saabı küçükken bile çok severdim keşke hakkettıgı yerlere gelebilse.
Motordan en ufak sıkıntı çekmessin motor fiatın 1.9jtd motoru.. bildiğin fiat motoru.. fiatın hem kendi hem alfaromeo da kullandığı motor.. alfa 159 daki motorla aynı motor.. ondan en ufak sıkıntın olmaz. sıkıntı tek kaza yaparsan olabilir hani kaporta aksamındaki parçalarda sıkıntı olabilir gerçi yeni araç bunlar iflasda etse firma 20 yıl teknik destek verme zorunlulukları var yani 20 sene yedek parça desteği vermek zorundalar o yüzden parçadada sıkıntı olucağını düşünmüyorum sadece fiyatı tuzlu olabilir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Buradaki arkadaşla uzun uzun tartıştık bu konuyu... Söylediklerinde çok doğru yönler olduğu gibi, abarttığı noktalarda var...
Motor gücünün tamamını yere aktarır hiç kayıp yoktur falanda diyordu arkadaş... Konuyu okursanız göreceksiniz mesajlaşmaları...
Zor bir araç... İflas ettiği yılda sattığı araç sayısı 30bindi tüm dünyada... Hyundai Türkiye'de 60binlere gelmişti o yılda... Batması normal...
9-3 aero vigen candır. Güzel makinedir. Ama 500 hp falan yalan. Otomatik şanzımanları felaket.
IN BOOST WE TRUST
Beceriksiz esnaf diyelim...
Yılların yatırımını heba ettiler...
Yıl 2003, 9-5 kasası araca bir iç mekan yapmışlar neredeyse 95le aynı...
Bilinenin aksine çok sorunsuzda değiller...
Biraz kel ölür badem gözlü olur hesabı bu. Almam demiyorum, s70i almadan önce yine bir Saab'a pazarlık ettim, lakin istemem yan cebime koy tarzı bir fiyat olursa girilir, yoksa girilmez...
abi bende astra gtc 1.9 cdti var. Arkadaşımdada alfa 159 jtdm. Aynı motor olsada motorsal parça olarak lazım olabilecek map, selenoid valfi, ve turbodan başka birbirine uyacak parça yok gibi. Örneğin blok üzerine sabitlenmiş önden geçen soğutma suyu boruları benzerler ama uyma şansları yok.
bu güzel haberiçin teşekkür ederim..kaporta hasarı olduğunda cana geleceğine mala gelsin deriz fakat yürüyen aksamda birşey oldumu araba yatar oda bana sıkıntı olur işte ,kolay kolay yatmayacak araba lazım bana parçasını bulabildikten sonra fiat parçaçılarında problem değil .
sanırım 2.3 motorlar biraz sıkıntılı lakin 2,0lar olpeldede kullanılmış. dizeller için gereken açıklamaları yapmış arkadaşlar...
Kaportayı bence düşünmeyin, yapın kaskosunu sorun olmaz... Yürürde vectra paltrformu falan kullanıldığından belki ortak parça çok olabilir... Ama bunlar iyi niyetli tahminler tabi...
Yürüyen kısmında ise zamanı gelince değişecek parçaları ebayden falan alabilirsiniz. Ben olsam öyle yapardım...
zaten ilk ebay aklıma gelen ama burda uyumlu parçaları bulabilirmiyim açısından fikir ve bilgi edinmek istedim , ciddi ciddi dizel sw düşünmeye başladım . o fiyata o kalitede başka bir araç bulabileceğimi sanmıyorum belki ilerde biri saabı alırsa fiyatları çıkmaya başlar bu seferde alamayız ..![]()
Çok zor bir daha fiyatlarının çıkması... Japonların parçası pahalıdır efsanesi bile yıllarca silinmedi hafızalardan...
opel jtd üstünde ufak oynamalar yapdı saab ttdi dışında normal tdi da ben ciddi bir oynama yapmadı diye biliyorum.. bana göre araçda tek sıkıntı kaporta olur oda şu an için olucağını düşünmüyorum daha geçen gün bizim arkadaşın servisinde kırmızı 9-3 2.0 aero topluyorlardı patlamış adam önden airbagleri falan patlakdı dedim parçada sıkıntı çekiyormusunuz yok dedi bütün parçaları rahat bulunuyor..
bu arada arabayı çıplak gördüm ön tamponun arkasında çok kalın çelik kalın bir çubuk gibi bir şey var kazada bütün darbeyi o çubuk karşılamış ve biraz içeri göçmüş ama o çubuk sayesinde aracın geri kalanı kurtulmuş..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Valla 9-5 almak için çok gezdim... beni çok heyecanlandırmıştı o araç... adaptif fardan arka koltuk ısıtma, ön koltuk soğutmaya kadar ne ararsan vardı araçta... Benim gibi hem performans hemde yüksek donanım sevenlerdenseniz, bir içim su... ama gel gelelim kazın ayağı perdeli çıkıyor![]()
az paraya çok lüks = risk
bunu göze alan insan az paraya bu ülkede gayet lüks araca biner.. zengin birinin 100-150 bin tl ye aldığı aracın aynı lüksünü konforunu 20-30 bin tl ye elde eder ama her gülün bir dikenide vardır..
30 bine corsada alırsın mercedes c320de... hatta 35e volvo xc90lar var 2004 modelAma ben bile cesaret edemedim... 30bine s80t6 vardı mesela... yemedi
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)