Sanziman onemli
Cvt ve i- shift orneklerini biliyoruz
İnanilmaz degerler vermiyor tabii ki bu motor ama satis fiyati onemli
Printable View
Sanziman onemli
Cvt ve i- shift orneklerini biliyoruz
İnanilmaz degerler vermiyor tabii ki bu motor ama satis fiyati onemli
hondanın benzinli aracları bile az yakarken bu dizel arabanın gercek verileri ne olucak merak ediyorum :)
Sedanına koymadıkları sürece Türkiye'de yine istenilen satış rakamlarına ulaşacağını sanmıyorum. *****; bagajlı araba seven bir ülkeyiz.
gelsin mantıklı fiyatla girerse ilk ben alacam + otomaitk olacak... yoksam almam kardeşşş :D
fd6 ya swap yapsınlar pls!
hondanın dizel motorları isuzu altyapısı ile yapılıyor diye biliyorum.kısacası tecrübesiz diye birşey yok.araştırmayan gençlik diye bişi var :)
Honda ile Isuzu'nun yalnızca 2001'de bir ortak projesi oldu, o da Avrupa pazarı için civic'e opel'den de tanıdığımız 1.7L 4EE1 kodlu Isuzu dizel motorunun koyulmasıydı.(1) O yıllarda Isuzu, Honda'ya 2.0 litre diye yola çıkılan dizel motorun geliştirilmesine de destek verecekti.(1) Ama o proje de sonradan Honda'nın ilk dizel motorunu kendinin geliştirmek istemesiyle 2.2 i-CTDi olarak yön değiştirdi ve Honda bir kez ve çok kısıtlı sayıda 1.7L Isuzu motoru kullandıktan sonra 2.2 i-CDTi ile ilk kendi dizel motorunu üretmiş oldu.(2)
Kaynak;
1) Honda Worldwide | World News | News Release | May 18, 2001
2) Honda Worldwide | World News | News Releases | February 26, 2003
Honda "earth dreams" projesi kapsamında 1.6 litrelik i-dtec yeni dizel motorunu tamamen kendisi geliştirdi. Üretimini de İngiltere'deki tesislerinde kendisi yapıyor. Yani Isuzu ile Honda'nın dizel motorlarının herhangi bir ilişkisi yok.
Kaynaklar;
BBC News - Honda invests £267m in Swindon plant
Honda in £267m UK expansion - Business News - Business - The Independent
Bu arada, Honda 1.6 i-dtec motorlu CR-V'yi da önümüzdeki yıl satışa sunacak.
Honda Worldwide | September 27, 2012 "Honda at The Paris Motor Show"
75-85bin aralığında olacağını düşünüyorum fiyat olarak.
yeni bir kasa, yeni bir motor.. böyle bir fiyat kimseyi şaşırtmasın..
oyuncak gibi crz nin 60-65bin aralığında olduğunu düşünürseniz, bahsettiğim fiyat hayal değil.
tahmin edildiği gibi yok satacağını da düşünmüyorum.
hele hyundai nin pazarını asla etkilemez.
renault müşterisi zaten sabit. onlar da etkilenmez ilave olarak filo satışları var.
ford focus renault kadar olmasa da onların da müşterileri sadık.. yine filo satışları var.
vw bahsetmiyorum bile.. onlardan kapılan müşteri devede kulak kadar bile olmaz.
bla bla bla..
sonuç olarak satış patlaması olacağını düşünmüyorum özellikle fiyat olarak beklenilenin üzerinde bir rakamla çıkacaklar piyasaya diye tahmin ediyorum...
tamamen şahsi düşüncelerimdir, umarım yanılırım.
The 1.6 Model Grades The On The Road Price
SE £19,400 (31 bin dolar civarı)
ES £20,595 (33 bin dolar civarı)
EX £23,175 (37 bin dolar civarı)
T grade* +£995
* (This included SD Navigation & HFT available on SE and ES also)
se ve es modellerinde nagigasyon ve hft (bluettoth tel) olay varmış..
ingiliz araba sitesinden alıntı.. eğer fiyatlar bu aralıkda olursa avrupada türkiyeye giriş fiyatını bu fiyatın üstüne ötv diğer ıvır zıvır vergilerini koyup hesap edebilirsiniz.
Bundada dtec açmaz şimdi :D acaba dtec devri kaç :D
Böylelikle karşılaştığımız ilk TURBO HONDA bir dizel olacak demekki. Halbuki ne hayaller kurduyduk :)
biz fakırmıyız bee dizele bincez :D zor ama imkansız degil
bu motoru vtec2 ye çakacan, çok tatlı olur:D
hadi hayırlı olsun işallah 1.6 olarak gelirde kullanıcılar alabilir
dizel özürlü hondadan büyük çıkış olmuş getirsinlerde dumanlayan bi honda yapim :D
adamın kamerasından mı arabanın kendisinden mi anlamadım ama çok toparlak birşey olmuş. mazotçulara hayırlı olsun.
biyerlerden bişiler bulup yazıyon ama biraz daha ara bence.honda 1970 lerden beri dizel konusunda isuzu ile çalıştı.
bu arada üretim yapan arkadaşlar bilirler,üretim tesisin var diye herşeyi kendi fabrikanda üretmek bazen maliyetli olur bazen üretim planlarını bozar.fason yaptırmak daha karlıdır.
Dizel olarak yanlış olmasın , otomatik şanzıman gelmeyecek , manuel 6 ileri.:heyoo:
Parça üretimini tedarikçilere yaptırmakla tasarımı veya geliştirme aşamasında desteği başka markadan almak farklı şeylerdir. Olaya işçi boyutundan değil mühendis boyutundan bakın.
Siz araştırmışsınız anlaşılan ki başkalarını araştırmadan yazmakla suçluyorsunuz. Varsa kaynağınız, bilginiz paylaşın da biz de öğrenelim.
Kimseye birşey bulup yazdığım yok. Yanlış varsa düzeltirim. Doğruysa destekleyerek arkasında durun.
Piyasayı alt üst edecek bi araç. bunun bide sedanını çıkarırsa honda piyasada çok büyük patlama yaşar...
Canlısını gördüm dün , kemik hondacılar bile zor alır bu arabayı , inanılmaz derecede tipsiz bir araba olmuş.
Honda'nın dizelde tecrübesiz olduğunu söyleyenler Amerikayı.
Türkiye'ye dizeli yeni getirdiğini söyleyenler de şu linkleri bir incelesinler.
Honda Accord 2.El Arabalar ve Satılık Sıfır Km Otomobil Fiyatları sahibinden.com'da
Honda İkinci El SUV, MPV, Crossover, 4x4 ve jeep'ler, Sıfır Satılık Arazi Araçları sahibinden.com'da
honda dizel konusunda tecrübesiz değil eskiden beri yurtdışında kullanılıyor ancak türkiyeye gelmiyordu... ama benzinliyle dizel arasındaki fark hakkında bişey diyemiyorum bencede baya bi fazla olmuş 12.000 tl... :) aynı zamanda bence arabanın önden ve yandan görünümü hoş arka taraf tam bi REZALET !! :)
Dizel hondayı sürmek isterim aslında
Şuanlık herkezin gözüne kötü geliyor yavaş yavaş artış olsun trafikte göz alışır :)
Okadarda kötü olmamış , bakalım biraz geç oldu bu dizel motor ancak daha iyi olucaktır.
Benim anlamadığım neresi kötü ? gayet şık tasarımı var.. farklı çizgisi ve detayları olan yeni civic hb bana göre kesinlikle radikal ve güzel... hondanın dizel tecrübesi yok diyen arkadaşlarada gülüyorum sadece... HONDA bana göre en tecrübeli dizel motoru üreticilerinden biri ; çünkü diğer avrupalı ve amerikalı dizel motor üreticileri gibi ortak bir motor üretip salmıyor bütün markalara motoru. Dizellerini 50 çeşit modelde görebilirsiniz o çok gezen dizellerin... Ama hondada göremezsiniz farklı bir markanın dizelini çünkü honda araçlarına direkt kendi geliştirdiği dizelleri kendi ürettiği kendi motor kodlu dizellerini koyuyor ve hepside sınıfında gayet başarılı hafif, ekonomik, sessiz, sorunsuz ve güçlü motorlardır....
hondanın kendi motoru değilki.
Alıntı:
honda'nın CTDI motoru ISUZU tarafından üretilmektedir. Bilindiği gibi ISUZU dünyada dizel motor üretiminde söz sahibi markalardan biridir. belki hacim/güç oranı çok iyi değildir ama güvenilirlik, sorunsuzluk ve dayanıklılık olarak bir numaradır.
Bu arada Opel serilerinde kullanılan 1.7 ve 2.2 DTI motorlar da ISUZU üretimidir.
Alıntı:
ık dünyanın en büyük otomobil üreticileri bile tüm motor yelpazesini kendisi üretmiyor, mutlaka teknik, teknolojik ortaklıklar vasıtasıyla ya da tamamen başka bir üreticiye yükleniyor bu görev.
Honda'nın modellerinde kullandığı dizel motorların büyük kısmı ISUZU ortaklığı ile üretilmiştir, japonya ISUZU fabrikasında.
Buyrun bir link de benden:
http://www.drive.com.au/Editorial/Ar...leID=2438&vf=1
haziran ayı otomobil satışları:
http://www.odd.org.tr/folders/2837/c...ziran%20RS.pdf
anlı şanlı honda 971 adet satılmış.. 995 adet satılan Kia'nın bile gerisinde..
haziran satışlarında 1. reno, 2. vw olmuş..
mazda 83, mitsu 113 adet satılmış.. japonlar türkiyede kan kaybetmeye devam ediyor..
bu arada dizel civic'in arka çamurluğunda bulunan o saçma sapan çıkıntı, avrupadaki emsallerinde yok.. bizde neden var? :confused: