User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
31 sonuçtan 20 ile 31 arası

Konu: EG Civic Şanzuman Yağı

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2.5 alamayacğın için 3 litre almalısın demiştim zaten dolunca kendisi atıyor mecbur pompayla koyacak ustan

c20let - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kkursat01 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şanzıman yağını benim aracım 2.7 litre aldı yani senin 3 litre yağ alman gerekiyor benim aracımda ef civic. Motor yağınıda 3.7 litre koydur oda 4 litre alman gerekiyor ustan daha iyi bilir ama fazla koydurtma yani 4 litrenin hepsini koymasınlar 200-300 ml eksik konulmasını öneriyorum
    2.5 alamayacğın için 3 litre almalısın demiştim zaten dolunca kendisi atıyor mecbur pompayla koyacak ustan
    Cevabın gözümden kaçmış kusura bakma teşekkür ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne demek kolay gelsin ef lerle uğraşmak çok zevklidir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ne demek kolay gelsin ef lerle uğraşmak çok zevklidir
    Kardeşim rölanti ayarını nasıl yapıyoruz bu araçta bi fotografla gösterme şansın var mı konumda sormuştum ama yardım eden çıkmadı henüz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı c20let Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kardeşim rölanti ayarını nasıl yapıyoruz bu araçta bi fotografla gösterme şansın var mı konumda sormuştum ama yardım eden çıkmadı henüz
    O çok basit aslında aracın lpg limi ? lpg içinmi benzin içinmi rolanti ayarını soruyosun öncelikle önemli olan bu

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Chn53 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi çok yanlış bi işlem yapmışlar. şuanlık sıkıntı olmayabilir ama ilerde sıkıntı olmasın istiyorsan en yakın zamanda şanzıman yağını değiştirmeni tavsiye ederim 75-90 güzel yağdır uygundur onu kullanabilirsiniz
    Az eklediler hepsi 10/40 değil.Zaten komple değişim olacağı zaten düzgün yağ koydururum.

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    10-40 katmak bana hiçte doğru gelmiyor bence sakın motor yağı koymayın. birde araç manuel yada otomatik olarak belirtmemişsiniz eğer araç otomatik ise kesinlikle ATF konulmalı düz vites isede 80-90 olan şanzıman yağ markalarından kaliteli olanlar konulabilir..
    Bal gibide konur...

bu orijinal EF nin servis manueli ve oranlarının ne olması gerektiğini açıkca gösteriyor... ben sana 100 kere boşa demedim 10/40 diye.... honda mtf'nin kendisi 10w/30 değerindedir zaten....

Motor yağına gelince lpg yoksa yağ eksiltmiyorsa yazın 10/40 yazın kışın 5/30 koy.... 20/50 gibi berbat kalitesiz bir yağ koyup motoru gereksiz yere ısıtma 10 numara yağdan farkı yok 20/50nin... paran varsa lpg de varsa azcık yağ eksiltmende varsa ilacın 10/60 full sentetik...

otomatik vites yağlarına gelince onlar başka bir dünya... aracınız yeni (honda için) ise ATF-Z3 eski ise ATF-220 den şaşmamak lazım...
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bal gibide konur...

bu orijinal EF nin servis manueli ve oranlarının ne olması gerektiğini açıkca gösteriyor... ben sana 100 kere boşa demedim 10/40 diye.... honda mtf'nin kendisi 10w/30 değerindedir zaten....

Motor yağına gelince lpg yoksa yağ eksiltmiyorsa yazın 10/40 yazın kışın 5/30 koy.... 20/50 gibi berbat kalitesiz bir yağ koyup motoru gereksiz yere ısıtma 10 numara yağdan farkı yok 20/50nin... paran varsa lpg de varsa azcık yağ eksiltmende varsa ilacın 10/60 full sentetik...

otomatik vites yağlarına gelince onlar başka bir dünya... aracınız yeni (honda için) ise ATF-Z3 eski ise ATF-220 den şaşmamak lazım...
    Şimdi timuçin abi ben 10-40 mı koymalıyım benim şanzımana yoksa 75w-90 şanzıman yağı mı ? lpg var araçta motor yağı olarak 10-60 koyarız artık

bide lpg li motorlar için aşağıda linkini verdiğim yağ varmış ne diyorsun ?

Castrol GTX LPG 20W-50 4 Litre LPG Yağları fiyatı ürün incelemesi, en uygun fiyat

gökberk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam şanzumana 10w-40 Koy diyor... Motor yağı 20w-50 Kullanma diyor sen hala ne soruyorsun
    JDM Don Lastiği...
    JDM Kevgir...
    JDM Marlboro Lights...
    .
    .

Alıntı 3rk4n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ve sonsuzda dek o virajda mutlu olarak yaşadilar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gökberk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam şanzumana 10w-40 Koy diyor... Motor yağı 20w-50 Kullanma diyor sen hala ne soruyorsun
    10w-40 da konulur diyor ve bu lpg için özel bi yağ diye geçiyor belki bunu önerir diğerlerinden farkı vardır diyerekten şey ettim efendi efendi

kadir jdm civic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bugun yagcıda sanzıman yagı alıyım dedım sisteme girdik aracın marka model ve yılını girince karşımıza 3 deger cıktı

10/30
    10/40
    75/80

bu yağların hepsini sanzımana kayabiliyormuşuz. bende 10 30 koydum elimde vardı degerlendırdım.

daha önce 10 /40 koyduk 1 sene kullandım hiç sorun yaşamadım.

ama suda var imkan varsa 75/80 koymaktır sanzıman için üretilmiş bir yağdır mühendisler muhakkak bir hesap kitap yapmışlardır o yağı üretmişlerdir.
    MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ

07cfa90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaşlar herkeze çok teşekkür ederim bilgiler için.Cevap biraz geç oluyor ama evimde internet olmadığı için.Cumartesi günü 75-80 tam sentetik yağ kullandık 2.5 lt katıldı.motor yağıda malumu üzere 10-40 konuldu.Arkadaşlar vites geçişlerinde zorluktan bahsetmiş bende değiştirmeden önce vardı o sorun değiştirdim yine sabah ilk marştan sonra bir süre geçişler zor oluyor fakat ısınınca sıkıntı ortadan kalkıyor.sordum soğukta normal dendi geçiş zorluğuna.ayrıca geri vites geçişimdede hafiften cırtlama oluyordu yağ değişiminden sonra bu sorun ortadan kalktı bilgilerinize..
    F@h®i ©eyl@n

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)