User Tag List

Sayfa 8/9 İlkİlk ... 6789 SonSon
160 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Neşat ERTAŞ' ı kaybettik..

tunceR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    belki diğerleride senin gibi sakin yazmak istemiyodur ozaman. öyle bi karşılaştırma yapman yanlış olmuş orda 3 sayfa burda 10 sayfa diye.. burdaki sayfa fazlalığı neşet ertaşın şehitlerden daha mı önemli olduğu anlamınımı çıkardın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunceR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    belki diğerleride senin gibi sakin yazmak istemiyodur ozaman. öyle bi karşılaştırma yapman yanlış olmuş orda 3 sayfa burda 10 sayfa diye.. burdaki sayfa fazlalığı neşet ertaşın şehitlerden daha mı önemli olduğu anlamınımı çıkardın

daha ilgi çektiği anlamını çıkardım....tek tek bakacak mıyız buraya yazanlar oraya yazmışmı diye...ben 2 gündür yaptığım gözlemi anlatıyorum...konuyu sen açmışsın...su an aklına gelen 3 neşet ertaş türküsünü buraya yazabilir misin? google yardımı almadan lütfen...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim arabamda neşet ertaşın ve onun şarkılarını yorumlayan bütün anadolu türkücülerin cd si var konuyu ben açtım ewet ölüm haberini aldıktan hemen sonra açtım konuyu 1 saat sonra 2 saat sonra değil.. senin ne demek istediğini anlıyorumda o kişi ben değilim başkasını ara.

ayrıca ben kendim has ankaralıyımdır izmirde büyüdüm buranın tarzına yaşamına ayak uyduruyorum ama özümüde hatırlarım yeri geldi mi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tunceR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim arabamda neşet ertaşın ve onun şarkılarını yorumlayan bütün anadolu türkücülerin cd si var konuyu ben açtım ewet ölüm haberini aldıktan hemen sonra açtım konuyu 1 saat sonra 2 saat sonra değil.. senin ne demek istediğini anlıyorumda o kişi ben değilim başkasını ara.
    o zaman sen savunma yapma birader

Cliosportve - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Duygularımı açıklamam zor. Ailecek hayran olduğumuz, evimize de misafir olmuş ve dizinin dibinde sazını, sesini dinlediğim "bozkırın tezenesi", "garip" ozan. En çok yaşarken kıymetin bilinerek ölmüş olman sevindiriyor beni. Bu anlamda mutlu öldüğünü düşünüyorum. Özgün bir tavır ve ekol oluşturdun. Kendin okula gitmedin ama bir çok insana okul oldun. Böyle bir sanatçı bir daha ne zaman gelir bilinmez. Allah günahlarını bağışlasın ve sana rahmet eylesin Neşet ERTAŞ.

Eski evimiz ve soframızda kıymetli misafirimiz rahmetli Neşet ERTAŞ.
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben 30 a aldım adam 31 dese almayacaktım.

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilen bilir genelde türk halk müziği dinlerim, tünay dediği gibi insanlar bende gözlemledim 2 gündür. adam türkce parça dinlemez bi feryat figanda 2 gündür... Haberlerde cok bilincsiz adamı ben bağlama calarken görmedim adamı bağlama ustası ettiler benim bilidğim uzun sap saz calar neşet ertaş.

ve

Neşet ERTAŞ'ın tarzı türküleride cok seven birisi değilim ama gel görki fikirleri yazdıgı türkü sözleri ve hayata bakış acısıyla sevdiğim takdir ettiğim birisiydi. Ölmesine üzüldüm allah rahmet eylesin geriden gelenlerde örnek alsın rabbim herkese bu kadar ömür nasip etsin .
    Şehitlere harbi harbi cok üzüldüm yani belki ölenlerle yaşıtız belki benden ufaklar her gün şehit haberi var. facebookda bir iki kişi hariç kimseyi bi şehit için bişi yazdıgını göremez oldm önceden en azndan ordada olsa duyarlılık vardı suan magazine dönderildi şehit haberleri

haberleri okumak bile istemiyorm artık...
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haklsınızda bir insanın birinin ölümüne çok üzülmesi ve rahmet dilemesi için illa onun sıkı takipçisi olmasımı lazım. evet hiç bir türküsünü bilmiyodur ezbere ama onun bu sektörde önemli bi isim olduğunun farkında olabilir belki. sadece isminide duymuş olabilir. buda onun bi rahmet dilemesi için yeterli gelebilir belki kendisine.

Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mcanx Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ulan **.ık ağızılı yılmaz özdil..! Atatürk üzerinden prim yapmaya doyamadın, şimdi de Neşet Ertaş’ı siyasetin içine soktun.Bari adamın kırkı çıkaydı lan...!

Neşet Ertaş'ın yazılmasına mı kızdın? yoksa Yine siyastçilerin içine bir şey sokmasından mı?

Zaten Yılmaz Özdil'i yapan özelliği; Yazacağı yazı için eline muzu ver bunu da siyasete sokar, elektrik direğini de sokar.

(Tünay'ın dediği gibi dinlemesem de, izlemesemde büyük üstadın kaybına üzüldüm)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şehit ve Neşet ertaş konularına yapılan yorum sayısına göre mi değer biçiliyor ?

Benim şahsen Şehit konularına elim gitmiyor, (gidemiyor), Yazmıyorum. içten ettiğim duayı, okuduğum Yasin i şerfi kim bilecek peki ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    143 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen şimdi benim yazdığımdan bu kadar ilginin yanlış olduğunu düşündüğümü mü çıkardın? bencede 50 sayfa yazılması lazım...benim dediğim tüm yaz serdar ortaç demet akalın dinleyen kızların..."ah ustaaaa...vay ustaaaa" tarzında ki paylaşımları....

toplumu ayakta tutan sanatçılar ise...sınır karakollarına türk halk müziği sanatçılarını..taburlara sanat müzikçileri koyalım...saz heyetine de devreye attırdık mı iş tamam...valla mantıklı...
    başkan az çok tanırız seni bunları yazacak kişi sen değilsin biraz kızmışsın belli

ama levente katılıyorum bu ülke değerlerini tek tek kendi eliyle kaybettiği için bu halde kaldı ki bana göre sanat toplum içindir ve sanatçı toplumda öncü rolünde olmalıdır..

rakı masası haricinde bende çok dinlemem neşet ertaşı ama ölümü insanı gerçekten üzüyor eksildiğimizi düşünüyorum ben..

şehitlerle kıyaslamana gelince bi kabullenilmişlik var artık her gün şehit haberine alıştı toplum

ama bu suç toplumun değil ölenleri sadece sayı bazında ele alıp geçiştiren ana akım medyanın suçudur

kaldı ki şehitlerle ilgili konulara yorum yapan kemik bi kitle var forumda ve sadece küfür ediliyor

ne yapalım yani sırf sayfa sayısı çok görünsün diye girip küfür mü edelim?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebelh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başkan az çok tanırız seni bunları yazacak kişi sen değilsin biraz kızmışsın belli

ama levente katılıyorum bu ülke değerlerini tek tek kendi eliyle kaybettiği için bu halde kaldı ki bana göre sanat toplum içindir ve sanatçı toplumda öncü rolünde olmalıdır..

rakı masası haricinde bende çok dinlemem neşet ertaşı ama ölümü insanı gerçekten üzüyor eksildiğimizi düşünüyorum ben..

şehitlerle kıyaslamana gelince bi kabullenilmişlik var artık her gün şehit haberine alıştı toplum

ama bu suç toplumun değil ölenleri sadece sayı bazında ele alıp geçiştiren ana akım medyanın suçudur

kaldı ki şehitlerle ilgili konulara yorum yapan kemik bi kitle var forumda ve sadece küfür ediliyor

ne yapalım yani sırf sayfa sayısı çok görünsün diye girip küfür mü edelim?
    müdür sanatın ve sanatçının önemini ve değerini tabi ki biliyorum...bir hüseyin kağıt bir peçenekli süleyman yada tarkan değerli kıymetli insanlar

yanlış anlaşılmaya açık bir posttu benim ki zaten belirttim de bunu...demeye çalıştığım...tanıyan tanımayan dinleyen dinlemeyen herkes fotolarını videoları dizelerini paylaşır bunu konuşur oldu son 2 günde...aynı şekilde şehit haberleride paylaşılıyor...benim anlatmaya çalıştığım samimilik nerede kaldı?

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Rahmetlı dedemle ortak sarkımız,Telii Turnamı en ıyı seslendıren Ustadın olumu cok uzdu benı,dun gece 20 den fazla dınledım gece 2 ye kadar....
    Ruhu şad olsun...

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @the "K";

Tünay,

Dışarıdan bakınca haklısın. Dinleyen dinlemeyen herkes birşeyler yazıyor gibi görünebilir. Ama bu tamamen çevre, ortam, yetişme, kültür meselesi. Senin bulunduğun çevrede durum böyle olabilir. Ama burdan bir genelleme yapmamak lazım. Benim bağlamada ilk çaldığım türkü acem kızı'ydı. İlk topluluk karşısında çalıp söylediğim türkü yine Neşet Ertaş'tan Leylam'dı. Neredeyse her türküsünü bilir, çalar, söylerim. Ve benim yetiştiğim ve halen yaşadığım çevrede bu türküler çocukluk türküleridir. Annemiz bu türküleri söyledi, düğünlerde bu türküler çalındı hep. Şu anda bile halen bilgisayarımda Neşet Ertaş söylüyor, ben dinliyorum. Yarın düğünüm olsa, bana sorsalar hangi türküyü çalalım diye, eminim ki muhakkak yine Neşet Ertaş türküsü çıkacaktır ağzımdan. Özellikle iç anadolulular bu türkülerle büyüdü hep. İstanbul'da veya popüler gençlik arasında yaygın olmayabilir. Ve ancak ölümünde hatırlanabilir. Tamam, bu doğru olmayabilir. Ama ben bu durumun bir sakıncasını görmüyorum. En azından geç de olsa bazı değerlere sahip çıktığımızı gösterir bu.

Terör konularıyla kıyas olmamış. Tıpkı senin gibi ben de yazmıyorum terör konularına, hem kendimi zor tuttuğumdan, hem gündemde tutarak teröre prim vermemek maksatlı. Kaldı ki bir arkadaşımızın eşi dostu da vefat edince onlarca sayfa taziye mesajı yazılabiliyor. Bunlar kıyas, ölçüt olamaz. Şehit olan mehmetçiklerin değeri, kıymeti forum sayfalarının adedi ile ölçülemez. A’sara gömülse taşacak olan şehide makber sunmak, ona vaadedileni düşününce hadsizlik olur.

Ama söyletmek veya almak istediğin cevap "alıştık artık teör haberlerine" ise maalesef buna itirazım olmaz. Bu duruma getirenler, alıştıranlar utansın.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @the "K";

Tünay,

Dışarıdan bakınca haklısın. Dinleyen dinlemeyen herkes birşeyler yazıyor gibi görünebilir. Ama bu tamamen çevre, ortam, yetişme, kültür meselesi. Senin bulunduğun çevrede durum böyle olabilir. Ama burdan bir genelleme yapmamak lazım. Benim bağlamada ilk çaldığım türkü acem kızı'ydı. İlk topluluk karşısında çalıp söylediğim türkü yine Neşet Ertaş'tan Leylam'dı. Neredeyse her türküsünü bilir, çalar, söylerim. Ve benim yetiştiğim ve halen yaşadığım çevrede bu türküler çocukluk türküleridir. Annemiz bu türküleri söyledi, düğünlerde bu türküler çalındı hep. Şu anda bile halen bilgisayarımda Neşet Ertaş söylüyor, ben dinliyorum. Yarın düğünüm olsa, bana sorsalar hangi türküyü çalalım diye, eminim ki muhakkak yine Neşet Ertaş türküsü çıkacaktır ağzımdan. Özellikle iç anadolulular bu türkülerle büyüdü hep. İstanbul'da veya popüler gençlik arasında yaygın olmayabilir. Ve ancak ölümünde hatırlanabilir. Tamam, bu doğru olmayabilir. Ama ben bu durumun bir sakıncasını görmüyorum. En azından geç de olsa bazı değerlere sahip çıktığımızı gösterir bu.

Terör konularıyla kıyas olmamış. Tıpkı senin gibi ben de yazmıyorum terör konularına, hem kendimi zor tuttuğumdan, hem gündemde tutarak teröre prim vermemek maksatlı. Kaldı ki bir arkadaşımızın eşi dostu da vefat edince onlarca sayfa taziye mesajı yazılabiliyor. Bunlar kıyas, ölçüt olamaz. Şehit olan mehmetçiklerin değeri, kıymeti forum sayfalarının adedi ile ölçülemez. A’sara gömülse taşacak olan şehide makber sunmak, ona vaadedileni düşününce hadsizlik olur.

Ama söyletmek veya almak istediğin cevap "alıştık artık teör haberlerine" ise maalesef buna itirazım olmaz. Bu duruma getirenler, alıştıranlar utansın.
    sen beni tam olarak anlamışşın aslında...keşke bende de bu tür bir müzik zevki gelişmiş olsaydı..benim söylemeye çalıştığım bir türküsünü dinlememiş "tezene"nin ne demek olduğunu bilmeyen insanlar sosyal medyada yazmasın...çünkü ben bu tarz yazıları "usta"nın popülizme malzeme olması olarak algılıyorum...şehitler ile kıyaslama olayı ben bu konuya mesaj yazarken hemen altında o konuyu görmendendir. kaldıkı yine benim sinirimi bozan nokta eğer insanlar bir sanatçının vefatını bu kadar paylaşıp bir şeyler yazma gereği hisediyorlarsa aynı şeyi şehitler için niye yapmadıklarıydı...

ben halk müziğine hakim olmayı bilinçli bir şekilde dinlemeyi ve arkasındaki manayı anlamayı çok isterim ve bunun özümüze olan bağlılığı ifade ettiğinden bir ayrıcalık olduğunu düşünürüm...ancak bilmediğim bir şarkıyı paylaşam paylaşamam...işte bu yüzden bilmeden paylaşana ayar oldum...mevzu bu...

kusura bakma çok dağınık yazdım...anlaşılmayan yer olursa düzelteyim

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @Tünay;

Anlıyorum ben seni. Ama sadece burada yazan arkadaşların çevrende gördüğün alakasız adamlardan olmadığını düşünüyorum. Olabilir de. Belki de onlar da alakasız. Ama bunun da kötü bir durum olduğunu düşünmüyorum. Ne güzel işte, bu arada tezeneyi, bozlağı, Neşet Ertaş'ı tanımış olurlar belki. En güzel anma, yâd etme böyle olur zaten. Yaşatarak, öğreterek, duyurarak...

Şehit konuları bence matem konularıdır, sanatçı konuları gibi anma konuları değil. Matem de sükut gerektirir. Ben okudukça üzülüyor, kahroluyor, kahrediyor, gereği gibi içimde sızısını yaşıyorum. Kendimi şehidin anası, babası ve hatta nişanlısı, eşi yerine koyuyor ve ne yazsam, ne söylesem boş lafmış gibi hissediyorum. Ve biliyorum ki sen de, başka birçok arkadaş da o başlıkları gördükçe, okudukça iç çekiyor, elimiz klavyeye gitmiyor, matemimizi sessizce yaşıyoruz. Bu yüzden o başlıklardaki mesaj yoğunluğu şehitlerimize verilen önemle alakalı ve/veya orantılı değil diye düşünüyorum.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Ramiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben şimdi konuya atlar gibi oluyorum ama farklı şeylerden bahsetmek istiyorum Neşet Ertaşı'n konusunu da çok kirletmek istemiyorum açıkçası. Abi bırakın pop dinleyen adam paylaşşın dursun 2 gündür diyosun bırak 2 gün daha paylaşır unutur zaten aqma gerçekten sevenleri hiç bir zaman unutmaz her zaman dinler hatırında olur çalmasını söylemesini bilen çalan söyler gelecek nesillere aktarır . Şehit haberi konusunda da yalama ettiler toplumu duyarlılık azaldı git gide. Son bir şey daha diyorum Toplumda Neşet Ertaş gibi insanlar azaldıkça şehit haberlerini daha çok duyarız malesef ki.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı the "K" Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    müdür sanatın ve sanatçının önemini ve değerini tabi ki biliyorum...bir hüseyin kağıt bir peçenekli süleyman yada tarkan değerli kıymetli insanlar

yanlış anlaşılmaya açık bir posttu benim ki zaten belirttim de bunu...demeye çalıştığım...tanıyan tanımayan dinleyen dinlemeyen herkes fotolarını videoları dizelerini paylaşır bunu konuşur oldu son 2 günde...aynı şekilde şehit haberleride paylaşılıyor...benim anlatmaya çalıştığım samimilik nerede kaldı?
    Hüseyin Kağıttan yalan dünya

https://www.youtube.com/watch?v=a7Ky...layer_embedded

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yalan dünya diziside Neşet Ertaşı unutmadı

ByFree - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Allah Rahmet Eylesin.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)