User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
29 sonuçtan 20 ile 29 arası

Konu: sübab sistemleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Supap (soupape) fransızca zaten. Türk dil yapısına söylenişi uygun değil.

Valf (valve) desen o da fransızca...

TDK eşdeğer kelime bulamamış, fransızcasını olduğu gibi esas almış... Suç kimde? Kendi dil yapısına kendince uydurarak subap diyen adamda mı?
    Ben başlığa atıfta bulunmuştum ama baktım şimdi sen de yanlış kullanıyormuşsun. Düzeltirsin belki artık. Söylenişinin uygun olup olmadığı veya kullanımının kolay olup olmadığı diyelim bir kelimeyi doğru kullanmamak için bir bahane olamaz da kendini bu kadar da suçlu hissetme hoca. Olur böyle şeyler... Senden beterleri var.

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chatin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben başlığa atıfta bulunmuştum ama baktım şimdi sen de yanlış kullanıyormuşsun. Düzeltirsin belki artık. Söylenişinin uygun olup olmadığı veya kullanımının kolay olup olmadığı diyelim bir kelimeyi doğru kullanmamak için bir bahane olamaz da kendini bu kadar da suçlu hissetme hoca. Olur böyle şeyler... Senden beterleri var.
    Elin italyanı hayatında hiç fransızca soupape kelimesini bilmeden, söylemeden, umursamadan gider subap teknolojisini baştan sona değiştirir, geliştirir, teknoloji üretir, subabı baştan yazar, ama biz de oturur burada subap mı supap mı, aman fransıza ayıp olmasın, düzgün söyleyelim fransızca kelimeyi diye kasar dururuz.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamam o zaman kazan kaldıralım da egzoz yerine de eksoz diyelim. O da benim hoşuma gidiyor inan. Destekliyorum seni!

Biz haklı mücadelemize devam ederiz de konu dağılmasın.

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikibin yili baslarinda Saab yanma odasini yada sıkıstırma orani degisken bir motor yapmtisti ama tam hatirlamiyorum
    Experience is what you get when you don't get what you want.

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edit onkrktr
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

emrah-ışık - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi tamam herşey iyi güzel ama supap ilk açılmada egzantrik ten hareket alıyor video da gösterdiği ikinci hareketi [emme zamanında 2 kere açılp kapanıyor ondan bahsediyorum)nasıl alıyor hidrolik olarak mı o zaman hidrolik üniteside var? tıpkı triptonik şistemde olduğu bir hidrolik basınç ünitesi?kusura bakmayın kafama takıldı
    PERFORMANCE GARAGE
    12.1:1 Cr Ek4 Civic V-TEC VTİ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrah-ışık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi tamam herşey iyi güzel ama supap ilk açılmada egzantrik ten hareket alıyor video da gösterdiği ikinci hareketi [emme zamanında 2 kere açılp kapanıyor ondan bahsediyorum)nasıl alıyor hidrolik olarak mı o zaman hidrolik üniteside var? tıpkı triptonik şistemde olduğu bir hidrolik basınç ünitesi?kusura bakmayın kafama takıldı
    Enerjiyi multiair motorda varolan tek kam milinden yani egsoz/egzoz kam milinden alıyor. Hidrolik piston sıkışıyor ve istendiği zamanda selenoid tarafından kontrollü bir şekilde tahrik ediliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enerjiyi multiair motorda varolan tek kam milinden yani egsoz/egzoz kam milinden alıyor. Hidrolik piston sıkışıyor ve istendiği zamanda selenoid tarafından kontrollü bir şekilde tahrik ediliyor.
    cevap için teşekürler osman abi ama benim kastteğim kam mili her bir turda supaplara hareket veriyor.videoya da gördüğüm kadarıyla emme zamanında supap 2 kere açılıyor.hani diyorum hidrolik basıncı kontrol eden bir ünitemi var egzantrik hareket vermediği zaman hidrolik ünite kendisi herhangi bir şekilde basıç yapıp veya oluşturup supapı harekete geçirmek gibi biraz fazla olduğum için özür dilerim
    PERFORMANCE GARAGE

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emrah-ışık Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    cevap için teşekürler osman abi ama benim kastteğim kam mili her bir turda enjektöre hareket veriyor.videoya da gördüğüm kadarıyla emme zamanında supap 2 kere açılıyor.hani diyorum hidrolik basıncı kontrol eden bir ünitemi var egzantrik hareket vermediği zaman hidrolik ünite kendisi herhangi bir şekilde basıç yapıp veya oluşturup supapı harekete geçirmek gibi biraz fazla olduğum için özür dilerim
    Emme kam mili, yani tek kam mili hem egsoz/egzoz valflerini kontrol ediyor, hem de emme valf kontrol sistemi için gerekli olan hidrolik basıncı sağlıyor. Sağlanan hidrolik basınç da ECU'nun kontrolünde stratejiye göre kullanılıyor emme valflerini açmak için. Her bir döngüde iki defa açma stratejilerden sadece biri. Sürekli bu şekilde çalışmıyor. Eğer iki defa açacaksa da zaten azar azar iki defa açıyor. Eldeki egsoz/egzoz kam milinden elde edilen hidrolik basıncını kullanıyor. Ekstra bir hidrolik kaynağı yok. Böylelikle motora ekstra bir yükü de yok.

Fazla olmak ne demek... Burası teknik bir forum. Teknik soru fazla olmaz, sorulmazsa eksik olur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emme kam mili, yani tek kam mili hem egsoz/egzoz valflerini kontrol ediyor, hem de emme valf kontrol sistemi için gerekli olan hidrolik basıncı sağlıyor. Sağlanan hidrolik basınç da ECU'nun kontrolünde stratejiye göre kullanılıyor emme valflerini açmak için. Her bir döngüde iki defa açma stratejilerden sadece biri. Sürekli bu şekilde çalışmıyor. Eğer iki defa açacaksa da zaten azar azar iki defa açıyor. Eldeki egsoz/egzoz kam milinden elde edilen hidrolik basıncını kullanıyor. Ekstra bir hidrolik kaynağı yok. Böylelikle motora ekstra bir yükü de yok.

Fazla olmak ne demek... Burası teknik bir forum. Teknik soru fazla olmaz, sorulmazsa eksik olur.
    teşekürler abi yine her zamanki gibi bilgilendirdin bizi
    PERFORMANCE GARAGE

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)