User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
24 sonuçtan 20 ile 24 arası

Konu: eski dükkan sahibine kirasını verdiğim halde borçlu çıkartıyor

vtec41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mülk sahibi kontratı bildirmek zorunda şöyleki kiracı zaten resmi olarak kontarı maliyeye bildirdiğinde zorunlu olarak mülk sahibi de bundan sorumlu
    mülk sahibi bu kiradan gellir elde ettiği için devlete gelir vergisi ödemek zorunda
    oldu mal sahibi para kazanıcak, esnaf bütün gün yardırıcak kiradı elektirkti stopajdı geçiçi vergiydi ürün ödemesiydi bunlarla boğuşucak tatil yok bayram yok mal sahibi aldığı kiradan devlete vergi ödemicek böyle bi cumhuriyet yok..

kiracılar kira kontratlarını neden tam göstermez biliyomusun stopaj az çıksın diye 3 ayda bir nerdeyse bir kira devlete gider vergi olarak tam gösterilse yandın bu işlemlerden mal sahibide faydalandığı için kimse tam bildirmez büyük firmalar ve kılçık mal sahipleri hariç.

ben izmitin en işlek caddesinde ciddi kira ödüyorum üstelik depo içinda başka mal sahibine ayrı kira ödüyorum.. ben şimdi her ay bankadan resmi kira yatırıyorum bu kira üzerinden stopajım çıkıo 3 ayda bir ödüyorum devlete aynı şekilde mal sahibimde benden aldığı kiradan devlete gelir vergisi ödüyo üstelik bana sürekli yakınır çok çıktı vergi diye bu devlet çok vergi alıyo diye.. hadi ödemesin mal sahibi vergisini görelim

şu an hiç anlaşma mal sahiplerinden yana değil nasılsa tüm kanunlar tüketiciyi koruyorsa haklı olmasa bile kiracı durumundada kiracıyı koruyo
    zaten bu arkadaşımın durumu karmakarışık ne kiracı bildirim yapmış nede mal sahibi karşılılklı olarak vergi kaçırmışlar bilinçli yada bilinçsiz orası ayrı bi konu eğer bir sıkıntı çıkarsa 2 tarafta etkilenir
    zaten sorun çıkacağını sanmıyorum kiracı olan arkadaşım mal sahibine bi höst dese durumlardan haberdar oldunu bi çaktırsa bakalım ne yapıcak mal sahibi

bu konu zaman içinde unutulacak herkes yediği içtiyle kalacak borçlu alacaklı kalem çekicek üstüne herkes işine bakacak durum bu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MBuğra Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir şey olmaz.

Kira talep mahkemesi diye bir şey yok bizde, icra mahkemeleri var.

Diğer hususta, devredilen taşınmaz, tüm taşınmazdan doğan tüm alacak ve haklarıyla devirle beraber yeni malike geçer.

Eski mal sahibi size olta atmış kısacası, tutturabilirse diye.
    Bu konu daha önce de konuşulmasına rağmen tavrınızı devam ettirdiğiniz için tekrar belirtme gereği duydum. Daha görevli mahkemeyi bilmeden insanların sorunlarına nasıl bu kadar rahat ve net cevaplar verebiliyorsunuz? Fakültede olmanın heyecanıyla her konuya "hukuki" yorumunuzu katıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Halen öğrenci olduğunuzu varsaydım ama mesleğe başladıysanız durum daha da vahim.

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sena Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konu daha önce de konuşulmasına rağmen tavrınızı devam ettirdiğiniz için tekrar belirtme gereği duydum. Daha görevli mahkemeyi bilmeden insanların sorunlarına nasıl bu kadar rahat ve net cevaplar verebiliyorsunuz? Fakültede olmanın heyecanıyla her konuya "hukuki" yorumunuzu katıp insanları yanlış yönlendiriyorsunuz. Halen öğrenci olduğunuzu varsaydım ama mesleğe başladıysanız durum daha da vahim.
    Ö.m attım.

svtec - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    takıldığım konu koca doktor devlet memeru adam 2500 tl nin peşine koşuyor olması... 25 bin 30 bin değilki muhattap olma yeni mal sahibin herşeyi üstlenmiş oluyor zaten o senden daha haksız beter durumda kirayı havadan al vergisini verme elden iş yaptır parasını verme makbuzu faturası yok oo iş döner dolaşır ona saplanır hiç karşıma dırlasın dursun o dediği mahmeke yi gece totosu açık kalmış orda görmüştür..
    low is low

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı vtec41 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mülk sahibi kontratı bildirmek zorunda şöyleki kiracı zaten resmi olarak kontarı maliyeye bildirdiğinde zorunlu olarak mülk sahibi de bundan sorumlu
    mülk sahibi bu kiradan gellir elde ettiği için devlete gelir vergisi ödemek zorunda
    Mülk sahibinin bildirme zorunluluğu olan noktayı yukarda anlattım.
    Yılda eline geçen kira bedeli iş yerleri için 29 bin tl yi geçiyor ise beyanname verecek vergisini ödeyecek.
    Yani kontrat şeklinde bi bildirim değil bu beyanname ile bildirecek.
    Kontratı kiracı maliyeye bildirir, vergi kesintisini mülk sahibinden yapar vergiyi stopaj beyanı ile maliyeye öder.
    Kira bedelini ise bankadan ödeme zorunluluğu var. Kira bedeli diye açıklama belirtecek. Belirtmeyenler usülsüzlük cezası ile cezalandırılabilir.
    Kiracı kira bedelini bankada yatırırken bu açıklamayı düşecek ki devlet tespit yapsın. 29 bin tl yi geçerse onun sorunu. Sistem bu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)