hazır elin değmişken filtrenin yerini falanda değiştirmek lazım daha kazanacak yerler var bu arabada:)
hazır elin değmişken filtrenin yerini falanda değiştirmek lazım daha kazanacak yerler var bu arabada:)
Fluid Mechanics bende BB ydi kurtarmaz sanırım :)
O zaman thermal transfer + fluid mech tezi hazırlayalım benim radyatörün soğutması üzerine . mezun olacak arkadaşlara örnek olur . Emeği geçen herkeze benden 1.5 tereyağlı iskender :D
O zaman en güzeli istediğiniz ölçü ve tipe uygun şekilde fibercide kalıp hazırlatıp, o kalıp üstünden cf yaparsınız. Üstelik düzgün bir kalıptan yapılırsa görüntü çok rijit, düzgün olur göze de hoş görünür. +ağırlık avantajı da cabası.
haha, valla thermo heat transfer ve fluid gurur meselesidir bizim bölümde o nedenle kastırdık biraz elbet :D ama bir proje için ne lazım:
1- radyatörün motor tarafındaki maks ve min ısı ölçümleri
2- pervane çapı
3- pervane devri
4- radyatör alanı (hacme gerek yok)
bu şekilde en azından soğutma hacmi bulunabilir ona göre de afilli bir çizimle proje biter :)
valla hatırladığım kadarıyla;
radyatörün kanat yapısı
hava akımı zorlanmış akım vs
aracın durumu
ısı kaynakları
radyatör malzemesi
pervane özellikleri(sizin dedikleriniz)
daha vardı sanırsam biraz birşey hesaba katılan
bende ısıcıyımdır ama nota kasmadım fazla ama pratiğim iyidir:D soğuk hava depolarında çok sürünmüşlüğüm var hesap yapacam diye:D
Allah ım mühendisler basmış burayı :D
oo tamam makine kantinine çevirebiliriz burayı:D
fanların çektiği m3/dk ile , renkli duman kullanarak etki alanına bakılıp ona göre davlumbazı dizayn etmek lazım diye düşnüyorum kıt fizik-101/102 bilgilerimle.
bizim bölümde kız vardı valla :D ama geyiğe dönmesin konu ne olur yoğunlaşmışken :D
sabit olması şart değil o nedenle min-max dedim... en fazla kaça çıkıyor, en fazla ne kadar soğuyor (fan çalışırken)