Sapı değdir müzik çalsın yaprakları değidir haberlere geçsin![]()
Bariz fake gibi duruyor![]()
Sapı değdir müzik çalsın yaprakları değidir haberlere geçsin![]()
Bariz fake gibi duruyor![]()
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
soyle bır acıklama sanırım kafandakı sou ısaretını cozucek radyo frekansları belırlı bır sın ve cos zoıel bır dalga yayarlar bu dalga boyları egerkı bır maddeye ve bır cızde degerse 1-(E) ^ 1/RC hızında enerjı bırakırlar bu formul dogrultusunda frekans sureklı olarak devam ettıgı ıcın orda yanma esnasında frekanslar dalga boylarından cıkıp fızıksel hala yanı ses dalgasına donusuyorlar sence hoparlorlerden nasıl ses cıkıyor dusundunmu eletrık dalgasını mıknatıs yardımı ıle ses dalgasına donusturuluyor mıknatısın manyetık alan cızgılerınden yararlanılarak
benim kaynımın çocuğunun eltisi, isviçrede bilim adamı. Geçen akşam yemeğinde bunu tartıştık kendisiyle, bitkinin türüyle alakalıymış. mesela karbuz sadece bas seslerini çekerken, domates sadece tiz seslerini veriyormuş.
bariz fake ya, çatır çatır yanarmı o bitki, kuru çalımı yakıyoruz.
TR - B13
Ses dalgasının mantığını biliyorum evet, fakat şöyle bir durum var, radyo frekanslarını verici vasıtası ile dalgalara dönüştürüp, alıcı ile de bizim duyabileceğimiz ses dalgaları haline getiren bir mantalite ile işliyor. Bu mantığa göre bitki frekansları alıp insan kulağının duyacağı ses dalgaları haline getirmesi, üstelik bu kadar net bir şekilde, yine de bana ters geliyor.
Sizin anlatmanıza göre yaktığımız her ateşte bir radyo, telsiz vs havada bulunan ses dalgalarından duymalıyız, öyle değil mi?
Yanlış anlamayın sakın, sadece düşüncelerimi söylüyorum.![]()
eğer vericide çok yuksek frekanslar var ise ki oyle gorunuyor
o vericinin önünde durmak bile sakat
demekki çok çok yuksek bi akım varki çiçeği bile yakıyor
yakarkense çıkan sese dağıtım yaptıgı frekans karısıyor
çok ilginç
evde denemeyin![]()
radio tek kanallı galiba veya bitki tek kanalı çekiyorevde bozuk telefonun tuşlarına basarken televizyonun çızırtı yaptığını biliyorum kendime bile inanamamıştım
![]()
feyk değil bence de ama gayet fiziki bir açıklaması da var öyle ibretlik bir durum da yok.
Olay manyetik alan elektrik alan ve elektrik akımı ile alakalı bitkinin yanması da elektrik akımından dolayı sanırım.
Zira kötü bir teyp ses tesisatı nasıl ki aracın motor ıvır zıvır sesini hoparlörden vermeye başlıyorsa bu da mümkündür.
Ama her bitkide böyle olmuyordur sanırsam.
Çamlıca' da bir denesek antenler sökülmeden![]()
bir kaç arkadaşın açıklamasına göre mümkün görünüyor. bence bu denenebilir bir şekildeilginçmiş hakkatten
![]()
arkadaşlar konuyla ilgili bilginiz olmadan direk geyiğe sarmak yerine önce biraz araştırıp bilgi sahibi olsanız.
sesi çıkaran bitki değil yüksek elektrik akımının bitki ile etkileşime girdiği andaki frekansından kaynaklı. ayakların beton aracılığı ile topraga bağlı olmasına ragmen ses oluşmaması yeteri kadar iletim sağlayamamasından kaynaklıdır, videoda izlerken tüm arkadaşlarımız dikkat etmişlerdir bitkiyi tutan herkesin ayagında ayakkabı ve elinde plastik eldiven olmasına ragmen kısa süre sonra elleri acıyarak bitki bırakmaktadırlar; bunun sebebi bitkiyi tutanın vücuduna elektiriğin aktarımı sırasında ilk noktadan yakmaya başlamasından dolayı. lafı daha fazla uzatmayarak bir kaç tane video ile konuyu pekiştirmek en faydalısı olacak.
BIGGG TESLA COIL OF OKLAHOMA - YouTube
Tesla Coil Music - Featured on Hacked Gadgets - YouTube
Musical Tesla Coils Play Intro, 2001: A Space Odyssey, et al @ Penguicon 2008 (8a1) - YouTube
"Pirates of the Caribbean" on Musical Tesla coils - YouTube
konuya son noktayı koyması için sayın stegaltesla'yı davet ediyoruz![]()
Plasma Speaker / Singing Arc - Early Modulated Prototype - YouTube
tesla amcamızın ellerınden opuyoruz
edit: evde yapılabılecek bı deneyı bıle var 20w rms verebılecek bı anfı ve indiksiyon bobini ıle sızde bunun gıbı bısy yapabılırsınız tabı sızın yapacagınız atlamaları plazmanın boyutu kucuk olabılır onun ıcın surucu devrelerle desteklenebılır![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
/BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
/Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
/Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)