Kuzeninmi yazdi bunuda
Printable View
İnşaat mühendislerinin çalışma alanları (başlıca): Kamu kurumları, müteahhit şirketler, proje büroları, yapı denetim firmaları gibi. Kamu kurumlarında değilse zaten diğer sektörlerin %80'i proje odaklı sektörler. İnşaatçıların çalışma alanı tek kelime ile YAPI'dır. Yapı kelimesini açacak olursak: Bina, karayolu, demiryolu, metro, köprü, tünel, rıhtım, baraj, tesis vs. gibi işlerin projelendirmesinde veya şantiyesinde görev yapar.
Mezun olduktan sonra özel sektörde çalışanlar normal maaş düzeyinde seyreder. Mezun olur olmaz, 1000-1500 tl gibi başlayıp zamanla yükselir. Kendi şirketi olanlar zaten yaptığı iş oranına göre de kazanır. Projecilik inşaat mühendisliğinde en önemli işlerden biri. Makina mühendisliği gibi arka plandaki işlerden değil. Bu yüzden inşaat mühendisi projede makina mühendisine oranla daha fazla kazanır.
Çok tatlı derstir kendileri. :D
Tavsiyem makine mühendisliğidir ancak hangisini seçersen seç, puanından/sıralamasından önce yetiştirdiği öğrenci profiline bakmandır. Her okulun yetiştirdiği mühendisin 'kalitesi' okulun puanı doğrultusunda olmayabiliyor. O yüzden tercihini yaparken eğitimlerini araştır derim.
odtü inşaat 2.sınıfım... hidromekanik binasında asılı olan karaman ilimizdeki ermenek barajının fotoğraflarını çok motive edici buluyorum... internette pek resmini bulamadım...
şunun tatlılığına bakarmısınz... :)
http://imageshack.us/a/img211/8027/ermenekhes2.jpg
http://imageshack.us/a/img802/2888/e...ndasuseviy.jpg
http://imageshack.us/a/img845/9554/ermenekbaraj0008.jpg
ufuk marmara üniversitesinde makine mühendisliği okuyorum.sosyal olanakları çok hiç birşeyin eksikliğini çekmezsin söylenenlerin aksine.ben çok istedim de geldim.gayet memnunum mesleğimden.severek işimi yaparım ancak dersler zor açık söyliyim bir haftalık bir arada 250 sayfadan sorumlu tutuluyosun.ben beylikdüzünden gidip geliyorum ayrıca günün 3.5 saati yollarda geçiyor.hangi okula gidiceğine karar vermeden önce evine yakın olmasına dikkat et en iyi okul eve yakın okuldur.analitik düşünce,matematik altyapında varsa sıkılmam diyorsan makine mühendisliği seç iş imkanın çok:)
bu barajı yapanın da ODTU lü olduğunu biliyor muydun peki :)
mühendis olmaya karar verdiysen geçmiş olsun :) sana abi tavsiyesi:
1- gecekondu üniversitelerine itibar etme, diploma olsun da nerden olursa olsun mantığıyla aç kalırsın, tabi ailenin bu konu üzerinde bir işi yoksa...
2- yazlarını tatil vs ile geçirme, stajlarına aşırı önem ver...
3- firmaların burslarını takip et ve başarılı bir öğrenci olmaya çalış...
4- karı-kız geyiklerine takılma, hayatta daha önemli şeyler var, karı-kız teferruattır kendiliğinden olur...
5- İngilizceyi yabancı dil olarak algılama, mutlaka Almanca-Rusça-Çince den en az birini öğren...
6- Makine mühendisliği güzeldir zordur ama karşılığını verir...
7- İnşaat mühendisi sayısı çok arttı memlekette, ilkokul mezunu müteahhitlerin altında imza atıp mühendislik yaptıklarını zannediyorlar, çok iyi bir okul değilse inşaat seçme...
Aramizda enerji sistemleri muhendisi yada bu bolumle ilgili bilgisi olan varmi? İs imkanlari gelecegi memnuniyet memnuniyetsizlikler vs. Hakkinda?
Enerji sistemleri 2. sınıf öğrencisiyim. Bu bölümden mezun olan insan sayısı zaten şuanda çok az yeni bir bölüm sayılır. Memnuniyetsizliklerimiz şu, piyasa bizi daha tanımıyor. Makina mühendisliğinin alt dalı olarak görüyor insanlar, ve tesisat kısmına fazla pay verilmesi canımızı sıkıyor. Menmnun olduğumuz konular, sanayi ile iç içeyiz, uygulama yönleri çok güzel. Okulun 4. senesinin bir dönemini komple staj yaparak geçireceğiz ve yaz aylarında da stajlarımız var. İş imkanları olarak tabi ki Türkiye'de nükleer enerji santralleri vs vs gibi yerlerde çalışmak hayal. Benim bu bölümü yazma amacım babamda elektrik-elektronik mühendisi, birlikte küçük çaplı rüzgar gülü ve güneş enerji tesisi kurmak. Makina mühendisliği tuttuğu halde gitmedim. Dikkat ederseniz her geçen sene enerji sistemleri mühendisliğinin puanları yükseldi ve hemen hemen makina ile aynı yere geldi.
sabaha kadar süren beton dökümleri falan filan inşaat mühendisliği sıkıntılı :)
kimya-endüstri-elektrik-elektronik gibi bölümler okursan en azından mesai saatlerin belli olur.
çevre mühendisliği yanına bide iş güvenliği uzmanlığıda geçerli iş kapısı
endustri candir.. sirketlerin aradigi meslek..
Bu başlıktan sonra aslında okumadığımı hissettim, çarşamba perşembe 3 sınavım var daha neylerden sorumlu olduğumuzu bilmiyorum. Cumadan beri hadi çalışıyım diyorum ama olmuyor. Bendende bi tavsiye olsun bu konuyu okuyacak yeni üniye gidecek arkadaşlara naparsanız yapın ipin ucunu hiç kaçırmayın. Biz Aykut106 ile hazırlıkta 2. dönemden bi bıraktık halen yakalayamadık. Bu ara tatilden sonta derslere tam gidip, not tutmayı planlıyorum. Tutmayınca ders dinlemiyorum telden techte takılıyorum:) Birde bizim okul burda bahsedildiği kadar kasmadığıda gerçek. (Okan Ü.)
ilk 5 üniversitedeki endüstri mühendisliği bölümlerine giremiyorsan pas geç..
türkiyede endüstri mühendisliğinin değeri yok (bana göre), türkiyede adam akıllı endüstri mühendisliği uygulaması yapılan kaç şirket var?
bi lojistik firmaları kullanıyor biraz, o kadar..