Ben bahsettiğiniz yerlere hemen hemen her hafta giderim ailemle daha birkere bile olsa vermedim vermemde gider kendim çekerim yürürüm kafam rahat eder :)
Printable View
Ben bahsettiğiniz yerlere hemen hemen her hafta giderim ailemle daha birkere bile olsa vermedim vermemde gider kendim çekerim yürürüm kafam rahat eder :)
Mekan sahipleri adam olsa o valeler de adam olur...
Şikayetlerinizi bir şekilde mekan sahiplerine iletin, valeyle muhattap olarak çözüm bulmak zor...
geçmniş olsun dilekleri için teşekkürler. Bİr nüsübet bin nasihattan iyidir cümlesini yaşattılar bana
Vale milleti diyerek genelleme yapmanızı tasfip etmiyorum, kendim hafta içi hukuk bürosunda çalışıyorum hafta sonları ise Yeniköyde filanca yalısında valelik yapıyorum üstelik 8 senedir aralıksız bir şekilde.
Size hak veriyorum bir çok vale aldıkları aracı hor kullanıp gereksiz hareketlerde bulunuyorlar lakin, ben shelby cobrasından tutun gallardosuna, torostan şahine her sınıf aracı kullandım ve her birisinede aynı titizlik ile davrandım.
Kendi arabamı park ederken verdiğim dikkatin 10 katını verdim ve halada aynı şekilde çalışmaktayım. Çalıştığım yerdeki arkadaşlarımda hemen hemen aynı kafada zihniyette olan insanlar. Bilgi birikimleri olan kişiler, ama arada işi bilmeyen tiplerde çıkmıyor değil bu yüzden size hak veriyorum..
Fakat vale milleti şöyle vale milleti böyle demeniz bence çok doğru değil aracınıza gerçekten önem veren dikkat eden işini düzgün yapan insanlarda var bu genelleme haksızlık olur.
Çalıştığım mekana gelen kişi arabasını bırakmadığında; tabi siz nasıl isterseniz o şekilde yapalım derim, genelde kişi siz yeri gösterin ben kendim park edeyim ücret neyse vereyim der saygı duyarım ona uygun güzel bir yer seçer orayada park etmesi için yardımcı olurum. Gelir param yok o kadar der yine yardımcı olmak için otoparkıma götürürüm aracını, para vermese bile sırf düzgün üslupla konuştuğu için saygı duyar yardımcı olurum.
Uzun lafın kısası sizin bahsettiğiniz apaçi tayfası çok var yok değil, bende kendim bir mekana gittiğimde çoğu zaman aracımı kendim alırım ve söylerim bende bu işi yapıyorum o yüzden üstelememesini tavsiye ederim :) fakat tüm valelerde aynı değil yine de genelleme yapmazsanız sevinirim lakin biz bildiğiniz insanız sayın abim :)
Sabah mail attım müsait bir zamanda da telefon açıcam zaten ama ne sonuç çıkar bilmem
Yahu Emreye iletmen farz değil, orada illaki yetkili biri var, işletmeci var, müdür var.. Muhattap o olsun.. Biraz da kafa çalıştırıp işin hukuksal boyutuna girersen bu göz korkutma valelere güzel bir geri bildirim olarak dönebilir. Maksat mesajı doğru kişiye vermek.. O vale zaten mesajı anlayacak potansiyelde adam olsa baştan hayvanlık etmez.. Hayvana da insanca konuşursan anlamaz.. Yetkiliye insanca konuşacaksın, yetkili hayvanına hayvanca konuşarak terbiye verecek..
Özellikle mekanın sağlam bir müşterisiysen ya da ense kalınsa, en olmadı 2 lafı bir araya getirebiliyorsan mekan sahibi-işletmecisi ile irtibata geçtiğinde vale ile dialog kurmaktan çok daha olumlu sonuca ulaşabilirsin.
1000 kişi içerisinde 1 tane senin gibi işini hakkıyla yapan var ise;
istisnalar kaideyi bozmaz atasözü devreye girer. Keşke senin gibiler çoğunlukta olsa lâkin durum böyle değil. Böyle olmadığı için de genelleme yapılması çok normal. Sen eğer gerçekten anlattığın gibi isen neden alınıyorsun bu söze? Valeler dense de sözü söyleyenin işini adam gibi yapan valelere söylemediğini biliyorsun.. Bile bile salt "valeler" dendiği için alınmak gereksiz..
normalde kapı şefi yada kapı sahibi olur bu tarz mekanlarda onlarla görüşebilirsiniz, mekan sahibinin elinde ise eğer kapı yönetimi onlarlada direk görüşün derim naçizane tavsiyemdir. Eğer gerçekten iyi bir esnafsa oradaki yetkili mutlaka hasarınızı karşılayacaklardır. tekrar geçmiş olsun.
İş gereği kendi aracımı kullandığım için günde en az 3-5 farklı yere toplantı vs gidiyorum. Şansıma ne cıkarsa vale otopark vermek zorundayım. Ama beni en cok sinir eden şey 1 km yol gidecek gitmeyecek koltuk ayarı değişiyor radyo kanalı değişiyor. Kaldırıma yanaştırcam diye janların içine ediyorlar. Bile bile lades diyoruz.
vale işini eve para götürmek için yapıyorsa ve biraz vicdan varsa KİP nickli arkadaş gibi olup elinden geleni yapıyor, ama adamın kaybedicek bişeyi yoksa, hayatta ceketinden başka bi sorumlulugu yoksa böyle saçma sapan işler olabiliyor. vururuz hiç bişi olmaz korkusuzlugu, yada iş verenin hadi aslanım, hadi paşam bastır hızlı ol bişi olursa sorumluluk bende tahütü işi buralara getiriyordur.
öyle yerlere arabamla gidiceksem yakındaki otoparka bırakıp ordan gidiyorum mekana, teksem yürürüm yanımda arkadşım varsa taksi yaparım sonucda o valeye vericceğin parayla aynı hesaba geliyor.
sizede cok geçmiş olsun .
Vale olayini Lokma dahil 2 katini teklif ederim herseferinde kendim cekerim aracimi sadece istinye parkta veririm oda assagi indirmeyeceklerini bildgim zaman gozumun onunde olur hep
Birde ben araca verdikleri rahatsizliktan cok hijyenede takiliyorum adam orasini burasini eller gelir vitesi direksyonu eller bende dumur olurum
Birkeresinde bebek kirintida arkadasim aracini valeye verdi araci arka otoparklarina aldilar arac geldiginde resmen alkol kokuyodu baya tartismistik bu durumdan dolayi
Konuştuk telefonla ilgilencez denildi ama ne olur bilmem. Heryerde olduğu gibi kapıda başka şirket var vs. Denildi. Gayet hoşgörülü bir şekilde davrandılar. Masrafımı sordular vs.
Bakalım sonuç ne olucak
İlgileneceklerse güzel.. Baktın ilgilenmiyorlar, git üstlerine.. En çok sosyal medya'dan çekiniyor şirketler.. Her yere yazacağını vs belirt.. Elbette bunları en son aşamada, ipleri koparma noktasına geldiğinde yap..
Kapıda başka şirket varsa ondan alsın mekan da parasını.. O "başka şirket" de para ödediği için okusun valenin canına..