rsi 70 düzeltme noktası 1.30xx seviyelerinden satış gelebilir diyor abi daha öncede denemiş kıramamış kırarsa bir sonraki dirence kadar yükselebilir ama kıramazsa tekrar rsi 30a inebilir..
???
Printable View
rsi 70 düzeltme noktası 1.30xx seviyelerinden satış gelebilir diyor abi daha öncede denemiş kıramamış kırarsa bir sonraki dirence kadar yükselebilir ama kıramazsa tekrar rsi 30a inebilir..
???
gayet mantıklı. ama bunlar posizyon acabılmek için net şeyler değil.
eğer ......... ise alım, eğer ....... satım yapacağım tarzından bir sonuçalabilir miyüz? :)
Eu usd sanirim o eger oysa teknik olarak degil ama temel analiz olarak oynicak olsam short derdim. Dow jones uzun zamandir ilk kez bugun 13 binin uzerinde daha gecenlerde ispanyada not indirimi oldu yunanistanda da tahvil alcaklar hala orda net bi cozum konusunda anlasabilmis degiller. Paritede her yukselis bana gore satis firsatidir.
net bir şey gelmedi hala:) napıyoruz? yukarı çıktıkça satış mı yapıyoruz? stoploss nire konacak??
Kisa vade 1.2990 satis derim ben ama 1.3050 stoploss yerse :)
Ben teknikden cok anlamam abi ben genel olarak yasanan gelismelere gore eu usd icin bu fiyatin satis icin uygun olduu kannatindyim sadece
Altın'ı 31 Aralık-31 Ocak arasında nasıl görüyorsunuz? Elde tutmaya değer mi?
Cıft tepe formasyonu.
Dolar satmak ısteyenler fırsat kollasın.
Eurosunu hala satmayan varsa,ne dıyım onlara ama satsın.
temel analize göre yön belirlemek için çok mantıklı ama girişler teknik olsa, riskin düşük olsa daha iyi olmamı?
1.3050 stop ile riskin 60pips. yani 0.1 lotta 60usd, 1lot ile 600usd zarar yazar stop olursan.
peki takeprofitin???
aslında sl ve tp belirlemek için parite beklentisini ve bütçemizi net belirlememmiz lazım
pro bi yatrımcı olsaydım ve hesabımda 20.000usd olsaydı 1 lotluk satış pozisyonu açar sl 1.3170 üzeri tp 1.2650 ye koyardım :) 1.2450de olabilir ama yıl sonu o seviyeler zor bence
ab sıkıntıda ama abdninde durumu pek iç açıcı değil
onun dışında grafiğe bakılırsa ''eğer ......... ise alım, eğer ....... satım yapacağım tarzından'' kısa vadede alım uzun vadede satış mı demeliyiz?
eğer öyleyse neden? (kısa vade alım)
1.2970 den sattın diyelim 1 lot.
1.3170 stop koyarsan ve stop olursan, 200pipis yani 2000usd zarar edersin. paran da 18k ya iner tek bir hatalı poz ile. (paranın %10)
stop olmadın, hareket aşa gelişti diyelim. 1.2670 takeprofit oldun diyelim. 500pips eder, 1 lottan 5000usd kar. 2470 görürse 700pips=7000usd kar. güzel para. paran olur 25k veya 27k.
peki
soru 1) 2000usd stop fazla değil mi? defalarca üstüste 3-4 kere stop olduğum oldu. 3 kere stop oldun diyelim=6000usd zarar. para indi 20k dan 14k ya???
sanırım satış için 1.3170 i beklemelisin diosun abi
peki ya 1.30xx ten dönerse o zmn ne yapıcaz bir fırsatı tepmiş olmuyormuyuz? ya da bu bir fırsat değilmi?
yok ben öyle bir şey demedim. sadece olasılıkları sıraladım ki bunlar gerçekten olası şeyler. forexte önce kötü senaryoyu serip ona göre poz açılmalı.
evet, napıyoruz???? 20k mız var. :D
ps. öyle bir poz aç ki, en kötü senaryo ihtimalinde, "-aamannn, böyle olsa nolur :) " diyebilesin...
ps2. öyle bir poz aç ki, en kötü senaryodan üstüste 5 kere olsa bile, "-aamannn, böyle olsa nolur :) " diyebilesin... (senin yukardaki hesaba göre 20k 10 k a iniyor..)
Abi dedigim gibi ben teknikden cok anlamam. Genel olarak piyasayi izlerim gelismeleri gundemi takip ederim yatirim kararimi ona gore veririm. Baktim sakata gelicem hemen kapatirim pozisyonu baktim gevseiyor tekrar acarim pozisyonumu Hislerime cok guvenirim :)
O yuzden cok net konusamam ama ben euroya inanmiyorum onu soyliyebilirm :)
o zmn 0.02 lot satış açarım şimdi sl 1.3170
ardından yükseliş gelirse 1.3070ten(diğer bir direnç) bi satış daha açarım 0.03 lot
ve son olarak 1.3170e yükselirse 0.05 lot daha satış açar ve sl pozlarımın hepsini 1.3200 a koyar beklerim :)
mantıklımı örtmenim :)
edit: yada bir mutluay abi taktiğiyle 1 lot 1.3000dan satış verip parite düşüşe geçtiği zmn sl yi alış pozisyonuna çekip beklerim :)
yok, asıl konumuz portfoy analizi. illa teknik giriş diye bir şey yok. ama poz açıldıktan sonra risk yönetimine giriyor konu.
yukardaki davranış şeklin mantıklı görünüyor. bu durumda sanal da olsa işlemlerini örnek olmak amacı ile yayınlarsan sevinirim buraya. :icon_tup:
:D 1 lottan 0.02 lere düştün be yaw. vur dedik öldürdün :D onu 0.2 lot yapalım.
birinci hareketin 0.2 lot satış son derece başarılı. ammaaaa, diğerleri ıhhıhh...
yukardaki teknik fiyat 1.3150 den geri dönerse çok başarılı olur. ama dönmezse ıhhıhhh. bu teknik sadece yatay piyasada işe yarıyabilir. ama YUKARI PİYASADA SATIŞ, AŞAĞI PİYASADA ALIŞ amatörce.
AŞAĞI GİDERKEN SATMALI,
YUKARI GİDİYORKEN ALMALI...