User Tag List

Sayfa 18/18 İlkİlk ... 8161718
339 sonuçtan 324 ile 339 arası

Konu: Evde Isınma Sorunlarımız

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Hazır konu varken, başka konu açmayayım; doğalgaz faturası gelen var mı? Ay/dönem biteli 5 gün oldu gelen giden yok. Rahat 50 TL fazla gelecek. Bilerek yaptıklarından da ağır şüphelerim var.

free-hifi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hazır konu varken, başka konu açmayayım; doğalgaz faturası gelen var mı? Ay/dönem biteli 5 gün oldu gelen giden yok. Rahat 50 TL fazla gelecek. Bilerek yaptıklarından da ağır şüphelerim var.
    29 aralık ta kesilen 8 ocakta ödediğim fatura 150 tl ay içinde bir kaç gün kapadım genelde 40-45 arası kullandım ama 29 dan sonra her gün açık sabah işe giderken 40 akşam 18 de gelip 21 e kadar 60 , 21 den 23 e kadar 50, 23 ten sabah 7 ye kadar 45 de kullanıyorum tahmini 250 gelir Haram zıkkım olsun sakallı bakan dahil...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ARtı evim 90 mt ama tam anlamıyla ısınamıyorum ev bu sene bitti temmuzda taşındım kuzey cephem bitişik nizam olmasına rağmen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BOTAŞ'ın, almayı taahhüt ettiği ama kullanamadığı doğalgaz için ödediği fatura kabarıyor. Kullanılmayan gaz için Rusya, İran ve Azerbaycan'a üç yılda 2 milyar 999 milyon lira ödendi. En fazla ödeme 1,4 milyar lira ile Rusya'ya yapıldı. İran'a ödenen para 1,3 milyar, Azerbaycan'a ise 186 milyon lira.

Şirket, parası ödenen gazı kontratlarda yer alan sürede tüketmek için İran ve Rusya'dan gaz alımına ağırlık verdi. Zam yapmayarak tüketimi artırmaya çalıştı. 2008'den sonra ise zamlardan dolayı düşen tüketim, 2011'den itibaren artmaya başladı. BOTAŞ'ın Rusya, İran, Azerbaycan, Cezayir ve Nijerya ile 1986-2001 yılları arasında yaptığı alım kontratlarında 'Al ya da öde' maddesi yer alıyor. Anlaşmaya göre, şirket, taahhüt ettiği doğalgazı almasa bile parasını ödüyor.

Sen halkına ucuz yapma doya doya kullanmasın sonra kullanmadığımızın parasını ver faturalarımıza yansısın.

Doğalgazda yanlış planlama ve anlaşmalar, Türkiye’ye pahalıya mal oluyor. Son olarak, Türkiye’nin, 2013’te de Azerbaycan’a almadığı doğalgazın parasını ödediği ortaya çıktı. Resmi verilere göre kamu şirketi BOTAŞ, daha önce İran’a parasını ödediği doğalgazın alımına ağırlık verdi. Ancak şirket, altyapı yetersizliği yüzünden (aynı hattan taşınıyor) Azeri gazını asgari miktarda alamadı ve ‘al ya da öde’ye (take or pay) düştü. Enerji Yönetimi kaynaklarına göre, BOTAŞ cari dönemde Rusya ve İran’dan daha önceki yıllarda parası ödenen fazla gazı çekmiş ve Take or Pay’ler kapatılmış. Ancak aynı dönemde Azerbaycan’da Take or Pay’e girilmiş. Aynı kaynaklara göre altyapı yeterli hale getirilmezse (kopmresör istasyonları, boru hattı gibi) bu sorun yaşanmaya devam edecek. BOTAŞ ‘yeni al ya da öde gazı ile kâr ve zararı’ konulu soruları cevapsız bıraktı. Öte yandan İran, Türkiye’ye fahiş fiyattan gaz satmaya devam ediyor. BOTAŞ halen bin metreküp doğalgaz için İran’a 480 dolar (2014 yılı 3.üncü fiyat dönemi) ödüyor. Aynı miktar gaz için Rusya’ya 417, Azerbaycan’a ise 341 dolar ödeme yapılıyor. İran gazı Rusya’ya göre 63, Azeri gazına göre de 139 dolar daha pahalı. İran, Türkiye’nin ısrarlı taleplerine rağmen doğalgazda indirime yanaşmıyor. Türkiye (BOTAŞ) indirime yanaşmaması nedeniyle İran’ı Uluslararası Tahkim Mahkemesi’ne şikayet etti. Mahkeme süreci halen devam ediyor. Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 2008 yılında doğalgaza yaptığı yüksek zamlar sonrası satışları hızla düştü. Satışlardaki azalma nedeniyle şirket; Rusya, Azerbaycan ve İran’dan taahhüt ettiği asgari doğalgaz miktarını alamadı ve anlaşmalardaki al ya da öde maddesi devreye girdi. 2008-2010 dönemlerinde BOTAŞ alamadığı gaz için 2,9 milyar lira ödeme yaptı. Doğalgaz alım anlaşmaları gereği parası ödenen gazın geri alımı Rus (Mavi Akım) ve İran için 5 yıl, Azerbaycan’da ise 4 yıl. Enerji Yönetimi, parası ödenen doğalgazın 2014 yılı sonuna kadar alınacağını açıklamıştı. BOTAŞ, İran ve Rusya gazı geri alımını tamamlarken Azerilerle yeni bir al ya da ödeye düştü. Türkiye ile Azerbaycan arasında 2001’de yıllık 6,6 milyar metreküp gaz alım anlaşması yapıldı. Anlaşmada yıllık asgari alım miktarı 5,2 milyar metreküp. BOTAŞ 2013’te Azerbaycan’dan 3,8 milyar metreküp gaz ithalatı yaparak asgari miktarın altında kaldı.

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fatura donemleri 30 gunluktur her ayin belirli gununde telefon, internet, kredi karti gibi bi donemde kesilir trk farki 1 i ile 7si arasi okuma donemi gibi bi esneklik vardir. eger gun geciktirir 30 gunden fazla fatura cikarirlarsa size atiyorum 45 gunluk fatura cikiyo gidip tuketici haklarina sikayette bulunabilirsiniz. dogalgaz sirketleri ozel oluyo genelde bu sebeple yaptirim saglayabilirsiniz bizzat bunu saglamis arkadasimda var sonra gunu gunune geldiler her ay.

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı bayramoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fatura donemleri 30 gunluktur her ayin belirli gununde telefon, internet, kredi karti gibi bi donemde kesilir trk farki 1 i ile 7si arasi okuma donemi gibi bi esneklik vardir. eger gun geciktirir 30 gunden fazla fatura cikarirlarsa size atiyorum 45 gunluk fatura cikiyo gidip tuketici haklarina sikayette bulunabilirsiniz. dogalgaz sirketleri ozel oluyo genelde bu sebeple yaptirim saglayabilirsiniz bizzat bunu saglamis arkadasimda var sonra gunu gunune geldiler her ay.
    Şikayet edeceğim de, doğru sıralama nasıl olmalı onu bilmiyorum. Yani önce doğalgaz firması mı yoksa heyet mi?
    Her sene aynı haltı yapıyorlar, havalar güzelken günü gününe gelirler, havalar soğudumu salla sallayabildiğin kadar.

bayramoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şikayet edeceğim de, doğru sıralama nasıl olmalı onu bilmiyorum. Yani önce doğalgaz firması mı yoksa heyet mi?
    Her sene aynı haltı yapıyorlar, havalar güzelken günü gününe gelirler, havalar soğudumu salla sallayabildiğin kadar.
    sayac kilitliydi okuyamadik ibaresinin arkasina cok siginiyolar bu sebeple once subeyle gorusmek daha iyi irtibat sonrasinda yine fatura gec okunursa tek yapacaginiz faturalari alip tuketici heyetine ugramak. arkadasim bazen evde olmuyordu ariyolardi abi evde yoksunuz heralde sayac okumaya gelmistik diye

johnie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen peteklerin suyunu aldık , ev hamama döndü aynı sıcaklıkta daha fazla ısıtıyor Kombi de ufak bir iki arıza var onları da iyileştirdik mi bomba Kaçınmayın derim bakımından ve peteklerin suyunu almaktan

aslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    29 aralık ta kesilen 8 ocakta ödediğim fatura 150 tl ay içinde bir kaç gün kapadım genelde 40-45 arası kullandım ama 29 dan sonra her gün açık sabah işe giderken 40 akşam 18 de gelip 21 e kadar 60 , 21 den 23 e kadar 50, 23 ten sabah 7 ye kadar 45 de kullanıyorum tahmini 250 gelir Haram zıkkım olsun sakallı bakan dahil...
    Detaylı açıklama için teşekkürler
    IMPOSSIBLE IS NOTHING

Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fatura 220 geldi, yukarıda yazdığım ayarda 30 gün kullansam demek ki 300+ gelecek, ayın en az 10 günü 40-45 arası kullandım 2-3 gün yakmadım.

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En üst katta (11) ve çok rüzgarlı etrafı açık biryerde oturmama rağmen ısınma problemi hiç yaşamadık ama bu ay 400 TL fatura gelmiş, çok geldi gözüme...

Bu aya kadar 200 küsürlerde geliyordu, bu ay ne oldu bilmiyorum
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

coolvtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İzmir urlada ısı pompası ile ısınıyoruz. ev büyük, triblex giriş kat 90m2 mutfak salon komple açık kapı yok. galeri boşlu var, merdivenler açık vb yani hacim çok geniş. 3 tarafı ve açık, kuzeye bakıyor, hiç güneş almıyor. 2 katı ısıtıyoruz, 19 kasım- 19 aralık arası elektirik faturamız 299tl geldi. buna tüm evin elektiriği, şofben, elektrikli mutfak ocağı dahil.

geçen ay ise, 19 aralık -19 ocak, o çok sert havada ki bir hafta artı dereceleri görmedik neredeyse, yine tüm evin elektriği, şofben ocak vb dahil elektrik faturası 688tl geldi.

ısı pompası hakkında merak ettikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım arkadaşlar.
    Full-Time TeacheR
    Part-Time TradeR
    Part-Time DJ

huseyinturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ay hep sabit yanan doğalgaz 100 lira geldi. Bu ay yine aynı derecede sabit yanan doğalgaz 287 geldi. Neden fark etti ki bu kadar?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coolvtec Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İzmir urlada ısı pompası ile ısınıyoruz. ev büyük, triblex giriş kat 90m2 mutfak salon komple açık kapı yok. galeri boşlu var, merdivenler açık vb yani hacim çok geniş. 3 tarafı ve açık, kuzeye bakıyor, hiç güneş almıyor. 2 katı ısıtıyoruz, 19 kasım- 19 aralık arası elektirik faturamız 299tl geldi. buna tüm evin elektiriği, şofben, elektrikli mutfak ocağı dahil.

geçen ay ise, 19 aralık -19 ocak, o çok sert havada ki bir hafta artı dereceleri görmedik neredeyse, yine tüm evin elektriği, şofben ocak vb dahil elektrik faturası 688tl geldi.

ısı pompası hakkında merak ettikleriniz varsa memnuniyetle cevaplarım arkadaşlar.
    Hocam bu ısı pompası dediğiniz sistemi biraz açıklarmısınız?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu kadar olmaz arkadaş yaa, herkesin faturaları x2 katı nedir

arfy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçen ay 400 küsürat TL ödemiştim .. Kombi nerdeyse full yandı bir çok gece , ama ısınamadık bir türlü .. Bu ay madem ısınamıyoruz yakmayalım dedik .. Rölantide yandı hep , ama istisnasız .. 1 veya 1.5 da yandı .. 390 TL gelmiş , şimdi eşim aradı da söyledi .. İmkansız dedim ama gerçekten gelmiş.. Kim ne şekilde hak, hukuk yiyorsa boğazında kalsın artık başka diyecek birşey yok .. Yazıklar olsun ..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)