User Tag List

9 sonuçtan 1 ile 9 arası

Konu: PHP ve MySQL hakkında yardım

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Question PHP ve MySQL hakkında yardım

Hazır bir kaç plugin kullandığım içerisinde scriptlerinde oldugu PHP ile hazırladığım ve veri tabanında MySQL kullandığım bir projem var. Bu projeyi bir dersin projesi için yaptım ve hocanın sağolsun son anda bize taktığı bir çelme ile afallamış durumdayım.

Sorun şu ki hoca bizden bir setup istiyor yani hazırlanacak programı ben diyor bir setup yardımı ile kurabilmeliyim ve herşeyin hazır hale gelmesi gerekli diyor. Ama bildiğiniz gibi php de server ı çalıştırıyoruz sql i atıyoruz kodlarımızı server klasörüne atıyoruz sonra browserdan açıyoruz.

Bu benim ilk php ile hazırladığım proje. Projenin web tabanlı olmasını uygun gördüm çünkü erişim vs çok rahat olacaktı ve bu konuda pek bilgi sahibi olmadığım için soruyorum. Kodları veritabanını ve xampp yada wamp serveri bir setup haline getirmem mümkünmü. Bu setup çalıştırıldığında herşey hazır olsun geriye sadece browser a 127.0.0.1/...... yazmak kalsın.

Şimdiden çok teşekkürler
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

coder - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tablolari kolonlati olustur.
    Dbden sql yedegi al.
    Bi php dosyasi yap, once mysql bilgileri girilsin.
    Sonra post edilen bilgilerle mysal baglan.
    Aldigin yedek icinddki sql sorgularini mysql_query() icinde isleme sok.
    İf ile kontrol et ve bitir
    RESPECT YOUR ELDERS

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kısaca hocan senden öyle bir installer istiyor ki bilgisayarda mevcut değil ise bir adet apache server ve veritabanı da kurasın. Ardından da projeni onun içine koyasın, üstüne bir de konfigürasyonları alasın ki en sonunda bütün kurulumu tamamlayıp hocanda 127.0.0.1 den erişim sağlasın. Bu mudur?
    Ah bu hocalar ahh

Ben bugüne kadar bu mantıkta kurulum yapan hiçbir proje görmedim. Belki vardır.
    Takip etmen gereken adım ve prosedürler şudur;

1)Projeni klasör haline getirirsin
    2)Proje klasörü içinde install klasörün mevcuttur
    3)127.0.1/proje/install şeklinde projene ulaşılır.
    4)İlk adım genelde basit bir open source yasalarını koruyan bir lisans okutmak olabilir. BSD, MİT istediğini seç. Dilersen başkalarını araştır
    5)Adım iki projenin çalışmasını engelleyebilecek, bilgisayarda kurulu olmayan php paketlerini göstermektir. Atıyorum; Sistemin mb_string kullanıyordur ama ben onu lokalde kurmamışdır. Proje patlaması, önce onu kurayım derim. Aynı zamanda upload vesaire yapılıyorsa klasörlerin yazılabilir olup/olmadığını kontrol eder ve bunu kurulum yapan kişiye gösterirsin. Böylece klasör izin ayarları hakkında da bilgi sahibi olur.
    6) DB verileri alırsın. Mesela hangi host, hangi database, hangi şifre ve kullanıcı ile mysql bağlanacak.
    7) En son bütün bu doğrulamaları geçtiyse kurulum yaparsın. Kurulum dediğinde çok abartıcak bir durum değil. Coder'ın dediği gibi hazır bir sql i işleme sokarak DB'ye yazarsın.
    8)Install klasörü silinir ki ileride başa bela olmasın.

gel gelelim projen bu yapıyı kaldıracak kadar modüler mi yazıldı? Paralı veya bedava bir installer mı tercih edersin. Kendi installer'ı kendin mi yazarsın. Orası senin seçeceğin nokta. Wamp kurulumu gibi bir konuda hocan ısrar ediyorsa gidip ikna et derim. Bir çok iyi projenin dağıtımlarında bile böyle bir koşul geçerli bile değil. Wordpress de yazmıyoruz ki...

ceratoniaorg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı coder Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tablolari kolonlati olustur.
    Dbden sql yedegi al.
    Bi php dosyasi yap, once mysql bilgileri girilsin.
    Sonra post edilen bilgilerle mysal baglan.
    Aldigin yedek icinddki sql sorgularini mysql_query() icinde isleme sok.
    İf ile kontrol et ve bitir
    sql yedeği vs herşeyim mevcut zaten de demek istediğimi tam olarak anlatamamışım herhalde yada senin dediğinle tam oalrak elime ne geçeceğini ben anlamadım. alt posta @murproject tam olarak anlamış.

Alıntı murproject Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kısaca hocan senden öyle bir installer istiyor ki bilgisayarda mevcut değil ise bir adet apache server ve veritabanı da kurasın. Ardından da projeni onun içine koyasın, üstüne bir de konfigürasyonları alasın ki en sonunda bütün kurulumu tamamlayıp hocanda 127.0.0.1 den erişim sağlasın. Bu mudur?
    Ah bu hocalar ahh

Ben bugüne kadar bu mantıkta kurulum yapan hiçbir proje görmedim. Belki vardır.
    Takip etmen gereken adım ve prosedürler şudur;

1)Projeni klasör haline getirirsin
    2)Proje klasörü içinde install klasörün mevcuttur
    3)127.0.1/proje/install şeklinde projene ulaşılır.
    4)İlk adım genelde basit bir open source yasalarını koruyan bir lisans okutmak olabilir. BSD, MİT istediğini seç. Dilersen başkalarını araştır
    5)Adım iki projenin çalışmasını engelleyebilecek, bilgisayarda kurulu olmayan php paketlerini göstermektir. Atıyorum; Sistemin mb_string kullanıyordur ama ben onu lokalde kurmamışdır. Proje patlaması, önce onu kurayım derim. Aynı zamanda upload vesaire yapılıyorsa klasörlerin yazılabilir olup/olmadığını kontrol eder ve bunu kurulum yapan kişiye gösterirsin. Böylece klasör izin ayarları hakkında da bilgi sahibi olur.
    6) DB verileri alırsın. Mesela hangi host, hangi database, hangi şifre ve kullanıcı ile mysql bağlanacak.
    7) En son bütün bu doğrulamaları geçtiyse kurulum yaparsın. Kurulum dediğinde çok abartıcak bir durum değil. Coder'ın dediği gibi hazır bir sql i işleme sokarak DB'ye yazarsın.
    8)Install klasörü silinir ki ileride başa bela olmasın.

gel gelelim projen bu yapıyı kaldıracak kadar modüler mi yazıldı? Paralı veya bedava bir installer mı tercih edersin. Kendi installer'ı kendin mi yazarsın. Orası senin seçeceğin nokta. Wamp kurulumu gibi bir konuda hocan ısrar ediyorsa gidip ikna et derim. Bir çok iyi projenin dağıtımlarında bile böyle bir koşul geçerli bile değil. Wordpress de yazmıyoruz ki...
    aynen öyle hocamın istediği şey bana bir installer dosyası verki ben burdan kurulum yapayım 127.0.0.1/proje yazarak senin projene ulaşayım verilerimi gireyim editleyeyım vs göreyim diyor.

Projem zaten tek bir klasör içerisinde sql uzantılı yedeğimde mevcut mysql e girip içe aktar kısmından sql uzantılı yedeği seçerek tüm database i tekrar çekebiliyorum. tüm pluginlerim hazır componentlerimiin vs klasörleride zaten bu klasörün içerisinde mevcut.

xampp ın portable versiyonu vs var sormak istediğim şey bir setup/installer oluşturabilirmiyim ki bu konuda hiçbir bilgim yok install e tıklayınca server ı kursun klasörümü serverın kuruldugu klasöre atsın db yide .sql dosyasından eklesin ve hazır hale gelsin. hocada 127.0.0.1/proje yazarak projeye ulaşsın Çokmu şey istiyorum bu mümkün değilmi?

Eğer bu mümkün değilse artık yapacak bişi yok bi guide yada read me benzeri birşey hazırlıcam kurulum prosedürü die sadece server i kurup klasörü atıp db yi tanıt ve kullan hocam diye
    "Hayatta çok az şey iyi bir önden motorlu ve arkadan itişli otomobili kullanmak kadar eğlencelidir."

antverse.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eğer zamanın var ise; link vermek istemedim, opencart'ın sitesine gir. Dünyaca ünlü, oturmuş bir elektronik ticaret yazılımı. Onu indir ve lokalinde www'ye kur. Onun read.me ve install sistemini kontrol et. Demek istediğimi daha rahat anlayacaksın. Dediğinde imkansız değil keza zaman alır. Ayrıca hiçbir web projesi (php dahilinde) bu mantıkla kurulum yapmaz(daha doğrusu yapmıyor). Hocana bu konuda bence detaylıca bilgi vermelisin. Kolay gelsin

Stackoverflow ve github üzerinden de araştırma yapabilirsin. Mutlaka bu tarz paketleri free distribution yapanlar oluyor. Bu arada kullanılan platform nedir? Mac OSX, Linux, Win?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tam detayı anlayamadım ama winrar ile installer oluşturabilirsniz, wamp server yüklü ise işte direk wamp server klasörüne çıkartırsınız, eğer oluyorsa o dosyayı açtırtırsınız..

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    sen bu script pc ne sunumunu kurulu local serverdan yapıyorsun ki setup dosyası oluştursan dahi karşı makinanında sendeki sisteme sahip olması lazım ve herşeyin yerine yerleştirilmiş olması gerek.

c++ da yazılmış bir program gibi değil seninki ben her türlü sıkıntı çıkar düşüncesindeyim...

Çözümü bulursan burada da paylaş öğrenmek iyidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Win tabanlıysa Bat yazarsın. Batch file - Wikipedia, the free encyclopedia Sistemde var olup olmadığını kontrol edersin. Yüklersin. Oh anam da of ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende hiç rastlamadım böyle bi olaya , şöyle bişi yapılabilir appserv in içine atılabilirmi acaba diye bi bakmak lazım başlangıçtan php dosyalarını www klasörüne. mysql ide bi şekilde bat dosyasıyla mysql in içine import edebilirsin otomatik ama hepsini aynı anda nasıl yaparsın onu bilemedim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)