denız lısesınde 0 kız
harbıyede her sınıfta 1 kız vardı![]()
jurassıc park gıbı adada okuduk spor gazetesi![]()
denız lısesınde 0 kız
harbıyede her sınıfta 1 kız vardı![]()
jurassıc park gıbı adada okuduk spor gazetesi![]()
suan mekatronık bolumu burslu okuyorum senın elın neye yatkınsa kendın neyı sevıyorsan orayı oku. okumus olmak ıcın okuma sevdıgın meslegı yapınca emın o yagı kırı pası sana dert olmaz derman olur. lise1den berı sanayıdeyım hem okudum hem calıstım (bu sene okul unv dolayısıyle daha az calısma saatı olan baska sektorde ıste calısıyorum hafta sonları vakıt bulup sanayıde elımı kırletmeye gıttıgım zamanlar cok oluyor yanı sevınce meslegını rahat rahat yapabılıyorsun.![]()
http://www.youtube.com/watch?v=PkHp6...&feature=share
/BMW E34 520i - 34 KHT 53 /http://i.hizliresim.com/j6Q9Mn.jpg
/Renault Megane 3 1.5dCi - 34 FY 1679
/Kia Cee'd 1.6 crdi - 54 PK 114
Herkese teşekkürler.
İngilizce olarak yeterli birisiyim sanırım ıelts'tan 4.5 puanım ket ve pet sertifikalarım mevcut.Özel okulda burslu okuyorum zaten.
3dsmax autocad gibi programlar içinde gerekirse bilgeadam gibi bir kurumda ders alıp sertifikasını alırım.
Hocalara gelince gülü seven dikenine katlanır.Acısız zafer olmaz.O konu sıkıntı değil.Adamın huyuna gider bişekil geçeriz.
Dediğim gibi bu bahsettiğim 3 alandan hangisi iş olanağı olarak daha iyi ? Yada hani diyelim makinenin okuması zor ama işi iyi yada endüstrinin okuması zor falan gibi bir durum mevcut mu ?
mesela endüstri mühendisi olan birisi ne gibi bir iş yapabilri
Aklımda ki sıralama ;
Makine>İnşaat>Endüstri
sizce doğru mu ?
Basit bir tercih aslında. Kendini toz toprağın içinde iş makinalarının arasında şantiyenin ortasında baretli çizmeli düşünEğer zevkli geliyorsa inşaat mühendisliği seç. Ya da yağın-pasın ortasında, eldivenin icat edildiğinden habersiz çalışmış, çay molası verirken üstübüyle elini temizleyip, ne zaman üretildiği unutulmuş çay bardaklarıyla bakır demlikte çay içmek sana keyifli geliyorsa makina mühendisliğini seç
![]()
Neyse şaka bir yana makina mühendisi böyle çalışır ya da inşaat mühendisi böyle çalışır diye bir kural yok. Zaten böyle çalışan mühendis sayısında dünyadaki petrol rezervleri gibi gün geçtikçe azalıyorNe mühendisi olursan ol, mühendisliğinin yanında kendini farklı alanlarda da geliştir. Mezun mühendis sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu kervana katkın her mühendis gibi bir mühendis olmak istemiyorsan kendini biraz doldurman lazım. Mühendis ol ama yanına birşeyler ekle, yabancı dil, ileri derecede bilgisayar, ya da yüksek lisans gibi.
Bu arada aklındaki sıralama okurken doğru![]()
Enerji Mühendisliğinide düşünebilirsin. 7dönem okul ve 1 dönem komple staj ( yaz tatillerindeki stajlar hariç ). Bu şekilde ki çok güzel uygulama sayesinde okuldan mezun olunca diğer mühendislikler gibi sudan çıkmış balığa dönmüyorsun. Sanayi ile çok iç içe bir bölüm
çevre ve enerji sistemleri mühendisliği ile ilgili genel olarak üstünkörü bilgi sahibiyim.Bahçeşehir üniversitesi öğrenci koçu ile oturup konuştuk bana fakülteyi falan gezdirdi onun dışında direk 1.elden bilgi aldım yinede kararımı tam veremedim yeni bir dal olduğunu söylediler.
hangi lise mezunusun kardesim duz lisemi yoksa meslek lisesimi? Birde hangi bolum mezunusun ben meslek lisesi elktrik elektronik bolumu mezunuyum bu sene 3. Senem sinava hazrlnmkta ara felan vrdm uzadi. Ben de muhendislik dusunuyorum. Siralama olrak elektrik elektronik muhendisligi ikinci olarakda maden muhendisligi. Mslek lisesi meznu isen m.t.o.k olayini arastir 500 puanlik muhendislige 300 puanla girebiliyorsun. Bu arada modlar kusura bakmasin telden giriyorum kisaltarak yazdim![]()
AP Type-R
Mutlu olmak istiyorsan kesinlikle sevdiğin işi yap, yani senin için burada durum sevdiğin işi yapmana imkan sağlayacak bölümü oku.
Ben hasbelkader gıda mühendisliği okudum ama eve gider otomobil dergisi okumaktan otomobil forumuna girmekten nette parça bakmaktan kafamı kaldıramazdım, mezun oldum çalışmaya başladım gıda firmasında çalışırdım ama keşke firmanın arabası bozulsa da "bunu en iyi kim hallettirir" deselerde sanayiye gidip marifetlerimi konuştursam diye bakardım.
Şimdi ne mi yapıyorum? Toptan oto yedek parça firmasında ürün ve satış destek, Allah'ıma şükürler olsun mutluyum ellerim günde onlarca kez kirleniyor çatlıyor patlıyor. sanayideyim yani daha önce izin günüm gelse de gitsem dediğim yerde![]()
Bir ölür BİN DİRİLİRİZ...
Varlığım TÜRK Varlığına Armağan Olsun!
bizde o yağa kire bulanmak istiyoruz da alakasız dersler görüyoruz haliyle kalıyoruz bölüm dersleri iyi ama kurunun yanında yaş misali.. biraz savaşmak lazım![]()
T r u t h i n e n g i n e e r i n g
şu M.T.O.K ney yahu kabaca anlatacak varmı?ben anadolu teknik lisesinden mezunum şuan ist üni teknik bilimler myo dayım.zamanında araştırmadık bakayım bi yine sınava hazırlanırım olacak birşeyse.
hep makine muhendisliğine gitmek istemiştim ama tembellik işte gidemedim alimınyum pişmanım![]()
halbuki bilgimde var baba mesleği kendimce uğraşıyorum şuan![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Kan ter içinde kaldım akışkanlar çalışırken3. ye alıyorum bak gör sen herşeyi .. git radyo televizyon sinema falan oku
![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Bu arada makinayı iptal etmişsindir diye düşünüyorum.. o yazdıklarımın tamamını okuyabildiysen eğer![]()
Semih Kurtulmuş
Adventurer Engineer
Bende hazırlanıyorum bu yıl sınava imalat mühendisliğide koyabilirsin tercihlerin arasına makina müh. dallarından biri imiş. gelecegi parlak iş imkanlarıda fena değil. ama bayağı kasmak lazım. M.T.O.K olayına gelince mesleki eğitim veren okulların öğrenciler için ayrılan herhangi bir bölümün konteyjanı ve oraya sadece meslek lisesi bitirmişler girebiliyomuş puanlarıda kısmen daha düşük.
valla okul yıllarını zevzeklik yapaak geçirirsen hayatının kalanında sıkıntı çekebilirsin.
ama 4-5 yıl sıkarsan, hayatının kalanında kazanan sen olursun onu da diyim.
ne okursanız okuyun yani...
ayda
$10000
$4000
3000TL
2000TL
maaş alan var.
en alttakinden başlarsın sonra yıllar geçtikçe yukarıya çıkarsınız..
ha iş para değil her zaman.
şerefli çalışın, yalakalık yapmayın, doğru bildiğinizden şaşmayın![]()
--
her geçen yıl bir önceki yılı aratır hale geldi zaman...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)