User Tag List

Sayfa 381/498 İlkİlk ... 281331371379380381382383391431481 ... SonSon
9446 sonuçtan 7.221 ile 7.239 arası

Konu: 2015 Typer

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.

barisy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ACYV Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    geçen seneden beri type R'ın ısınma konusu konuşuluyor ancak konuşulma üslubu bazen araç sahiplerini sinirlendirecek seviyeye gelebiliyor. Araçlar hakkında herşeyin yazılabilmesi gerekiyor, bunda bir sıkıntı yok ancak üslubun gereğinden sivri olması ortamı haliyle gerebiliyor. Daha önce de belirtmiştim, type r yüksek oktan benzin seviyor ve söz konusu sorun da ortadan kalkıyor. Eğer konuşmalar sadece arabanın sorununu herkesin gözüne sokmak olmayıp, ısınmanın neden olabileceğini ve nasıl bertaraf edilebileceğini tartışmak üzerine olsaydı, herkes tatmin olurdu. Hem Cupra 280 hem de yeni Type R sahibi olan sanırım tek benim forumda, iki aracın da artı ve eksilerine haizim. Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit. Aracın sürüş hissiyatı hakkında babaanne arabası, şirket arabası gibi benzetmeler yapılabilir Cupra için, S3 için yadırgamam, olabilir derim geçerim. Type R'ın oturma pozisyonu, direksiyon hissiyatı açısından daha bi agresif olduğunu söyleyebilirim ve şunu altını çizerek belirtmeliyim ki Type R'ın koltuğu şehiriçi 2 saatlik kullanımdan sonra belimi mahvediyordu. Zaten satma sebebimin en başında bu geliyordu, acayip rahatsız ediyordu. Belki bu yaşımın 36 olması, beldeki, boyundaki fıtıklardandır, genç arkadaşları rahatsız etmeyebilir sonuçta bu sübjektif bir konu. Type R'ın ısınma konusuna gelirsek, araca gerçek 98 oktan yakıtı koyun ve o zaman bakın, o ısınma oluyor mu olmuyor mu. Yaklaşık 6 ay gündelik kullandım Type R'ı ve yaklaşık da 4 aydır Cupra'Yı kullanıyorum gündelik. Konfor olarak aralarında dağlar kadar fark var, bu benim tecrübem, zaten Onur'da aracın haftasonu aracı olduğunu belirtmiş. Gündelik diye üretilen bir aracın bu kadar sert olmasını ben yadırgadım şahsen. Cupra'ya dair artı ve eksileri ayrı bir topic'de yazarım.
    Bilgiler için teşekkürler. Fazla arayı açmadan cupra ile ilgili tecrübelerinizi de aktarırsanız sevinirim. Hatta konusunun linkini de vereyim.

http://www.techturkey.com/forum/sohb...pra-280-a.html

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Type R'a ya oktan yükseltici koyacaksınız yada downpipe'ı çıkaracaksınız, her ikisini de yaparsanız muhteşem olur, tecrübemle sabit.
    Şekil bir a benim araç downpipe yok vp racing depoda ohhh misss.

Isınmanın ne olduğunu bilmeyen çok kişi var. Bende tayyardan önce s3 sedan vardı 285hp olanlardan. İkiside aynı hararet ve yağ sıcaklık değerlerine ulaşıyordu. Tayyar stock halinde pompa benzin ile 105 derece yağ sıcaklığında bile bazen yavaşladı hissiyatı veriyordu. Bu ısınma değildir çünkü ben s3'de de tayyarda da 120'li dereceleri gördüm (***** izmir sıcak bölge). 105'de bile bu hissiyatı veren araçta yazılımdan başka bir sorun yoktur. Çünkü 105'lik tdi'larda bile 120-130 giderken 105 ısılarla gidiyorsunuz.

İlk aldığımda piste çıktım hatta çok zıpladığı için korktuğumu söylediğim için muhammed'de aracı kullandı ısındığı veya yavaşladığına dair hiçbirşey söylemedi zıplama olayına da deli gibi yol tutuyor dedi ve ben rahatladım. Şimdi yolda zıplatarak viraj almak inanılmaz keyif veriyor.

Fakat yazılımdan sonra bambaşka araç oluyor. Aracımda kısık yazılım mevcut çünkü egzoz yok buna rağmen stock araç ile denemede sanki 320d ile 105'lik jetta gibi oluyor.

Porsche carrera (pdk olmayan) ile de denedik hatta arkadaş 200 üstü geçerim demişti ama 120 gibi basmaya başladığımızda (telefonla bastım diye söylediği zaman ben basmaya başlıyordum) ben bıraktım hızım 245 dediğimde ben daha 210'a çıkamadım dedi ve 200 üstünde de açmaya devam ettiğimi gördü. Son hız hiç denemedim ama deviri bitireceğime eminim.

Konfor konusunda lütfen kıyas yapmayın bu araç safkan yapılmış gündelik falan hikaye koltuklar iniş biniş bile farklı o yüzden konfor konusunda diğerleri ile kıyas bile yapmam s3'ümle 1.6 tdi gibi gezebiliyordum.(hem görünüm hem gidiş)

PiscocuK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kendi aracimin giderini henuz bilmiyorum. Ama giderli arabalarla denemek gormek bulusmak tanismak isterim
    Herkese uyan bir aksam cikip cay corba icelim derim
    Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendi aracimin giderini henuz bilmiyorum. Ama giderli arabalarla denemek gormek bulusmak tanismak isterim
    Herkese uyan bir aksam cikip cay corba icelim derim
    eğer müsait olursan rodajın bittiyse ben denerim. Selcuga sölemiştim.
    Alıntı DENON Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada 7 ay işe git gel kullandım konfor problem olmadı ama manuel zorladığı için yeni araç aldım artık ayda 1-2 kullanıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer müsait olursan rodajın bittiyse ben denerim. Selcuga sölemiştim.
    Yarin firsat bulabilirsem 1000 km kontrolune gidicem. Halledebilirsem sonrasi bana uyar herzaman

ACYV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada 7 ay işe git gel kullandım konfor problem olmadı ama manuel zorladığı için yeni araç aldım artık ayda 1-2 kullanıyorum.
    ben 2 çocuk ile bindim de çok sorun olmadı da, 2 saatten sonra koltuk pozisyonu o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam, belim kilitleniyordu, onun haricinde ben İstanbul içi R modda kullanıyordum, çok fazla sekme olmuyordu, sanırım arabanın süspansiyonları yumuşamıştı hep yüklü binmekten . sıfır type r lardan 1.5 cm basıktı son zamanlarında.
    bir de benim için önemli değil ama belirtmek lazım, aşırı ekonomikti, ciddi az yakıyordu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PiscocuK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yarin firsat bulabilirsem 1000 km kontrolune gidicem. Halledebilirsem sonrasi bana uyar herzaman

tamamdir benimde ufak tefek kontrol edeceğim noktalar var bitince konuşuruz.
    dün akşamki yarıştan önce start verecek olan hatun dediki elimi bı yerıne götürüp : kazansanda kaybetsende bu senın ama kazanırsan hepsi senın , iliğimi guruttu gevurun gızı yarışı kazandıktan sonra

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ramcho® Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tamamdir benimde ufak tefek kontrol edeceğim noktalar var bitince konuşuruz.
    Hani hafif gelirdi la

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Type R ile deneme bana uyar.
    Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hani hafif gelirdi la
    önümüzdeki günlerde yüklü olanla da deniycem maksat girgir şamata hirs yok idda yok denememekte serbestsiniz sonuçta

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Icinden gecilmek istenen typerlar icin muracat mehzent

mrbars - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    jetta kılıklı babaanne arabası çupram. spoiler verelim:

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Onurun soyledigine baya takildiniz jettada fena araba degil ya

K.Kaan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    jetta kılıklı babaanne arabası çupram. spoiler verelim:
    Abi cupra çok başarılı bir araba tamam ama söylem çok yalnış değil cidden.. bu arada maşallah çok güzel yürüyor aracınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    74 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada arabayı tanıma evresindeyim eğer makara konusu olacaksam cidden denemeyelim oturup muhabbet edelim.çünkü benimle yapacağınız deneme kesinlkle ölçü olamaz.hangi devirde vites atılır kaçta kesiciye girer nedir ne değildir hiç bir denemem yok.

çok geçersiniz her tayyarı öyle sanırsınız bilen gelir üzer falan yoksa ki boy boy videolarım olmuş makarası dönmüş çok dert değil kendi adıma

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mrbars Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Type R ile deneme bana uyar.
    Hiç roll yapmadım, anladığım işler değil ama tanışırız, muhabbet olur (bu kısım geçilirsem diye yazılmıştır, yoksa amacım tayyarın içinden geçmek)
    Amaninn...
    Deneme videolarini bekliyoruz,meydan okuma olmus Jetta ile
    Buarada motor rodaji itina ile yapilmis,son rodaj ist parka cikilarak tamamlanmistir...
    Bende cam car olurum

yasarım - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben 2 çocuk ile bindim de çok sorun olmadı da, 2 saatten sonra koltuk pozisyonu o kadar kötü hissettiriyor ki anlatamam, belim kilitleniyordu, onun haricinde ben İstanbul içi R modda kullanıyordum, çok fazla sekme olmuyordu, sanırım arabanın süspansiyonları yumuşamıştı hep yüklü binmekten . sıfır type r lardan 1.5 cm basıktı son zamanlarında.
    bir de benim için önemli değil ama belirtmek lazım, aşırı ekonomikti, ciddi az yakıyordu.
    Acıkcası ben cok az yaktıgını düşünmüyorum yada bana mı öle geliyo
    100 km de sakin kullanımda 11 lt gazladıgım zamanlarda 13.5 lt civarı görüyorum. sizin gördüğünüz degerler nelerdir ?
    Gerci ben genelde kısa mesafe kullanıyorum ev ile iş arası 5 km ,
    er ist ein deutscher

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)