degerine mi gitti acaba? yıllık 5,720 / 25 = 228.8 milyon dolar eder ki sadace 1 kopruden rahat cikartirlar bu parayi.
ote yandan devletin ticaret yapmasina karsiyim, ozellestirilcekse adam gibi bir ucrete gitmeliydi...
degerine mi gitti acaba? yıllık 5,720 / 25 = 228.8 milyon dolar eder ki sadace 1 kopruden rahat cikartirlar bu parayi.
ote yandan devletin ticaret yapmasina karsiyim, ozellestirilcekse adam gibi bir ucrete gitmeliydi...
İnşallah fiyatlar limitlendirilmiştir ve alan firma da hakkını verir de yollar daha düzgün olur..
Daha diyecek birşey yok, keşke devlet doğru düzgün bi iş yapabilseydi..
Quattro...Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
Bugün yollar köprüler,yarın ormanlar tarlalar,daha sonra denizler ya sonra...
köprüden aşağı devasa şirket logolu bir bayrak sallandırsa kim ne diyebilir?
memleketi sata sata bitiremediler..
bir şey bırakmadılar ki özelleştirilmeyen.
her gelen yedi de kardeşim bunlar vatana millete hainliğinden ne yapacağını şaşmışcasına yiyorlar. vatan malını har vurup harman savuruyorlar.
bir yerden daha hatirliyorum koc grubunun iyi gecirdigi: (bkz: tüpras)
Özelleştirmeler sonunda merak ettigim ayrı bir olay ise hamili yakınımdır şeklinde devlet kadrosuna alınan onlarca memur vs. herşey özelleştiğinde ne yapacak acaba. hoş şimdi de bankamatiğe gitmek dışında birşey yapmıyorlar sanırım
Günün anlam ve önemi :
Kemal Sunal Köprü Satışı - Video Vidivodo
Polo TDI WRC İsot Edition / Powered by İsot
Instagram : mehmetguliaytar
Satış yok,kdv ve diger vergiler dahil 7,650 milyar lira ya mal oldu.Dunyanın heryerinde otoyollar özelleştirilir.
ofis ortasında yarıla yarıla güldüm yorumunaevet malesef bu böyle, karayollarının özelleştirilmesi gibi bir durum sözkonusu olamaz orası ayrı. Anlamadığım bir nokta var, neredeyse herkes özelleştirilmesine karşı, ama herkes o hizmet için para ödüyor, ve bunu tartışmıyoruz. Çünkü herkes aslında biliyor otoyolun normal karayolu klasmanında bir hizmet olmadığını, ama özelleşince "vatan elden gidiyo" oluyo. Vatanın bi yere gittiği yok, kiralandı, satılmadı. Özelleştirmenin yoluna ve kira bedeline itiraz etmeliyiz bence. Ayrıca bizde yapılsa kıyamet kopacak şeyler zaten örnek aldığımız ülkelerde yapılmakta, misal ABD'de elektrik hizmetini özel şirketler sağlamakta, rekabet olduğu için de halk devlet eliyle sağlanan halinden daha ucuza kullanmakta. Bizde elektrik idaresi özelleşse neler olur düşünemiyorum bile. Devlet eliyle yönetim her zaman iyi değildir. Emre Yılmaz'ın Genç Bir İşadamına adlı kitabını okuyun, nedenlerini çok güzel anlatmış.
öyle işte.
yanlış anlaşılan iki husus var bence
birincisi satılma denen bir şey yok 25 yıllığına kiraya verildi karayollarının ve devletin gene denetiminde olucak.. yani devlet isterse yapdığı sözleşmeyi istediği an feshini yapabilir yaparsada olan koçların yatırdığı paraya olur..
ikincisi otoyollar köprüler zaten şu anda paralı olan yollar yani bizim için değişen bir şey yok..
ben şahsen gişede para veripde şuanki mevcut alamadığımız hizmetten ziyade özel sektörden daha iyi hizmet alabiliceğimizi düşünüyorum..
en azından tesis ve yol kalitesi olarak.. otoyol deyip gişeden para verip geçdiğimiz yolların halleri ***** yama çatlamış kırılmış asfaltlar çok keskin virajlar ikinci sınıf tek tük dinlenme konaklama alanları yani ailenizle hanımızla girmiyceğiniz tarzda yerler.. bence koçların alması bu açıdan daha iyi oldu iyileştirirler pek çok şeyi diye düşünüyorum.
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Şu anda A.B.D.’lerinde kamu hizmetlerinin önemli bir bölümü özelleştirilmiştir. Özellikle belediye hizmetleri, cankurtaran hizmetleri, hapishane hizmetleri, çöp toplama hizmetleri, itfaiye işleri, büyük oranda özel kesimce yürütülmektedir. Böylelikle, yerel yönetimlerde gerçekleşmiş olan büyük çaplı özelleştirmeler sayesinde, 40.000 nüfuslu beldelerde devlet memuru sayısı 55 civarına inmiştir. (Doğan, 1993, s.156) Merkezi yönetimde de benzeri bir özelleştirme hızı göze çarpmaktadır. Aslında, yapısal olarak da özel teşebbüse ağırlı veren A.B.D: ekonomisinde, büyük bir güze sahip bulunan haberleşme ve telekomünikasyon hizmetleri, öncü bir uygulama ile özelleştirmeye geçilmiş ve bu alanda rekabetçi bir piyasa yapısı oluşturulması yönünde ciddi adımlar atılarak yerel şebeke işlemcilerinin tamamı özelleştirilmiştir.(Aktan, 1993) Bunlardan ayrı olarak, havayolları, demiryolları, yük taşımacılığı ve otobüs hizmetleri yasal düzenleme ve müdahaleler dışında bırakılmış, yapılan değişikliklerle bu sektörlerde yasal-kurumsal serbestleşme süreci tamamlanmıştır. (Aktan, 1986)
İngiltere’de kamu sektörüne ait işletmelerin karlılıklarında 1965 yılından beri görülen devamlı düşme eğiliminin, özellikle 1970 lerin başından itibaren hızlanma eğilimi göstermesi (Duran, 1985a. S.47) özelleştirme konusundaki gelişmelerin başlangıcını oluşturmuştur.Bununla birlikte, İngiltere’deki muhafazakar partinin özelleştirme düşüncesi başlıca şu gerekçelere dayanmıştır.(Yaman, 1993, s.12):
i)Kamu sektörü borçlanma ihtiyacını azaltmak suretiyle para arzını kontrol altında tutmak ve böylece enflasyon oranını düşürmek,
ii) KİT’lerin tekel statüsünü kaldırmak ve serbest rekabet ortamında faaliyet göstermelerini sağlamak suretiyle ekonomideki rekabeti ve verimliliği arttırmak.
iii) Halkın daha büyük bir kesiminin tasarruflarını hisse senetlerine yönelterek sermaye mülkiyetini tabana yaymak.
iv) Borçlanma ve vergi gelirlerine alternatif olabilecek yeni bir gelir kalemi oluşturmak.
Muhafazakar Parti iktidara gelince, seçim öncesi vaat ettiklerinden daha fazlasını yapmıştır. Kamu kesiminin elindeki dev şirketlerin büyük kısmı özel sektöre devredilmiştir. 1991 yılı başı itibariyle, kamu kesiminin yarıdan fazlası özelleştirilmiş, 650 bin işçi sektör değiştirmiş, 1 milyon 250 bin belediye konutu satılmış ve 9 milyon insan özelleştirilen şirketlerin hisse senedine sahip olmuştur. 1993 yılı itibariyle sırada özelleştirmenin son halkasını oluşturacak olan demir yolları, kömür işletmeleri ve posta acentası bulunmaktadır. (Uyanık, 1993, s223-227) Yapılan özelleştirmeler sonucunda ise, sadece Margaret Thatcher’ın başbakanlığı döneminde 75 milyar Dolar özelleştirme geliri sağlanmıştır. (Viravan, 1991, s46)
Batı Almanya, doğu ile birleştikten sonra, doğuya ait olan dev ve hantal yapıdaki işletmeleri, serbest piyasa ekonomisinin yapısına uyum sağlayabilecek ve Avrupa Topluluğu standartlarında işlev görebilecek seviyeye getirmek için farklı bir özelleştirme programı uygulamaya koymuştur. Bu uygulamalar ile, 1991 yılı Ekim ayının sonuna kadar, özelleştirilen devlet işletmelerinin sayısı 4337’yi bulmuştur. Bu satışlardan yaklaşık 15.1 milyar DM gelir elde edilmiştir. İşletmeleri satın alanların taahhüt ettikleri yatırımların tutarı 96,9 milyar DM’a ulaşmıştır. (Dartan, 1993, s58) Doğu Alman şirketlerinin içinde bulundukları yapılanmanın olumsuzluklarına rağmen, başarılı bir özelleştirme programı devam etmektedir.
Kaynak: 2- Bat Avrupa lkelerindeki zelletirme Uygulamalar ve Sonular
not: 4kp'li değilim.![]()
Ex Automobile Service Advisor - New Truck Service Area Manager
Allah rızası için ha satın almış, ha 25 yıl kiralamış. bu demekki 25 yıl onlar çalıcak biz el mahkum oynayacağız.
geçen dedem dedi, acaba satmadıkları yer kaldımı diye, kalmış. onlarıda kiralıyorlar işte..
TR - B13
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)