User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
30 sonuçtan 20 ile 30 arası

Konu: Kredili araca kasko yaptıramamak

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bakın bu çok iyi biliyorum kesin zorundasın mecbursun olaylarını neye dayandırdığınızı anlamıyorum.

4 defa kredi ile araç aldım. hepsindede ilk sene kasko bitince kasko yaptırmayı bıraktım. her seferinde bankalar aradı. yaptırmıyorum lan bidaha aramayın şeklinde bağardım ve aramadılar.

yani hiç bişey olmadı. sonuçta kredi borcumu ödedim adamlara takmadım etmedim. yani hiç bir halt yiyemiyorlar. he sen taksitlerini geciktiriyorsan tırsar ararlar sürekli o ayrı.

ama yaptırmadın diyede hiç bişey yapamıyorlar. onu geçin bunu geçin demeyin. 4 defa kredili araç aldım 4ündede ilk seneden sonra birdaha yaptırmadım.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

freelife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bende hiç yaptırmadım ...ilk yıl bile yaptırmadım 2 yılımda yaptırdım kaskomu oda birşey olur ne olur ne olmaz diye , aracım 4 yıl kredili almıştım ...birşey olduğu yok .sorun araç pert olursa olur ve taksitlerini ödemezsen sıkıntı yaşarsın yoksa birşey yapabileceklerinden değil sadece paraları gidermi korkusu klasik banka muhabeti işte..

batucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Plaka ve tc yollarsaniz yarin ilgileniyim...

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    alenen bakmamak lazım konuya. size imzalatılan her evrağı, maddeyi incelemelisiniz. bugün yüzde 90 bankalar, yani yasal tefeciler; kredi sözleşmesinde taahhütlü kredi kullandırır. siz imzalarsınız ama sözleşmenizde kasko yapılmaması durumunda ''sözleşmeniz fesih edilir'' der... bu ne demek şu demek: otomobilinize el konur ve satışı yapılır. krediniz kapatılır, tüm masraflar düşülür kalan parada size verilir. yasal dayanağı budur. ama bu şartları koymayıp kredi kullandırıp kasko yaptırmadan otomobil kullandıran bankalarda oldu. şu zamanlarda yüzde 90'ı bu taahhütü kredi dosyanıza ekler.
    Sakin güç...

ali_utku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Babam 2008 de kendine bir arac almıştı krediyle.ilk yıl yaptırdı kaskosunu sonra da bı daha yaptırmadı kredi kapandı gitti hic bişeyde olmadı.

Taksitleri düzenli oduyorum onda sorun yok.Bakalim birkac yerle görüştüm cevap bekliyorum.

Sunduğunuz öneriler icin de tesekkur ederim
    Alıntı senna Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmeti ben 3 boy geçiyorum ahmet aliye 2 boy geçiliyor ali veliyi 5 boy geçtiğine göre benim evo 8 im var

drago - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cam değişiminde hasarsızlık bile bozulmuyor anlaşmalı yerden yapınca, 800 tl ne demek öyle ya?

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o nasıl iş ya benim arabayı kasko yapıyorlarsa seninkini hayli hayli yaparlar

benim en kotu her yıl tampon çamurluk boyam var garanti ki

geçen sene tavan hariç boyatmıştım + sağ on çamurluk on kapı arka kapı ve arka çamurluk işlem yapıldı

buda arabanın oyle çok birşeyi yoktu benim takıntımdan dolayı beyanla hemde zabıt falanda yoktu aynı yıl on camım patladı

genede uyguna sorunsuz kaskomu yeniledim

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

Can_DCK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bilgilerini yollarsan bende bakabilirim
    ...

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bakın bu çok iyi biliyorum kesin zorundasın mecbursun olaylarını neye dayandırdığınızı anlamıyorum.

4 defa kredi ile araç aldım. hepsindede ilk sene kasko bitince kasko yaptırmayı bıraktım. her seferinde bankalar aradı. yaptırmıyorum lan bidaha aramayın şeklinde bağardım ve aramadılar.

yani hiç bişey olmadı. sonuçta kredi borcumu ödedim adamlara takmadım etmedim. yani hiç bir halt yiyemiyorlar. he sen taksitlerini geciktiriyorsan tırsar ararlar sürekli o ayrı.

ama yaptırmadın diyede hiç bişey yapamıyorlar. onu geçin bunu geçin demeyin. 4 defa kredili araç aldım 4ündede ilk seneden sonra birdaha yaptırmadım.
    Bankanın bu konudaki mevzuatını tam bilmemekle beraber, üzerinden kredi çekilen değerin(araba,ev vs.) garantiye alınması ile ilgili, mutlaka o kılkuyruk sözleşmelerde bir hüküm vardır.

Anasının gözü bankaların bunu atlayacağını siz düşünüyomusunuz ? Ha nedir sen kredini düzgün ödüyosundur, kazan belan yoktur, gerekli hükümü uygulayıp uygulamamak onların insiyatifindedir. Uygular veya uygulamaz onlara kalmış.

Peki aracınızın (Allah korusun) pert olma durumu olursa ne yapmayı düşünüyorsunuz ?

Bağırıp çağırıp telefonu kapattığınız zamanlara mı yanarsınız,kaza geçirdiğinize mi?

Eğer ödeme imkanınız varsa cebinizden ödersiniz yoksa hem size hem ailenize dert olur, sıkıntı verir. Kaldı ki ödeme imkanınız olsa bile bunu sigorta ile karşılayabilecekken neden cebinizden ödeyesiniz ?

Unutmayın ki ihtiyacınız olduğunda, satın alamayacağınız birşeydir sigorta..

Sözlerimi yanlış anlamayın, başka bir insanı yargılamak kimsenin haddine değildir fakat bu konuda bence yanlış bir yaklaşım içindesiniz.

TSRSB'nin konuyla ilgili bir açıklamasından ufak bir parça ekliyorum.

Bilindiği gibi, imtiyazlı alacakların teminatını teşkil eden veya üzerinde haciz veya rehin hakkı bulunan bir malın zayi olması riskine karşı yaptırılan mal sigortalarında, tazminatın haciz veya rehin hakkına sahip olan kişiye ödenmesini teminen, düzenlenen sigorta poliçesinde söz konusu kişinin dain-i mürtehin sıfatını haiz olduğu, diğer bir ifadeyle rehin alma hakkına sahip olduğu belirtilir.

Bu şekilde akdedilen sigorta sözleşmelerinde muacceliyet kesbeden tazminatın mal sahibine ödenebilmesi ancak dain-i mürtehin sıfatını haiz olan kişinin muvafakati alınmak suretiyle mümkün olabilmekte, böylelikle rehin alma hakkı sahibinin imtiyazlı durumu korunmuş olmaktadır.

İyi forumlar.
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

GokhanRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayır demek istediğim şu. o araba kaza yapsada yapmasa. pert olsada olmasada banka alacağını zaten bırakmaz. aracı alamasa başka bişeyini alır gene alır. bazı bankalar umursuyor olabilir. ama benim çalıştıklarım arayıp hatırlatmak dışında hiç bişey yapamadılar.

yaptırmadı diye bişey yapmazlar. yeterki başına bişey gelsede ödeyeceğinin farkında olsun. yoksa biz yaptırma diye tavsiye vermiyoruz. doğrusu yaptırmak. ama yaptırmak istemezsede korkmasına gerek olmadığını söylüyorum. sadece arar rahatsız ederler. başkada bi halt yapmazar.

aracım eğer pert olsaydı konusuna gelince. bana bişey olmadığı sürece öderim. he aracta bende ölürsem işte o zaman banka sıçardı. pertiyle yetinmek zorunda kalırdı. ancak ben hep kurallara uyduğum için, ve aracı genelde otoparka park ettiğim için her sene 1.5 2 milyar kaskoya öpülmek istemedim. o paralarla birkaç taksit daha ödedim.
    It’s better to walk alone, than with a crowd going in the wrong direction... (Grant)

ozgurluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı GokhanRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayır demek istediğim şu. o araba kaza yapsada yapmasa. pert olsada olmasada banka alacağını zaten bırakmaz. aracı alamasa başka bişeyini alır gene alır. bazı bankalar umursuyor olabilir. ama benim çalıştıklarım arayıp hatırlatmak dışında hiç bişey yapamadılar.

yaptırmadı diye bişey yapmazlar. yeterki başına bişey gelsede ödeyeceğinin farkında olsun. yoksa biz yaptırma diye tavsiye vermiyoruz. doğrusu yaptırmak. ama yaptırmak istemezsede korkmasına gerek olmadığını söylüyorum. sadece arar rahatsız ederler. başkada bi halt yapmazar.

aracım eğer pert olsaydı konusuna gelince. bana bişey olmadığı sürece öderim. he aracta bende ölürsem işte o zaman banka sıçardı. pertiyle yetinmek zorunda kalırdı. ancak ben hep kurallara uyduğum için, ve aracı genelde otoparka park ettiğim için her sene 1.5 2 milyar kaskoya öpülmek istemedim. o paralarla birkaç taksit daha ödedim.
    Allah kaza bela vermesin dostum
    Kuralları çoğunluğun koyması, çoğunluğun haklı olduğu anlamına gelmez. Bu sadece çoğunluğun kolay aldandığı anlamına gelir.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)