içimdeki sesi seviyore :D
Printable View
bi güncel olsun
abd açılıyor akşama bernanke reis konuşucak altın 1730-1734 arasında sıkıştı
varmı bgn hakkında fikri olan usdjpy 816xx a takıldı eurusd 1.281xx te bence aşıcak gibi duruyor aşamazsa 1.2655 ilk hedef
Altın ve eu-usd deki long pozisyonları kapattım full brent shorttayım 111.55 ortalamadan. :D
Tp koymadım ben takip ediyorum ama stop los 112.10 :)
israil kara harekatını askıya aldı o yüzden bu kadar ısrarcıyım :) en azından kısa bi süre diplomatik yollar denenir. O ara bi realizasyon bekliyorum %3-4 lük.
duruma göre değişiyor kontrat sayısı tek emtiaya kolay kolay girmem genelde 2-3 farklı emtiada pozisyon alırım 1 i mutlaka hedge olur.
O yeah 110 a kadar dustu petrol gazzede ateskes haberlerinden sonra :)
İsin kotusu ofisten cikarken kar al koydum 110.10 a 112 yede stop yaptim eve gelene kadar patlamis yukari bi tepki verirse bi daha cakarim artik
Edit
Sahsi piyasa gorusum
brent kisa vade short orta ve uzun vade long diyorum ( Olasi bi israil iran misir suriye catismasi yani ortadogunun orta vadede karisacagini dusunuyorum)
Altin icin kisa vade notr orta ve uzun vadede yukaridaki sebeplerden long diyorum.
Euro usd icin kisa vade belki pozitif olabilir ama ozellikle uzun vadede avrupada krizin derinlesecegi kanaatindeyim 25 in altina gelebilir
Dolar kisa vade short orta ve uzun vade long 1.82-1.85 arasina oturabilir diyorum
Bunlar kesinlikle kendi sahsi dusuncem olup yatirim tavsiyesi degildir.
pariteler dün harcadı beni 250 pips zarar ettim ama bgn geri kurtardım çok şükür :)
eurjpy ve usdjpy pişmanlık oldu bende neden daha vakitli almadım diye çok güzel uzun vade fırsatı var en az 200 pips :)
güncel olsun ustalar yazmamayınca(yoğunluktan muhtemelen) mevzu biz çıraklara kalıyor :)
onamdar naptın aldın mı karı brentten?
Zaten 110.10 dan kapatmistim ilk pozisyonu. Sonra 10.70 verdim 10.40 kapattim. Sonra biraktim cok sikisti o aralara nereye patliyacaini kestiremiyorum. Altinda 25-35 arasina sikisti keza parite de oyle su an icin cektim elimi ayaimi. Kisa vadede neyin nereye gideceini hic bilmiyorum en mantiklisi dolarda yada altinda beklemek gibi geliyor.
Faizler zaten cok dustu insanlar dovizde yada altinda degerlndirmeye gidebilir.
Tl deki deger kaybi bi sure daha devam edicektir su an icin beklemek mantikli gibi.
Sahsi dusuncemdir yatirim tavsiyesi degildir.
yen değer kaybediyor ve kaybedicekte bi göz at isersen :)
Grafigine baktim sert bi yukselis olmus belki bi kar satisi gelebilir ama genel olarak grafige baktiginda aslinda cok ucuz. Abd piyasalarindaki kirilganlik goz onuna alindigina belki yen guvenli liman olarak goruluyordur o yuzden uzun vadede bana kalirsa yatirim icin dusunulebilir. Tabii asya piyasalarini hic takip etmedim durum ne orda bilmiyorum ama abd cok iyi degil. Kriz soylentileri konusulmaya basladi abd icin. Asya piyasalarini takip etmek lazim orda durumlar nasil acaba
2 haftadır şansımıza veriler iyi geliyor kırılmadı bi türlü altın
yenin değer kaybetme sebebi japonya 16 aralıkta erken seçime gidiyor usdjpy de 84 bekleniyor her düşüş bir alım fırsatı gibi duruyor..
ya ben başka pcye meta traderi kurdum ama crude ve eurtry gibi pariteleri bulamadım bi türlü bilen var mı yerini
aşağıdaki grafiğin bir teknik analizini alabilir miyim? ne diyor?
http://e1211.hizliresim.com/13/x/gdgnq.gif