yok be şaka yapıyorum....
Printable View
En iyi e-likit hangisi? E-sigara, elektronik sigara, En iyi e-sigara hangisi
Merhaba,
kısa süre önce başladığım sigarayı bırakma serüvenim, biraz da teknolojiye olan merakımla birleşince umudu elektronik sigarada buldum.
Araştırdım, öğrendimki ülkemizde sağlık bakanlığı yasaklamış. Tabi doğru düzgün bilimsel bir gerekçe yok, bagımlılık yapabilir demişler yasaklamışlar. Yahu bunu kullanan adam zaten bağımlıdır, keyfi olarak insan ciğerine dumanı çeker mi. Tabi "vardır bir bildiği bakanlığın" deyip birazda hak vererek araştırmaya devam ettim. Ee haklı ama bakanlık, bizim milletimiz herşeyin b*kunu çıkarmayı sever, bırakacam diye çoluk çocuğun önünde içer, içmeyeni de başlatır, cahillik bu ya tutar e-likiti kafasına diker mazallah, ohoo, bi ton senaryo geçmiştir yasaklayanların aklından
Bilinçli bir toplumda veya bireyde fayda sağlayacağına inandığım bu e-sigara mevzusunu yurtdışı kaynaklı forumlarda sitelerde araştırmaya karar verdim. Başta wiki olmak üzere zararlarını araştırmaya başladım. Wikipedide bu zımbırtıların FOOD & DRUG ADMINISTRATION (FDA) dan geçtiğini, WORLD HEALTH ORGANIZATION (WHO) da sigara bıraktırıcı ürün kapsamında olduğunu falan öğrenmiş oldum.
Bizim ülkemizde yasak olmasını hala destekliyor ve hak veriyorum, sebebi insanların bilinliliğiyle alakalı, dediğim gibi bizde tutup bunu kafaya dikerler
Madem onay verilmiş ve biçok gelişmiş ülkede serbestçe kullanılıyor, bi deneyeyim dedim, benim neyim eksik.
Ülkemizde el altından ve netten çaktırmadan satışı yapılıyor, ama satanlar gölgede, adres yok sabit numaraları bile yok, sadece cep noları var. Sitelerine Whois çekince genelde privacyprotect ile gizlenmiş oluyorlar.
Zaten internet yapımcısı ve yayımcısı olduğum için, sahtekârlık düzeyi en az olabilecek bir siteden, joyetech eCab marka e-sigara satın aldım.
Gece boyunca sigarasız kalıp e-sigara satın aldıkdan sonra uyudum sabaha karşı.
Kalkınca ilk iş şunları bi arayayım dedim, sarıldım telefona, bu arada yaklaşık 8 saattir sigara da içmemişim, arıyorum sürekli ama cevap veren yok telefona. Sabırla 4-5 kez daha aradım, ses yok. Allah'tan semt olarak adresleri vardı sitelerinde, dayanamadım, kalktım gittim bulurum diye.
İstanbul'un işlek bir çarşısında buldum kendimi, henüz sigara içmedim, kararlıyım bırakacağıma. Evvelki gece ciğerlerimden kedi girmiş gibi sesler geliyordu, bırakmayı kafaya koymuşum yani.
Neyse bir sağa dön, bir sola dön derken bi tekel bayiine girip, sigara var mı dedim, demedim tabiki içmemeye kararlıyım; "buralarda elektronik sigara satan biyer varmış dayı?" dedim, tarif etti, cuk diye üstüne gittim.
Buldum adamların mekanını, girdim içeri, böyleyken böyle, siparişim vardı benim, aradık cevap yok, zaten bilmem kaç saattir sigara içmiyorum sizi bekliyorum, getirin e-sigaramı (içimden bayagı saydırıyorum). Baktım bizim eCab masanın üstünde.
Tabi benim konsantre sıfır, beynime vurdu nikotin yoksunluğu.
Hemen orada duran e-likite elini uzattı adam, "Camel verimmi abi?" dedi, -ver (ulan ver ne verirsen ver a***)
Dekang marka e-likitten bikaç damla koydu zımbırtıya, çektim bi nefes baktım iyi gibi, bi nefes daha çektim dumanı da iyi kokusu da tadı da.
Adam diğer aparatları tanıtıyordu bu arada, neyse paketledi, poşete koydu, aldım çıktım.
Şuan üzerinden 5 gün geçti, hala sigara içmedim, hatta bugün e-sigara da içmedim.
Şimdi benim kafam iyice takıldı bu likitlere, içlerinde ne var, sahte falan olmasın, kaş yapalım derken göz çıkarmaya gerek yok.
Oturdum üzerinde yazan bütün maddeleri tek tek araştırdım. Acemiyim daha, e-likit çeşitleri hakkında bi bilgim yok. Nedir ne değildir bilmiyorum.
Vanilla Extract, Cocoa Extract ... derken , Propylene glycol isimli maddeye kafam takıldı, kosmetikte aroma olarak ve bazı pasta türlerinde de aroma olarak ekleniyormuş. Fakat bi yerde okuduğuma göre (ne kadar dogru bilmem ama yalan olma ihtimali yüksek) bu madde bir çeşit petrol türeviymiş de, çok zararlıymış da, asfaltı bile delermişte, falan fişman.
Tırstınız değilmi? Bende tırstım ve çöpe attım dekang marka likiti.
Meğersem bu e-likitlerin 2 ana çeşidi varmış; VG ve PG. Bende PG varmış, yani
Propylene glycol isimli maddeden olanından. Bunun bitkisel olanı da VG oluyormuş; Vegetable Glycol...
Vel hasılı, dekang gözümde bitmiştir, yeni ve kaliteli bişey almam lazım. Bunun için araştırma yapıyorum.
Bulduğum diğer markalar olarak, Flavour Art, Joyetech e-liquid ve Liqua var. Ama tabi deneyenleri bulmak, onlara sormak lazım.
Yarın yine satan yerleri gezip deneme imkanı buldukça deneyecem ve hangisi iyidir bunların, ona göre bi tane sağlam ve özellikle ÇİN MALI OLMAYAN! bir tanesini alacam.
Sizlerin de bildiği deneyimlediği e-likitler ve e-sigaralar varsa yazarsanız sevinirim.
Bakalım sağlam bir e-likit bulabilecek miyiz ?
ALINTIDIR.
Burada kullandığımız likitin VG mi PG mi olduğunun önemini ve menşei nin önemini
belirtmek istiyorum...
ben de almayı düşünüyorum bu zıkkımlardan. bıktım artık sigaranın kokusundan, sağa sola kül düşmesinden, odam arabam havalansın diye camı açıp içeri toz dolmasından, temizliğinden. çok pahalı olmayan, kaliteli, en azından kendini amorti ettirecek kadar bir süre kullanabileceğim, şarjı uzun giden bişeyler var mı önerebilecek olan ? ya da satan varsa pm alabilirim. 2. el istemiyorum ama 0 olmalı.
abi şimdi ovale'yı destekliyomuş gibi görünmiyim ama ben likitlere baktım internetten en pahalı olanı ovale'nınkiler 45tl civarında şuan türk sitelerinde likitleri. kendi sitesinde 12euro civarı ben sigara alırken 2tanede likit siparişi verdim bakalım nasıl çıkıcak
amca dekanga sallamış ama Propylene glycol,kaliteli dediği flowerarttada var hepsinde var,asfaltı deliyorsa benim soluk borusunun ve geri kalanın maşşalahı var 1 aydır tık demedi :)
flower art
http://i.imgur.com/uLL6HQ3.jpg
Tahtakalede 5 TL ye de Likit var...
En azından VG Yani bitki özlü likitleri tercih edin diye söyledim
abi sana demedim yaw yazıyı yazan da tam bilmeden likit karmaşası yaşamıs ona soyledım ben :D
şimdi internettende baktımda dekangında vg olan likitleri varmış
Yalnız şaka maka elaltından da olsa iyi bi piyasa oluşmuş durumda internetten araştırdığım kadarı ile.
Yasak olmasa var ya bilmiyorum artık.
arkadasım bu e sıgaranın sıvısını sarhosken ıctı tehlıkesı varmıdır desem ?
Kim alacaksa şu meretin atomizeri fitilsizini alsın.
Sigaradan önce kanser etmesi garanti olur şu lanet fitilin...
1 haftada 1 fitil yanar mı ? Fitile rezistans sarmak için profesyonel
olmak lazım. Yoksa benim gibi şu an işyerinde tırmalarsınız
benim elimde 4 adet var eşe dosta vermek için almıştım isteyen olursa verebilirm
Abi sen 1haftada fitili nasil yakiosun?kuru kalmicak o fitil likit dibe dayanmicak arada sirada atomizer cevrilip fitil likitlenicek 4saniyeden fazla dugmeye basilip cekilmicek vs vs nargile gbi degil sigara gibi icilicek ben 1 ay da 1 kere yaktim oda likit yanigi fitilin uzerinde biriken bi cok alan oldu kimse daha fitilden sikayetci degil cok abanmadan cek abi...
Birde likit temizlenip yeni likit koyuldugu zaman 10 dk bekleyip cekin emsin o fitil ilk oince likiti
Aha valla sabahtan beri nikotin krizine girdim. Akşam eve gidip fitil yapcaz.
Malzemelerimi almamışım yanıma. Valla hiç kuru kalmadı aksine bu sök tak
yaparken bi 10ml lik likitimde heba oldu.
Bana fitilsiz bi model tavsiye edin, uğraşamayacağım ben bununla yaw
Red kiwi eLeo-T Çiftli set 200tl --- Red kiwi CE4-V3 Çiftli Set (tek şarj) 140 tl düşünenler varsa stok bitircem fiyatlar neredeyse tekli fiyatına (eleo t teklisi sitelerde 160 civarı)