ahanda ben
Printable View
ahanda ben
kesinlikle katılıyorum size,
bu sadece yemek pişirme değil hayatımızın her yerinde her anında, eskiye dönüş,eskiden kullanılan herşeyin kıymeti ve gerçekliği anlaşılıyor.
ateşin dagılımını saglaması filan bakır mükemmel birşey ya:)
fiyat olarak dediğim gibi normal fakat Türkiye için yüksek.
zaten bu sektörde olan kimse 3-5 e bakmaz.ama begendim gerçekten ürünleri.
(bakırın her modelini denedim ama şu gümüş kaplamayı merak ediyorum:D)
Ben döküm tava kullanıyorum. Normalden ağır ancak ısı kontrolü bakırdan daha kolay. Bakırlarda ısı çok çabuk yükseliyor daha hafif daha iletken ancak ısı kontrolü bence kolay değil. Mühürleme işlemlerinde ısısı çabuk düşüyor. Deniz ürünlerinde elde etmek istediğin karamelizasyonu kolay yakalayamıyorsun bi anda ötesine geçiyor. Benim tarzım değil.
Seramik kaplı tava ve tencereler mutfakta artık daha fazla vakit geçirmeme sebep oluyor :)
Bakır ürünlerde genellikle fransa ürünleri veya sos tencereleri kullanılmaktadır yada demir tavalar tabikide ürünleriniz incelenir sitenizden.
fizik kurallarına gore ufak bir yanlısınız var demirin ısı muhafazası iyidir ancak kesinlikle ısı kontrolu konusunda bakırla boy olçusemez.
demirden 37 kat daha iletken bir malzemeden bahsediyoruz sonucta gerektiğinde mum atesinde bile birseyler pisirebilirsiniz :)
bakıra hafif demissiniz ama bakır kutlesel olarak demirden daha agırdır. bizim urunlerimiz de cok kalın bir malzemeye sahip oldugundan ''2'5 mm 3.0 mm arasında'' takriben dokum tavalarla aynı ağırlıktadır. bu yuzden de karamelizasyon dediğiniz "Maillard etkisi" konusunda da üstlerine yoktur buyuk seflerin neredeyse hepsi dokum değil bakır kullanmaktadır bunun da bir sebebi olmalı diye dusunuyorum :)
birgun modaya yolunuz duserse bi ugrayın cayımızı kahvemizi icin tencereleri ellerinizle inceleyin bana hak vereceksiniz...
ztn bizim de sıkıntımız o, fransa bir bakır ulkesi değil ama bu sektor o adamların ellerinde turkiye ise tamamen bir bakır ulkesi sırasıyla;
trabzon
erzincan
antep
urfa
maraş
ve asıl istanbul olmak uzere bakır işciliği konusunda bizden cok gerideler ama baktıgımızda turkiyedeki bakır sektoru malesef hediyelik eşya ve dekora donmustur.
turkiye nin profesyonel olarak bu iş ile uğrasan ilk markası Soy'dur. inanıyorum cok gecmeden o fransız ve belcikalıları gececeğiz :)
iletisim no pm alabilir miyim?
kendisine nasıl ulasarım?
sorulacak şeyler en başında bakır tencere, tava kullanıp kullanmadıkları ?
kullanmıyorlarsa neden gibi bir kac sorum olabilir. Hatta soyle birsey yapabiliriz, kendileriyle telefonla falan gorusmek isterim mumkun olabilirse...
fransızlar ilk önce bakır tencereler kullanılmış olarak gözüküyor ama yanlış.
atalarımız odun ateşinde bakır tencerelerinde yemek yapılmıştır ama ne yazıkki biz buluruz fikir biz veririz ama geliştirenler tabikide diğer kişiler oluyor malesef. söyledikleriniz doğru ben sadece tatlı için antakyanın yerlisin den ürün almışlığımız ve fransadaki meslektaşlarımıza gönderdik bile :D
herhangi sorunuz yada fikir dayanışmak isterseniz ben yardımcı olabilirim arkadaşım :icon_tup:
bende aşçılık okuyorum,istanbul gastonomi yarışmasından bronz madalyam var,profesyonel olmasamda kendimce iddaalıyım :)
http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphoto...65892139_n.jpg
bunu bakır tencere dışında yap olmuyor mesela :D
Mutfak Sanatları ve Yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim. Okula 3 senedir bakır sauce pan aldırmaya çalışıyorum. Sitenin linkini verdim bölüm teknikerine. Arayacaklardır sizi.
konuya girdim karnım acıktı ben mutfa kacar..
http://img428.yukle.tc/images/170542...93872425_n.jpg
aradaki fark :)
İst and otelclık ve A.İ.B.U mengen ascılık okulu mezunyum..
conrad ınternatıonal
swissotel the bosphorus
movenpick otel istanbul
the rıtz-cartlon gıbı olerlerde calsıtım
son ıkı yıldır da www.wineport.com otelın cheflıgını yapıorum..
mutfagımda LAVA nın urunlerını kulalnıorum mumkunse sızdende katalog almak ısterım..