konuyu takipteyim hocam benimde merak ettiklerim var si ile ilgili
konuyu takipteyim hocam benimde merak ettiklerim var si ile ilgili
Si yi 106 yla kiyaslama bile temiz Sİ yi 12-14 arasi bulursun temiz 106 yi o paralara kimse vermez. 106 donamim olarak si dan iyidir ama pejo sanayiyi sever honda sevmez. SI cok zevkli arabadir temizi bikac dokunusla fazlasiyla zevk verir ama frenleri kotudur. Ben stock tertemiz SI yi 12 ye aldim 3 hafta bindim 13.5 a sattim ilanda bile yoktu. 106 da esayda piyasasi iyi olan arabadir temizide olusude para eder ama hangisini alirsan al temizini al paran varsada 106 al Honda kadar saglam degildir belki ama ben olsam 106 alirim ama bastada dedigim gibi ikisi ayni kefe arabalar degil
2010 - 38 EK 138 2000 106 Qick
2010 - 38 VT 761 1999 1.4 iS HB
2011 - 38 YT 541 1992 1.5 EX HB
2011 - 06 LOL 97 1997 1.4 İS HB
2012 - 38 ZN 415 2001 Clio Sport
2012 - 38 BA 830 1993 Civic Sİ
106,si tamamen zevk ve tercih meselesi.kimi insan si ye dönüp bakmaz, kimi 106 ya,forumda bile si ye 50-60 bin lira para harcayıp turbolayan arkadaşlar var.o yüzden kafan hangisine yatıyorsa onu al derim ben
arkadaşlar herşeyi zaten anlatmışlar, dedikleri gibi en büyük sıkıntı yağ pompası, yamada olacak sıfır olacak illa ki.kalkıp sağlam bir durumda SI alsan dahi içinin rahat etmesi açısından yağ pompasını ve müşürlerini değiştirmeni tavsiye ederim. ben şu an o sıkıntıdan dolayı motor yaptırıyorum. bayramdan sonra motor inip bi aksilik çıkmazsa istanbula rektefiyeye gidecek sonrasında da toplamaya başlıcaz. ben bi araca stabil binen birisi değilim eğer düşünürsen motor bittikten sonra sana verebilirim aracı, anlaşabilirsek tabii ki93 hb beyaz sunrooflu. pm atabilirsin sormak istediğin birşey olursa
arkadaşlar lütfen konuyu honda - peugeot kapışmasına yönlendirmeyelim. herkes için en iyi araba kendi arabasıdır. ben honda severim sen peugeot seversin öteki bmw sever. hepsi farklı özelliklerde araçlar. hele ki 106 ile eg si aynı klasmanda değil zaten. model farkı var, yürürü farklı v.s.v.s.
d16a9 çok sağlam bi motor bence ama günümüzde 200 binde si alıp ondan ilk günkü gibi performans bekleyip habire kesicide gezersen sorun açar. ama o km lerde alıp değişmesi gereken bi kaç parçasını değiştirirsen hiç bi sıkıntı yaşamadan binersin. he insan gibi bincem dersen zaten 200 binde de alsan güle oynaya binersin. 332 bin daha kapak açmamış si biliyorum otomatik araç.
Benim EG şu an 298.xxx küsür kmlerde daha üst kapak felan açılmamış.bu yaza kadar 300bini geçerim herhalde : )
Honda hayranı değilim ama bu japonların genel olarak sorunsuz olduğunu biliyorum.
Peki bu yağ pompasını değiştirecek olsak yanında o dediğiniz birkaç parçayı da içimiz rahat olsun diye değiştirsek maliyet ne olur?
Yağ pompası serviste 480-500 tl civarı, yan sanayileri de var ama hayır geldiği görülmemiştir, kimse de tavsiye etmez, bende dahil.
- 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.
Walla bi si kullanıcısı olarak çok memnunum.bende megane coupe ide vardı 107.000 kmde 2000 mod. 140 hp 200 tork. Ama fransızdı işte. Sonra satıp 93 si aldım. 165.000 orj km de. diyordumki bu japonlarda ne var. Gerçekten japon ayrı bir kefe. ki d16a çok sağlam bir motor. fransız ile kaç defa sanayiye gittim bilmiyorum. si 9 aydır bende 1 kez gitmedimsenin isteklerini fazla fazla karşılar.
son postta arkadaşın dediği gibi sorunsuz bi motor ancak bana göre donanım olarak çok çok düşük + modeli düşük km yüksek belki senin için bunlar kriter bazında değil belki bilmiyorum ama ben bunlara önem vererek bakardım. ama şu da var arabayı seviyosan al bin sonra pişman olursun
hernekadar 106sevsemde eg almayı dusundugum ıcın bu 1sene ıcınde takipteyim fıyatlarını yukselttıler 106kucuk demeyin 193,cm 150kg kuzenmde 5senedır gti kulanyo o adam rahatsa oaraba sıkıntı cekmezsınız benımgozumde 12.13bin tl ama bulmak lazım kac model arabaya cok para ıstyolar aldıgında motora el atarsın
bir si kullanıcısı olarak ciddi şekilde memnunum piyasanın biraz üstünde aldım aracımı ama gerçekten mükemmel her gün dua ediyorum Erol abiyeben 99 model b5 a4 quattrodan eg ye geçiş yaptım daha çok keyif daha çok mutlu ediyor bu araç beni
motor yönünden de korkulcak hiç bişiy yok bence sen soğuk motora biner binmez devir çevirerek yapıştırırsan sıkıntı olur. yağ yetişmiyor olayınada 10-60 yağ kullandınmı hiç bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. kesinlikle tafsiye ederim!
Eski arabam corsa gsi di yinede hayalimdeki tek araba civic si di aldim ve arabaya bndigimi o zmn anladim. arada ufak tefek seyleri ckio ama o yastaki arabaya gore normal. bende senin gibi trafikte brz daha seri olmak adina aldm ayrica gorsel olarakta bikac dokunusla parmakla gosterilcek duruma getirebliosun araci tabi egoda tavan yapio haliyle![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)