DIAMETER 12" (305mm)
LOW PROFILE
PULLER / S BLADE
12V 130W
Test Voltage V 13
Nominal Current A 16
Nominal Speed rpm 3250
Max. St. Pressure Pa 440
Max. Airflow m3/h 2600
DIAMETER 12" (305mm)
LOW PROFILE
PULLER / S BLADE
12V 130W
Test Voltage V 13
Nominal Current A 16
Nominal Speed rpm 3250
Max. St. Pressure Pa 440
Max. Airflow m3/h 2600
peki aracın kaç derecede fanı devreye sokuyor ve kaça indirmesi gerekiyor?
tabi araç yürüdüğünde önden aldığı havayla yaptığı soğutmayı da ihmal etmemeliyiz...
Şu anki sistem 92-85 C
fakat davlumbazın yapısına göre çift müşür sistemine geçebilirim
drift esnasında ki gelen havayı ihmal edebiliriz bence, 80km hızda 3. vites 7000dd de 20-22 derece açıya avuç içi kadar alandan intercooler peteklerinin arasından geçip de radyatöre gelmeye çalışan bir hava olacak . yada olamayacak . düz giderken zaten sıkıntı yok orjinal radyatör ve termik fan da iş görüyordu
o zaman bence çift kullanımlı yapmakta fayda var, gereğinden fazla akım çekip bir anda soğutması da iyi olmaz normal kullanımda...
eveeet gelelim ilk sonuçlara:
hocam senin bu aracı 7C soğutmak için saniyede 0.015 m3 havayı dışarı atman gerekli, kullandığın fan ise saniyede katsayısını da koysan 0.6 m3 havayı tam güçte atabiliyor yani fazlasıyla yeterli... türbülans ve hiç kafanı karıştırma öyle aman aman bir davlumbaz yapmana gerek yok karşısına koy üflesin soğutsun... gerçekten kuvvetli bir fan seçmişsin :)
şöyle bişeyler yap efe :D
88 CRX w/K20A2 - Page 4 - K20A.org .:. The K Series Source . Honda / Acura K20a k24a Engine Forum
fikirtepede var motorsiklet tamircisi ayrıca aleniyüm kaynakta yapıyor fiyatlatıda makul ben otor kulagının paçasını 40 tl ye kaynattırdım
efe şimdi babama gosterdimde kaynağa bile gerek yok
2.5 veya 3mm lazer kesim yapılsa yeter diyor hatta koseleri donmek yerine birebir olcu yapılırsa
kaynaksız tek parca halinde takılabilir
bence sen tam olarak istediğin kafanda canlandırdığını çizim olcu olarak doksen daha iyi olur
bende s13te 2 tane 80wlik fan ile kullaniyorum sogutma güzel ama efe biraz garantici :D
http://i1135.photobucket.com/albums/...20531-1632.jpg
sx lerin standart sogutması cok kotu ve gecmişte genel olarak başlarina ne geldiyse hararetten gelmiş..
standart radyatör zaten çöp.tampon rüzgar alma yönü zayıf.
efede haklı olarak detaya indi.
fazla olsada fanlar.yapılan plaka görsel ve işlevsellik olarak genede + katacaktır.
yazin 40 derece sıcakta drift zaten eziyet.işi garantiye almak lgzm :)
bende bu konuyla alakalı şunu sorayım,
aldığım radyatörde slim fan kullanacağım bende, fakat fan önde mi olmalı arkada mı farkeden birşey var mı ? bazı swaplara bakıyorum önde bazılarında arkada.
misal benim radyatörümün boyutlarıda buna çok yakın fanımda aynı böyle bunda önde kullanmışlar.
http://i22.photobucket.com/albums/b3...u/DSC_0331.jpg
Bu parcayı ıstedıgın kalınlıkta alumınyum sacdan sana yaparım kaynagını da yaptırtırım. Yalnız 1mm sac alumınyum kaynak yakar. Onu da sorarım kaynakcıya.
fanların emiş yönünde kapasitesi daha büyüktür, yani fan içerde (motora tarafı) olursa..
ama dediğin gibi iki türlüde uygulama var
eğer dıştan olsun, içerde bana alan kazandırsın deniyorsa ve ön taraf (tampon tarafı) müsaitse, aynı çapta ama daha kalın (daha yüksek kapasiteli) fan tercih ederek aynı soğutma sağlanabilir.
Kardeşim hulk ta koca dc5 radyatoru varken 11" fan vardı önde duruyordu
sonra yarım koyo aldım gene öne taktım gene it gibi sogutuyordu tabi fanım iyiydi kuvvetliydi
sonra taşmı geldi ne oolduysa bir paleti kırıldı bende söktüm 14" aldım madem söktüm dedim içeriye sokayım
içeriye aldım soğutması yine aynı
yani öne koyarsan gelen rüzgarı falan engellemez o mantıkla hareket edersen arkasından da sıcak havanın cıkmasını engellerdi :) soğutamazdı
estetik için dışa yani öne koyup motor içini temiz tutmak daha iyi