User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
64 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Touareg 3.2 V6 Hakkında ?

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu fabrika verisinden touarege çevirirsek

Şuan 2.0 tfsi kullanıyorum sizce bundan fazla mı yakar az mı ? Çünkü 2.0 tfsi tüketiminden gayet memnunum ama fazlası kasar

En önemlisi lpg de tüketim durumu nedir ?
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

darkmoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    senin aracın ne yakıyor en fazla 11 falan yakıyordur.. tabiki en iyimser ihtimalde bile fazla yakar.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    15 lt/100km iyimser bir tahmin. 2.0TFSi'ın iki katını bulabilir tüketim.

Fabrika verisi diye bir veri yok. Avrupa Birliği Emisyon Regülasyonlarına(ec) göre ölçülmüş tüketim değerleri var. Onlar da şehirdışı, şehiriçi ve karma başlıkları altında toplanan farklı parkurlar ve farklı şartlardaki kullanımları içeren sürüşler sonucu elde edilen tüketim değerleridir. Tüm araçlara aynı normlar uygulanır ve tüm araçlar aynı şartlarda test edilir. Yani bir göstergedir.

Eğer Nightfish nickli arkadaşın aracı fabrika verisi(!)'nden az yakıyorsa onun kullanım şartları için ayrı bir grup oluşturup, şehirdışı, şehiriçi, karma ve Nightfish style şeklinde bir standart esas alınabilir. Ama bu yeni standart da muhtemelen diğer standartlara paralel bir tüketim sergileyecektir.

Araçlar Euro normlarında ölçülen değerlerden farklı tüketimler sergiyelebilir. Bunun sebebi çok basit; çünkü euro normlarında test edildikleri şartlardan farklı şartlarda kullanılabilirler. Şehiriçi veya şehirdışı diye adlandırabileceğimiz ve hiçbir şart ve koşul altında değişmeyen, tüm değişkenler ve etkenlerden bağımsız bir sürüş standardı yoktur. Sürücü, hava, yol, kullanım, yük, güzergah, trafik vs tüm etkenlerden hiçbir şekilde etkilenmeyerek sürekli sabit tüketim sergiyelen bir araç üretilene kadar, tüm tüketim değerleri kişilerin bireysel kullanım ve güzergahlarına göre değişkenlik göstermeye devam edecektir.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı o.b.k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    15 lt/100km iyimser bir tahmin. 2.0TFSi'ın iki katını bulabilir tüketim.

Fabrika verisi diye bir veri yok. Avrupa Birliği Emisyon Regülasyonlarına(ec) göre ölçülmüş tüketim değerleri var. Onlar da şehirdışı, şehiriçi ve karma başlıkları altında toplanan farklı parkurlar ve farklı şartlardaki kullanımları içeren sürüşler sonucu elde edilen tüketim değerleridir. Tüm araçlara aynı normlar uygulanır ve tüm araçlar aynı şartlarda test edilir. Yani bir göstergedir.

Eğer Nightfish nickli arkadaşın aracı fabrika verisi(!)'nden az yakıyorsa onun kullanım şartları için ayrı bir grup oluşturup, şehirdışı, şehiriçi, karma ve Nightfish style şeklinde bir standart esas alınabilir. Ama bu yeni standart da muhtemelen diğer standartlara paralel bir tüketim sergileyecektir.

Araçlar Euro normlarında ölçülen değerlerden farklı tüketimler sergiyelebilir. Bunun sebebi çok basit; çünkü euro normlarında test edildikleri şartlardan farklı şartlarda kullanılabilirler. Şehiriçi veya şehirdışı diye adlandırabileceğimiz ve hiçbir şart ve koşul altında değişmeyen, tüm değişkenler ve etkenlerden bağımsız bir sürüş standardı yoktur. Sürücü, hava, yol, kullanım, yük, güzergah, trafik vs tüm etkenlerden hiçbir şekilde etkilenmeyerek sürekli sabit tüketim sergiyelen bir araç üretilene kadar, tüm tüketim değerleri kişilerin bireysel kullanım ve güzergahlarına göre değişkenlik göstermeye devam edecektir.
    Üstadım çok teşşekkür ederim açıklama için..
    dediğin gibi euro normlarının dışında farklı kullanımda genelde daha az değil daha fazla yakıt tüketimine yol açar.. çünkü zaten onlar sineğin yağını çıkarıcak şekilde bu testleri yapıyorlar.. Buda gösteriyorki fabrika verisi(!) şaşmamak lazım.
    Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı darkmoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Üstadım çok teşşekkür ederim açıklama için..
    dediğin gibi euro normlarının dışında farklı kullanımda genelde daha az değil daha fazla yakıt tüketimine yol açar.. çünkü zaten onlar sineğin yağını çıkarıcak şekilde bu testleri yapıyorlar..
    Aslına bakarsak euro normlarında yapılan ölçümler araçların tüketimlerini düşük göstermek için sineğin yağını çıkararak yapılan ölçümler değil. Hepsi çok sıkı şekilde belirlenmiş standartlarda gerçekleştirilen kullanımlar sonucu yapılan ölçümler. Ancak Türkiye şartlarında hesap edilemeyen dur-kalk, saatlerce beklemeli trafik yoğunlukları ile karşılaşılabiliyor. Aynı şekilde şehiriçi olmasına rağmen şehirdışı benzeri sürekli son viteste sabit hızla kullanılabilecek durumlar sonucu tüketim şehiriçi değerinin altına da düşebilir. Tabi ki burada hata böylesi şehirdışı benzeri bir kullanımı şehiriçi olarak değerlendirmektir.

EEC-99-100/EC normlarına göre tüketim testleri içerikleri;

Şehir içi: Soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir.

Şehir Dışı: Şehir içi ölçümünden hemen sonra gerçekleştirilen, 7km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 120km/s hıza ulaşacak şekilde, yarı zamanli sabit hız ve yarı zamanlı değişken hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerleridir.

Ortalama: Şehir içi ve Şehir dışı testlerinin kat edilen mesafe ölçüsüyle ağırlıklı ortalamasi alinarak hesaplanmasıdır.

Detaylı bilgi Avrupa Birliği sitesinden edinilebilir;
    Reduction of pollutant emissions from light vehicles
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sineğin yağını zaten kendin açıklamışsın üstat "Hepsi çok sıkı şekilde belirlenmiş standartlarda gerçekleştirilen kullanımlar sonucu yapılan ölçümler" bu anlamda söyledim

HkN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En ucuz bakımı 800 TL gibi bir rakam

cabrioleter - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gayet de tırt o veriler. Sonata da 11 litre yakıyodu sözde. 7.5 litreden yukarı çıkmadı bendeki. CR-V de 12 litre yakıyo, bendeki 9'un yukarısına çıkmadı.

Benim aracım ortalamadı yakmıyor, hiç o fabrika verilerinde yakan tanıdığım da olmadı. Hafif dur kalkla falan alakası yok, bildiğin şehir içi kullanıyorum zaten. Ha olur da deli gibi her ışıkta basarsan gaza işte o zaman fabrika verisinde yakarsın. Fabrikadan çıkan her aracın motor gücü falan da mı aynı diye düşünüyorsun sen acaba ?
    Basit, ortalama, istatiksel bi veri yazmak zorundalar ki denemekten çok matematiksel hesaplamalarla bulunuyor o ortalama yakıt. Ki çoğu zaman görüldüğü üzere evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Bu mantıkla bakıyorsan katalogda yazan yazıya göre araba alıyorsun alırken, gidip denemeye, kendin görmeye hiç gerek yok.
    Laboratuvar ortamında soğuktan çalıştırılmış motor ile 4km'lik teorik bir mesafe boyunca maksimum 50km/s ve ortalama 19km/s hızla ölçülmüş yakıt tüketim değerlerdir. Üstelik yarım depo yakıt ve sadece şoförle ölçülür bir de baz donanımlı araç.

yani bir fabrika niye olduğundan yüksek gösterip ona göre arabayı yüksek vergi dilimine (emisyon için) soksun ve de müşterinin gözünü korkutsun..
    Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.

MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

https://www.instagram.com/biramemuru/

ilovedrifting - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Nightfish Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gayet de tırt o veriler. Sonata da 11 litre yakıyodu sözde. 7.5 litreden yukarı çıkmadı bendeki. CR-V de 12 litre yakıyo, bendeki 9'un yukarısına çıkmadı.

Benim aracım ortalamadı yakmıyor, hiç o fabrika verilerinde yakan tanıdığım da olmadı. Hafif dur kalkla falan alakası yok, bildiğin şehir içi kullanıyorum zaten. Ha olur da deli gibi her ışıkta basarsan gaza işte o zaman fabrika verisinde yakarsın. Fabrikadan çıkan her aracın motor gücü falan da mı aynı diye düşünüyorsun sen acaba ?
    Basit, ortalama, istatiksel bi veri yazmak zorundalar ki denemekten çok matematiksel hesaplamalarla bulunuyor o ortalama yakıt. Ki çoğu zaman görüldüğü üzere evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Bu mantıkla bakıyorsan katalogda yazan yazıya göre araba alıyorsun alırken, gidip denemeye, kendin görmeye hiç gerek yok.
    O zaman senin hesapların yanlış kusura bakma. CRV ile şehir içi 9 litre yakıyorum dersen orda durcan. 2 sene 98 crv kullandım 3 senedir de 05 crv kullanıyorum. Bizim sülalede benim ki hariç 3 tane daha crv var onları da kullandım. öyle bi yakıt yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracınızın teknik özelliklerinde geçen yakıt tüketim rakamları gerçeğe çok yakın verilerdir.
    Bu veriler de asla ve asla %30-35 sapmada bulunmaz.
    Öyle bir dünya yok..

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alla alla neden okadar çok yakıyor acaba

arkadaşımın ml320 si hiç bukadar yakmıyordu mercedese ozel bir durummu bu

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Faruk'S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tüm olumsuzluklara rağmen mukemmel bi SUV bence..
    #NeMutluTÜRKÜMDiyene!

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Asla air suspension olan modellerinden alma, ciddi masraf cikariyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Kasim Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Asla air suspension olan modellerinden alma, ciddi masraf cikariyor.
    Air süspansyon olmayıncada toureg diyesim gelmiyor sevdiren özelliği o aslında
    Bu araç ABD, arap ülkelerinde binilecek tarzda bence,benzinin hesap edilmediği yerlerde kullanılması gereken bir araç.

G_TT_I - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Fabrika verisi çok farkli çıkan araç henüz görmedim,

Türkiyede sıfır alırken çok pahalı olup 2 elde fırsat derecesinde fiyat farkı varsa;
    1) Çok yapıyordur,
    2) vergisi çoktur,
    3) 2. el satması zor bir araçtır, bugün pert dizel meganelara uzay para istiyorlar.
    sahibinden değerleri hiç şaşmaz, lüks yaşam ucuza olmuyor, lpg ile normal bir araç kadar yakar ama blok kaynaklı sıkıntı yaşanabiliyor,
    yükseklik sıkıntı ama kendini komple bırakınca inik güzel görüntü oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan leonla karışık kullanım sakin modda 230 lira full depo benzinle tam 700kmye yakın yol gidiyorum
    Yani aynı şekilde touaregi sakin kullanımda 200 liralık lpg ile 700km görmem hayal mi ?
    Hayalse bu fiyatlarda öneri jip varmı ?

fatiii - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şuan leonla karışık kullanım sakin modda 230 lira full depo benzinle tam 700kmye yakın yol gidiyorum
    Yani aynı şekilde touaregi sakin kullanımda 200 liralık lpg ile 700km görmem hayal mi ?
    Hayalse bu fiyatlarda öneri jip varmı ?
    200 liraya 700 km yi şu an normal araçlar zor gidiyor toureg bence şehir içi max oglu max 420-430 km gider 200 liralık lpg ile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    yakış değerlerinizi para üstünden yazmayın çünkü yakıtın fiyatı bir iniyor bir çıkıyor hiç bir zaman ayar tutmaz normal sonuç elde edilmez net sonuç aracınızın yol bilgisayarında yazan 100km ortalama hızda yakdığınız değerdir.. tabi oda araç benzinliyse benzindeki değer lpg de aracın beyni yanılıyor..

Edit : bu arada aracın 10-11 civarı yakıyordur senin 2.0 tfsi... en iyimser oda en en iyimser tahminle touareg ortalama değerleri yakalasan 15-16 dan aşağı yakmaz.. fabrika teknik değerleri şehir içi 19 litre diyor çünkü kaldıki istanbul gibi yoğun trafiğin olduğu bir şehirde o araç fabrika verisi olan 19 litreyide görür bence...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aracım lpgli değil benzinli ancak benzin zammıyla fiyat full depoda en fazla 10-15 lira fark toplamda 48+7 litre yakıt alıyor zaten

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)