hımm anladım teşekkürler
normalde havayoluyla gideyim dedim ama gece 12 de orda olunca bi anlamı yok ördek yavrusu gibi beklemenin
Arkadaşlar Kıbrıs'ta askerlik yapıyorum.
50'nci Alaya düşenler Mekanize Piyade Taburlarına düştüler.
Tank, zart zurt bi dünya zamazingoları var.
Tatbikatınız fazla, Kıbrıs'a gelen en şanssız Kısa Dönemlersiniz.
Denetleme görüyorsunuz.
28'nci Tümen bu sene Kara Kuvvetleri Komutanlığı denetlemesi görecek Martta.
39'uncu Tümen ise Kolordu Komutanlığı denetlemesi görecek Martta.
Mekanize Taburlar sıkıntıdır.
39'uncu Tümeninin Tümen Komutanı Ağustos'da değişti, disiplinli bir Komutandır kendisi 50'nci Alay 2'nci Taburda görülmektedir.
Genel olarak Kıbrıs hakkındaki tüm soruları cevaplayabilirim.
39'uncu Tüm. 49'uncu P.A. 1'inci P.Tb.na düşen yakınınz varsa beni bulsun, bir türlü güzellik yapmaya çalışırız.
Herkese hayırlı tezkereler.
Artık Kısa Dönemler benden erken çıkamıyor malesefAslan tertiplerim gelsinde bitirelim bi an önce haha.
Saat 17:00 zorunluluğu belirli yerlerde vardır, Büyük bir yere gidiyorsanız kayıtlar sürer sürmese bile girdiğiniz günün kaşesini vururlar Sevk Belgenize %90.
Arkadaşlar Kıbrıs'ta KTM Sistemi var.
Havalimanında AS-İZ Bölümünden giriş yaparsınız sizi üst kata alırlar, sonra Otobüsle hayatınızın en berbat ilk askerlik gününü yaşamak için Değirmenlik'te bir birliğe götürürler.
Duşlar felan dışardadır korkmayın, pisliktir tam.
Kısa Dönem olduğunuz için sizi çok bekletmezler, çünkü hepiniz aynı anda geliyorsunuz Kıbrıs'a.
Sizi Ordan Tümen yada Alay'a bırakırlar, Alay'dan taburlar teslim alır.
İlk gelişinizde böyle bir sistem var.
Onun için uçağa binmeden yemek yemenizi tavsiye ederim.
Üst katta telefon kartı satarlar, dışarda 28-30 liraya alacağınız kart 40 lira civarıdır.
Cep telefonu konusunda bizim Taburda sıkıntı yok diğer yerleri bilmem, ama girişte pek çanta aranana rastlamadım.
Şansınızı deneyin ama göstermeyin gittiğiniz yerde ne olur bilmem.
39'uncu Tümen dediğim gibi Denetleme arifesinde, tüm taburlar denetlenecek Kolordu tarafından.
Bende izindeyim 20'sinde geri döneceğim.
Mart'a kadar sıkıntılı geçebilir.
Ondan sonrası rahat, sizden 10 gün önce bitireceğim bende.
@mmustu,Kardeşin nereye düştü ? Tabur Alay nedir ne değildir?
Çarşı izinleri Cluble geçer, sakın gezilecek yer aramasın bi kaç defa Girne'ye gitsin yeter diyecemde kış arifesi bi yağmura yollar kapanıyor bazen öyle bi memleket burası
Çarşı izni net, ucuz telefon ve playstationla geçer.
Çarşıda 10 dakikası 2 tele Türkiye'yi aramak
30 liralık kartla 120 dakika ev, 85 dakika cep aranıyor ortalama![]()
Jandarma giden arkadaşlar girgikten 15 gün sonra yemin töreni var. O haftasonuda Ankarada Turist Jandarma dil sınavı var. 2 gün haftasonu izin veriyorlar sınava girmek istiyorsanız. Alaydan çıkıosunuz serbest olarak Ankaraya sınava gidiosunuz ertesi gün akşama kadar serbestsiniz. Sınava girmeniz zorunlu eğer sınav izni ile çıktıysanız. Sınav sonucunda Turistik yerlere dağıtımınız yapılıyor. Zor bir sınav değil. Biz Eskişehirde rahat olduğumuz için sınavda bilerek hata yaptık. Jandarma yapacak olanlar İl merkezde kalmaya dikkat etsinler. İl Merkez her zaman daha tantanalıdır sıkılmazsınız. Karagahçılar nöbet kuşu olur siz göreve gidersiniz. Turistik yerlerde de bu zamanda genelde yazıcı yaparlar.
IN BOOST WE TRUST
Tanktan tutta, bilgisayar, yazıcı, telsiz, telefon bütün zamazingolar Bakım'ın içinde.
Hangi Kısımda değerlendirirler bilmem.
Ne olacağınız aşikar.
Adam Nükleer Santral bişeyler mühendisliği okumuş bizim orda Santral'ci telefona bakıyor.
Hemen bağlantıyı kurmuş, ince çalışıyor TSK![]()
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)