+ Bunların aynı gün olması :icon_wack Ama bizde alan yok keşke olsa -Resim öğretmenliği mezunuyum-
Printable View
Aslında zor değil, biz zaten özel yetenek sınavıyla giriyoruz fakülteye aynı şekilde tek yada aşamalı sınav yapılabilir..
Her neyse tek gerçek ömrümüzü yediler açlık sınırının altında memur olarak çalışabilmek için.. Kapağı attık bitti diye bir şeyde yok.. Yükselme şansın yok.. Yok oğlu yok.. :icon13:
2014 kpss için başvurular başladı, girmeyi düşünenler varsa son tarih 14ü ayrıca oturum başı 40 tl fiyat.
bu başvurular kpss LİSANS içindir...
Kendimi denemek için girmek istiyorum hazırlanmadım.Makine mühendisiyim hangi alandan gireceğim kaç oturum? bunların bilgisini ve başvuru bilgilerini alabileceğim bir yer var mı ? Yayınlanan kılavuzu inceledim fakat biraz karışık geldi :confused:
Mühendislik hakkında bilgim yok ama kendi bölümümden çıkarım yaparak söylüyorum sadece cumartesi sabah oturumuna girmen yeterli sanırım. Çünkü cumartesi öğleden sonra öğretmenler için, pazar sabah oturumunda da maliye muhasebe iktisat hukuk işletme var bunlar da sana gelmez, pazar öğleden sonra da yine kamu yönetimi istatistik çeko falan var bunlarda sana gelmez. Cumartesi sabah oturumu yeterlidir diye düşünüyorum. Türkçe matematik coğrafya tarih vatandaşlık konular.
ön lisans için bu sene olucakmı olucaksa başvuru tarihleri ile ilgili bi haber varmı?
müfettiş olmak isterseniz cumartesi Sabah, pazar Sabah ve pzar öğlen girmeniz gerekir, pazar günkü oturumların etkisi yüksek olmasa da puan hesaplanması için sınava girmeniz gerekiyor
(2012 kpss ile atanmış bir mühendis :) )
Lise kpss başvuruları ne zaaman peki ?
İş Müfettiş Yardımcılığı giriş sınavı (22.09.2012) - Memurlar.Net - Forum
eğer yukarıdaki gibi bir ilan açılırsa:
C) 2011 veya 2012 yıllarında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sınavına katılmış ve İşin Yürütümüyle ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-46 puan türünden en az 75 puan, İş Sağlığı ve Güvenliği ile ilgili teftiş görevine alınacaklar için KPSSP-13 puan türünden en az 75 puan almış olmak,
bize lazım olan KPSSP-13 ##% 45 Genel Yetenek
##% 25 Genel Kültür
##% 20 Yabancı Dil
##% 10 Hukuk
tan oluşuyor, yani girmeniz lehinize olacaktır.
ben de tek oturum girecektim, bir iş arkadaşım pazar günü de gir dedi bana bu kapı açıldı, kamuda çalışmaya istekliyseniz girin bence, ama müfettişlik istemem derseniz sadece cumartesi Sabah girin :)
Beyler bende önlisanstan gırecem harclar ne durumda var mı bı bılgı ?
Lise önlisans başvuruları genelde haziranın ilk haftası oluyor