Bu iki kelime yeterli zaten ;) İstemek en önemli kısım ama yürümek yerine koşmayı tercih et :) Fazla tepki vermiş olabilirim kusura bakma. Çok sevdiğim insanların bu konuda "keşke"lerini duymaktan "geçti bizden"lerini dinlemekten bu hale geldim.
Printable View
şu linkten mtok la ilgili bişeyler canlandı kafamda.
M.T.O.K. Nedir?
şimdi ben bu sene tekrar hazırlanıp m.t.o.k la şansımı deneyeceğim desem puanım kırılırmı myo yu yarıda bıraktığım için?.(anadolu teknik lisesinden mezun olup kendi alanımda myo'ya geçiş yaptım 1. sınıfım)tercih yapıp yerleşip bitirmediğim için puan kesiliyor diye biliyorum.
kültür üniversitesi elektronik mühendisliğinde okuyorum 5. senem :D severek ve isteyerek girdim halada bölümümü seviyorum
genelleme yaparak mühendislik dalı seçmek çok yanlış olur bence sevdiğin ilgi alakan olan bölümü belirleyip onu okumalısın
ielts den 4.5 yüksek bir puan değil 6 almadan üniversite hazırlığı geçemezsin %100 ingilizce olan ünilerde ben de hazırlıkda kalıp ielts den 7.5 alarak hazırlığı geçmiştim peehh 4 sene geçmiş üstünden
4 yillik egitimi tamamladiktan sonra uzmanlik yapmani oneririm
Yapmassan duz muhendis olarak of is boy muhendis arasi bisey olursun
Endüstri Mühendisliği okuyorum okumaya çalışıyorum :)
Aslında burada kendine sorman gereken şu ben hangisine daha uygunum çünkü eminim hiç bir mühendislik birbiri ile aynı değil.
Benim Makine okumaya totom yetmedi ciddi anlamda çok geniş.Tasarım ve çizim yeteneğim vardı liseden başladık üni devam ettik.İddia ediyorum bence üni.döneminde en zevkli fakültedir.
Şimdiden Hayırlı olsun :)
Olsun en azından bazı bölümler gibi iş olayı dar değil. şuanki kafam lise zamanlarında olsaydı ben ya diş hekimliği okurdum ya da tıp :) ama mühendislik tam benim olayım. Sadece çok fazla emek istiyor.
Bakalım dış ticaret bitince uluslararası ilişkilere çevireceğim. + işletme yüksek lisansı birşeyler olacak artık
valla Işık Üni.de Elektrik ve Elektronik mühendisliği okuyorum İngilizce olarak, bölümümden gayet memnunum ve düşündüğün zaman elektroniğin önü herzaman açık.. Bidaha girsem bidaha okurdum.. Ama zor mu zor valla buda bi gerçek :D Gerçe kimsedende zorluk çekmeden mühendis olması beklenmez... Elektronik olmasaydı, Mekatronik - Makine - İnşaat gibi bi tercih sıralamam olurdu..
Mühendisliğin hepsinin kendine göre zorlukları var.
Endüstri Mühendisliği okuyorum ben de.. Bu dönem ciddi saldım. Notlarım da tepe taklak geldi.
Ama çok da memnunum bölümümden. Umarım fazla uzatmadan mezun olurum/uz :D
makina mühendisiyim 5 yıl oldu mezun olalı yüksek yapıym dedim yapanların halini gördüm yurt dışında yapıym dedim kastı bende denizcilik üzerine yan dal yaptım enerji üzerine bişeyler kattı iş güvenliği uzmanıyım ayrıca ofiste takılym derdim olmadı hep işin mutfak kısmındaydım çoğu yurt dışı bazlı projelerin üretimlerini yürüttüm şunu anladım ki hangi alanda olursa olsun mühendis olduktan sonra isim yapmış kurumsal firmada çalışcaksın,devlete gireceksin yada bilgine,birikimine güvendiğin sektör üzerine iş kuracaksın yoksa mühendis olmuşsun,üzerine bişeyler eklemişsin,y.dilin iyiymiş özel sektörde bir anlamı yok
Zaten yüksek olduğunu iddaa etmedim,ayrıca ielts sertifikamın geçerliliği bitti bildiğiniz üzere 2 yıl.Yani 2 yıl önce kasmadan aldığım bir nottu.Şuanda oturup kasarsam 6 yaparım.
Bu arada herkese çok teşekkür ederim.Karı kız ortamı pek umrumda değil açıkçası hayatıma yön verecek bir noktada bu durum pek umrumda olmaz.
Kafamda makine ön plana daha çok çıkmaya başladı,tabiki yüksek yapmak planım var çünkü artık piyasada mühendis sayısı oldukça fazla.Farklı olmak seçilebilir olmak lazım.
İnşaat konusunda başka düşüncesi,paylaşmak istediği bilgisi olan var mı ?
Şuanda makine ve inşaat arasında biryerlerdeyim.
Tıp falan denmiş şöyle söyliyim kazansam gitmem.Hastaneye girince gerilen,doktoru önlüğü görünce midesi bulanan heleki kan alımı sırasında mevzu çıkaran biriyim.Kan falan hayatta göremem.Hem o mesleğin sorumluluğu çok büyük.
puanım yetmesine rağmen ben de tıp seçmedim. Kan görmekle falan sıkıntım yok.Ama hastahane öyle bir yer ki sağlıklı olarak girsem hasta olarak çıkarım ne zaman gitsem o günkü keyfim tadım kaçıyor ayarımı bozuyor. Bu yaz staj yaptım makine gürültüsü yağ kir pas dolu bir yer ama gerçekten mutluydum. O an doğru seçim yaptığımı farkettim.
kimya mühendisiyim...çok zevkli... boş zamanlarımda bomba yapıp satıp ekmeğimi çıkarıyorum ufak ufak. kız kaçırandan plastik patlayıcılara kadar geniş yelpazade ürünlerim var...hepsi el yapımı organik...hayırlı işler:)
makine mühendisliği okuyorum dördüncü senem ama bir sene uzadı okul. sana şunu diyeyim, eğer çalışmayı sevmiyorsan makine mühendisliğine gelme. ben 2. ve 3. sene çalışmadım, işi erken farkettim yoksa okul bitmeyecekti. şunu bil ki, lisedeki hocalar, siz okula kapağı atın da gerisinin önemi yok diyor ya, o işte komple yalan. liseyi mumla arasın. yıllardan beridir tek hedefim olmasına rağmen keşke gelmeseydim dersin. bölüm ağır. onu bil. sosyal ortam malesef zayıf. bizim gibi mühendislik fakülten de kampüsten farklı ve dağ başında ise gözlerin yaşlı işletme binasının hayalini kurarsın :D
okul bittikten sonra iş illa bulacaksın ama. makine çok geniş bir dal. neredeyse her sektörde çalışabilirsin.
iyi düşün taşın derim. inşaatın da bahsettiklerimden pek farkı yok sayılır. endüstri ise kolaydır ama girmesi biraz zordur.
1- endüstri mühendisliği
2- endüstri mühendisliği
3- endüstri mühendisliği . ;)