User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
24 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: eski dükkan sahibine kirasını verdiğim halde borçlu çıkartıyor

batu35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

eski dükkan sahibine kirasını verdiğim halde borçlu çıkartıyor

Tüm abilerime ve kardeşlerime iyi günler dilerim sorununm şu eski dükkan sahibim cep telefoncu ve bende aynı sektördeyim alım satım tamir yapıyorum vede bana yaptırdığı tamirlik cihazlardan kirayı düşerek meblanın altında ise üstünü elden vererk hesaplaşıyorduk gelelim esas konuya bu vatandaş battı benim oturduğum dükkanıda sattı neyseki alan kişide bana kiraya verdi şuanda eski dükkan sahibi bana 2.500 tl borçlusun ödemezsen kira talep mahkemesine vericem diyor ne yapmam gerekir nasıl bir yol izlemeliyim ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yaptığın işleri kiradan gayriresmi şekilde mahsup ettiğin için ve bunu da resmi olarak gösteremeyeceğin için eski mal sahibin senden bunu tahsil edecektir.
    Mal sahibi ile ile arada bir sözleşme olduğu için, yatırdığın kira bedellerini makbuzlarıyla gösterebiliyor olman lazım.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hiç bir şey olmaz.

Kira talep mahkemesi diye bir şey yok bizde, icra mahkemeleri var.

Diğer hususta, devredilen taşınmaz, tüm taşınmazdan doğan tüm alacak ve haklarıyla devirle beraber yeni malike geçer.

Eski mal sahibi size olta atmış kısacası, tutturabilirse diye.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yaptığın işleri kiradan gayriresmi şekilde mahsup ettiğin için ve bunu da resmi olarak gösteremeyeceğin için eski mal sahibin senden bunu tahsil edecektir.
    Mal sahibi ile ile arada bir sözleşme olduğu için, yatırdığın kira bedellerini makbuzlarıyla gösterebiliyor olman lazım.
    ama şöylede bir konu var ben ilk dükkanı açtığımda kendisi dükkanın açılışını verme benim dükkanın bayisi olarak gösteririm satış yok gösterip vergi ödemezsin dedi bende bu yüzden dükkanın açılışını vermedim 2 sene boyunca o şekilde durdum vede bu kişi vergi dairesini o şeklide bildirm yapmadı bugün yarın derken uzadı gitti

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir şey olmaz.

Kira talep mahkemesi diye bir şey yok bizde, icra mahkemeleri var.

Diğer hususta, devredilen taşınmaz, tüm taşınmazdan doğan tüm alacak ve haklarıyla devirle beraber yeni malike geçer.

Eski mal sahibi size olta atmış kısacası, tutturabilirse diye.
    inşallah kardeşim dediğin gibi olur borcum olsa veririm sıkıntı yok ona vereceğime gider bağışta bulunurum o parayı en azından bir kaç kişiye destek olurum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İş biraz karışmış açıkcası. O konuda bir fikrim yok maalesef.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tunacan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İş biraz karışmış açıkcası. O konuda bir fikrim yok maalesef.
    aynen abi sorma deli etti beni birde ilk başta ortak olalım falan demişti yananşmamıştım iyiki bulaşmamışım birde bu adam doktor hem memur hem hemde ticaretle uğraşıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hem memur, hem doktor hem de ticaretle nasıl uğraşıyor yahu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    devlet hastanesinde doktor abi + ticaretle uğraşıyor işte olan bana oldu güvendik iş yaptık zarar gördük senin dediğin gibi kira yatırdığıma dair makbuzum olmadığı için hak iddia edebiliyormuş avukatla görüştüm mecbur istediği parayı vermek zorundaymışım

aqustic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İnsanoglu paraya doymuyor.
    Adama kira karşılığında iş yapıyorsun.Alışveriş yaparken sorun yok.Fakat adam kapatınca adam sana kirayı ödemedin diyip düdüklemeye çalışıyor.
    Bunu yapan kişinin bi doktor olması çok daha ilginç.Bi doktora da güvenemicekse kime güvencek bu millet.

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    132 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi ilgili mal sahibi 657 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİ ne göre zaten ticari faaliyette bulunamaz.

Bulunuyorsa bile işyeri eşinin dostunun üzerine kayıtlıdır.

Yukarıda da yazılmış fakat tekrarlamakta fayda var, ülkemizde böyle bir mahkeme yok.

Kira sözleşmeniz var mıydı ? Olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Ve işyeri sahibi sizden kirayı elden alarak % 99 işyeri kira geliri beyanında da bulunmamıştır.

Siz de karşısına ben de seni vergi dairesine şikayet ederim diyerek çıkabilirsiniz.

Keşke siz kendi adınıza açılış yapmış olsaydınız eliniz güçlenirdi.

Ayrıca aranızdaki borç mahkemelik olma durumunuzda iddia sahibi tarafından ispatlanmalıdır. (senet vb evrak yok ise)

Borcunuz gerçekten yok ise başınızdan savın gitsin, muhatap olmaya gerek yok.

Ticaret ya da ne yapıyorsanız bundan sonrasında yazılı olarak yapın ayrıca.

Geçmiş olsun.

STİG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu dükkan resmiyette bu adamın şubesi olarak gözükmüyormu??gözüküyorsa kendi dükkanındanmı kira talebinde bulunacak..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gayrimenkul sermaye iradi 2015 yılı için 29.000 Tl.
    Yani yıllık kira bu rakamın altında kalır, başka kira geliride olmaz ise mülk sahibi için kira geliri beyanında bulunmadı diye bi suçlamada söz konusu olamaz.
    Maliye işletmenin kira bedelinin banka üzerinden ödenmesini şart koşuyor. Şu an ne kadar üstünde duruyor bilemiyorum.
    İşletme başlamasında bulunmadığınız için kira ödemesinin herhangi bi resmiyeti yok.
    Ancak şu kısım zarar doğurabilir ki mülk sahibi bu süre zarfında adınıza bir şikayette bulunursa işiniz sıkıntılı.
    Yani kendinizi savunurken karşı tarafa koz vermeyin işe başlama konusunda maliye 2 yıl önceki tespiti yaparsa hiç altından kalkamazsınız.
    İnsanoğlunun sizi ne şekil suçlayıp nereye kıstıracağını bilemezsiniz aklınızda olsun.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı aqustic Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İnsanoglu paraya doymuyor.
    Adama kira karşılığında iş yapıyorsun.Alışveriş yaparken sorun yok.Fakat adam kapatınca adam sana kirayı ödemedin diyip düdüklemeye çalışıyor.
    Bunu yapan kişinin bi doktor olması çok daha ilginç.Bi doktora da güvenemicekse kime güvencek bu millet.
    ne yazıkki abi bende mesleğine inanarak güvendim
    Alıntı tolga_kaan_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi ilgili mal sahibi 657 SAYILI KANUNUN 28. MADDESİ ne göre zaten ticari faaliyette bulunamaz.

Bulunuyorsa bile işyeri eşinin dostunun üzerine kayıtlıdır.

Yukarıda da yazılmış fakat tekrarlamakta fayda var, ülkemizde böyle bir mahkeme yok.

Kira sözleşmeniz var mıydı ? Olduğunu sanmıyorum açıkçası.

Ve işyeri sahibi sizden kirayı elden alarak % 99 işyeri kira geliri beyanında da bulunmamıştır.

Siz de karşısına ben de seni vergi dairesine şikayet ederim diyerek çıkabilirsiniz.

Keşke siz kendi adınıza açılış yapmış olsaydınız eliniz güçlenirdi.

Ayrıca aranızdaki borç mahkemelik olma durumunuzda iddia sahibi tarafından ispatlanmalıdır. (senet vb evrak yok ise)

Borcunuz gerçekten yok ise başınızdan savın gitsin, muhatap olmaya gerek yok.

Ticaret ya da ne yapıyorsanız bundan sonrasında yazılı olarak yapın ayrıca.

Geçmiş olsun.
    kira kontrotını bir kaç ay sonra yaptık 2 yıl kadar oturdum dükkanda şimdi hala aynı dükkandayım sadece sahibi değişti onunlada kira sözleşmesi yaptık
    Alıntı STİG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu dükkan resmiyette bu adamın şubesi olarak gözükmüyormu??gözüküyorsa kendi dükkanındanmı kira talebinde bulunacak..
    resmi olrak yapıcaktı fakat yapmadı daha sonrasında ne olur ne olmaz diye kira sözleşmesi yaptık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dgoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Gayrimenkul sermaye iradi 2015 yılı için 29.000 Tl.
    Yani yıllık kira bu rakamın altında kalır, başka kira geliride olmaz ise mülk sahibi için kira geliri beyanında bulunmadı diye bi suçlamada söz konusu olamaz.
    Maliye işletmenin kira bedelinin banka üzerinden ödenmesini şart koşuyor. Şu an ne kadar üstünde duruyor bilemiyorum.
    İşletme başlamasında bulunmadığınız için kira ödemesinin herhangi bi resmiyeti yok.
    Ancak şu kısım zarar doğurabilir ki mülk sahibi bu süre zarfında adınıza bir şikayette bulunursa işiniz sıkıntılı.
    Yani kendinizi savunurken karşı tarafa koz vermeyin işe başlama konusunda maliye 2 yıl önceki tespiti yaparsa hiç altından kalkamazsınız.
    İnsanoğlunun sizi ne şekil suçlayıp nereye kıstıracağını bilemezsiniz aklınızda olsun.
    o kısım çok sıkıntılı işte o yüzden uzlaşıcam başka çarem yok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2500 tl ödeyip 5000 liralık döverdim
    REDBULL GSİ
    CORSA B TÜRKİYE

vtec41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hiç birşey olmaz sana borcun olsa bile ödemesen alamaz parayı senden.
    kira kontratı yapılmamış, kontratta hem kiracı hem mal sahibi kontratı maliyeye bildirmek zorunda sen ne kadar kirazyı resmi olarak bildirmediğin için suçluysan oda o kadar suçlu maliyeye bildirmediği için..
    mademki senin kira borcun 2 senedir ödediğin kirayıda ıspatlayamaz ödediğin kirayıda ıspatlayamaz..
    senin eski mal sahibin de hiç bişey bilmiyormuş aslında sen onu köşeye sıkıştırmışşın haberi yok..
    eğer çok canını sıkarsa seni maliyeye şikayet edicem dersin hem memuriyeti tehlikeye girer, hem maliyeden kira bildirmediği için ceza alır hem ek iş yaptığı için maaşından kesinti olur anlayacağın o şaşırmış şemsiye girmiş haberi yok..
    bu arada sanada ceza çıkar maliyeden kira bildirmediğin için ama okunkinin yanında senin ödeyeceğin çerez kalır..

sadece senin adamın karşısında konuşurken kendinden emin olman yeter çok sıkışırsan şikayet edersen bende seni şikayet ederim de bu anlattıklarımdan dolayı şikayet edicem de çekil kenara..

canını sıkma sen işine bak o adam para koparmanın peşinde

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hiç birşey olmaz sana borcun olsa bile ödemesen alamaz parayı senden.
    kira kontratı yapılmamış, kontratta hem kiracı hem mal sahibi kontratı maliyeye bildirmek zorunda sen ne kadar kirazyı resmi olarak bildirmediğin için suçluysan oda o kadar suçlu maliyeye bildirmediği için..
    mademki senin kira borcun 2 senedir ödediğin kirayıda ıspatlayamaz ödediğin kirayıda ıspatlayamaz..
    senin eski mal sahibin de hiç bişey bilmiyormuş aslında sen onu köşeye sıkıştırmışşın haberi yok..
    eğer çok canını sıkarsa seni maliyeye şikayet edicem dersin hem memuriyeti tehlikeye girer, hem maliyeden kira bildirmediği için ceza alır hem ek iş yaptığı için maaşından kesinti olur anlayacağın o şaşırmış şemsiye girmiş haberi yok..
    bu arada sanada ceza çıkar maliyeden kira bildirmediğin için ama okunkinin yanında senin ödeyeceğin çerez kalır..

sadece senin adamın karşısında konuşurken kendinden emin olman yeter çok sıkışırsan şikayet edersen bende seni şikayet ederim de bu anlattıklarımdan dolayı şikayet edicem de çekil kenara..

canını sıkma sen işine bak o adam para koparmanın peşinde

en önemli kısım bu sakin ve emin ol kendinden bu ülkede adalet sistemi zaten çürük ödemeyene bile bişey yapılmıyo sen merak etme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şunu not olarak geçeyim mülk sahibinin kontratı maliyeye bildirme zorunluluğu yok. Yukarıda yazdığım şartların haricinde.
    Bildirimi kiracı yapar kira stopaj kesintisi ondan tahsil edilir. Yani kiraci kesinti miktarını ödemekle yükümlüdür.
    Dolayısı ile mülk sahibinin üzerinde hiç bir risk yok.
    Arkadaşa çıkacak olan cezada kira bildirmediği için değil mükellefiyet kaydı bildirmediği için. Ki işletmeye tabi tutulursa çok ciddi rakamlar.
    Ne yazık ki şu anki şartlar köy kurnazı mülk sahibinden yana.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)