Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
Söylediğim gibi Vw'i sevmiyorum, normal şartlarda da konularına dahi girmiyorum.Oyüzden bilğim yoktu bu yeni şasi hakkında. Yine aynı sebepten Golf fiyatlarını bilmiyorum, Golf 7 ile fiyat kıyaslaması yapamam. Pazarlama stratejisi diyelim. Oradan kazancını müşteriyle paylaşmayıp 'cebe' atacak demek ki
Bende uzatmaları şimdiden garantilemiş mühendislik öğrencisiyimLafı fazla uzatmamak için uzalt kısalt olarak geçmiştim ama elinizde hazır olan structure'ın işinizi ve maliyetinizi oldukça azaltacağı konusunda hemfikir miyiz ? Sınıf ve yaş itibarı ile benden daha iyi bileceğini düşünüyorum, aynı structure'ı sadece daha fazla kuvvete dayanabilir hale getirmeye çalışmanın ar-ge'nin boyutunu ne kadar küçülteceğini.
Umarım Avensis'lere binip anlayabilirim söylediğinizi. Daha önce hiçbirine binmedim çünkü
Bunu özellikle yeniden alıntıladım
Uzun lafın kısası VW, bu araçtan bir şeylerin maliyetini kısmasına rağmen, kullanıcıya bu alırken daha uyguna alabilme olarak geri dönmüyor. O zaman ben potansiyel müşteri olarak, "Ne anladım bu işten."Anlatabildiysem düşüncelerimi ne mutlu bu arada. Kısaca amaç sadece VAG grubun düşük hacimli / daha ekonomi odaklı araçlarından kazanacağı kar matrajını arttırması bence.
Taa ilk mesajımda da söylemiştim Vwi savunmadığımı ve genel olarak söylediğimi (herhangi bir kullanıcıya yada herhangi bir marka araca yönelik yazmadığımı), Vw torsiyon sistemini en iyi konfora göre optimize etmeyip 'yaptım, oldu.' ile yaptıysa ve kullanıcıya da fiyatta dönmeyip tüm extra karı 'cebe' atıyorsa bence de ben ne anladım bu işten![]()
Aynı şeyi farklı dillerde / lehçelerde anlatıyoruzDou, sen, ben
Şu bahsettiğin kısımdaki yük aktarımını engellersin fakat bu durumda taşıyıcıya binmesi gerekli yük / burulma şaseye gereğinden fazla iletilecek bu da konforda (şase sertlikten dolayı abzorbe edemeyecek darbeleri = konfor kaybı) ve yol tutuş kaybına sebebiyet verecekİki ucu boklu değnek yani..
Bu arada sana da geçmiş olsun şimdiden, +1 durumdayım +2'im garantili, Allah kolaylık versin hepimize![]()
İlk parağrafınıza son yarım cümle haricinde bire bir, son yarım cümleyede büyük oranda katılmakla birlikte biraz daha iyimserim.
Golf'un sınıfında "en konforlu" araç olduğunu bilmiyordum, bilseydim muhtemelen bu tartışmayı yapmıyor olabilirdiko halde Golf'e yakışmayan bişey olmuş bu torsiyon sistemi. Sonuçta bişeyde iyiysen kaybetmemen gerek..
Bold yaptığım yere bişey söyleyecektim ama şuan hatırlayamıyorum, saatten olsa gerek. Hatırladığımda mesajın bu kısmını editleyeceğim. Şuan haklılığınızı kabul ediyorum
Resim ve yorumunuz tam olarak 1.soruma cevap olmamış aslında, bu durumun daha düşük sabitli amortisör ve yaylar kullanarak çözülebileceğini düşünüyorum(bir nebzeye kadar), zaten birçok araç ve kullanıcı da bu şekilde zorlayarak kullanmıyor. (konfor açısından baktığımızı düşünerek söylüyorum, daha sportif konfor düşünülmeyen araçlar için tüm bunları yeniden konuşmak gerekir)
Sorduğum soru, atıyorum sadece sol arka tekerimiz bi tümsekten geçti yada bi çukura düştü bu kuvvetın ne kadarı sağ tekerleğe iletilip sağ taraftanda hissedebiliriz demek istemiştim. Soru biraz karışık gibi oldu, nasıl soracagımı bilemedim.
2. sorumda, -şimdiden paint için kusura bakma-
![]()
mavi ile çizdiğim çizgileri şasi olarak düşün, kırmızı kısım şasinin altına siyah kırmızı ve mavı kısımların kesiştiği noktadan bağlanmış, siyah ve kırmızı kısım orjinal resimde kahverengi olan tekparça boru. bu borunun esneklik sabiti çok yüksek ama kırılgan bi malzeme değil. eski araçlardaki "makas" lar gibi düşün. Bu tarz, düz olmayan bir boru ne yapar torsion barı? konforu arttırmada oldukça etkili olacagını düşünüyorum. böyle yazarak anlatmak zor ama başarabilmişimdir umarım.
bahsettiğim şeyi paintte çizdimkırılgan olmayıp yüksek sabitli esnek malzeme için aynı cevabı mı verirsin ? Şasiyemi biner yük ?
Amin Allah kolaylık versin hepimizebende en az 1 yıl uzatıcam 2den korkuyorum
Aha buda 3.Editim: @brsmustang abi, teşekkür ederim sanada. İçerisinde kendim olayım olmayayım bu şekildeki tartışmaları seviyorum bende. Birşeyler katıyor
@empo
son paintte yaptığın resmin daha detaylısı ve daha akıllıca olanını ford kullanıyor zaten
tam bağımsıza yakın bir maliyet çıkar detaylar işin içine girdiği vakit, ki senin paint fotosundaki hali ile de olacağı için yorum yapmıştım şu şekilde,
Bu da Focus.. senin çizdiğinin tam tersi olur ve olduğu gibi içeriye iletirsin tüm süspansiyon hareketleriniŞu bahsettiğin kısımdaki yük aktarımını engellersin fakat bu durumda taşıyıcıya binmesi gerekli yük / burulma şaseye gereğinden fazla iletilecek bu da konforda (şase sertlikten dolayı abzorbe edemeyecek darbeleri = konfor kaybı) ve yol tutuş kaybına sebebiyet verecekİki ucu boklu değnek yani..
![]()
![]()
@levent bu defa alıntı yapmıyorum, forum ahalisi kızmasın sonra aynı şeyleri okuyoruz diye![]()
duşta falan akla her zaman iyi fikirler gelmiyormuş o zaman![]()
mantıklı bir fikir gibi gelmişti, biraz düşünücem çıkar yol bulabilirsem pm'den bulduum diye fırlayabilirim![]()
Düşüncenin aklıma gelmesinde Focus etkili olmuştu zaten. Aynı aracı örnek vermen tuhaf oldu biraz![]()
Öncelikle şu sorunu cevaplıyayım, bu tarz durumda amortisörler işlevini yitirecektir, bütün yük olduğu gibi taşıyıcıya aktarılacak, dolayısı ile sonuçta şaseye yük binecektir. İstediğin kadar esnek malzeme kullan Focus'taki gibi olmadığı sürece bu tip sabit bir sistemin götürüsü getirisinden fazla olur hatta hiç getirisi olmazElastik malzeme kullanman gerekir ki onu da bu noktada kullanamayız. Gözünün önüne çalışma şeklini hayal olarak getirip, kolaylıkla anlarsın demek istediğimi çünkü anlatım konusunda pek başarılı değilimdir
Bu arada duşta iyi fikirler geliyor bazen de işte iyi sanıyoruz kötü çıkabiliyor
Pm beklerim aklına farklı birşey gelirse konuşuruz
Aklın yolu bir bu arada Focus konusunda![]()
Sorduğun soru aslında biraz hesap kitap işi, buradan anlatmak çok güç. Ama şöyle bir örnek vereyim kendi arabamda 70.000 km dir elde ettiğim tecrübemdir.
Arka taraf özellikle doluyken, yani amortisörün esneme payı minimuma indiğinde, sağ ya da sol arka tekerleği hangisi olduğu fark etmeksizin kasise ya da çukura girdiğimde aracın arkası komple sekiyor ya da darbeyi komple iki tekerlekten hissediyorsunuz. Çünkü arabamın arkası torsiyon bağlantılı.
Hesap kitap gerektiren bir soru daha, ben yorumumu katarak cevap vereceğim ama subjektiflikten öteye gidemez.2. sorumda, -şimdiden paint için kusura bakma-
![]()
mavi ile çizdiğim çizgileri şasi olarak düşün, kırmızı kısım şasinin altına siyah kırmızı ve mavı kısımların kesiştiği noktadan bağlanmış, siyah ve kırmızı kısım orjinal resimde kahverengi olan tekparça boru. bu borunun esneklik sabiti çok yüksek ama kırılgan bi malzeme değil. eski araçlardaki "makas" lar gibi düşün. Bu tarz, düz olmayan bir boru ne yapar torsion barı? konforu arttırmada oldukça etkili olacagını düşünüyorum. böyle yazarak anlatmak zor ama başarabilmişimdir umarım.
bahsettiğim şeyi paintte çizdimkırılgan olmayıp yüksek sabitli esnek malzeme için aynı cevabı mı verirsin ? Şasiyemi biner yük ?
Kendi görüşüm sen alttan torsiyon ile %100 bağlantılı tuttuğun müddetçe çok bir şey değişmeyecektir. Eğer çizdiğin "boru" yu torsiyonun yerine getiriyorsak (sistemi komple değiştiriyorsak) ona hiç bir şey diyemiyorum şu saatte. Sadece amortisörler işlevini göremez sabit bağlantılı olduğu için şasiye. Ama torsiyonun üstüne ek olarak bunu koyuyorsan dediğim gibi pek bir şey değişmeyecektir diye düşünüyorum.
Ancak torsiyonu 3 e bölersen (3 eşit parçaya), ortadaki parçayı şaseye sabitlersen ve diğer 2 parçayı ortadaki parçaya civata ile bağlarsan yarı bağımsız süspansiyonun temellerini atmış olursun zatenDetaylarını saymıyorum kolları vs..
Leventte geri kalanını açıklamış, kendisine katılıyorum.
Şuan düşündüm de o sistemden bi halt olmazmışHer durumda sürekli olarak ya yerçekimi yada tepki kuvveti pasif duruma getiriyor söylediğimi.
son 5 senedir en beğendiğim arka süspansiyon sistemi (tasarım olarak, sertliğine yumuşaklığına lafım yok) focus 1 in sistemi.![]()
Bu konuyu yinede düşünüp pm dönüşü yaparım. Konuyu biraz yalan ettik kusura bakmazlar inşallah. sana da Dou'ya da saygılar
İlk bölümü leventin mesajına yazmıştım zaten, yeni mesaj olmasın diyerekten, altına ekliyorum.
----------------------------------------------------------
torsiyonu tek parça düşünüp ortadan bağlayayım demiştim, ama o saatte (1civarındaydı heralde) gelen fikirden anca o kadar.![]()
2nizin mesajları okuyup yeniden bir düşününce levente verdiğim cevapla aynı cevabı vermem gerekiyor.
"Şuan düşündüm de o sistemden bi halt olmazmışHer durumda sürekli olarak ya yerçekimi yada tepki kuvveti pasif duruma getiriyor söylediğimi.
"
Mesajın ilk kısmına şuan pek bişey söyleyemeceğim ***** saatAma anladım & kabul ettim sayılır, önlemek için hiç olmazsa yarı bağımsız sistem şart gibi geldi şuan. Bilemiyorum yinede
@ Dou
90 bin km civarıdır da benim tecrübem, bunun 60 binini yaylı olarak geçtim hatta
Uzun yolda, yüklü konumda o sekmeler özellikle bozuk satıhlarda ciddi dereceler alabiliyor, şöyle izah edebilirim, köprü geçişlerinden sonra asfalta indiğimiz vakit hooop oturuyoruz, sonra 1-2 kez zıpır zıpır gidiyor arabanın arkasıAccent Era'lar boşken bile öyle gidiyor gerçi, onlar da torsiyon
@empo
Sorun değil benim açımdan zevkti bilgi paylaştıkça çoğalır, elden geldiğince açıklamaya çalıştım, dediğim gibi anlatımda pek başarılı değilimdir yani öğretmenlik konusunda![]()
yokmu aramızda bi vw çalışan.
Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.
Hill Holder 3 sanıye tutup bırakıyor demıssınınız 2012 caddy aracımızda debrıyajdan ayagımı çekmeye başladıgım anda bırakıyor hıll holder 2008 model transporter da 3 sanıye tutuyordu caddy debrıyajdan çektıgım gıbı bırakınca öndekı park halıdnekı arabay vuruyodum az kaldı
http://www.techturkey.com/forum/members/12376-hkn.html
Hakan Ataman Afyon Demoto'da çalışıyor.
Kayseri Özsa dan polo gti sahibi bir arkadaş vardı.
#eksikpazar
Türkler öyle bir millettir ki,hayatta bir tane bile kalsa devlet kurup intikamını alır.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)