üniversite bırakılır mı hocam bence bırakma. Eğer 4 yıllık bir üniversite kazanabileceğini düşünüyorsan hiç durma bırak derim.
Printable View
üniversite bırakılır mı hocam bence bırakma. Eğer 4 yıllık bir üniversite kazanabileceğini düşünüyorsan hiç durma bırak derim.
pazarlama işiyle hayatını devam ettireceksen eğer,
2 yıllık 4'e tamamlarım diyorsan oku.
2 yıllıkta kalır 4 falan uğraşamam diyorsan bırak.
pazarlama mesleği okul okumanı gerektiren bir meslek değil. aksine sektörde çalışmış olman, bireysel olarak aktif biri olmanı gerektiren bir meslek. eğer sen dediğim gibi 4 seneye uzatmayacaksan ve pazarlama işini yapıcaksan boşuna sektördeki rakiplerinden geri kalma. direk askere git. ondan sonra gel işini kovala. boşuna üni okuma.
konu sahibi genç insan sen hayatı bu kadar kolay mı zannediyorsun? Birileri bir şeyleri tepside sana sunacak diye bir ümidin var? 2002 yılı üniversite sınavında Eşit Ağırlık puan türünde ilk 100 içine girdim.Odtü iktisatı birinclikle bitirdim yüksek lisansı Universitaet Mannheim'da yaptım.Doktora da İstanbul Üniversitesinde devam ediyor.Utanacak sıkılacak birşey görmüyorum ailem çok ama çok fakir bir aileydi tüm bunları yaparken.Hayatımda hiç dershaneye gitmedim.Yok imkansızlıktan, yok şartlar deyip kimse arabesk edebiyatı yapmasın.Bak mesela bugün 8:30'da mesaiye başladım.16:00'da dersim var.2 saat eksik çalışacağımdan tüm işlerimi o saate kadar bitirmem lazım.Yemeğe çıkamayacağım mesela Dealerım, virgülden sonra yapacağım hatalı bir işlem 1 yıllık maaşımı kaybetmeme neden olabilir.Stress,baskı hiç eksik olmuyor omuzlarımdan.19:00'da özel bir üniversitede lisans öğrencilerine ders vericem.Akşam 22:00'da evde ancak olabileceğim ve evliyim.Emek vermeden zorlanmadan rahat kafa ancak baba parası ile olur! Biraz silkelen yaşın 19.Herşeyi geçtim hayata karşı bir duruşun olsun!Yazdıkların kusura bakma ama bir aciziyet göstergesi. Sanki matah bir şeymiş gibi bir de konu açıp kendini afişe ediyorsun. Senin yaşındaki bir insana yakıştıramadım.
sırf askerlik ıcın bıle okunur bırak gerısını.
maddi imkansızlık yoksa, üniversite bırakılmaz, kazanmışsın madem, güzelce oku bitir, 2 seneliği ardından da dikey geçiş mi denir ne denirse onunla 4 e tamamla.
yrn böle ağlarsın meyhane köşelerinde..
Hey gidi hey Üni bırakılırmı hiç..
Çok yakınımdan bi hikaye anlatayım öz abim olur kendisi.
Futbolcuydu kendisi 2.ligte oynuyordu vakti zamanında iyiydi herşey sonra bi sakatlık geride kalma toparlanamama falan derken küt diye Futbolu bıraktı biz bile noluyor neden falan derken ben okumaya devam edicem dedi
Okuma hayatıda futbol yüzünden hep askıda idi liseyi anca bitirdi sonraları üniversitede 2 yıllık okulu bile anca bitirdi sadece ve sadece annemin sayesinde onun zoru ile aman olum nolursun oku nolursun oku diye diye başının etini yediği için hatrına gitti onuda bitirdi
Futbolu bırakır bırakmaz okuma isteğine sarıldı birden. aslen zekiydi ama top peşinde koşturmaktan dersleri görmüyordu bile bakmıyordu bile okula gitmiyordu bile
Okuma isteğine istinaden açıköğretimden 4 yıllığı bitirdi ve akşamları ingilizce kursuna yazıldı iş hayatında lazım olur belki diye diye gitti
günlerden bi gün ben gidiyorum dedi meğersem aylardır araştırıyorumuş yurtdışı muhabebettini aldı bavulunu hadi bana eyvallah dedi İngiltere ye gitti
İlk önceleri Hiç olmayan ingilizcesi için kursa gitti orda boş durmamış yüksek lisansları araştırmış sınavlarına hazırlanmış onlarla uğraşmış hiç durmamuş gece gündüz devam e o sıradad İngiltere de bilimum komilik garsonluk hangi işi isterseniz yapmış en kötü işlerde sabahlara kadar çalışmış
Sene sonunda bi üniversiteye yüksek lisans için kabul aldı ve girdi yüksek lisans aşamasında yüksek dereceyle bitirdiği için okulda kalması yönünde teklif yapıldı araştırma görevlisi olması konusunda kabul edildi maaşının yanında okul tarafında Doktora bursu verildi ve hem üniversitede çalışırken doktorası için senelerce uğraştı
Doktarasıda bitti çalışmaya devam etti
Ve şu an kendisi İngiltere de Yrd Doç olarak İngiltere de bir Türk olarak Derslere gidiyor hocalık yapıyor
Ben kendi öz abim olmasına rağmen geldiği aşamaları hayretle izledim bi envi gurulandık tabi
Bu ne demek oluyor ?
Bakın 2 yıllık üniversiteye gitmesi bile nelere kadir oldu
İsteyince herşey oalbiliyormuş nerden nereye ne idim ne oldum diyebiliyor..
Yani okumak iyidir hele çok okumak çok daha iyidir
Siz siz olun sakın ama sakın bırakmayın..
kuzenim var senin yaşında oda senin gibi düşünüyor. ailen arkanda sana destek oluyor, senden tek istedikleri iyi yerlere gelmen. 19 yaşında bu ne karamsarlık?
bu kadar insan yazmış sana ama sen hala yok liseydi yok istanbul du diyorsun. bu kafayla okula devam etme sen, muavin ol. özendiğin insanlara bu kafayla gidersen daha çok iç geçirirsin
herkes 4 yıllığı bitirdikten sonra ne yaparım, üstüne ne eklerim diye düşünüyor. senin tek amacın 2 yıllıktan 4 yıllığa geçmek için yırtınmak olmalı
bırakma prosedürü ise cok basit: öğrenci işlerine gidiyorsun, ben bu okulu bırakmak istiyorum diyorsun. sana kagotları imzalatıyorlar, pasonu, örenci kimligini alıp, ilişiğin kesiliyor.
DUR 106GTİ can evinden vurayım
bak yarın bi kız seversin, kız üniveriste mezunu olur ailesi bizim kızımız üni mezunu der cok üzülürsün okumadıgına kızı her türlü alırsın belki ama o laf içine oturur bak söliyim :D
zaten o kızda bak universitedeymiş o bitirmeden sen bitir o üniverstieyi.
Valla alınma ama tam dayaklık adamsın. 2 senelik üniv. bugün yarın biticek ne kaldı sunun surasında. Bide en güzel yere düşmüşsün burgaz cennet gibidir. Bende bulgaristan göçmeniyim göçmenlerin çoğu orda sen nasıl ortamını bulamadın anlayamıyorum. 2 senelik üniv. okul değilki tatil resmen :) Pazarlama okuyormussun alt yapım yok diyorsun pazarlamada dersler öyle anlı sanlı yogun degıl ki :) Aklını başına devşir üniv okumayanı çöpçü bile (amacım küçümsemek değil) yapmıyorlar. Bulgaristanda çalışcam falan demissin ey mübarek bulgaristanda alıcagın en fazla maaş 600-700leva olsun :) Ordada iş bulmak kolaymı sanıyosun ?
Serkan abinin söylediği çok önemli nokta. Evlendiğin kız eve daha yüksek miktarda maaş getiricek falan onun ezikliği varya pişmanlık falan ömrünü kısaltıcak. Bırakmak gibi bişey yapmazsın inşallah.
2yıllığı oku 4yıllığa kesin uzat.. ama bnm gibi 2 yıllığı 4senede bitirip 2senede tecil edip wah anam yaş geçiyor diyip 15 ay askere gitme:D 2seneliği adam gibi 2 senede bitir..ve kesinlikle 4e uzat.. askerde ve sonrasnda kafanı duvarlara çok vurursun..
benım mantıgım çoğunuza ters gelecek belkı ama herkes okursa kim işçi olacak :D
şimdi durum şu
adam makına mühendisi olmuş , ben mühendisim kardeşim tertemiz kıyafetımle gıderım ımalatı denetlerım yada bır projenın tasarımını yaparım elıme anahtar bıle almam ,kesinlikle üstüm kirlenmez mantıgıyla çalışıyor, bu adamın fakülteden mezun olduktan sonra herhangı bır deneyımı yok ve 3000tl den aşagı maaşlada çalışmakta ıstemıyor o kadar kafa patlattı dirsek çürüttü, al sana işsiz bir makıne muhendısı
benım tavsiyem herkes muhendis olmak yada en tepede bır pozisyonda çalışmak yerine işini gerçekten severek ve cok iyi yapan ara eleman olun işte o zaman aranan adam olursunuz , ne işsiz kalırsınız nede parasız , bunları neden yazdım peki? en az 15 tane arkadaşım var unıversıtenın çeşitli bölümlerinden mezun ama işsiz ,
yıne yazıyorum herkes muhendis olursa kım işçi olacak ?
Okulu biraktigin gun hatirlat forumuda biraktiralim sana ...
Olmaz ole sacmalik .... Kir dizini otur calis diplomani al .
o makınaları yıne ınsanlar kullanıyor ;)
tam 17 senedır en son teknoloji ürünü makinalarda çalışıyorum, anadolu teknık lısesı hazırlık sınıfında bıraktım okulu , ben hayatımdan şu anda gaayet memnunum haa kesinlikle kımse okulunu bıraksın iş hayatına atılsın diye bişey demiyorum ama olmuyosada çok zorlamanın strese girmenın olmayacak bir şeyi oldurmaya çalışmanın cok gereklı olmadıgını düşünenlerdenım , belkı okumaya kabılıyetı olmayan adamın ticaret zekası vardır ne bıleyım belkı cok ıyı bır motor ustası olma kabılıyetı vardır demek ıstedıgım bu
Bunca insan oku demişse bir bildiği vardır.Nasihat vermeyede gerek yok aslında.Kendi bileceğin iş.
2 yıllık tan geciş varsa 4 yıllıga oku ama yoksa kasma 4 senelik yada 2 senden 4 senelik gecişli yerlere calış cabala
şu var kurulu düzen varsa onu geliştirebilcegine inanıyorsan acık tan oku ama oku yani
ama askerlik icin okumanın anlamı yok ben tecil bozdurupta gittim mesela askerlige neyse konumza dönelim okuma hevesi yok diyorsun bazen aile ortamı bazen sevgili eş arkadaş dost ortamları seni zorlar can sıkar bu durumlarda bu sebeptende ama bu sıkıntıları aşmakta senin elinde :)