User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
39 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: eski evrak ile LPG işletmek?

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende hazır konu varken soriyim,ben kit'i taktıralı 1seneyi geçti.2013 haziranda muayeneye giricem o zaman işleticem.Elimde faturam,projem herşeyim var.

Gecikme cezası dışında bir problem olmaması lazım sanırım? Montaj yaptırdığım yer muayeneye gitmeden önce gel proje tarihini mi ne birşeyi yenileyecez gibi birşey demişti.
    Valla öyle birşey yapacaklarsa git, yenilesinler evrakları veya tarihleri. Ceza ödemezsin yenilerlerse eğer.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla öyle birşey yapacaklarsa git, yenilesinler evrakları veya tarihleri. Ceza ödemezsin yenilerlerse eğer.
    Faturayı yenilemicekler muhtemelen çünkü onu sormuştum ilk taktırdığım zamanda faturayı şimdi değilde ilerde kesseniz diye, açıkca yapmayız demişlerdi.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

İnan ne Sinan, ne de ben fikir yürütmüyoruz, bildiğimizi söylüyoruz.
    aynen prosedur böyle işliyor

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pardonda faturanın tarihini nasıl değiştirecek 1 sene öncesinin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Faturayı yenilemicekler muhtemelen çünkü onu sormuştum ilk taktırdığım zamanda faturayı şimdi değilde ilerde kesseniz diye, açıkca yapmayız demişlerdi.
    Son dönemde Montaj yapan LPG firmaları da işi sıkı tutmaya başladı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fatura eski, proje yeni tarihli olmaz.

Ceza haricinde işletmede başka bir sıkıntı olmaz.

Ayrıca ceza ceza diyoruz ama genelde bazı küçük yerlerde pek takılmıyorlar bu gecikmelere. Yani biraz da inisiyatif sözkonusu.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SOMEONESPECIAL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pardonda faturanın tarihini nasıl değiştirecek 1 sene öncesinin
    Değiştiremeyecek işte. Yapabiliyorsa yapsın dedim ben de

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @o.b.k. yanlız şöyle bir durum var, eski sahibinin "isimi" üzerinden evraklar kesilmiş ama senin de dediğin gibi "parçalar" MMO da "araca" işlenmiş, sonuçta aracın el değiştirdiğini,eski sahibinin kim olduğunu ispatlayabiliyor ama ya parçalar?MMO da muayenede bu parçalar aracın üzerinde görünüyor bir kere, sizin dediğiniz gibi olsa, yeni bir kit gerekse; üzerindeki kitin sökülmesi için de tadilat muayenesi, sonra yeni kiti taktırmak için de tadilat muayenesi gerekmez mi?

sırf evraklardaki isimlerden dolayı olmaz diyorsanız, aracın sahibi doktora vekalet verir, o geri kalan işleri de halleder, ama bence satış sözleşmesi bu işi görür kanaatindeyim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Değiştiremeyecek işte. Yapabiliyorsa yapsın dedim ben de
    Yok abi çok zor o iş... Çok geçmemiş olsa iade faturası filan yapılıp tekrar güncellenirdi.
    Ama 1 seneden eski fatura çoktan elinden çıkmıştır.

Valla kıl bi durum. Küçük bi ihmal nelere mal oluyor. Aslında bulunduğu trafik
    şubeye gidip şöyle tatlı yolla bu iş hallolur. Çünkü yasal olmayan bi şey yok sonuçta.

snan1910 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende hazır konu varken soriyim,ben kit'i taktıralı 1seneyi geçti.2013 haziranda muayeneye giricem o zaman işleticem.Elimde faturam,projem herşeyim var.

Gecikme cezası dışında bir problem olmaması lazım sanırım? Montaj yaptırdığım yer muayeneye gitmeden önce gel proje tarihini mi ne birşeyi yenileyecez gibi birşey demişti.

abi genelde yapılan fatura kesilmez evraklara tarih yazılmaz sen muayeneye gircegin zaman yazılır tarih fatura kesilir
    ama sen fatura var diyosun lpg firmasına gidince napabilcekler acaba hiç bilmiyorum
    en fazla ceza odeyip isletirsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @o.b.k. yanlız şöyle bir durum var, eski sahibinin "isimi" üzerinden evraklar kesilmiş ama senin de dediğin gibi "parçalar" MMO da "araca" işlenmiş, sonuçta aracın el değiştirdiğini,eski sahibinin kim olduğunu ispatlayabiliyor ama ya parçalar?MMO da muayenede bu parçalar aracın üzerinde görünüyor bir kere, sizin dediğiniz gibi olsa, yeni bir kit gerekse; üzerindeki kitin sökülmesi için de tadilat muayenesi, sonra yeni kiti taktırmak için de tadilat muayenesi gerekmez mi?

sırf evraklardaki isimlerden dolayı olmaz diyorsanız, aracın sahibi doktora vekalet verir, o geri kalan işleri de halleder, ama bence satış sözleşmesi bu işi görür kanaatindeyim
    Sök tak işine girilirse astarı yüzünü aşar... En iyisi trafik tescile git en fazla ceza ödersin
    diye en iyi dileklerimle düşünüyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı drago Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Aracını şu anda sızdırmazlığa götürse sızdırmazlık verir MMO. Çünkü araç kayıtlı. Ama yeni montaj kaydı vermez, projeyi onaylamaz. Araç sahibi adına onaylı proje ve fatura olmadan da muayene olmaz. Proje, muayene ve sahibi adına fatura olmadan da emniyet araca LPG'yi işlemez.

Emniyetten yine rica minnet denenebilir belki hiçbir şeye dokunmadan bu şekilde. Normalde imkansız. Ama burası Türkiye...

Düzeltme:
    MMO sızdırmazlık da vermez bu haliyle. Tamam sistemde kayıtlı ama ruhsata bakar, kayıt yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracını şu anda sızdırmazlığa götürse sızdırmazlık verir MMO. Çünkü araç kayıtlı. Ama yeni montaj kaydı vermez, projeyi onaylamaz. Araç sahibi adına onaylı proje ve fatura olmadan da muayene olmaz. Proje, muayene ve sahibi adına fatura olmadan da emniyet araca LPG'yi işlemez.

Emniyetten yine rica minnet denenebilir belki hiçbir şeye dokunmadan bu şekilde. Normalde imkansız. Ama burası Türkiye...
    Yani şu durumda şu konumda emniyetin kapısının önünde sabahlayıp
    ne yapıp ne edip altından girilip üstünden çıkılıp bu işin trafikte bitmesi lazım

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    54 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani benim arkadaşım yakın zamanda mini cooperını sattı, lpg taktırdı ama işletmedi, evraklar da kendi adına kesilmişti, alan çocuk abi ben napacağım falan diye aramadı 1 ay oldu, demek ki hallediyorlar diye düşündüm

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı snan1910 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi genelde yapılan fatura kesilmez evraklara tarih yazılmaz sen muayeneye gircegin zaman yazılır tarih fatura kesilir
    ama sen fatura var diyosun lpg firmasına gidince napabilcekler acaba hiç bilmiyorum
    en fazla ceza odeyip isletirsin
    Ya bende anlamadım işte, bakıma gittiğim zaman demişlerdi muayene öncesi gel halledelim falan muhabbeti yaptılar.

Zamanı gelince görücem artık.

caglargungor
    Misafir
    bu işlem için önce lpg ne marka ise o nla ilgili firmaya gidiyorsun sana güncel tarihli fatura kesiyorlar daha sonrasında mmo ya dilekçe yazıyorlar sen bu dilekçe ve yeni fatura projen ile beraber gidip sızdırmazlık muayene emniyet işlemi yaptırıyorsun ceza ödemene gerek yok yeni fatura kestireceğin için fakat fatura tutarının kdv sini, alırlar brc ise mavidenizlere gidip yardım alabilirsin

edit : sızdırmazlığa gittiğinizde onay vermez kayıtlı oldığı için beyin ve tank numarası dilekçe ile yapılır sadece emniyetten ricada etseniz mmo onayı olmadığı için yapamazlar

YsfTzcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son durum nedir ?
    Renault Sport

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beyler ortalama 1,5 yillik ewraklarla sadece tekrardan ek1 belgesi alarak isli sekilde ruhsati cikardim bilginize.ne tekrar muayine nede baska bisey hicbirseye gerek yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatiii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beyler ortalama 1,5 yillik ewraklarla sadece tekrardan ek1 belgesi alarak isli sekilde ruhsati cikardim bilginize.ne tekrar muayine nede baska bisey hicbirseye gerek yok
    Eski sahibinin adına olan 1,5 yıllık evraklarla, araç satıldıktan sonra 1,5 yıl sonra ceza da ödemeden LPG'yi ruhsata mı işlettiniz yani?

Tebrik ederim. Hem sizi, hem de memuru.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)