bu da iyiymiş bak...
Printable View
Ben sana kesin bir yargıda bulunmadım dikkat et ama sen kesin ve kendinden emin olarak benim malımın mülkümün ailemden kaynaklı olduğunu söylüyorsun. Tekrar söylüyorum beni tanımıyorsun nasıl bu kadar kesin konusuyorsun? Ne güzel allaha şükür gezmiş görmüşsün iyidir kötüdür işin gücün var ancak ben sana ne biliyorsun neye sahipsin nereye gittin geldin diye sormadımki? Hadi onu geçtim benim neye nasıl sahip olduğumu sorgulayacak konumda da değilsin. Mucit arkadaşınında başarılarının devamını dilerim. Seni de önümüzdeki sene boğazda yalıda görmek isteriz.
Zaten öyle bir amaç olsa bunlara ne gerek var hazırlarsın bi yasa tasarısı kanun neyse, memurlarında artık iş garantisi yok verimli olmadığı işini yapmadığı vs vs (onu yetkisi bilgisi olan yasayı hazırlayan bilir artık) olan kişiler işten çıkartılabilir olsa ozaman bakalım varmı devlete çöreklenip yan gelip yatan memur
Benim tan ıdığım gerçekten işini yapan memur var ancak genel olarak çoğu işim garanti diye rahatlar hatta öyle rahatlarki yüzde yüz haklı olsanızda devlet dairelerinde vatandaşın nasıl azar işitip aşalandığını hergün görüyoruz.
teroristlerin aldığı maaşı kesemeyen devletin böyle bişey yapabileceğine ben inanmıyorum. ordaki memuru alır başka yerden kapı açar. yada yandaşı olmayanları temizler az ama öz kendi adamlarını koyar gene koyar.
hatta yakında terörle çok çok özel mücadele diye birim kurup orayada teroristleri maaşlı işe alırlar. birbirlerinin dilinden onlar anlar diye yaptık diyip bizide uyuturlar :D
Tutarlılık bir doğum kontrol hapıdır; yeni şeylerin doğumlarını önler!
(Mehmet Murat ildan)
zaten memurlugunda evladiyelik bir yani yok,yüz kizartici suclar islenirse memurluk sonlandirilabilir diye biliyorum. yanlis miyim?
isten cikarma cözüm degil,kilifina bir sekilde uydurulur baskasi alinir.
bastan tedbirli olup sorun cikmamasini saglamak.
söyle söyleyeyim,
küveti agzina kadar doldurmassan bosaltmak zorunda kalmazsin.
bu her dönemde oldu,asil kemiklesmis sorundur bu olay..
Yok işten çıkarılsın demiyorum herkes hakedenler çıkarılsın. Ayrıca yüz kızartıcı suç işlemiceklerini bilerek onun dışında her şeyi yapıyorla kim ne diyebiliyor. özellikle vergi daireleri. Saat doluyor bakın 15 dakika oldu hala para sayıyorsunuz şurda 3 kişi kaldı alında gidelim sonra sayarsınız dendiğinde Önce tehditkar bi bakış ve arkasından denmeyen laf kalmıyor. Vatndaş ağzını açamıyor. Ama karşı taraf durmuyor... hele cevap gelirse vatandaştan bildiğin dayılanıyorlar. Sen ban işimi öğretemezsin deyip burnundan kıl aldırmıyorlar. Ben bunu abartısız her gün yaşıyorudum 1 yıl önceki işimde. Benim anlatmak istediğim bu kendine güven. Niye parayı sonra sayarsa fazladan beklemiş olacak saat 5 den sonra.
Yine örneğin belediyue şöförleri. Ya kaçkere denk geldim milleti acele edecem diye kapıya sıkıştırıp arkasından laf söyeyen madur vatandaşa dayılanıp üzerine yürüyeni .En kötü bi güzel kalaylıyorlar.
Yani özetle iş granti, tepesindeki amirde aynı gruptan. neden korksun. İki kişi işini yapmıo sözleşmesine uymuyo diye atılsın ondan sonra alınan ve öncekiler bidaha yapabiliyormu. Millet devlet dairesinde kazak çorap örüyor yahu. Sistem yoklar hep fal bakıyor. :D
Bütün yorumları teker teker okudum. Seçim öncesi dönen bir oyun ve ***** yerlerindeki açığı kapatma konularındaki bütün yorumlarla hemfikirim. İlk başta konuya girip okumama, haber sitesinde haberi es geçme gibi çabalarım olsa da sinirime hakim olamayacağımı bile bile okudum.
Neresinden bakılırsa bakılsın bir tutarsızlık olduğu ortada.
''''2011'de 349,8 milyon araçtan 534,7 milyon dolar, 2012 yılı 11 aylık dönemde ise köprü ve otoyollardan geçen 331,1 milyon araçtan 411,4 milyon dolar gelir sağlandı. Köprü ve otoyollardan 1 Ocak 2001-30 Kasım 2012 tarihleri arasında köprü ve otoyollardan geçen 3,3 milyar milyon araçtan toplam 3,8 milyar dolar gelir elde edildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 2001'de 187,4 milyon araçtan 203,5 milyon dolar, 2002'de 195,6 milyon araçtan 136,3 dolar, 2003'te 217,3 milyon araçtan 181,8 milyon dolar, 2004'te 243,1 milyon araçtan 265,5 milyon dolar, 2005'te 257,5 milyon araçtan 321,9 milyon dolar, 2006'da 2810 milyon araçtan 348,8 milyon dolar, 2007'de 303,1 milyon araçtan 493,5 milyon dolar, 2008'de 309,8 milyon araçtan 431 milyon dolar, 2009'da 314,2 milyon araçtan 402,6 milyon dolar, 2010'da 329,6 milyon araçtan 561,1 milyon dolar gelir elde etti.''''
Bu alıntı hürriyet'ten. Keza aynı verilere karayollarından da ulaşılabilir. yaklaşık 11 senelik süreçte elde edilen kazanç 3.8 milyar dolar. Gün geçtikçe artan araba-nüfus sayısıyla birlikte rakamın nerelere gideceğini kestirmek için üstün bir zekaya gerek yok. Artış olmayacağını kabul etsek bile(ki imkansız) 11 senede 3.8 milyar dolar getiri basit matematik hesabı ile 25 yılda 8.63 milyar dolar olur.
Verilen bedel ise ihale komisyonunun 'dilenip' 80 milyon dolar daha almasıyla 5.72 milyar dolar.
Günümüzde devletle EN AZ %100 KARLA ihale işi yapmak mümkün hale gelmiş, aman ne güzel değil mi!
Ki konsorsiyumun bu bedeli ne şekilde ödeyeceğine dair ben birşey okumadım, belki de güzel bir taksitlendirme sistemiyle kazandıkça ödeyecekler bilen yok.
Günden güne 'iyiye gidiyoruz' diyenlere inat, gerçekleri görmeyen gözlerine inat 'günden güne kötüye gidiyoruz' diyorum ve birgün bunların sağa sola kaçıştıkları zaman geldiğinde arkasındaki badem bıyıklı destekçilerin ne hallere düşeceğini izlemek inanılmaz zevkli olucak.
hocam teknoloji böyle bir şeydir yeni geldiği piyasa da pahalıdır zamanla geliştikçe fiyatı ucuzlar. senin ucuz ve hızlı dediğin yine dünyanın gelişmiş ülkelerinden yavaş yine o ülkelerden pahalı.. heleki milli geliri işin içine katarsan bizdeki internet süper lüks kategorisinde kalıyor onlarınkinin yanında..
Devlete iş yapan yakın olmasamda tanıdığım insanlar var ve aynen neler dönüyor biliyorum. Keza medikal sektöründeyim ve İhalelerde nasıl kazıklar yenildiğini gördüm.
Ama işte zevkle izleyemeyeceğizki yine üzülerek yıkılarak izleyeceğiz. Olan yine bize olacak ve asıl bunlar gittiğinde krizin ağ babası gelecek.
nasıl ödeyeceklerini söyleyim. %30 peşinat vericekler. 4 yıl vade yapıcaklar. her yıl sonunda 1 taksit. toplam 4 taksit ödeyecekler. yani paradan para kazanıcaklar :)
işte bunu haber yaparken söylemiyorlar. ama bi kaç sallama firmanın yaptığı aslında çok kâr etmiyorlar asparagası haber yapılıyor.
nakit bağlanan para sadece kazanılan ihale bedelinin %30u. hayır onuda 2 yılda zaten kazanırdı devlet kiralamasada.
ondan sonra acilen seçim öncesi nerden ne koparırsak kârdır ihalesi dediğimde kızarlar birde.
Yakinda VATAN mizida satarlar bunlar hiç supem yok.zaten bole seyleri kafya taka taka kafayi yicez..
http://imgz.vol.io/rotahaber/newpics...70892873_2.jpg
http://www.istanbulhaber.com.tr/images/news/96132.jpg
hamdolsun ... biz zaten bu ihaleden aldığımız parayı borç olarak veririz be heheheyytt nedir ki ...
Abi, şu andan daha fazla üzülmeyiz. 22 yaşındayım ama bu tarz konularda kendi çapımızda yıllardır üzülerek ağız patlattık, o an ki üzüntü de yıkıntı da şu anki yapılanlar kadar koymaz adama.
Yani yaklaşık 1.7 milyar dolara kapatılmış demektir abi. Ödenecek taksitleri ben 4 yılda, yıllık olarak çıkaracaklarını düşünüyorum.
5 milyar 720 milyon dolar x 1,7xx = 10.xx milyar %18 KDV = 1.8 milyar "12" milyar "bazı" bakım masrafları hede hödö 3 milyar desek.(boğaziçi köprüsünün bakımı geldi ihalecilere kitlediler.) "15" milyar.
725 x 25 = 18 milyar Aradaki fark 3 milyar, benim hesaplamada bir yanlışlık yok ise gayet makul bir ihale olmuş.
özet: 40 yapar
Herseyi gectimde parayla ozguven sahibi olan bu yeni nesil insani cildirtir Yani ne buyuge saygi var nede uslupda ozen ya bizi cok yanlis yetistirmis anne babalarimiz yada bu yeni nesil de bir bozukluk var.
20 yasindaki cocuk 35 yasindaki adamla lise arkadasi gibi konusuyor kendince ayar verip azarliyor laf sokuyor gider yapiyor.
20 yasindaki cocuk gezdigi turistik gezdigi ulkelerde vizyonunun ufkunu sonsuzluga vardigini dusunup herseyin en iyisini biz biliriz parada bizde var bosuna gelmedi bu paralar modunda dolasip ona buna gider yapabiliyor.
Herseyi gectim de biraz saygi daha dunyada gormediginiz cok sey var hayat sadece baktiginiz pencereden gozukmuyor biraz catiyada cikip birde ordan bakmayi deneyin.
Ozellestirme ile ilgilide ben ozellestirmeye karsi degilim eger usulune uygun yaptilarsa dogru bir karar olmus Devlet ticari isletme degildir otoyolda dahil devletin stratejik olmayan tum kurumlari ozellestirilmelidir.
Siz Turkiyenin nerden nereye geldigini goremicek kadar fanatik oldugunuz icin ne konussam bos
Sirf namaz kildi diye brne oy verilmez
Ama sizler sirf guzl iftira atiyor diye gundiye oy vsriyosunz
En sonki ejayi scuklari kampanyasini duymusundur insallah
Simdide dersinki yargida ellerinde
O yuzden tertismanin luzumu yok
Sizler syaset adami tabirinin ne oldugunu hayat sartlarina gore bir siyasetcinin nasil davranmasi gerektigini bilmiyorsunuz
Hala daha Ataturk olcakti aaaaah o olsayd dyorsunuz
1920 lerle 2010 lu yillarin sartlarini ayni saniyorsunuz
Ataturk yasasaydi ne olurdu soyliyim RTE yi destekler sizlerinde suratina tukururdu
Simdi benide bu yazdiklarimdan banlanlar siyaset yapiyorum diye cunku bu frumda AKP ye ve yabdasina ana avrat soversin hic birsey olmaz ama AKP li cikar savunur Banlanir :)
Konu ne ozellestirme yok efendim satilkismis bikere dogru bilmwk lazim
Isletmesi satildi kacak gscince devlet tahsil edeneyince iyi sen daha devlete odemiyorsun ozellestirince kicini yirtiosun satildi diye ayiptir
Bugun hukunet karsiti mehmet ali birand dahi destek verdi twbrik etti ama sizler at gozlugu ile hukumet karsiti oldugunuz icin sirf muhalefet oldugunuz icin iyi ve dogru yapilmis birseyi bile desteklemezsiniz
Sizle neyi tartisayim kardesim :)
Niye destekliyorumu yazsam bir suru sey yazicaksiniz niye muhatap olayim
Demokrasi var diyorsunuz ama AKP secilince iste yuzde 50 fakir yobaz topluluk diyorsunuz yok sinif farki var diyorsunuz saygi duymuyorsunuz o yuzde 50 ye
Niye tartisayimki saygisiz insanlarla ?
12 Aralık 1997 tarihinde Siirt'te düzenlenen bir mitingde yaptığı konuşma nedeniyle Diyarbakır DGM Savcılığının "halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa tahrik ettiği" gerekçesiyle açtığı davada Türk Ceza Kanununun 312. maddesinin 2. fıkrası uyarınca 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
ATATÜRK'ün böyle birini destekleyip , benim suratıma tüküreceğini hiç sanmıyorum.
doğuş oto bu ihaleyede girmiş. adamlar artık her sektöre yayıldı ya.
Niye olduğunu biliyormusun ?
Şiir okudu diye
Nerde düşünce özgürlüğü ?
İşte sizlerle bu yüzden tartışılmaz çünkü muhalefet bile olurken googledan oluyorsunuz
Birdahaki seçimlerde sizin tabiriniz ile fakir yobaz halk yine seçicek Akpartiyi bakarsınız izmir bile olmuş Akpartili :)
İnsanlar salak değil kimse bir kömüre oy vermez rahat olun herkes gözünü açtı Türkiye nerelerden nerelere geldi genel bakış yapın ufak şeylere takılmayın yok çift seritmiş yok otoyol benzinmiş
Sizden bizden alınan ötv ler tüketim vergileri sayesinde dış borcumuz azalıyor imf kendi açıklama yaptı yunanistan battığında Türkiye bizden borç almayarak en doğru kararı vermiştir diye
Siz hala daha imf ye borcunu ödücek ya otoyolları sattı diyırsunuz bu memleketin tek derdi imf değil
Özelleştirilen herşeyin kalitesi artar dünyada bile çoğu gelişmiş ülkelere baktığınızda toplu taşıma vs vs özelleştirilmiş olduğunu görürsünüz
Adam özelleştirdiğinde o yolların bakım masrafından kurtuluyor siz sadece kazancına takılıyorsunuz ya götürdükleri devletten bu yolların hiçmi şerit çizgi lamba asfalt giderleri yok siz sanıyorsunuzki hepsi cukka cebe yok şukadar kar yok bukadar para onu hesaplıyorsunuz
Önce mantıklı muhalefet olucaksınki kaale alınasın
CHP li MHP li adamlar bile kendi partileri için napıcaksın diyor sen bana RTE nin karşısına daha iyi bir siyasetçi çıkartırsan ben de sana oy veriririm babamın oğlumu adam çıkarımda yok bana parada kazandırmıyor
Ama yokki hani nerde dedikoducu iftiracı kemalemi vercem matematik hesabı yapamayan konuşmasını bile bilmeyen güyya profesör ama hep saçmalayan bahçeliyemi ?
Benim gözümde burda siyaset konuşanların çoğu facebookta ayrıldığı sevgilisine Hz.Mevlananın sözleriyle gönderme yapanlarla eşdeğer.
Birde yazınca kötü olmak var Akpartiliyiz diye ne anamız ne bacımız kalıyor veriyorsunuz çoşkuyu Maşallah :)
Biz bişiler karaladıkmı siyaset yapıyo oluyoruz banlanıyoruz
Bide güyya bu sitede siyasetin S si bile yasak ama her konu bir şekilde siyasete geliyor sonra bakıyorum gene akpartiye ve partililere kaymışsınız vermişssiniz coşkuyu sizin siyaset anlayışınız sayıp sövmek :)
istanbul'u özelleştirsinler fakirler giremesin
Keşke o kadar ülke görüp dil gezeceğine azıcık evinde otursaydın da edep, adap, terbiye öğrenseydin..
Adamı zıvanadan çıkaracaksınız ya.. Sen ne biliyorsun kelalperin kaç ülke gezdiğini, pasaportunu mu inceledin? Şu kendini dünyayı çözmüş zanneden çoluk çocuk takımına cidden bi çözüm bulunmalı burada artık. Yettiniz artık
Ulan sabah sabah ne güldüm..
Düşünce özgürlüğünü kullanıp "yuh" diyenleri destekleyenlere küfürü bas facebooktan, sonra düşünce özgürlüğü mavalları.. Yüze küfredilemediğinde arkadan, farklı mecralardan küfretmek "erkeklik, kalıbının adamlığı, delikanlılık"
Ha bir de küfretmek var tabi.. Caizdir elbette o da işe geldiğinde..
Genelleme yapılmış, ben de yapayım.. Bunların alayı böyle.. İşlerine geldiği zaman, işlerine geldiği gibi
Bir sürü şey yazacaktım ama malesef ben bir iki tane ülke gezebilmiş,hic bir pasaport cüzdanını bitirememiş,7-8 yaşlarından beri çalışan biriyim. O yüzden sözü Christiano Ronaldoya bırakıyorum.
http://resim.donanimhaber.com/upfile...5F48EE4CB0.jpg
akparti öncesi ve akparti sonrası karakter değişimlerini,hayat tarzlarının değişimlerini tahlil etmek lazım aslında :)
yazmayın la konuya başarısızsınız sizde bende gibi böceğiz la biz kimiz abilerimiz var başarı timsali:D
Beyler ben pilavli sohbete gidiyorum..
@miniks;
kandırılıyorsun, sen düşünmeyi tartmayı başkalarına bırak, kendin yorum yapma, bu ülkede senden daha iyi düşünen "elit" kesim var..
hoppala? Önce kendi düşüncemi yazayım da topa tutulmayayım. Beni tanıyanlar iyi bilirler, benim siyasi görüşüm hep muhalefet olmak yönünde. Ayrıca gerek icraat olarak gerek de görüş olarak desteklediğim bir parti yok, TBMM koridorlarında büyüdüğümü de eklemek isterim.
Konu köprü ve otoyolların özelleştirilmesiydi değil mi? Bunun vatandaşa yararlı olup olmayacağını tartışıyorduk? Nereden geldik siyasete? Neden A partisi B partisi tartışmaları yapılır oldu? Hani burası sosyal paylaşım sitesi değildi, siyasi konuşmak yasaktı?
Almanyayı bilemem, sadece aklımda kalan o meşhur Autobahn'ın ücretli olduğu, olmayabilir de emin değilim, ama bildiğim bir şey var, ABD'de neredeyse bütün kamu hizmetlerini özel sektör işletir, otoyollar da ücretlidir. Türkiye kuruluşundan beri sözde cumhuriyettir, başlarında neredeyse sosyalizmle yönetilmiştir, her şey devlet eliyle kurulmuş ve işletilmiştir, çünkü mevcut şartlar onu gerektirmiştir. Burada karşı olmamız gereken özelleştirme değil, nasıl özelleştiği, yıllık karının kaç katına gittiğidir. Konunun sonuna doğru zaten bu yöne kaymış iletiler ama neden siyasi parti fanatizmine gelmiş onu anlayamadım?
Bir de araya salata olan genç yaşta belli kapitale o veya bu şekilde sahip olmuş, karşısındaki adamın ne olduğunu bilmeden atıp tutanlar var, onların ne yapmaya çalıştığını hiç anlamadım.
Türkiye'nin en elit, en bilgili, en saygılı forumlarından birindeyiz, konuyu saptırmadan tartışamıyoruz bile. Biz böyleysek, "yol verme" yüzünden milletin birbirini gebertmesi gayet normal geliyor.
hep aynı palavrayı atıyorsunuz yeter lan artık! başka kurumlara şirketlere 300milyar dolar borçlanıp sonra burda imfye borcumuzu kapattık diye artistlik yapmayın. birinden al öbürüne öde şeklinde bende borç kapatırım.
yeminle haberlerde ne izlediyse inanan tipler gibi konuşuyorsunuz. ulan 300milyar dolarlık diğer borçlar nolacak. imfye borçlanınca borçda diğer kuruluşlara borçlanınca borç değilmi. allahın körleri ya.
ayrıca özelleştirmeye karşı filanda değiliz. keşke heryer özelleştirilse. ama doğru yapılması sorunumuz
akp'yi savunanların sadece ekonomiden bahsetmesi de çok enteresan oluyor...hani vatan millet değerlerimiz onurumuz...bunlar önemli değil tabi...
siz ve sadece size yarayan ekonomik gelişmeleriniz... neyse....
Herkesin görüşüne saygı duyuyorum, x veya y parti. Ama şu noktada her ne kadar siyasi olarak aynı görüşleri paylaşmasak da kişisel çıkarımlar yorumlar yapılmasını doğru bulmuyorum.
cedden bahsediyolar senelerdir :)
senin ceddin istanbulu feth etmek için o zmn top döküyodu bizansta meleklerin cinsiyetini tartışıyodu
ironiye bakki bizde üretim yok hala harem tartışıyoruz
senin ceddin toprak eker yetiştirirdi hayvan büyütürdü
yine ironiye bak her yer angus çiftçi ekemiyo
ne ekonomisi arkadaş ? verginin vergisi alınıyo demekki devletin geçim kaynağı yok taş ocakların kömür ocakların yer altı ve yer üstü zenginliklerin satılıyo
neymiş özelleştirme
siz istanbulun fetih dönemini çok ii bilirsiniz hani anlatılan bi hikaye vardır
papazlardan biri siz burayı savaşarak aldını biz parayla siyasetle geri alıcaz die
hani nerde cedde saygı ? daha yaziimmi ?
yeminle fıttırıyorum ya. hani kesip kör kuyuya atmak istersin ya öyle oluyorum bu palavrayı sıktıklarında.
ulan 216 milyar dolarla aldıkları borcu 700milyar dolara çıkardılar. bunuda akpdeki yolsuzluklara dayanamıyorum diyip istifa eden akpli millet vekili resmi evraklarla kanıtladı. kısa vadede 300 milyar dolar para ödememiz lazım ama cepte para yok götte don yok.
halâ imf diyorlar. ulan imf miyadını doldurdu haberleri yok. imf nin yerini bir sürü başka kuruluşlar aldı. halâ deli gibi sıcak para çevirmeye çalışıyoruz. bir sonraki dönem ülke batacak kimsenin haberi yok. medyayı bile susturabiliyorlar deli oluyorum. şuanda 1 emeklinin maaşı ev kirasını ödemeye zor yetiyor. bırak elektrik su ödemeyi.
madem ülke iyi durumdada dün asistan doktorlar niye ödeyemedikleri elektrik v.b faturaları göğüslerine asıp yürüyüşyaptılar ağladılar? memleketin doktorlarını bile ağlattılar halâ imf diyorlar.
öyle güzel bir yere parmak bastın ki,
4 mevsim yaşanan Türkiye'de sebzeyi ithal eder hale geldik,
sebzeyi bırak CANLI HAYVAN İTHAL ETTİK lan... ötesi var mı ?
İnsanların idrak edemediği birşey var.
Alenen görüyorlar aslında da "bakmak istedikleri yerden bakıyorlar"
özelleştirmeler öyle bir yapılıyorki, 3 kuruşa aldığı işletmeyi nasıl oluyorsa, 6 ay sonra 10 kuruşa satabiliyor özelleştirme ihalesini kazanan kişi. üstüne bir çivi bile çakmadan...
e devlet neden satamadı veya SATMADI 10 kuruşa diye soran yok.
devletin tüm kaynaklarını satıp paraya çevirip, IMF borcu kapandı da, yol yapıldı da, bina yapıldı da diyerek herkes ülke yönetir.
önemli olan o işletmeleri maksimum fayda sağlayarak özelleştirmek veya işletebilmek...
bunların hiçbirinin yapılamadığını görmek zor değil ama elhamdülillah müslümanız ya ;)