arkadaş daha üniversite okuyor...
özel üniversitede...
hea gün içinde bir iş yaptığını da görmedim
2 seçenek var;
1. gayrimenkulleri var oldukça fazla aylık 30-40K geliri var kira olarak
2. baba parası yiyor.
1. şık olsa bile o gayrimenkullerde zembille inmez herhalde...![]()
Loading...
Madem şarkı geldi benimde aklıma gelmişken yazayım diyorum. Kesinlikle konuyu başka taraf çekmek gibi bir niyetim yok.
Hitleri bile dünyanın başına bela olacak diyen Atam bakın bizede ne diyor o engin ileri görüşlülğü ile
''Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr u zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.''
İşgal ve zapt edilmişi satılmış olarak düşünürsek ve gemicik muhabbetlerinide katarsak
Benmi yanılıyorum yoksa bu uyarıların hepsi tek tek olmuşmu.....
Ben sana kesin bir yargıda bulunmadım dikkat et ama sen kesin ve kendinden emin olarak benim malımın mülkümün ailemden kaynaklı olduğunu söylüyorsun. Tekrar söylüyorum beni tanımıyorsun nasıl bu kadar kesin konusuyorsun? Ne güzel allaha şükür gezmiş görmüşsün iyidir kötüdür işin gücün var ancak ben sana ne biliyorsun neye sahipsin nereye gittin geldin diye sormadımki? Hadi onu geçtim benim neye nasıl sahip olduğumu sorgulayacak konumda da değilsin. Mucit arkadaşınında başarılarının devamını dilerim. Seni de önümüzdeki sene boğazda yalıda görmek isteriz.
Zaten öyle bir amaç olsa bunlara ne gerek var hazırlarsın bi yasa tasarısı kanun neyse, memurlarında artık iş garantisi yok verimli olmadığı işini yapmadığı vs vs (onu yetkisi bilgisi olan yasayı hazırlayan bilir artık) olan kişiler işten çıkartılabilir olsa ozaman bakalım varmı devlete çöreklenip yan gelip yatan memur
Benim tan ıdığım gerçekten işini yapan memur var ancak genel olarak çoğu işim garanti diye rahatlar hatta öyle rahatlarki yüzde yüz haklı olsanızda devlet dairelerinde vatandaşın nasıl azar işitip aşalandığını hergün görüyoruz.
teroristlerin aldığı maaşı kesemeyen devletin böyle bişey yapabileceğine ben inanmıyorum. ordaki memuru alır başka yerden kapı açar. yada yandaşı olmayanları temizler az ama öz kendi adamlarını koyar gene koyar.
hatta yakında terörle çok çok özel mücadele diye birim kurup orayada teroristleri maaşlı işe alırlar. birbirlerinin dilinden onlar anlar diye yaptık diyip bizide uyuturlar![]()
It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)
Tutarlılık bir doğum kontrol hapıdır; yeni şeylerin doğumlarını önler!
(Mehmet Murat ildan)
c2vts/yrvturbo/cliors/cliors/208gt
s2k/3000gt/tomcat/tt225/g37s
600fa/600rr/agustaf4/vfr1200f/800x/1199s pani
cbr250/tricity/x10/duke390
meganeII/clioIII/159/puntoevo/auris/meg coupe/taigo
zaten memurlugunda evladiyelik bir yani yok,yüz kizartici suclar islenirse memurluk sonlandirilabilir diye biliyorum. yanlis miyim?
isten cikarma cözüm degil,kilifina bir sekilde uydurulur baskasi alinir.
bastan tedbirli olup sorun cikmamasini saglamak.
söyle söyleyeyim,
küveti agzina kadar doldurmassan bosaltmak zorunda kalmazsin.
bu her dönemde oldu,asil kemiklesmis sorundur bu olay..
Yok işten çıkarılsın demiyorum herkes hakedenler çıkarılsın. Ayrıca yüz kızartıcı suç işlemiceklerini bilerek onun dışında her şeyi yapıyorla kim ne diyebiliyor. özellikle vergi daireleri. Saat doluyor bakın 15 dakika oldu hala para sayıyorsunuz şurda 3 kişi kaldı alında gidelim sonra sayarsınız dendiğinde Önce tehditkar bi bakış ve arkasından denmeyen laf kalmıyor. Vatndaş ağzını açamıyor. Ama karşı taraf durmuyor... hele cevap gelirse vatandaştan bildiğin dayılanıyorlar. Sen ban işimi öğretemezsin deyip burnundan kıl aldırmıyorlar. Ben bunu abartısız her gün yaşıyorudum 1 yıl önceki işimde. Benim anlatmak istediğim bu kendine güven. Niye parayı sonra sayarsa fazladan beklemiş olacak saat 5 den sonra.
Yine örneğin belediyue şöförleri. Ya kaçkere denk geldim milleti acele edecem diye kapıya sıkıştırıp arkasından laf söyeyen madur vatandaşa dayılanıp üzerine yürüyeni .En kötü bi güzel kalaylıyorlar.
Yani özetle iş granti, tepesindeki amirde aynı gruptan. neden korksun. İki kişi işini yapmıo sözleşmesine uymuyo diye atılsın ondan sonra alınan ve öncekiler bidaha yapabiliyormu. Millet devlet dairesinde kazak çorap örüyor yahu. Sistem yoklar hep fal bakıyor.![]()
Bütün yorumları teker teker okudum. Seçim öncesi dönen bir oyun ve ***** yerlerindeki açığı kapatma konularındaki bütün yorumlarla hemfikirim. İlk başta konuya girip okumama, haber sitesinde haberi es geçme gibi çabalarım olsa da sinirime hakim olamayacağımı bile bile okudum.
Neresinden bakılırsa bakılsın bir tutarsızlık olduğu ortada.
''''2011'de 349,8 milyon araçtan 534,7 milyon dolar, 2012 yılı 11 aylık dönemde ise köprü ve otoyollardan geçen 331,1 milyon araçtan 411,4 milyon dolar gelir sağlandı. Köprü ve otoyollardan 1 Ocak 2001-30 Kasım 2012 tarihleri arasında köprü ve otoyollardan geçen 3,3 milyar milyon araçtan toplam 3,8 milyar dolar gelir elde edildi.
Karayolları Genel Müdürlüğü, 2001'de 187,4 milyon araçtan 203,5 milyon dolar, 2002'de 195,6 milyon araçtan 136,3 dolar, 2003'te 217,3 milyon araçtan 181,8 milyon dolar, 2004'te 243,1 milyon araçtan 265,5 milyon dolar, 2005'te 257,5 milyon araçtan 321,9 milyon dolar, 2006'da 2810 milyon araçtan 348,8 milyon dolar, 2007'de 303,1 milyon araçtan 493,5 milyon dolar, 2008'de 309,8 milyon araçtan 431 milyon dolar, 2009'da 314,2 milyon araçtan 402,6 milyon dolar, 2010'da 329,6 milyon araçtan 561,1 milyon dolar gelir elde etti.''''
Bu alıntı hürriyet'ten. Keza aynı verilere karayollarından da ulaşılabilir. yaklaşık 11 senelik süreçte elde edilen kazanç 3.8 milyar dolar. Gün geçtikçe artan araba-nüfus sayısıyla birlikte rakamın nerelere gideceğini kestirmek için üstün bir zekaya gerek yok. Artış olmayacağını kabul etsek bile(ki imkansız) 11 senede 3.8 milyar dolar getiri basit matematik hesabı ile 25 yılda 8.63 milyar dolar olur.
Verilen bedel ise ihale komisyonunun 'dilenip' 80 milyon dolar daha almasıyla 5.72 milyar dolar.
Günümüzde devletle EN AZ %100 KARLA ihale işi yapmak mümkün hale gelmiş, aman ne güzel değil mi!
Ki konsorsiyumun bu bedeli ne şekilde ödeyeceğine dair ben birşey okumadım, belki de güzel bir taksitlendirme sistemiyle kazandıkça ödeyecekler bilen yok.
Günden güne 'iyiye gidiyoruz' diyenlere inat, gerçekleri görmeyen gözlerine inat 'günden güne kötüye gidiyoruz' diyorum ve birgün bunların sağa sola kaçıştıkları zaman geldiğinde arkasındaki badem bıyıklı destekçilerin ne hallere düşeceğini izlemek inanılmaz zevkli olucak.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)