User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
46 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Aramızda profesyonel Aşcı ya da Şef varmı?

  1. #20
    BarKing - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Oct 2012
    Yaş
    35
    Şehir
    Istanbul
    Mesaj
    969
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    BORKED
    ahanda ben

    BORKED

    BORKED
    Eger Nissan Motorsports=NISMO ise Honda Motorsports'un kisaltmasi ne oluyor?

  2. #21

    Üyelik
    Jun 2009
    Yaş
    37
    Şehir
    izmir
    Mesaj
    1.838
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu kadar ilgilendiginize gore dunyanin en iyi ascilarinin en lezzetli yemekleri pisirebilmek icin bakir tencereler kullandigini da biliyorsunuzdur.

    kaldi ki bizim urunlerimiz %100 el isciligi ve omur boyu garantili.

    sektorde ki rakiplerine oranla bi tik daha uygun fiyatlara sahip ancak yinede bilmenizi isterim turkiyedeki musterilerimiz icin fiyatlari biraz daha assagi cekebiliyoruz.

    kesinlikle katılıyorum size,
    bu sadece yemek pişirme değil hayatımızın her yerinde her anında, eskiye dönüş,eskiden kullanılan herşeyin kıymeti ve gerçekliği anlaşılıyor.
    ateşin dagılımını saglaması filan bakır mükemmel birşey ya


    fiyat olarak dediğim gibi normal fakat Türkiye için yüksek.

    zaten bu sektörde olan kimse 3-5 e bakmaz.ama begendim gerçekten ürünleri.

    (bakırın her modelini denedim ama şu gümüş kaplamayı merak ediyorum)

  3. #22

    Üyelik
    Nov 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    8.416
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben döküm tava kullanıyorum. Normalden ağır ancak ısı kontrolü bakırdan daha kolay. Bakırlarda ısı çok çabuk yükseliyor daha hafif daha iletken ancak ısı kontrolü bence kolay değil. Mühürleme işlemlerinde ısısı çabuk düşüyor. Deniz ürünlerinde elde etmek istediğin karamelizasyonu kolay yakalayamıyorsun bi anda ötesine geçiyor. Benim tarzım değil.
    IN BOOST WE TRUST

  4. #23
    life is life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Mar 2010
    Yaş
    48
    Şehir
    TÜRKİYE / İSTANBUL
    Mesaj
    1.031
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Seramik kaplı tava ve tencereler mutfakta artık daha fazla vakit geçirmeme sebep oluyor
    Unutan iyileşir...

  5. #24
    DejaVu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2008
    Yaş
    40
    Şehir
    İzMiR
    Mesaj
    152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bakır ürünlerde genellikle fransa ürünleri veya sos tencereleri kullanılmaktadır yada demir tavalar tabikide ürünleriniz incelenir sitenizden.
    ARZUM DESIGN TUNING STORE

  6. #25

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben döküm tava kullanıyorum. Normalden ağır ancak ısı kontrolü bakırdan daha kolay. Bakırlarda ısı çok çabuk yükseliyor daha hafif daha iletken ancak ısı kontrolü bence kolay değil. Mühürleme işlemlerinde ısısı çabuk düşüyor. Deniz ürünlerinde elde etmek istediğin karamelizasyonu kolay yakalayamıyorsun bi anda ötesine geçiyor. Benim tarzım değil.
    fizik kurallarına gore ufak bir yanlısınız var demirin ısı muhafazası iyidir ancak kesinlikle ısı kontrolu konusunda bakırla boy olçusemez.

    demirden 37 kat daha iletken bir malzemeden bahsediyoruz sonucta gerektiğinde mum atesinde bile birseyler pisirebilirsiniz

    bakıra hafif demissiniz ama bakır kutlesel olarak demirden daha agırdır. bizim urunlerimiz de cok kalın bir malzemeye sahip oldugundan ''2'5 mm 3.0 mm arasında'' takriben dokum tavalarla aynı ağırlıktadır. bu yuzden de karamelizasyon dediğiniz "Maillard etkisi" konusunda da üstlerine yoktur buyuk seflerin neredeyse hepsi dokum değil bakır kullanmaktadır bunun da bir sebebi olmalı diye dusunuyorum


    birgun modaya yolunuz duserse bi ugrayın cayımızı kahvemizi icin tencereleri ellerinizle inceleyin bana hak vereceksiniz...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  7. #26

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DejaVu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bakır ürünlerde genellikle fransa ürünleri veya sos tencereleri kullanılmaktadır yada demir tavalar tabikide ürünleriniz incelenir sitenizden.
    ztn bizim de sıkıntımız o, fransa bir bakır ulkesi değil ama bu sektor o adamların ellerinde turkiye ise tamamen bir bakır ulkesi sırasıyla;

    trabzon
    erzincan
    antep
    urfa
    maraş

    ve asıl istanbul olmak uzere bakır işciliği konusunda bizden cok gerideler ama baktıgımızda turkiyedeki bakır sektoru malesef hediyelik eşya ve dekora donmustur.

    turkiye nin profesyonel olarak bu iş ile uğrasan ilk markası Soy'dur. inanıyorum cok gecmeden o fransız ve belcikalıları gececeğiz
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  8. #27

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı altima Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    üstad selam,,, Fatih isminde bi arkadaşımız var profesyonel aşçıdır kendisi... foruma uyedir http://www.techturkey.com/forum/memb...conqueror.html

    istersen tel nosunuda verebilirim... foruma girerse gorup kendiside yazabilir.

    tşk
    Rıdvan
    iletisim no pm alabilir miyim?

    Alıntı 34tb9544 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok yakın bi arkadasım milli aşçı birincilikleri falan var
    kendisine nasıl ulasarım?

    Alıntı rodya Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dünürlerimiz Bolu mengenli. Tüm sülale aşçı zeyrekhane, sorti vs gibi istanbulun pek çok ünlü yerinin ya başaşçıları ya da ikinci aşçılarını bu aile oluşturuyor ki 25-30 yaşındaki çocuklar bunlar. kız kardeşim de şuan anthill'de aşçı yamagı
    Sorulcak şeyler neyse söylersen ben sordururum kardeş. internetle ne kadar alakalı var bilmediğimden ezbere linki yönlendiremiyorum.
    sorulacak şeyler en başında bakır tencere, tava kullanıp kullanmadıkları ?

    kullanmıyorlarsa neden gibi bir kac sorum olabilir. Hatta soyle birsey yapabiliriz, kendileriyle telefonla falan gorusmek isterim mumkun olabilirse...
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  9. #28
    DejaVu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2008
    Yaş
    40
    Şehir
    İzMiR
    Mesaj
    152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmet3425 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ztn bizim de sıkıntımız o, fransa bir bakır ulkesi değil ama bu sektor o adamların ellerinde turkiye ise tamamen bir bakır ulkesi sırasıyla;

    trabzon
    erzincan
    antep
    urfa
    maraş

    ve asıl istanbul olmak uzere bakır işciliği konusunda bizden cok gerideler ama baktıgımızda turkiyedeki bakır sektoru malesef hediyelik eşya ve dekora donmustur.

    turkiye nin profesyonel olarak bu iş ile uğrasan ilk markası Soy'dur. inanıyorum cok gecmeden o fransız ve belcikalıları gececeğiz
    fransızlar ilk önce bakır tencereler kullanılmış olarak gözüküyor ama yanlış.
    atalarımız odun ateşinde bakır tencerelerinde yemek yapılmıştır ama ne yazıkki biz buluruz fikir biz veririz ama geliştirenler tabikide diğer kişiler oluyor malesef. söyledikleriniz doğru ben sadece tatlı için antakyanın yerlisin den ürün almışlığımız ve fransadaki meslektaşlarımıza gönderdik bile

    herhangi sorunuz yada fikir dayanışmak isterseniz ben yardımcı olabilirim arkadaşım
    ARZUM DESIGN TUNING STORE

  10. #29
    Rdm26 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Feb 2010
    Yaş
    31
    Şehir
    Eskişehir / Düsseldorf
    Mesaj
    336
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende aşçılık okuyorum,istanbul gastonomi yarışmasından bronz madalyam var,profesyonel olmasamda kendimce iddaalıyım

  11. #30
    Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2009
    Yaş
    38
    Şehir
    İST
    Mesaj
    15.390
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)


    bunu bakır tencere dışında yap olmuyor mesela

  12. #31

    Üyelik
    Jan 2006
    Yaş
    36
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    3.042
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutfak Sanatları ve Yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim. Okula 3 senedir bakır sauce pan aldırmaya çalışıyorum. Sitenin linkini verdim bölüm teknikerine. Arayacaklardır sizi.

  13. #32
    DejaVu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2008
    Yaş
    40
    Şehir
    İzMiR
    Mesaj
    152
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe-E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mutfak Sanatları ve Yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim. Okula 3 senedir bakır sauce pan aldırmaya çalışıyorum. Sitenin linkini verdim bölüm teknikerine. Arayacaklardır sizi.
    ekonomi ünv okuyorsun arkadaşım
    ARZUM DESIGN TUNING STORE

  14. #33

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


    bunu bakır tencere dışında yap olmuyor mesela
    o tencerenin iyi bi bakıma ihtiyacı var
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  15. #34

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe-E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Mutfak Sanatları ve Yönetimi 4. sınıf öğrencisiyim. Okula 3 senedir bakır sauce pan aldırmaya çalışıyorum. Sitenin linkini verdim bölüm teknikerine. Arayacaklardır sizi.
    saolasın kardesim allah razı olsun
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  16. #35

    Üyelik
    Jan 2006
    Yaş
    36
    Şehir
    İzmir
    Mesaj
    3.042
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı DejaVu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ekonomi ünv okuyorsun arkadaşım
    Aynen İEU'deyim.

  17. #36
    emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Jan 2011
    Yaş
    39
    Şehir
    İstanbul
    Mesaj
    2.073
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya girdim karnım acıktı ben mutfa kacar..
    Alcatraz GTI-6

  18. #37

    Üyelik
    Jul 2009
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul
    Mesaj
    5.957
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Yigit-Y Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster


    bunu bakır tencere dışında yap olmuyor mesela



    aradaki fark
    Polo gti 2.43.85 best
    Octavia vRS 2.38.40 best
    Polo gti 56.8 best ''korfez''
    Octavia vRS 56.7 best ''korfez''
    Bulut Elektrik

  19. #38
    mustafaa_akca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    Dec 2010
    Yaş
    39
    Şehir
    istanbul/bolu
    Mesaj
    156
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İst and otelclık ve A.İ.B.U mengen ascılık okulu mezunyum..

    conrad ınternatıonal
    swissotel the bosphorus
    movenpick otel istanbul
    the rıtz-cartlon gıbı olerlerde calsıtım
    son ıkı yıldır da www.wineport.com otelın cheflıgını yapıorum..
    mutfagımda LAVA nın urunlerını kulalnıorum mumkunse sızdende katalog almak ısterım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •