The_Crow Nickli Üyeden Alıntı
Müslümanlar hayvan sevmez. Ana sebep bu zaten. ( Günümüz için söylüyorum. )
Başka dinlerle karşılaştırırsanız görürsünüz aradaki dağlar kadar farkı.
( Hayvanlara değer verme, Onun da Tanrı'nın yarattığı bir varlık olduğunun bilincinde olması vs. ) Kimse bunu itiraf etmez çünkü Peygamberimizin sözleri ile çelişkiye düştüğünü görsün istemez. Diğer yandan gerek mezhep vs.. gerek gerizekalı imamlardan aldığı hutbe'lerle bu duruma gelirler.
O yüzden ortalardan kaldırma eylemini daha bi benimseyerek gerçekleştirirler. "Etrafta gözükmesinler, bize bulaşmasınlar, bizden yardım istemesinler, aç kalsınlar, susuz kalsınlar, kör kalsınlar, sakat kalsınlar, ben görmiim de nasıl ölürlerse ölsünler " diye düşünürler.
Dolayısıyla pek yapacak bişey yok. Öyle imza, yürüyüş vs. ile bu zihniyeti yıkamazsınız. Bu Kanunun geçmesini engelliyemezsiniz. Daha köklü birşeyler yapılması lazım.
mesela ; Siz bir belediye işçisine"yukarıdan emir geldi. Kanunda müsait artık. Mahallendeki köpekleri hallet" dendiğini düşünün. Hey yavrum hey. adam cihad ilan edilmiş gibi sevinir.
O yüzden bizlerde seyirci durumunda kalacağız maalesef.
Saygılar,
NOT : genel düşünce köpekler üzerine. Siz birde kedileri de düşünün. Onların durumu daha da vahim. ( yavru, kör, sakat, anne vs. )
Saygılar,