İstenirse blok toplu vaziyette duruyor komple satisini vererek bloguda verebiliriz eger sizin blok olmazsa rakam degisir tabi bloguda alirsaniz.
Printable View
İstenirse blok toplu vaziyette duruyor komple satisini vererek bloguda verebiliriz eger sizin blok olmazsa rakam degisir tabi bloguda alirsaniz.
Komple sistem tuzlu olur ,1.6 motoru enjektöre çevirmek ilk etapda daha iyi benim için.
1.6 nın piston çapı 85 mm. zor gibi geliyor bana.Benim galantın piston çapı 85.Zaten eski moda bir motor mutemelen uzun stroktur.Uzu stroktada honlamalarda daha büyük hacimlere genişleyebilir.Mantıken blok 1.9 la aynıysa, ve 1.9 da 2.0 a çok rahat honlanabiliyorsa 1.6 manta da 2.0 a honlanabilir demektir.Ama bence sizin pistonların çapı 85 ten küçüktür.Tabi piston kolları ve krankta bir etken.Tam ölçüleri bilmeden net bir şey söylenemez.
Şimdi baktımda gerçektende 85 mm. imiş.Çok ilginç.1.9 unki ise 93 mm.Strok 70 mm. Stroku değiştirmeden çap 95 yapılırsa motor 1984 cc filan olur.2.0 parçaları satan arkadaştaki piston çapı nedir öğrenip motor indirilip rektifiyeciye sormak en iyisi galiba.
manta b1 listesine dikkat ettiysen
1.6n motoru 60 hp.
1.6s motorun beygiri 75 hp
1.9n motorun beygiride 75 hp
1.9s motorun beygiri 90 hp
1.9e 105 hp
2.0S 74 kW (101 PS)
2.0E 81 kW (110 PS)
manta b nin blokları aynı , krank aynı, üst kapak aynı degişik olan sadece
piston çapları ve kullanılan karbüratörler biri tek bogaz digeri çift bogaz
enjeksiyonlu olanlarıda e diye geçiyor onlarda karbüratörlülere göre 10 ile 15 hp arasında degişken.
dedigim gibi 1.6s lerdeki piston çapları 85mm
1.9 larda 93 mm
2000 cc motorları 1979 cc diye geçiyor , piston çaplarıda 95 mm
ben 1.6s mevcut motorun karbüratörünü ve manifoltlarını söküp enjeksiyonluya çevirirsem
90 hp gibi güzel bir güç çıkıyor mevcutu [ 75 hp ]
bendeki aracın piston bilgisi:
85mm x 70mm diye geçiyor
1.6s 85x 70 mm [ 69.8 mm ]
1.9 93x 70 mm [ 69.8 mm ]
2.0 E 95x 70 [ 69.8 mm ]
her 3 motorunda strokeu aynı 70mm [ 69.8 mm ]
2000 cc de 69.8
fark çaplarında
buradan anladıgım kadarı ile 1.6s motor blokları 2000 cc ye honlanabilir.
Valla ben bole bi ise girissem her isim ters gider he:) sende sans baya iyi ilerliyo ve sanirim mantikende motoru 2.0E yapican gibi gorunuyo:) hadi bakalim basla artik yavas yavasta fotolardan takip edelim bizde;)
Kapağı hazır sökmüşken işleme sok bence en azından poliş ve subap büyütme işlemleri yaptır bunların üzerine birde dereceli uygulayabilirsen mükemmel olur.
revizyon yapılıyor
Benim arabayla ayni blok ayni kapak, 2000 olur bana sorarsan bu motor;)
Eklemeden edemicem, hakaten silindirler ufacikmis:D
evet aynı motor aynı blok
ufak görünmesinin sebebi fotoyu küçültüp eklememdendir
85 mm ufakmı,
kapagı gözden geçirip tekrar taktık, güzel bi sente ve sibop ayarı çekip, güzelce marşa bastım tek basışta motor saat gibi çalışıyor. yola çıktım 2 saat evel
kısa bi video çektim motor seside var derinden:))
upload edim ekleyecegim birazdan.;)
Ekle ekle dinleyelim keratayi:) ya silindir bana kucuk geldi, ***** benim gozler alismis benim silindirlere:D
videoyu youtubeye attım onaylanır onaylanmaz yayınlanır:icon_tup:
sübap'ların alışma süreci başladı,
Yanlış yaptın bence kapağı hazır sökmüştün keşke adam akıllı işleme soksaydın poliş,subap büyütme,dereceli egzantrik ve iyi bir karburatörle ile en az 25 - 30 hp alırdın.
Bu arada subapların alışma süreci diye bir şey olmaz subaplar zaten kapağa takılmadan önce alıştırılır ondan sonra takılır yani bu yüzden çekingen davranmana gerek yok şayet varsa böyle bir durum.