proton yok![]()
yanlış bir anekdot doğruluyu olmayan bir bilgidir bu. bmw nin ilk arabalarının bazılarında bile çift böbrekler vardır hitler daha meşhur bile olmadan önce. hatta ve hatta o savaş yüzünden bmw nin fabrikaları yok oldu değil onu anmak için böbrek koymak adını duyduklarında kıl oluyorlardır.
1938 model bmw
1928-30 yılları arasında üretilen bmw
![]()
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
mercedesin ablemini farklı biliyordum ben. yuvarlağn içindeki 3 kol ; yağını suyunu yakıtını koy , yuvarlak çizgi ise dünyayı gez diye biliyodum. yani kısacası yağını suyunu yakıtını koy dünyayı gez demekmişcümle bozukluğu var mesajda ama bu saatte bu çıktı nabalm
![]()
bmw ilk uçak motoru yapan uçak firmasıydı sonra motorsiklet üretmeye başladılar en son araba yapımına başladılar kaldıki araba yapımı ek işdi gerçek işleri o zamanlar gene uçak üretimi idi.. bmw amblemindeki renkler baveria eyaletinin bayraklarının rengidir amblemdeki şekil ise havayı parçalayan pervane şeklidir uçak firması olmasından kaynaklı.. sonradan ambleme rutuj atılsada orjinal amblem budur.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
adamlar vw logosu için bi ton hesap kitap yapmış la![]()
mercedesin amblemindeki 3 çizgi alman hava kara deniz kuvvetlerini temsil eder..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
KDF plakalı vosvosum var. bu amblemi mi yapıştırsam aceba:P
"Ve her millet, icraatına tahammül ettiği yönetimin mesuliyetine ortaktır."
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Citroenin logosunun, citroen marka arabayı devirmeyi başaran çavuşun rütbe işaretinden geldiği söylenir halk arasında.Alfa Romeo nun amblemi için de değişik teoriler mevcut.
Bence amerikaya yeniden keşfetmeye gerek yok.. teoriler efsanler bana saçma geliyor fabrikaların resmi siteleri var.. orda history kısmında logolarının ne anlama geldiği yazıyor.. en kötüsü wikipedia var oradan bakabilirsiniz niye insanlar fantezi kurmayı sever onuda pek anlayamıyorum.. hani fabrikalar gizlese anlıycamda sitelerine koymuşlar asırlardır saklamıyorlarki logolarının anlamını..
alfa içinde yılanın ağzında müslüman çocuk var derler.. haç haçlı seferini temsil ediyor falan derler hristiyanlar haçlı seferinde müslümanların kanını içmiş falan ondan kırmızı haç varmış beyaz fon üstüne falan filan..
Halbuki biraz araştırsalar beyaz zemine kırmızı haç milanın asırlardan beri simgesi hatta milan daha beylikken simgesi. taç giymiş çocuk yutan engerek ise alfaromeo yu kuran visconti ailesinin simgesi bu kadar basit.. yani amblemin solunda kurulduğu şehrin simgesi sağında ise kuran ailenin simgesi var bunda ne tuhaflık gariplik olabilir..
citroen gelince onunda kurucu yada kurucularından biri polonyaya gidiyor orda çelik bir vites dişlisi buluyor yada icat ediyor bu dişlinin patentini falan alıyor citroene özel bu dişli işde vites geçişlerini kolaylaştırıyor falan o zaman için büyük bir yenililk bu dişliyi araçlarında arma olarak kullanıyorlar citroenin amblemide ordan gelir... çavuş falan hikaye yani..
daha detaylı bilgiyi citroenin sitesinde yada wikipedia da bulursunuz..![]()
hep diyorum resmi sitelerinde yazıyor çoğu markanın orda olmasa wiki de yazar buyur skoda.![]()
Yce Auto, `koda, Superb, Yeti, Yeti Greenline, Octavia, Fabia, Fabia Combi, Roomster, Citigo, Rapid, Orjinal Yedek Para, Periyodik Bakm, , Yaz-K Bakmlar, Orjinal Aksesuar, Yce Auto, `koda Auto, Kapamyalar
hondayı 1. sayfada yazdım net bilgi bulamadm![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)