tırt.
AC/DC Back In Black
1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)